Λόγια του Βαρδάρη

  • Το όνομα που… ακούγεται για την αντικατάσταση του Χ. Θεοχάρη
    03/07/2020 19:36

    Το όνομα που… ακούγεται για την αντικατάσταση του Χ. Θεοχάρη

    Πολλά γράφονται για την παρουσία και το έργο του νυν υπουργού τουρισμού στην επανεκκίνηση της οικονομίας, μετά την άρση των μέτρων λόγω covid19. Την ίδια ώρα η αξιωματική αντιπολίτευση ζητάει την απομάκρυνση του για μια σειρά λανθασμένων κινήσεων, όπως του αποδίδει επανειλημμένα. Παράλληλα έχουν γίνει «καθημερινή συνήθεια» οι συχνές επικριτικές αναφορές στα social media για δηλώσεις και παραλείψεις του, σε σχέση με γραφειοκρατικά αλλά και ουσιαστικά προβλήματα (βλ τουρίστες από χώρες υψηλής επικινδυνότητας) τα οποία δεν αντιμετωπίζει εγκαίρως και αποτελεσματικά.

    Οι πληροφορίες της στήλης και από το υπουργείο… υγείας μιλούν για διαδοχή του κ. Θεοχάρη από τον… κ. Κικίλια, το όνομα του οποίου «παίζει» πολύ δυνατά στις βασικές διορθωτικές κινήσεις της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Το Μαξίμου μάλλον καλοβλέπει το γεγονός ότι ο κ. Κικίλιας «κολύμπησε» στα δύσκολα της πανδημίας, αν και δεν ήξερε «κολύμπι» όπως όλοι, ακόμη και οι επιστήμονες, και θέλει στον «επικείμενο» ανασχηματισμό να τον αξιοποιήσει μαζί με την πολύτιμη εμπειρία που απέκτησε, σε ένα υπουργείο απολύτως σχετικό με την παγκόσμια υγεία και οικονομία.

    Όπως μαθαίνουμε, στο υπουργείο τουρισμού συζητούν το όνομα του κ. Κικίλια σημειώνοντας με νόημα ότι «…διαχειρίστηκε με επιτυχία μια κρίση από το πουθενά και χωρίς προηγούμενο, δεν έκανε γκάφες, αν και θα ήταν δικαιολογημένος να υποπέσει σε σφάλματα στην αρχή της κρίσης και κυρίως δεν είναι… αντιτουριστικός».

    Στα συν της πρότασης Κικίλια είναι ότι όπως και στην πανδημία, έτσι και στον τουρισμό, έχει την «πολυτέλεια του χρόνου» να ενημερωθεί, να προετοιμαστεί και να καταγράψει προβλήματα και λύσεις. Μέσα σε λίγες εβδομάδες ως υπουργός υγείας έχει γυρίσει αρκετά νησιά κι έχει συγκαλέσει συσκέψεις με τοπικούς παράγοντες της νησιωτικής – δηλαδή τουριστικής – Ελλάδας, γνωρίζοντας πρόσωπα και πράγματα του… επόμενου χαρτοφυλακίου του

    Μελ. Καρ.

    (φωτο από σημερινή επίσκεψη του κ. Κικίλια στην Κρήτη, στο πλέον τουριστικό μέρος της Ελλάδας και γενέτειρα του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη)