Λόγια του Βαρδάρη

 • Το κοινωνικό πρόσωπο του Ανδρέα Παπαμιμίκου και των συνεργατών του
  04/01/2020 09:21

  Το κοινωνικό πρόσωπο του Ανδρέα Παπαμιμίκου και των συνεργατών του

  Στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ), η Δικηγορική εταιρία Rhetor επισκέφθηκε το φιλανθρωπικό εκπαιδευτικό ίδρυμα «Άσυλο του Παιδιού» και προσέφερε τρόφιμα για να στηρίξει το έργο και την πολύτιμη δράση του στην μέριμνα του παιδιού και της οικογένειας του. Οι ιδρυτές και συνιδιοκτήτες της Rhetor, Ανδρέας Παπαμιμίκος και Δημήτρης Ζάχος, με τις συζύγους τους, Σόνια Σαββίδη και Καλλιόπη Λίμπου, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις ενός από τα παλαιότερα ιδρύματα της Θεσσαλονίκης -φέτος συμπλήρωσε τα 100 χρόνια από την ίδρυση του-, συνομίλησαν με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενημερώθηκαν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και πέρασαν χρόνο με τα παιδιά που φροντίζει το Άσυλο.

  Το «Άσυλο του Παιδιού» παρέχει στην οικογένεια και το παιδί ένα πρότυπο χώρο φροντίδας και εκπαίδευσης διαθέτοντας δύο κτιριακές εγκαταστάσεις στην Πλατεία Σιντριβανίου και στο 9ο χλμ. Θες/νίκης – Θέρμης, πρώην Σχολής Κουακέρων. Η Παιδική Εστία του Ιδρύματος σήμερα, δέχεται και διαπαιδαγωγεί περισσότερα από 600 παιδιά ενώ το παιδαγωγικό πρόγραμμά αναπτύσσεται γύρω από τον βασικό κορμό της εκπαίδευσης του Υπουργείου, εμπλουτίζοντας ωστόσο παραγωγικά και δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες των μαθητών με επιπρόσθετες ασχολίες.

  img-2-1.jpg

  Η Δικηγορική εταιρία Rhetor και οι ιδρυτές της επέλεξαν να στηρίξουν το «Άσυλο του Παιδιού» αντιλαμβανόμενοι τις κοινωνικές κι οικονομικές συνθήκες θεωρώντας καθήκον τους να βελτιώνουν την κοινωνία στην οποία ζουν και εργάζονται όχι μονάχα μέσω των νομικών υπηρεσιών που προσφέρουν αλλά και της ευθύνης απέναντι στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Το σημαντικότερο είναι πως αυτή δεν αποτελεί την πρώτη, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές ενέργειες στήριξης ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων στη διάρκεια λειτουργίας της Rhetor Law firm χωρίς να δημοσιοποιηθούν.

  Η δράση στήριξης ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων συνεχίζεται, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, καθώς ήδη έχουν προγραμματιστεί , στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, ανάλογες ενέργειες προσφοράς καθόλη την διάρκεια του 2020.


Δείτε ακόμα