Λόγια του Βαρδάρη

  • Το... καθαρό «σεντόνι» του Παππά
    04/02/2020 14:50

    Το... καθαρό «σεντόνι» του Παππά

    Με ένα... σεντόνι, όπως λέγεται στη γλώσσα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης η μακροσκελής ανάρτηση, σχολίασε τις δηλώσεις του αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, Νίκου Ζεϊμπέκη στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, ο προκάτοχός του, επί Γιάννη Μπουτάρη, Θανάσης Παππάς.

    Με τον περιπαικτικό τίτλο «το ζεϊμπέκικο της καθαριότητας», ο κ. Παππάς επιβεβαιώνει, ειρωνικά, τον διάδοχό του ότι «είναι γενική διαπίστωση ότι η νέα διοίκηση παρέλαβε χάος». Μάλιστα «το τονίζει με κάθε ευκαιρία ο Δήμαρχος και η Διοίκηση του, απαξιώνοντας τα πάντα και μηδενίζοντας το όποιο έργο παρήχθη από τη διοίκηση Μπουτάρη-στην οποία ήταν αντιδήμαρχος και μόνιμος αναπληρωτής Δημάρχου πέντε χρόνια», επιμένει ο κ. Παππάς.

    Βέβαια η διοίκηση Ζέρβα «πατάει όμως σε αυτά που βρήκε και έτσι λειτουργεί ο Δήμος», παρατηρεί ο πρώην αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Τεχνικών Έργων και Περιβάλλοντος.

    Εξηγεί ότι ο Κ. Ζέρβας «δεν βρήκε 5 απορριμματοφόρα με εκκλήσεις του Δημάρχου Μπουτάρη στο στρατό για την συλλογή 400 τόνων σκουπιδιών σε καθημερινή βάση. Δεν βρήκε τρύπια ταμεία, με την υπεξαίρεση κ.α (..) Αφού βρήκε πλήρη δομή, με εγκαταστάσεις στο ΣΜΑ και στο αμαξοστάσιο, με 1400 άτομα, με πλήρη μηχανολογικό εξοπλισμό(απορριμματοφόρα κ.α) στη πρόσφατη συνέντευξη τύπου τόνισαν Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος πως παρέλαβαν ένα Δήμο εκτός ελέγχου και ένα ασθενή έτοιμο να πεθάνει», εν αντιθέσει με τα όσα παρέλαβε η διοίκηση Μπουτάρη από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο.

    Αναφορικά με τις εξαγγελίες της νέας διοίκησης στο κομμάτι της καθαριότητας ο κ. Παππάς κρίνει πως δεν υπάρχει τίποτε νέο. «Αυτός δεν είναι ο Δήμος που από μηδέν ανακύκλωση, ανέπτυξε το σύστημα με ποσοστά σήμερα 20% και άνω.
    Στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο δεν καθορίστηκαν 24 γειτονιές με βάση τις οποίες γίνεται η εργασία αποκομιδής πράσινης-μπλε γραμμής και το σάρωμα? Τι νέο μας εξαγγέλλουν?», γράφει ο πρώην αντιδήμαρχος.

    Μάλιστα ο κ. Παππάς υποστηρίζει ότι «υφίσταται επαρκής αριθμός Εποπτών-Επιστατών που είναι επιφορτισμένοι με την εφαρμογή του Κανονισμού καθαριότητας. Όλοι έχουν τριπλότυπα για επιβολή προστίμων. Έχει εφαρμοστεί το σύστημα. Ομοίως το σύστημα απόσυρσης δίκυκλων-ως ρύπων- από τα πεζοδρόμια» και παραπέμπει στον απολογισμό έτους 2018-2019 θεωρώντας πως επί ημερών του γινόταν ορθός έλεγχος των δράσεων καθαριότητας.

    Σε σχέση με τον ισχυρισμό του κ. Ζεϊμπέκη ότι η νέα διοίκηση κατάφερε να επισκευάσει σάρωθρα τα οποία ήταν αχρηστευμένα, ο κ. Παππάς απαντά: «Αυτοί δεν έλεγαν ότι οι εταιρείες ‘’φαντάσματα’’ είχαν συμβάσεις με το Δήμο και σήκωσαν θύελλά στο Δ.Σ με αποτέλεσμα να έχουμε Οικονομική Επιθεωρήτρια και δικαστήρια με μηδέν αποτέλεσμα γι αυτούς? Γιατί χρησιμοποιούν τις συμβάσεις αυτές? Γιατί χρησιμοποιούν τις μελέτες και τα αποτελέσματα της δημοπρασίας για συντήρηση ΣΜΑ και καμώνονται ότι δεν βρήκαν τίποτα».