Restaurants

«Το Καρνάγιο»: Ένα ουζερί αλλιώτικο από τα άλλα, με μεζέδες που θα λατρέψεις

Από τα Ναυπηγεία -στην περιοχή του ΙΚΕΑ- στην Αρετσού Καλαμαριάς

 01/11/2023 10:15

«Το Καρνάγιο»: Ένα ουζερί αλλιώτικο από τα άλλα, με μεζέδες που θα λατρέψεις

Μετά από 10 χρόνια ακούραστης δημιουργικότητας στην κουζίνα τους στα Ναυπηγεία στην περιοχή του ΙΚΕΑ, «Το Καρνάγιο» και η ομάδα του, μεταφέρθηκαν τον περασμένο Γενάρη σε μια όμορφη γειτονιά, στην Αρετσού Καλαμαριάς.

to-karnaghio2.jpg

Διατηρώντας αναλλοίωτη την ποιότητα τόσο στα πιάτα τους όσο και στην εξυπηρέτηση, μετακόμισαν σε νέο χώρο και μπαμπάς και κόρη, ο κύριος Σάββας Σαββατούπης και η Κατερίνα Σαββατούπη, συνεχίζουν να μεγαλουργούν στην κουζίνα τους, προσφέροντας μεζέδες που μένουν αξέχαστοι.

Ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, θαλασσινά και τσιπουρομεζέδες από τους καλύτερους που έχετε ποτέ δοκιμάσει, παρελαύνουν στο μενού του ουζερί που χρόνια τώρα έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές των Θεσσαλονικέων. Πρώτα απ’ όλα για τα ξεχωριστά του πιάτα κι έπειτα για την ωραία παρεϊστικη ατμόσφαιρα και την φιλική εξυπηρέτηση.

to-karnaghio3.jpg

Ένα λαϊκό στέκι για απαιτητικούς ουρανίσκους

«Το Καρνάγιο» είναι ένα λαϊκό, παρεϊστικο στέκι με πιάτα όμως διαφορετικά από εκείνα που έχει συνηθίσει κανείς να συναντάει σε ένα ουζερί. Παρά τη φαντασία και τη δημιουργικότητα όμως που θα γευτείτε στα πιάτα του, παραμένει προσιτό και γήινο.

to-karnaghio4.jpg
to-karnaghio5.jpg
to-karnaghio6.jpg

Κάθε μπουκιά στο «Καρνάγιο» είναι χάδι απολαυστικό. Όλα τα πιάτα, από τις αλοιφές μέχρι την πιο απαιτητική συνταγή, είναι χειροποίητα. Και τα εύσημα για όλες τις συνταγές ανήκουν στην Κατερίνα, η οποία αγαπάει να δημιουργεί με απλά, αλλά αγνά υλικά άριστης ποιότητας, μικρά… θαύματα!

to-karnaghio7.jpg
to-karnaghio8.jpg

Ο κύριος Σάββας κάθε πρωί κατευθύνεται προς την ιχθυόσκαλα για να διαλέξει τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά, εξασφαλίζοντας έτσι ότι στο τραπέζι σας θα φτάσουν τα καλύτερα και τα πιο φρέσκα.

to-karnaghio9.jpg

Η Κατερίνα από την άλλη με την υπόλοιπη ομάδα του ουζερί ετοιμάζουν τις παρασκευές για τα μαγειρευτά πιάτα του μενού. Τίποτα όμως δεν περνάει το πάσο αν τον τελευταίο λόγο δεν έχουν μπαμπάς και κόρη.

to-karnaghio10.jpg

Μαγειρεμένα σαν στο σπίτι τους

Βασική φιλοσοφία στο «Καρνάγιο» είναι πώς ότι σερβίρεται στον πελάτη θα σέρβιρε η Κατερίνα και στα παιδιά της. Γι’ αυτό επιστρατεύονται τα καλύτερα υλικά, από το ελαιόλαδο και τα λαχανικά μέχρι τα ψαρικά και έτσι όλα μετατρέπονται σε εξαίσια πιάτα γεμάτα αγάπη, μεράκι και φαντασία.

to-karnaghio11.jpg
to-karnaghio12.jpg
to-karnaghio13.jpg

Από αυτά που ξεχωρίσαμε είναι το στιφάδο καπνιστού σολομού, η πέστροφα με καρότο και μανιτάρι, το ριζότο θαλασσινών και οι καραμελωμένες γαρίδες. Το χταποδάκι με καμμένη σάλτσα ντομάτας θα σας αφήσει άναυδους, ενώ δεν πάνε πίσω τα αυγά καλαμαριού, το πικάντικο σκουμπρί, τα μαυρομάτικα φασόλια με καπνιστό σκουμπρί κι ο περίφημος μαύρος ταραμάς με μελάνι σουπιάς.

to-karnaghio14.jpg
to-karnaghio15.jpg
to-karnaghio16.jpg
to-karnaghio17.jpg
to-karnaghio18.jpg

Στις πρώτες επιλογές σας πρέπει να είναι και ο «Σάββας» (καπνιστή πέστροφα με σοταρισμένο μανιτάρι), η «Αυγουστίνα» (ζεστή πατατοσαλάτα με γαρίδα), η «Βασιλική» (σαλάτα με παντζάρι, μήλο και καρότο), αλλά και η Αγιορείτικη με φακές, λαχανικά και χταποδάκι.

to-karnaghio19.jpg
to-karnaghio20.jpg
to-karnaghio21.jpg

Δεν θα μπορούσαμε τέλος να παραλείψουμε τα Μαλλιά Κουβάρια, που είναι κανταϊφι κουρκουμά με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένο ανανά με μέλι, αλλά και τον Κοντορεβυθούλη, που δεν είναι άλλο από ρεβύθια με μαρινάτα ψάρια και λαχανικά.

to-karnaghio22.jpg
to-karnaghio23.jpg

Συνοδεύστε με τσίπουρο, κρασάκι ή μπύρα και αφεθείτε στη θαλπωρή που προσφέρει η τόση νοστιμιά και η ζεστή εξυπηρέτηση των ανθρώπων του ξεχωριστού αυτού ουζερί.

to-karnaghio24.jpg

Ωράρια λειτουργίας: Πέμπτη έως Κυριακή από τις 12:00 έως τις 22:00

Tip: Ο εξωτερικός χώρος είναι σχεδιασμένος για καπνίζοντες, με ειδική εγκατάσταση θέρμανσης για τις κρύες μέρες.

to-karnaghio25.jpg


Διεύθυνση: Αγ. Νικολάου 4, Καλαμαριά

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942550922

Facebook

Instagram


Μετά από 10 χρόνια ακούραστης δημιουργικότητας στην κουζίνα τους στα Ναυπηγεία στην περιοχή του ΙΚΕΑ, «Το Καρνάγιο» και η ομάδα του, μεταφέρθηκαν τον περασμένο Γενάρη σε μια όμορφη γειτονιά, στην Αρετσού Καλαμαριάς.

to-karnaghio2.jpg

Διατηρώντας αναλλοίωτη την ποιότητα τόσο στα πιάτα τους όσο και στην εξυπηρέτηση, μετακόμισαν σε νέο χώρο και μπαμπάς και κόρη, ο κύριος Σάββας Σαββατούπης και η Κατερίνα Σαββατούπη, συνεχίζουν να μεγαλουργούν στην κουζίνα τους, προσφέροντας μεζέδες που μένουν αξέχαστοι.

Ολόφρεσκα ψάρια ημέρας, θαλασσινά και τσιπουρομεζέδες από τους καλύτερους που έχετε ποτέ δοκιμάσει, παρελαύνουν στο μενού του ουζερί που χρόνια τώρα έχει καταφέρει να μπει στις καρδιές των Θεσσαλονικέων. Πρώτα απ’ όλα για τα ξεχωριστά του πιάτα κι έπειτα για την ωραία παρεϊστικη ατμόσφαιρα και την φιλική εξυπηρέτηση.

to-karnaghio3.jpg

Ένα λαϊκό στέκι για απαιτητικούς ουρανίσκους

«Το Καρνάγιο» είναι ένα λαϊκό, παρεϊστικο στέκι με πιάτα όμως διαφορετικά από εκείνα που έχει συνηθίσει κανείς να συναντάει σε ένα ουζερί. Παρά τη φαντασία και τη δημιουργικότητα όμως που θα γευτείτε στα πιάτα του, παραμένει προσιτό και γήινο.

to-karnaghio4.jpg
to-karnaghio5.jpg
to-karnaghio6.jpg

Κάθε μπουκιά στο «Καρνάγιο» είναι χάδι απολαυστικό. Όλα τα πιάτα, από τις αλοιφές μέχρι την πιο απαιτητική συνταγή, είναι χειροποίητα. Και τα εύσημα για όλες τις συνταγές ανήκουν στην Κατερίνα, η οποία αγαπάει να δημιουργεί με απλά, αλλά αγνά υλικά άριστης ποιότητας, μικρά… θαύματα!

to-karnaghio7.jpg
to-karnaghio8.jpg

Ο κύριος Σάββας κάθε πρωί κατευθύνεται προς την ιχθυόσκαλα για να διαλέξει τα καλύτερα ψάρια και θαλασσινά, εξασφαλίζοντας έτσι ότι στο τραπέζι σας θα φτάσουν τα καλύτερα και τα πιο φρέσκα.

to-karnaghio9.jpg

Η Κατερίνα από την άλλη με την υπόλοιπη ομάδα του ουζερί ετοιμάζουν τις παρασκευές για τα μαγειρευτά πιάτα του μενού. Τίποτα όμως δεν περνάει το πάσο αν τον τελευταίο λόγο δεν έχουν μπαμπάς και κόρη.

to-karnaghio10.jpg

Μαγειρεμένα σαν στο σπίτι τους

Βασική φιλοσοφία στο «Καρνάγιο» είναι πώς ότι σερβίρεται στον πελάτη θα σέρβιρε η Κατερίνα και στα παιδιά της. Γι’ αυτό επιστρατεύονται τα καλύτερα υλικά, από το ελαιόλαδο και τα λαχανικά μέχρι τα ψαρικά και έτσι όλα μετατρέπονται σε εξαίσια πιάτα γεμάτα αγάπη, μεράκι και φαντασία.

to-karnaghio11.jpg
to-karnaghio12.jpg
to-karnaghio13.jpg

Από αυτά που ξεχωρίσαμε είναι το στιφάδο καπνιστού σολομού, η πέστροφα με καρότο και μανιτάρι, το ριζότο θαλασσινών και οι καραμελωμένες γαρίδες. Το χταποδάκι με καμμένη σάλτσα ντομάτας θα σας αφήσει άναυδους, ενώ δεν πάνε πίσω τα αυγά καλαμαριού, το πικάντικο σκουμπρί, τα μαυρομάτικα φασόλια με καπνιστό σκουμπρί κι ο περίφημος μαύρος ταραμάς με μελάνι σουπιάς.

to-karnaghio14.jpg
to-karnaghio15.jpg
to-karnaghio16.jpg
to-karnaghio17.jpg
to-karnaghio18.jpg

Στις πρώτες επιλογές σας πρέπει να είναι και ο «Σάββας» (καπνιστή πέστροφα με σοταρισμένο μανιτάρι), η «Αυγουστίνα» (ζεστή πατατοσαλάτα με γαρίδα), η «Βασιλική» (σαλάτα με παντζάρι, μήλο και καρότο), αλλά και η Αγιορείτικη με φακές, λαχανικά και χταποδάκι.

to-karnaghio19.jpg
to-karnaghio20.jpg
to-karnaghio21.jpg

Δεν θα μπορούσαμε τέλος να παραλείψουμε τα Μαλλιά Κουβάρια, που είναι κανταϊφι κουρκουμά με κατσικίσιο τυρί και καραμελωμένο ανανά με μέλι, αλλά και τον Κοντορεβυθούλη, που δεν είναι άλλο από ρεβύθια με μαρινάτα ψάρια και λαχανικά.

to-karnaghio22.jpg
to-karnaghio23.jpg

Συνοδεύστε με τσίπουρο, κρασάκι ή μπύρα και αφεθείτε στη θαλπωρή που προσφέρει η τόση νοστιμιά και η ζεστή εξυπηρέτηση των ανθρώπων του ξεχωριστού αυτού ουζερί.

to-karnaghio24.jpg

Ωράρια λειτουργίας: Πέμπτη έως Κυριακή από τις 12:00 έως τις 22:00

Tip: Ο εξωτερικός χώρος είναι σχεδιασμένος για καπνίζοντες, με ειδική εγκατάσταση θέρμανσης για τις κρύες μέρες.

to-karnaghio25.jpg


Διεύθυνση: Αγ. Νικολάου 4, Καλαμαριά

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6942550922

Facebook

Instagram


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία