Μονόλογοι

To... homework που έβαλαν στους ντόπιους "πράσινους" Αργύρης και Σαλαγιάννης, ο... χαρτοπόλεμος για το Ογκολογικό, τα... χορηγούμενα πλυσίματα πεζοδρομίων και η μήνυση στον Ζέρβα

07/07/2022 13:57

Ήρθε που λέτε στη Θεσσαλονίκη ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής και νυν πρόεδρος της Επιτροπής Ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Βαγγέλης Αργύρης για μια πρώτη επαφή με τις νέες νομαρχιακές επιτροπές σε Α’ και Β’ Περιφέρειες. Αφού γνωρίστηκαν τους έβαλε... homework.

Μέχρι την άλλη εβδομάδα θα πρέπει οι γραμματείς να αποστείλουν προτάσεις με πρόσωπα για τη στελέχωση των ψηφοδελτίων σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης. Οι προτάσεις βέβαια δεν σημαίνει ότι θα γίνουν όλες αποδεκτές αφού η τελική κρίση θα γίνει από τον ίδιο τον πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη.


Η επίσκεψη Αργύρη και Σαλαγιάννη έχει και παρασκήνιο εκτός από προσκήνιο. Πλην των θεσμικών συναντήσεων και επαφών που πραγματοποίησαν είχαν και... μυστικά τετ α τετ που μάλιστα δεν γνώριζαν ούτε οι «πράσινοι» τοπικοί επικεφαλής. Μην περιμένετε να σας τα γράψω όλα. Αγοράστε εφημερίδα «ΜτΚ» την Κυριακή για να τα μάθετε...


Οι παρεμβάσεις της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης συνεχίζονται. Χθες ο νέος Γραμματέας Ευρ. Ελευθεριάδης με ανακοίνωσή του πήρε θέση για το νέο Ογκολογικό που θα πάρει θέση στο... πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου. «Οι εξαγγελίες, οι υποσχέσεις και οι μακέτες δεν αρκούν. Απαιτούνται δεσμεύσεις και χρονοδιαγράμματα καθώς και ανοιχτός δημόσιος διάλογος για μια σειρά συμπληρωματικών ζητημάτων που θα καταστήσουν την προοπτική του νέου νοσοκομείου απολύτως συμβατή με τη λειτουργία της πόλης. Η Θεσσαλονίκη δεν χρειάζεται να είναι άλλο η πόλη των υποσχέσεων» ανέφερε στην ανακοίνωσή του μεταξύ άλλων και παράλληλα έριξε τα βέλη του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας που επηρέασαν αρνητικά τη Βόρεια Ελλάδα.


Και μιας και μίλησα ξανά για το νέο Ογκολογικό, ο Πλεύρης απαντώντας στην Ευθυμίου, της Α’ Θεσσαλονίκης με την ΝΔ είπε ότι το νέο νοσοκομείο θα κατασκευαστεί με ΣΔΙΤ ενώ η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη. Μόλις το είπε, έσπευσαν από το επιτελείο της να στείλουν ΔΤ με την απάντηση. Βλέπετε τώρα και οι βουλευτές της ΝΔ σπεύδουν και διεκδικούν τον ρόλο του «Δυτικάρχη» της ΝΔ.

Η αλήθεια είναι πάντως πως η Ευθυμίου ασχολήθηκε αρκετά με το νέο αυτό έργο στα δυτικά της πόλης. Αναρωτιέμαι. Υποχρέωση των υπηρεσιών του δήμου δεν είναι να πλένουν τα πεζοδρόμια της πόλης; Γιατί τέτοια περηφάνια από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο που όχι μόνο ανεβάζει σχετικές φωτογραφίες στο facebook για τα... κατορθώματά του (το πλύσιμο των δρόμων μην ξεχνιόμαστε) αλλά βάζει τις αναρτήσεις και... χορηγούμενες; Δηλαδή όταν θα αποφασίσουν να αντικαταστήσουν τα σπασμένα πλακάκια που πέφτε ο κόσμος και σπάει χέρια και πόδια, θα δίνουν για κάθε πλάκα και από μια Συνέντευξη Τύπου;


Και μιας και είμαι στον κεντρικό δήμο, πληροφορούμαι πως οι εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης (από τον Σύλλογο Εργαζομένων) κατέθεσαν μήνυση εναντίον του δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα και ζητούν την τιμωρία του για την μη παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας που δικαιούνται και την μη καταβολή χρημάτων (αποζημίωσης) που δικαιούνται από το 2017. Φαίνεται πως οι σχέσεις διοίκησης και εργαζομένων οδηγούνται στα άκρα και μάλιστα σε μια περίοδο κρίσιμη. Προεκλογική. Και δεν αναφέρομαι στις εθνικές εκλογές, αλλά σε εκείνες του Οκτώβρη 2023, οπότε και ο Ζέρβας θα είναι και πάλι υποψήφιος, όπως έχει δηλώσει.


O… ανθηρόστομος