Λόγια του Βαρδάρη

  • Το γράμμα της Νοτοπούλου στον Ζέρβα
    05/11/2019 15:43

    Το γράμμα της Νοτοπούλου στον Ζέρβα

    Επιστολή προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα έστειλε η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της παράταξης «Θεσσαλονίκη Μαζί», Κατερίνα Νοτοπούλου αναφορικά με την ΕΥΑΘ και την εν μέρει ιδιωτικοποίησή της.

    Αφορμή για την επιστολή στάθηκαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πως το ΤΑΙΠΕΔ σκοπεύει να διαθέσει το 24% των μετοχών της ΕΥΑΘ σε ιδιώτες. «Υπό το φως των εξελίξεων αυτών, σας καλούμε κ. Δήμαρχε να αναλάβετε πρωτοβουλίες ώστε να διαμορφωθεί μια ισχυρή εναλλακτική πρόταση για την διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα της ύδρευσης και της αποχέτευσης της πόλης μας, την αποτροπή της πώλησης του 24% των μετοχών της ΕΥΑΘ ΑΕ από το ΤΑΙΠΕΔ σε ιδιώτες και την διαμόρφωση μιας πολυμετοχικής εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης στην οποία ο Δήμος και οι Δήμοι του Πολεοδομικού Συγκροτήματος θα έχουν ουσιαστική συμμετοχή και βαρύνουσα διοικητική αρμοδιότητα” σχολιάζει η κ. Νοτοπούλου.

    Στην επιστολή της η βουλευτής υπενθυμίζει στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης το δημοψήφισμα για το νερό που πραγματοποίησε το 2014 η κίνηση πολιτών «SOSτε το Νερό» αλλά και το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. «Σας υπενθυμίζω κ. Ζέρβα ότι η συμμετοχή των πολιτών της Θεσσαλονίκης ήταν εντυπωσιακή, με 218.000 πολίτες να ψηφίζουν στο δημοψήφισμα και με το 98% εξ’ αυτών να τάσσεται ενάντια στην πώληση της ΕΥΑΘ, ενώ επίσης και το Δημοτικό Συμβούλιο της Θεσσαλονίκης είχε ταχθεί κατά της πώλησης της ΕΥΑΘ, όπως και όλα τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος. Πρόκειται για μια ημέρα με ιστορική σημασία για την περιοχή της Θεσσαλονίκης, του πληθυσμού και της κουλτούρας της, σχετικά με τη χάραξη της πολιτικής σε ότι αφορά τα Δημόσια Κοινωνικά Αγαθά με αρχή το νερό της πόλης” γράφει.

    Και συμπληρώνει: “Πάγια θέση μας είναι η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του νερού και η συμμετοχή των δήμων στη διαχείριση του. Ζήτημα που δεν αφορά αποκλειστικά τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ωστόσο λόγω του μητροπολιτικού του χαρακτήρα θα πρέπει να αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία”.

    “ Ελπίζουμε να ανταποκριθείτε στην κοινωνική απαίτηση των πολιτών της Θεσσαλονίκης για τη μη πώληση της ΕΥΑΘ. Η παράταξη «Θεσσαλονίκη ΜΑΖΙ» θα είναι μπροστά σε αυτή την προσπάθεια, αρωγός και συμπαραστάτης” καταλήγει στην επιστολή της η κ. Νοτοπούλου.