ΑΠΟΨΕΙΣ

Το εύκολο χειροκρότημα

 12/09/2022 21:00

Οργή προκαλούν συνήθως στη Θεσσαλονίκη τα ξεσπάσματα του καιρού που προκαλούν δύσκολες καταστάσεις μέσα στην πόλη. Δηλαδή για την ακρίβεια, την κάνουν Βενετία.

Σε κάποιους προκαλούν ντροπή, κάποιους άλλους τους θυμώνουν. Περιμένω από τις αρχές να ζητήσουν μία συγγνώμη. Δεν ξέρω για ποιον λόγο, αλλά όλο και κάποιος λόγος θα υπάρχει. Πιθανόν για το ότι βρέχει. Βεβαίως αποτροπή της βροχής έχουν επιτύχει μόνο οι Κινέζοι για να κάνουν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Νώε προσευχές έκανε, δεν ζήτησε από τον Πανάγαθο αλλαγή σχεδίων.

Δεν είναι κακό πράγμα μια συγγνώμη για το τίποτε. Ανεξήγητο είναι!

Ο Μητσοτάκης μία ακατανόητη συγγνώμη ζήτησε για την επισύνδεση Ανδρουλάκη και από τότε τρέχει ο Τσίπρας.

Πάντως, η πρόσφατη βροχή στη Θεσσαλονίκη, που έπεσε σε 1-2 ώρες ήταν τριπλάσια από το σύνολο των βροχοπτώσεων του Σεπτεμβρίου.

Και επειδή συμβαίνει συχνά, μάλλον τα δίκτυα της απορροής των νερών της βροχής, έχουν έλλειμμα. Προφανώς το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί, αλλά η δουλειά είναι μεγάλη και έχει κόστος. Θα ήταν ένα εξαιρετικό θέμα σε αυτά τα πενταετή δεκαετή, δεκαπενταετή αναπτυξιακά σχέδια να αποφασίσουμε τι θέλουμε να κάνουμε.

Να κάνουμε ένα γήπεδο για τον Άρη, άλλο ένα για τον ΠΑΟΚ, όπως είπε ο Μητσοτάκης (ο Ηρακλής δεν χρειάζεται γιατί έχει ενταχθεί στο πρότζεκτ «χίλια χρόνια Ηρακλής») ή να ρυθμίσουμε τα κενά στο δίκτυο απορροής;

Οι εκάστοτε εξουσίες προτιμούν να χαϊδεύουν αυτούς που θα τους χειροκροτήσουν εύκολα. Άλλωστε ποιος μπορεί να εγγυηθεί ότι θα είναι παρών στα εγκαίνια ενός τέτοιου έργου, που λογικά σε τριάντα χρόνια ενδέχεται να γίνουν. Η επιδιόρθωση του δικτύου της ΕΥΑΘ που έχει 30% διαρροές, ξεκίνησε στο τέλος της δεκαετίας του 1990 και δεν εγκαινιάστηκε ποτέ. Άλλωστε οι πρώτοι αγωγοί που αντικαταστάθηκαν τότε, λογικά, θα χρειάζονται νέα αντικατάσταση.

Στα χειροκροτήματα ενός γηπέδου όλοι μπορούν να διεκδικήσουν ένα στασίδι.

Όλοι πανηγυρίζουν στις νίκες, όλοι σιωπούν στις ήττες. Δεν είναι δικό μας προνόμιο αυτό, στον Ολυμπιακό που αποκλείστηκε από κάτι απίθανους Ισραηλινούς, ακόμη πανηγυρίζουν την μετεγγραφή του Μαρτσέλο.

Η Θεσσαλονίκη θα συνεχίσει να πλημμυρίζει, τα υπόγεια θα πλημμυρίζουν, οι ασφαλιστικές θα αυξάνουν τα ασφάλιστρα και θα δίνουν αποζημιώσεις. Κάποια στιγμή κάποιος θα ζητήσει και συγγνώμη.

Αλλά αυτός θα είναι ο πλέον άσχετος. Όπως είχε προειδοποιήσει ο Νονός τον γιο του που έμπαινε στη δουλειά, «ο προδότης θα είναι εκείνος που σου φέρει το μήνυμα των αντιπάλων για συνάντηση».

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 10-11.09.2022

Δημοφιλείς Απόψεις