Λόγια του Βαρδάρη

  • Το "ευχαριστώ" της Έλενας Ράπτη στον Κυριάκο Μητοτάκη
    24/11/2021 18:37

    Το "ευχαριστώ" της Έλενας Ράπτη στον Κυριάκο Μητοτάκη

    Η Έλενα Ράπτη Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης κατά την ομιλία της στην εκδήλωση της Βουλής για την Ευρωπαϊκή ημέρα για την προστασία των παιδιών από τη σεξουαλική εκμετάλλευση και τη σεξουαλική κακοποίηση δήλωσε:

    «Ευχαριστώ τον κύριο Πρωθυπουργό για την αμέριστη στήριξή του όλα τα χρόνια στον αγώνα για τον τερματισμό της παιδικής σεξουαλικής κακοποίησης, καθώς και για την πρωτοβουλία του να δρομολογήσει ένα Εθνικό Σχέδιο Δράσης με στόχο:

    • την αναπροσαρμογή των θεσμικών λειτουργιών στην κατεύθυνση των φιλικών προς το παιδί διαδικασιών
    • την ποσοτική μείωση των κρουσμάτων που συμβαίνουν,
    • και την αύξηση των κρουσμάτων που αναφέρονται στις αρμόδιες αρχές.

    Ευχαριστώ τον κύριο Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Απέναντι στον κύριο Πρωθυπουργό, στην Εθνική Αντιπροσωπεία, και κυρίως απέναντι στα παιδιά δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να δουλεύω με την ίδια στοχοπροσήλωση όπως έκανα μέχρι σήμερα. Μέσα από τη συμμετοχή μου σε ένα τόσο σπουδαίο εγχείρημα, γίνεται πραγματικότητα και το δικό μου όνειρο, το κοινό μας όνειρο, για έναν πιο προστατευμένο κόσμο για τα παιδιά.

    Τα παιδιά είναι το πολυτιμότερο κοινωνικό μας κεφάλαιο. Σήμερα γίνεται ένα αποφασιστικό συλλογικό βήμα για να διασφαλίσουμε την προστασία τους.

    Με το βλέμμα στραμμένο προς το μέλλον, ας εργαστούμε, ώστε να δημιουργήσουμε έναν ισχυρό κύκλο εμπιστοσύνης και ασφάλειας για κάθε παιδί. Είναι δύσκολο για τα παιδιά να μιλήσουν. Εμείς οφείλουμε να σπάσουμε τη σιωπή. Όλοι μαζί κοινωνία και πολιτεία σπάμε την σιωπή για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας».