ΑΠΟΨΕΙΣ

Τικ-τακ

 28/05/2021 18:00

Ο χρόνος είναι γιατρός, είναι η τέταρτη διάσταση, είναι χρήμα, είναι ο γιος μας ο μεγάλος κι ο μικρός, πάντως ο χρόνος είναι μια παράμετρος που συχνά επηρεάζει καταλυτικά τις καταστάσεις.

Πάρτε παράδειγμα μια φιλική σχέση που βασίζεται σε κοινά βιώματα και συμβατό αξιακό σύστημα. Αν ο ένας από τους δύο ψάχνει εναγωνίως λίγη ώρα για να δει τον φίλο του μέσα στο βαρύ του πρόγραμμα ενώ ο άλλος ψάχνει τρόπο να γεμίσει τον δικό του χρόνο που είναι άπλετος, η σχέση αυτή θα δυσκολευτεί να ευδοκιμήσει μετά από μια δυο φορές που θα βρεθούν.

Ή τα τραγούδια: τα δημοτικά των παππούδων μας είναι γεμάτα εισαγωγές, τσακίσματα, επαναλήψεις ώστε να γεμίσουν τις αργόσυρτες συνθήκες ζωής και τα τραπεζώματα. Κάντε τη σύγκριση με τη σημερινή ραπ, χιπ-χοπ κλπ όπου λένε χίλιες λέξεις το λεπτό.

Στη συγκυρία που διανύουμε και φυσικά εννοώ της πανδημίας, ο χρόνος είναι εχθρός και δη ο μεγαλύτερος. Κάθε λεπτό που περνάει μπορεί να προκύψουν μεταλλάξεις που θα κάνουν τα πράγματα χειρότερα, ή πολύ χειρότερα, ή πάρα πολύ χειρότερα.

Σε ατομικό επίπεδο, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί, μέρα με την ημέρα κινδυνεύουν να κολλήσουν τον αερομεταφερόμενο ιό που γίνεται ολοένα και πιο μεταδοτικός. Με μικρές, μεγαλύτερες ή τραγικές συνέπειες.

Τεράστια η ευθύνη των ηγεσιών στο να επιταχυνθούν οι ρυθμοί των εμβολιασμών, μέρα και νύχτα, κάθε μέρα χωρίς αργίες.

Τεράστια και η ευθύνη όσων με τον δημόσιο λόγο τους είτε ξεκάθαρα ψεκασμένα είτε ύπουλα συγκεκαλυμμένα και παρελκυστικά ενσπείρουν αμφιβολίες σε έναν πληθυσμό που είναι έτοιμος να κατρακυλήσει σε συνωμοσιολογικά σενάρια.

Ειδική θέση στην κόλαση θα υπάρχει για τα ΜΜΕ που καλούν ανόητους συνωμοσιολόγους ενδεδυμένους τον μανδύα της επιστημονικότητας. Έτσι προκύπτουν στη Βουλή τα μορφώματα με χειρόγραφες επιστολές του Ιησού και πωλητές μαντζουνιών διά πάσαν νόσον και μαλακίαν...

Άλλη μία θα πρέπει να υπάρχει (και το λέω με πόνο ψυχής) για τους συναδέλφους μου γιατρούς που είναι αρνητές των εμβολίων άρα και της ίδιας τους της Επιστήμης συνολικά.

Στην κοινή πανανθρώπινη προσπάθεια για το τέλος της πανδημίας, αν δεν ενώσουμε ΟΛΟΙ τις δυνάμεις μας χωρίς παλινωδίες και σκοπιμότητες, πολύ απλά θα καταστραφούμε.

Ναι, τόσο απλά!

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 23 Μαΐου 2021