Λόγια του Βαρδάρη

 • Τι ζήτησε η περιφερειακή παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» από τον Α. Τζιτζικώστα
  14/04/2020 18:45

  Τι ζήτησε η περιφερειακή παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» από τον Α. Τζιτζικώστα

  Πέντε ζητήματα που σχετίζονται με ουσιαστικά μέτρα και δράσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού, έθεσε στη διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατά την τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, που έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης, ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης, «Κοιτάμε Μπροστά», Χρήστος Γιαννούλης.

  Ωστόσο δεν παρέλειψε να καυτηριάσει την καθυστέρηση του διαλόγου της διοίκησης της ΠΚΜ με την αντιπολίτευση, λέγοντας
  «κάλιο αργά παρά ποτέ η περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας εγκαινίασε την ενίσχυση του δημοκρατικού διαλόγου μέσω τηλεδιασκέψεων για την συνεδρίαση του Συμβουλίου, ενώ δόθηκε υπήρξε η δυνατότητα, ενημέρωσης από τον περιφερειάρχη για τα μέτρα και τις πρωτοβουλίες που πάρθηκαν και εξελίσσονται εν μέσω της πανδημίας».

  Η περιφερειακή παράταξη «Κοιτάμε Μπροστά» ζήτησε από τον Απόστολο Τζιτζικώστα:

  Πρώτα από όλα, άμεσα να διατεθούν οι αναγκαίοι πόροι για την στήριξη των Περιφερειακών και Αγροτικών Ιατρείων έτσι ώστε να λειτουργήσουν ως ανάχωμα για την από συμπίεση των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης αλλά και να καλύπτονται οι ανάγκες των κατοίκων της Περιφέρειας.

  Να ληφθούν πρωτοβουλίες και εντατικοποίηση των παρεμβάσεων σε οικισμούς και καταυλισμούς ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας όπως οι Ρομά αλλά και σε κέντρα Προσφύγων.

  Έθεσε την ανάγκη να εξευρεθούν βάση σχεδίου χώροι που θα διατεθούν για την άσκηση και την κυκλοφορία των πολιτών. Οι απαγορεύσεις που προηγήθηκαν, σύμφωνα με τον κ. Γιαννούλη, πρέπει να συνοδεύονται και από προτάσεις και λύσεις έτσι ώστε οι πολίτες να βρίσκουν διέξοδο αυτές τις δύσκολες ημέρες.

  Πρότεινε ακόμη να αναληφθεί πρωτοβουλία για την αγορά και διάθεση ηλεκτρονικών μέσων για τους μαθητές και τις οικογένειες που δεν μπορούν να ενταχθούν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

  Επίσης, έθεσε και το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την αιφνιδιαστική απόφαση της Κυβέρνησης να διατάξει το πάγωμα όλων των υπό ένταξη έργων στο ΕΣΠΑ έτσι ώστε να εξοικονομηθούν πόροι για την αντιμετώπιση της πανδημίας, σημειώνοντας πως «κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό για την οικονομία και την Κοινωνική συνοχή στην ΠΚΜ».


Δείτε ακόμα