Λόγια του Βαρδάρη

 • Tι ζήτησαν οι δήμαρχοι από τη Νίκη Κεραμέως
  05/05/2020 17:43

  Tι ζήτησαν οι δήμαρχοι από τη Νίκη Κεραμέως

  Η επανέναρξη των σχολείων στις 11  Μαΐου για τους μαθητές της Γ΄ λυκείου και των υπολοίπων του λυκείου και των γυμνασίων στις 18 του μήνα, βρέθηκε στο επίκεντρο της συζήτησης, μέσω τηλεδιάσκεψης, που είχε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΕΔΕ με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και την υφυπουργό Σοφία Ζαχαράκη.

  Οι δήμαρχοι διαβεβαίωσαν ότι δήμοι είναι έτοιμοι για να λάβουν όλα τα μέτρα πρόληψης, ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια, για τους μαθητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ είπαν πως ήδη άρχισαν τις πρώτες προετοιμασίες, όπως η σχολαστική καθαριότητα των χώρων. Δεσμεύτηκαν μάλιστα πως σε κάθε σχολείο θα γίνει σχολαστικός καθαρισμός πριν την επανέναρξη των μαθημάτων, ενώ καθαρίστριες θα υπάρχουν και κατά τη διάρκεια των μαθημάτων.

  kyrizoglou-kede.jpg

  Στην τοποθέτηση του ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου, τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας των σχολείων, κυρίως για τους μαθητές του λυκείου, λέγοντας πως τα παιδιά αυτά είναι σε ηλικία που έχουν την ωριμότητα να αντιληφθούν την όλη κατάσταση και να ακολουθήσουν πιστά τα μέτρα προφύλαξης.

  Ωστόσο δεν στάθηκε μόνο σ΄ αυτό αλλά και στις αυξημένες ανάγκες των δήμων, ειδικά αυτήν την περίοδο, λέγοντας πως για το λόγο αυτό η Αυτοδιοίκηση χρειάζεται επιπλέον χρήματα. «Της είπαμε εν ολίγοις ότι τα έξοδα των δήμων έχουν ήδη εκτοξευτεί, λόγω των αναγκών όλο το προηγούμενο διάστημα, ενώ εξηγήσαμε ότι στο εξής με την επαναλειτουργία των σχολείων οι δαπάνες μας θα είναι μεγάλες, αφού θα απαιτηθούν περισσότερες καθαρίστριες, διπλάσιες ποσότητες καθαριστικών κ.α Ως εκ τούτου δηλώσαμε στην κ. Κεραμέως ότι οι δήμοι και οι σχολικές τους επιτροπές χρειάζονται επειγόντως οικονομική ενίσχυση» ανέφερε ο κ. Κυρίζογλου.

  Η υπουργός Παιδείας πάντως δεσμεύτηκε από την πλευρά της πως θα αποσταλούν στους δήμους μεγάλες ποσότητες αντισηπτικών για να τα προμηθεύσουν στα σχολεία, ενώ ανέφερε πως ήδη έγινε η πρώτη αποστολή.

  «Όσον αφορά στη χρήση μάσκας, η υπουργός μας είπε ότι δεν είναι υποχρεωτική για τους μαθητές εντός του σχολείου, αλλά προαιρετική και πως δεν χρειάζονται συνεχείς απολυμάνσεις στους χώρους, αφού θα υπάρχουν καθαρίστριες καθ΄ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων» σημείωσε ο Α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ.


Δείτε ακόμα