ΑΠΟΨΕΙΣ

Τι πρέπει να κάνουμε; Ας ανοίξουμε κάτι βρε αδελφέ!

 07/04/2021 12:00

Στην Τουρκία που ανοίξανε τα καφέ ο αριθμός κρουσμάτων τριπλασιάστηκε. Κατά τα άλλα: ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον (δεν μπορεί να επικοινωνεί μόνο μέσω ΗΥ -δεν παράγει εμπειρίες και έτσι χάνει την ουσία του), ο Έλληνας είναι (και οι άλλοι είναι, αλλά λιγότερο από τον Έλληνα) απόλυτα εγωιστής και νάρκισσος και θέλει (περισσότερο από άλλους) να γίνεται το δικό του. Με διαχρονική ευθύνη του κομματικού συστήματος παραμένει στην συμπεριφορά παιδί (άντε στην καλύτερη περίπτωση έφηβος). Η πραγματικότητα, οικονομικά είναι αμείλικτη. Η πτώση της κατανάλωσης και του εμπορίου και των υπηρεσιών θα προκαλέσει κρίση. Φυσικά το κόμμα «ή αυτοί ή εμείς», «τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» ούτε για κυβερνήσεις συνεργασίας ούτε για τις επιπτώσεις ενδιαφέρεται. Το βλέπουμε στην συμπεριφορά του παντού. Νομίζει ότι επενδύοντας στον ναρκισσισμό και την εγωπάθεια της Ελληνίδας και του Έλληνα θα καταφέρει να (ξανα)βάλει στο χέρι τα όποια διαθέσιμα. Οι άλλοι προσπαθούν να ανοίξουν βαλβίδες για να εκτονωθεί ο βρασμός. Αλλά η χύτρα σκάει κιόλας. Ιδιαίτερα αν ανοίξεις την λάθος βαλβίδα.

Κανένας (σε καμία χώρα πλην των απομονωμένων και ολοκληρωτικών) δεν ήξερε και δεν μπορούσε να ξέρει την βέλτιστη τακτική. Πέθαναν 8.000 μέχρι τώρα στην Ελλάδα, θα πεθάνουν το πολύ άλλοι τόσοι μέχρι το τέλος του 2021 από τους οποίους το 80% είναι πάνω από 65 χρονών. Αυτό θα είναι το τελικό αποτέλεσμα όσον αφορά τις ανθρώπινες απώλειες. Κόπωση και κούραση έχει αυτός που εκτιμά ότι δεν κινδυνεύει να πεθάνει. Αν κολλήσει -κολλάει με τα μέτρα το 3% του πληθυσμού, η πιθανότητα να πεθάνει στην ηλικία 0-17 είναι 1 στα 10.000, στην ηλικία 18-39 είναι 6 στις 10.000, στους 40-64 1% και στους 65+ 16%. Τι λένε οι 0-39 όταν τους περιγράφεις τον κίνδυνο; (Στα... μας). Οι 40-64; (Προσέχω αλλά κουράστηκα). Οι 60+; (Εμβολιάστηκα!). Περαστικά μας (σε όλους στον πλανήτη).

θα πήγαινες στο εξοχικό, στον άλλο νομό αν έπρεπε να έχεις αρνητικό PCR test το πολύ 72 ωρών πριν και με δημόσια μέσα μεταφοράς (τρένο, λεωφορείο, πλοίο, αεροπλάνο); Η απάντηση είναι: αν πρέπει για να κάνω έλεγχο και να αντιμετωπίσω κινδύνους θα πήγαινα. Αν ήταν πρόσχημα θα φώναζα ότι το αυτοκίνητο μου και τι θα κάνω κ.λπ., κ.λπ. Θα το έκανα όπως το κάνουν όσοι πάνε για κομμωτήριο από Πειραιά στην Αίγινα… Επόμενη ερώτηση: γιατί δεν παραγγέλνεις (αν φοβάσαι το super market) ηλεκτρονικά αλλά πας εκεί; Ας κολλήσουν αυτοί που πηγαίνουν!

Ας ανοίξουν όλα! Δεν αντέχουμε! Όπως λέω παραπάνω η πιθανότητα να πεθάνεις αν κολλήσεις, κατά ηλικία είναι: 0,01% 0-17, 0,06% 18-39, 1% 40-64, 16% 65+. Η πιθανότητα να κολλήσεις είναι 3% (αν ανοίξουν όλα θα γίνει 10% όπως έδειξε η εμπειρία σε USA και ΗΒ). Αλλά με 10% το 0,01% θα γίνει 0,05%, το 0,06% θα γίνει 0,30% το 1% θα γίνει 5% (αυτοί θα τριγυρνάνε) και το 16% θα γίνει 20% (γιατί αυτοί θα κάτσουν μέσα και θα εμβολιαστούν). Περαστικά μας και πάλι στις ΜΑΘ και ΜΕΘ! Εδώ δεν ταιριάζει το «ή αυτοί, ή εμείς», «τους τελειώνουμε, ή μας τελειώνουν». Όλοι μαζί θα την πατήσουμε. Κατανοητό;

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 4 Απριλίου 2021