Λόγια του Βαρδάρη

  • Τι ευχήθηκαν από κοινού Σχοινάς και Ινφαντίνο… (φωτ.)
    23/01/2022 11:43

    Τι ευχήθηκαν από κοινού Σχοινάς και Ινφαντίνο… (φωτ.)

    Κάτι σαν τον Πελέ ή τον Μαραντόνα την εποχή της δόξας τους θα πρέπει να αισθάνθηκε χτες ο Μαργαρίτης Σχοινάς κατά την επίσκεψή του στην έδρα της ΦΙΦΑ στη Ζυρίχη.

    Δεν ήταν μόνο η πολύ θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν ο πρόεδρος της Τζάνι Ινφαντίνο, αλλά και όλη την ηγετική ομάδα που διοικεί το παγκόσμιο ποδόσφαιρο στον Έλληνα επίτροπο της ΕΕ, αλλά και η αίσθηση που αποκόμισε ότι οι ισχυροί παράγοντες του ποδοσφαίρου γνωρίζουν την επιρροή που έχει η Κομισιόν σε θέματα υπεράσπισης του ευρωπαϊκού μοντέλου του αθλητισμού. Εξάλλου είναι γνωστό στους ειδικούς ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να μην προχωρήσει η κλειστή Σουπερλίγκα που σχεδίαζαν πέρσι κάποιοι μεγάλοι ευρωπαϊκοί σύλλογοι. Με τον Σχοινά να δηλώνει ότι η Ευρώπη θα παραμείνει το επίκεντρο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου».

    margaritis-shinas-sxoinas.jpg

    Από την άλλη οι της ΦΙΦΑ αναζητούν συμμάχους ενόψει κρίσιμων θεμάτων, όπως η επιτυχής διοργάνωση του Μουντιάλ στο Κατάρ φέτος (το πρώτο σε Αραβική χώρα) αλλά και για να υλοποιήσουν τις σκέψεις για να διεξάγεται το παγκόσμιο κύπελλο κάθε 2 χρόνια.

    Οπότε το κλίμα στις συναντήσεις της Ζυρίχης ήταν πολύ καλό.
    Κατά τα άλλα για τον Θεσσαλονικιό αντιπρόεδρο της Κομισιόν και φανατικό λάτρη του ποδοσφαίρου αλλά και του Αρη η εμπειρία της επίσκεψης ήταν μεγάλη: Έφυγε από τη Ζυρίχη με μια μπάλα δώρο που είχε επάνω της τυπωμένο το όνομα του, ενώ ξεναγήθηκε στο μουσείο της ΦΙΦΑ με μοναδικά εκθέματα, όπως το πρωτότυπο Παγκόσμιο Κύπελλο.
    Συλλεκτική επίσης ήταν και η φωτογραφία που έβγαλε με τον Ινφαντίνο μπροστά από την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας αλλά και η κοινή ευχή και των δύο «η Ελλάδα να παίξει ξανά σε Μουντιάλ σύντομα».

    Μόνο για τον Άρη δεν ξέρουμε αν εξασφάλισε καμία μεταγραφή...

    infantino-sxoinas.jpg