Λόγια του Βαρδάρη

  • Θλίψη στον ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Γ. Πιαντέ
    27/04/2020 14:08

    Θλίψη στον ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Γ. Πιαντέ

    Θλίψη σκόρπισε ο θάνατος του Γιώργου Πιαντέ στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιώργος Πιαντές έχασε στα 65 του χρόνια την μάχη με τον καρκίνο. Οργανωτικό στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν υπεύθυνος για την διοργάνωση όλων των μεγάλων πολιτικών εκδηλώσεων του κόμματος εδώ και πολλά χρόνια.

    Στενός συνεργάτης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, είχε ταξιδέψει μαζί του πολλές φορές σε όλη την επικράτεια, για την πραγματοποίηση προεκλογικών και όχι μόνο συγκεντρώσεων.

    Ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook έκανε ο Αλ. Τσίπρας:

    "Ένας καλός φίλος, πιστός σύντροφος, και αφοσιωμένος συνεργάτης, ο Γιώργος Πιαντές, έφυγε σήμερα από κοντά μας.

    Σεμνός, απίστευτα εργατικός, βρισκόταν πίσω από κάθε δημόσια εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, οργανώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την επαφή μας με τους πολίτες, αλλά και δίνοντας ένα παράδειγμα ανιδιοτέλειας, αφοσίωσης και επιμονής.

    Στρατεύτηκε από μικρός στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης, από τις γραμμές του ΚΚΕ, και αργότερα από τις γραμμές του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Στάθηκε όρθιος σε όλες τις δυσκολίες, έτοιμος πάντα να προσφέρει χωρίς ποτέ να διεκδικεί, όχι μόνο ανταμοιβή, αλλά έστω και αναγνώριση.

    Ο Γιώργος ήταν το βαρόμετρο της δυναμικής μας σε κάθε περιοδεία, σε κάθε εκλογική εξόρμηση. Ήξερε με εντυπωσιακή ακρίβεια να εκτιμά τον αριθμό των συγκεντρωμένων σε κάθε εκδήλωση, να πιάνει τον παλμό της κοινωνίας, να προβλέπει το μέγεθος των συγκεντρώσεών μας από πόλη σε πόλη.

    Από το 2009, που συνόδευε κάθε βήμα μου, σπάνια έπεφτε έξω στις εκτιμήσεις του. Ακόμη και για το εκλογικό αποτέλεσμα.Μόνη φορά που ξεγελάστηκε, ήταν με τις πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις μας, στις τελευταίες ευρωεκλογές. Και αμέσως μετά, όταν έκοψε το κάπνισμα και πίστεψε ότι θα ξεμπέρδευε με το κόμπο που ένιωθε καιρό στο στήθος και τον ταλαιπωρούσε.

    Ο Γιώργος το πάλεψε, με πείσμα και αξιοπρέπεια, όπως πάντα, μέχρι την τελευταία στιγμή. Και πάντοτε η σκέψη του, ακόμη και τις πιο δύσκολες ώρες, ήταν εδώ. Στον ΣΥΡΙΖΑ και στους κοινωνικούς αγώνες.

    Μας λείπει ήδη πολύ και θα μας λείψει ακόμη περισσότερο, όταν θα βγούμε από τα σπίτια μας, και αρχίσουμε να οργανώνουμε τους νέους αγώνες μας.

    Θα είναι πάντα μαζί μας.

    Καλό σου ταξίδι σύντροφε!
    ".

    Ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης η οποία σημειώνει: «Με ανείπωτη θλίψη πληροφορηθήκαμε σήμερα το θάνατο το συντρόφου μας, Γιώργου Πιαντέ. Ο Γιώργος Πιαντές ήταν ο άνθρωπος ο οποίος κρυβόταν πίσω από όλες τις μεγάλες πολιτικές συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ, φροντίζοντας για όλες τις αναγκαίες τεχνικές λεπτομέρειες. Τεράστια όμως ήταν η προσφορά του στη δημιουργία του ραδιοφωνικού μας σταθμού «105,5 στο κόκκινο», στην επέκταση του πανελλαδικού δικτύου με τη δημιουργία των τοπικών «κόκκινων» αλλά και το στήσιμο του δικού μας «91.4 στο κόκκινο». Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, αποχαιρετά το σεμνό και ανιδιοτελή αγωνιστή της Αριστεράς, σ. Γιώργο Πιαντέ και εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

    *Στην φωτογραφία μαζί με τον Αλ. Τσίπρα μετά από κάποια ομιλία του