Λόγια του Βαρδάρη

  • Thessalonikisummit 2019: Eπί τάπητος οι οικονομικές προκλήσεις Ελλάδας και ΕΕ με υψηλούς προσκεκλημένους
    05/11/2019 19:45

    Thessalonikisummit 2019: Eπί τάπητος οι οικονομικές προκλήσεις Ελλάδας και ΕΕ με υψηλούς προσκεκλημένους

    Οι προτεραιότητες της νέας ηγεσίας της ΕΕ και οι αναπτυξιακοί στόχοι για την Ελλάδα το 2020-2025 είναι μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν στο Thessalonikisummit 2019 το οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδας και θα διεξαχθεί 14-15 Νοεμβρίου στο Hyatt. 

    Οι διοργανωτές έχουν εξασφαλίσει τη συμμετοχή πολιτικών, όπως ο υφυπουργός Εσωτερικών με αρμοδιότητα τη Μακεδονία και τη Θράκη, κος Θεόδωρος Καράογλου, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κος Άδωνις- Σπυρίδων Γεωργιάδης, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ή πρώην πολιτικών νυν καθηγητών όπως ο κος Ευάγγελος Βενιζέλος. Ακόμη, ηχηρά ονόματα της ΕΕ θα απευθυνθούν στους συνέδρους όπως ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς και οι ευρωβουλευτές Γιώργος Κύρτσος, Μαρία Σπυράκη, Εύα Καϊλή καθώς και πολιτικοί ή αξιωματούχοι Βαλκανικών κρατών. 

    Η προσέλκυση επενδύσεων και ο ρόλος που θα διαδραματίσει ο τραπεζικός τομέας είναι ακόμη μερικά από τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τους ομιλητές. 

    Στο Thessalonikisummit 2019 θα παρευρεθούν ακόμη ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, ο γερμανός πρέσβης Ερνστ Ράιχελ, ο κινέζος ομόλογός τους Ζανγκ Κιγιέ, όπως άλλωστε και εκπρόσωπο των τοπικών αρχών όπως ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.