Λόγια του Βαρδάρη

  • Θεσσαλονίκη: Τα πάρε - δώσε του δήμου με τον Εμπορικό Σύλλογο και στο βάθος η υποψηφιότητα. Γράφει ο Σαλονικιός
    17/03/2023 10:51

    Θεσσαλονίκη: Τα πάρε - δώσε του δήμου με τον Εμπορικό Σύλλογο και στο βάθος η υποψηφιότητα. Γράφει ο Σαλονικιός

    Την περασμένη Δευτέρα, όταν η διοίκηση του Κωνσταντίνου Ζέρβα «έτρωγε ξύλο» πανταχόθεν με αφορμή όσα συνέβησαν στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, είδε έναν σύμμαχο να στέκεται στο πλευρό της. Δεν θα τον χαρακτήριζα απρόσμενο, κάθε άλλο! Θυμίζω ότι το πρωί εκείνης της ημέρας είχε προκληθεί ένταση στο βόρειο μέρος του άξονα της Αριστοτέλους όταν περί τους δεκαπέντε διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την κοπή των 41 δέντρων της πλατείας.

    Η κατάληξη γνωστή. Οι διαδηλωτές απομακρύνθηκαν από την Αστυνομία, η οποία τους προσήγαγε και αφού ακολούθησαν τα συνήθη διαδικαστικά (αποτυπώματα κ.λπ.) στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι. Η συνέχεια δόθηκε ως γνωστόν λίγες ώρες αργότερα στο δημοτικό συμβούλιο.

    Στο ενδιάμεσο ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης εξέδωσε αίφνης ανακοίνωση με την οποία “χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δήμου Θεσσαλονίκης να αντικαταστήσει τα άρρωστα και επικίνδυνα δέντρα κατά μήκος της οδού Τσιμισκή, καθώς στο παρελθόν είχαν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα στις εμπορικές επιχειρήσεις αλλά και στους πολίτες...”.

    Η ίδια ανακοίνωση ανέφερε πως “η απόφαση του Δήμου Θεσσαλονίκης για αναβάθμιση της περιοχής μέσα από την αντικατάσταση των συγκεκριμένων δέντρων με άλλου είδους δέντρα, τα οποία δεν θα προσβάλλονται από τα παραπάνω έντομα, ανακουφίζει τους συναδέλφους εμπόρους που αποζητούσαν εδώ και χρόνια οριστική λύση στο πρόβλημα. Ευελπιστούμε στην άμεση ανταπόκριση του Δήμου Θεσσαλονίκης για αποκατάσταση των δέντρων αλλά και στην συνέχιση του παραπάνω έργου σε όσες περιοχές αντιμετωπίζουν το ίδιο θέμα”.

    Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Εμπορικός Σύλλογος έσπευσε να υποστηρίξει τις επιλογές της διοίκησης Ζέρβα. Θυμίζω ότι είχε επικροτήσει την απόφαση για μετατροπή της πλατείας Ελευθερίας εκ νέου σε πάρκινγκ, με το σκεπτικό ότι αυτό θα τονώσει την αγορά καθώς οι πελάτες θα βρίσκουν να παρκάρουν. Αλλά και η διοίκηση του δήμου δεν τους αφήνει παραπονεμένους.

    Λίγο με τα πασαλάκια που αφαίρεσε από συγκεκριμένα σημεία κεντρικών οδών προκειμένου να διευκολύνεται η ολιγόλεπτη διπλοστάθμευση, λίγο η παραχώρηση στον Εμπορικό Σύλλογο της εκμετάλλευσης του χριστουγεννιάτικου χωριού στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς και φυσικά, η παραπομπή στις ελληνικές καλένδες του νέου ωραρίου φορτοεκφόρτωσης με το οποίο αντιδρούσαν οι έμποροι, το πράγμα έρχεται σε μια κάποια ισορροπία.

    Αν και, για να είμαι ειλικρινής, αυτά τα οποία προσφέρει η διοίκηση Ζέρβα είναι πολλαπλάσια από αυτά τα οποία έχει λάβει ως αντάλλαγμα.

    Πληροφορούμαι, λοιπόν, ότι ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Παντελής Φιλιππίδης είναι πρόθυμος να αποκαταστήσει αυτήν την ανισορροπία θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Ζέρβα στις προσεχείς εκλογές. Εν ολίγοις, ο Φιλιππίδης θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του δημάρχου και οι ανακοινώσεις αναμένονται εντός των προσεχών ημερών.

    Οφείλω να ομολογήσω ότι πρόκειται για μία δίκαιη συμφωνία... φυσικά για το καλό της πόλης.