ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη

Ποιοι δήμοι θα κρατήσουν τις σχολικές αίθουσες κλειστές προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα

 07/01/2019 14:43

Θεσσαλονίκη: Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη
INTIME NEWS

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Για την ασφάλεια των μαθητών και προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα στις αυλές, αρκετοί δήμοι αποφάσισαν να μην ανοίξουν τις σχολικές αίθουσες.

Μάχη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα

Από νωρίς το πρωί συνεργεία των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να καθαριστούν όλες οι αυλές των σχολείων και να μπορέσουν και πάλι να λειτουργήσουν ομαλά οι σχολικές μονάδες για τους μαθητές. «Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους διευθυντές σχολείων και ήδη από χθες τους έχουμε ενημερώσει τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προμηθευτούν αλάτι αλλά και να καθαριστούν οι σχολικές αυλές με τη συνδρομή των υδροφόρων οχημάτων με θαλασσινό νερό, εφόσον βέβαια αυτό είναι εφικτό στους προαύλιους χώρους. Υπάρχουν μεμονωμένα ζητήματα, αλλά αντιμετωπίζονται» δηλώνει στο makthes.gr ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως «τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο κανονικά στο δήμο Θεσσαλονίκης. Ζητήθηκε από τους διευθυντές των σχολείων που ζήτησαν τη συνδρομή μας να παραμείνουν στις σχολικές μονάδες μέχρι στις 10 το βράδυ όπου θα βρίσκονται έξω τα συνεργεία, τα οποία σήμερα έχουν προτεραιότητα αποκλειστικά τα σχολεία. Η πρόσβαση στα σχολεία είναι εφικτή και για το λόγο αυτό πήραμε την απόφαση να ανοίξουν αύριο κανονικά, αν μέχρι το βράδυ δεν λυθούν όλα τα προβλήματα, που πιστεύω ότι δεν θα λυθούν, έχει δοθεί οδηγία ο καθαρισμός να γίνει παράλληλα με τη λειτουργία του σχολείου και τα παιδιά να μην προαυλιστούν για να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα» τονίζει ο κ. Μπαρμπουνάκης.

Πυλαία- Χορτιάτης

Αυτοψία μέχρι και αργά το απόγευμα σε πολλά σχολεία του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη πραγματοποιούν τα συνεργεία του δήμου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Ελένη Γιαννούδη, αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη μιλώντας στο makthes.gr «παλεύουμε για να έχουμε τα σχολεία ανοιχτά προβλήματα έχουμε μόνο στον Χορτιάτη». Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου τα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου στις Δημοτικές Ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος.  Με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και λόγω του συνεχιζόμενου παγετού (πρόγνωση -7 έως και -8 oC) σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, κλειστά θα παραμείνουν για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο).

Στον Λαγκαδά 

Στον νομό Θεσσαλονίκης, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στον δήμο Λαγκαδά. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λαγκαδά.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και στον δήμο Βόλβης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "ο παγετός που επικρατεί και η επικίνδυνη ολισθηρότητα οδήγησαν τον δήμο Βόλβης στην απόφαση να κρατήσει κλειστές όλες τις σχολικές μονάδες και τους παιδικούς σταθμούς την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, για προληπτικούς λόγους, αν και λειτουργικά τα σχολικά κτίρια βρίσκονται σε άριστο επίπεδο".

Στο Ωραιόκαστρο

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολικά συγκροτήματα στον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου μετά από συνεννόηση του δημάρχου με τους διευθυντές. Στους υπόλοιπους δήμους του νομού δίνεται "μάχη", προκειμένου να καθαριστούν οι αυλές και να ανοίξουν τα σχολεία.

Στον Δήμο Δέλτα 

Κλειστά θα παραμείνουν τα  σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) του Δήμου Δέλτα λόγω αναμενόμενου παγετού, σύμφωνα με το σημερινό Δελτίο Καιρού της ΕΜΥ.

Λόγω του επερχόμενου παγετού, όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εφιστάται η προσοχή στους πεζούς και στους οδηγούς να αποφεύγουν την κυκλοφορία εάν δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη, καθώς και σε όλους τους κατοίκους του Δήμου να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της ΕΥΑΘ και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την προληπτική αντιμετώπιση του παγετού.

Στον Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης

Στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση "συνεργεία του δήμου έχουν ήδη προβεί σε καθαρισμό των εισόδων και των αύλειων χώρων".

Στον Δήμο Παύλου Μελά

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά.

Νεάπολη- Συκιές

Ανοιχτά όλα τα σχολεία σε Νεάπολη και Αγ. Παύλο. Κλειστά σε Συκιές και Πεύκα -Κανονικά λειτουργούν από σήμερα όλοι οι Παιδικοί και Βρεφικοί Σταθμοί.   

Στην απόφαση να παραμείνουν αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2018, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη μεν Νεάπολη και Αγ. Παύλο ανοιχτά και στις δε Συκιές και στα Πεύκα κλειστά κατέληξε η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών, έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις και εκτιμήσεις της κατάστασης.

Η τελευταία σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγη ώρα πριν, κατέληξε στην παραπάνω απόφαση αφού εξέτασε ενδελεχώς όλα τα ενδεχόμενα και την κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του δήμου μετά τις έντονες καιρικές συνθήκες των ημερών. Παράλληλα αναφέρεται πως κανονικά λειτουργούν από σήμερα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019, όλοι οι Παιδικοί και Βρεφικοί Σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών, επανερχόμενοι στο κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας τους μετά τις αργίες των εορτών. Στα συνολικά 23 Βρεφικά και Παιδικά Τμήματα φιλοξενήθηκαν σήμερα 266 παιδιά.

Να σημειωθεί ότι στο δήμο Νεάπολης-Συκεών οι Παιδικοί Σταθμοί λειτούργησαν κανονικά κατά την περίοδο των εορτών πλην των επίσημων αργιών, όπως επίσης και τμήματα ΚΔΑΠ, καλύπτοντας τις ανάγκες των οικογενειών.  

Ο Δήμος Καλαμαριάς

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς με εντατικές προσπάθειες έχουν εκ χιονίσει τους προαύλειους χώρους και τα πεζοδρόμια των Σχολικών Μονάδων της περιοχής.

Ωστόσο, επειδή η ανησυχία των γονέων για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στα σχολεία τους, λόγω της ολισθηρότητας και του παγετού που επικρατεί, αποφασίστηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους να παραμείνουν αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν κανονικά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.

Ο Δήμος Θέρμης 

 Ανοιχτά θα είναι αύριο Τρίτη 8/1 και θα λειτουργούν κανονικά τα περισσότερα σχολεία του δήμου Θέρμης. Συγκεκριμένα τα σχολεία θα είναι ανοιχτά στις Δημοτικές Ενότητες Θέρμης, δηλαδή σε Θέρμη, Τριάδι, Ν. Ραιδεστό, Ταγαράδες και Ν. Ρύσιο, και Βασιλικών δηλαδή σε Βασιλικά, Αγ. Αντώνιο, Αγ. Παρασκευή και Σουρωτή εκτός από το σχολείο της Περιστεράς. Στη δημοτική Ενότητα Μίκρας ανοιχτό θα είναι μόνο το 2ο ΓΕΛ Μίκρας (κτίριο ΙΕΚ Θέρμης)

Με απόφαση του Δημάρχου Θέρμης αναστέλλεται για αύριο Τρίτη 8/1/2019 η λειτουργία των παρακάτω σχολικών μονάδων λόγω των επιπτώσεων των δυσμενών καιρικών συνθηκών: (α) όλες οι σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας (Κάτω Σχολάρι, Καρδία, Πλαγιάρι, Τρίλοφος) εκτός του 2ου ΓΕΛ Μίκρας (κτήριο ΙΕΚ Θέρμης) το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά. (β) οι σχολικές μονάδες της τοπικής κοινότητας Περιστεράς. Σε όλες τις άλλες τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών καθώς και σε όλες τις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Θέρμης, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Για τη ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, παρά τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία βρίσκονται από εχθές επί ποδός οι υπηρεσίες του δήμου θέρμης, ώστε να ανοίξουν αύριο όσο το δυνατόν περισσότερα τα σχολεία. Από την Παρασκευή λειτουργούν οι λέβητες σε όλα τα σχολεία σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί στους διευθυντές.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλιο Αποστόλου όλα τα κτίρια, ακόμη και ακόμη και στα σχολεία που δεν θα ανοίξουν είναι λειτουργικά, ενώ οι προσπάθειες επικεντρώνονται στις αυλές όπου ρίχνεται αλάτι και καθαρίζονται προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Κιλκίς, Χαλκιδική, Πέλλα, Ημαθία

Αντίθετα, δεν θα χτυπήσει το κουδούνι αύριο 8 Ιανουαρίου στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς, λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Πέλλας και Έδεσσας.

ΑΠΕ -ΜΠΕ

Κλειστά θα παραμείνουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε αρκετές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών. Για την ασφάλεια των μαθητών και προκειμένου να αποφευχθούν ατυχήματα στις αυλές, αρκετοί δήμοι αποφάσισαν να μην ανοίξουν τις σχολικές αίθουσες.

Μάχη για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα

Από νωρίς το πρωί συνεργεία των δήμων της Κεντρικής Μακεδονίας δίνουν μάχη με το χρόνο προκειμένου να καθαριστούν όλες οι αυλές των σχολείων και να μπορέσουν και πάλι να λειτουργήσουν ομαλά οι σχολικές μονάδες για τους μαθητές. «Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους διευθυντές σχολείων και ήδη από χθες τους έχουμε ενημερώσει τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να προμηθευτούν αλάτι αλλά και να καθαριστούν οι σχολικές αυλές με τη συνδρομή των υδροφόρων οχημάτων με θαλασσινό νερό, εφόσον βέβαια αυτό είναι εφικτό στους προαύλιους χώρους. Υπάρχουν μεμονωμένα ζητήματα, αλλά αντιμετωπίζονται» δηλώνει στο makthes.gr ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος ξεκαθαρίζει πως «τα σχολεία θα ανοίξουν αύριο κανονικά στο δήμο Θεσσαλονίκης. Ζητήθηκε από τους διευθυντές των σχολείων που ζήτησαν τη συνδρομή μας να παραμείνουν στις σχολικές μονάδες μέχρι στις 10 το βράδυ όπου θα βρίσκονται έξω τα συνεργεία, τα οποία σήμερα έχουν προτεραιότητα αποκλειστικά τα σχολεία. Η πρόσβαση στα σχολεία είναι εφικτή και για το λόγο αυτό πήραμε την απόφαση να ανοίξουν αύριο κανονικά, αν μέχρι το βράδυ δεν λυθούν όλα τα προβλήματα, που πιστεύω ότι δεν θα λυθούν, έχει δοθεί οδηγία ο καθαρισμός να γίνει παράλληλα με τη λειτουργία του σχολείου και τα παιδιά να μην προαυλιστούν για να μην υπάρξουν περαιτέρω προβλήματα» τονίζει ο κ. Μπαρμπουνάκης.

Πυλαία- Χορτιάτης

Αυτοψία μέχρι και αργά το απόγευμα σε πολλά σχολεία του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη πραγματοποιούν τα συνεργεία του δήμου. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε η Ελένη Γιαννούδη, αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Πυλαίας- Χορτιάτη μιλώντας στο makthes.gr «παλεύουμε για να έχουμε τα σχολεία ανοιχτά προβλήματα έχουμε μόνο στον Χορτιάτη». Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου τα σχολεία του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη θα λειτουργήσουν κανονικά αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου στις Δημοτικές Ενότητες Πυλαίας και Πανοράματος.  Με γνώμονα την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών και λόγω του συνεχιζόμενου παγετού (πρόγνωση -7 έως και -8 oC) σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ, κλειστά θα παραμείνουν για αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου τα σχολεία στη Δημοτική Ενότητα Χορτιάτη (Χορτιάτη, Ασβεστοχώρι, Εξοχή και Φίλυρο).

Στον Λαγκαδά 

Στον νομό Θεσσαλονίκης, κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στον δήμο Λαγκαδά. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι δομές των ΙΕΚ, του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ), τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Λαγκαδά.

Δεν θα λειτουργήσουν τα σχολεία και στον δήμο Βόλβης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, "ο παγετός που επικρατεί και η επικίνδυνη ολισθηρότητα οδήγησαν τον δήμο Βόλβης στην απόφαση να κρατήσει κλειστές όλες τις σχολικές μονάδες και τους παιδικούς σταθμούς την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, για προληπτικούς λόγους, αν και λειτουργικά τα σχολικά κτίρια βρίσκονται σε άριστο επίπεδο".

Στο Ωραιόκαστρο

Κλειστά θα παραμείνουν επίσης τα σχολικά συγκροτήματα στον διευρυμένο δήμο Ωραιοκάστρου μετά από συνεννόηση του δημάρχου με τους διευθυντές. Στους υπόλοιπους δήμους του νομού δίνεται "μάχη", προκειμένου να καθαριστούν οι αυλές και να ανοίξουν τα σχολεία.

Στον Δήμο Δέλτα 

Κλειστά θα παραμείνουν τα  σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια) του Δήμου Δέλτα λόγω αναμενόμενου παγετού, σύμφωνα με το σημερινό Δελτίο Καιρού της ΕΜΥ.

Λόγω του επερχόμενου παγετού, όπως προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, εφιστάται η προσοχή στους πεζούς και στους οδηγούς να αποφεύγουν την κυκλοφορία εάν δεν υπάρχει ιδιαίτερη ανάγκη, καθώς και σε όλους τους κατοίκους του Δήμου να ακολουθούν τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, της ΕΥΑΘ και της ΕΔΑ ΘΕΣΣ για την προληπτική αντιμετώπιση του παγετού.

Στον Δήμο Αμπελοκήπων- Μενεμένης

Στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης οι παιδικοί σταθμοί, τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά σχολεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια θα λειτουργήσουν κανονικά. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση "συνεργεία του δήμου έχουν ήδη προβεί σε καθαρισμό των εισόδων και των αύλειων χώρων".

Στον Δήμο Παύλου Μελά

Κανονικά θα λειτουργήσουν την Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019, οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά σχολεία, Γυμνάσια και Λύκεια) και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί του Δήμου Παύλου Μελά.

Νεάπολη- Συκιές

Ανοιχτά όλα τα σχολεία σε Νεάπολη και Αγ. Παύλο. Κλειστά σε Συκιές και Πεύκα -Κανονικά λειτουργούν από σήμερα όλοι οι Παιδικοί και Βρεφικοί Σταθμοί.   

Στην απόφαση να παραμείνουν αύριο, Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2018, όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη μεν Νεάπολη και Αγ. Παύλο ανοιχτά και στις δε Συκιές και στα Πεύκα κλειστά κατέληξε η διοίκηση του δήμου Νεάπολης-Συκεών, έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις και εκτιμήσεις της κατάστασης.

Η τελευταία σύσκεψη της Εκτελεστικής Επιτροπής υπό τον δήμαρχο Σίμο Δανιηλίδη, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα και ολοκληρώθηκε λίγη ώρα πριν, κατέληξε στην παραπάνω απόφαση αφού εξέτασε ενδελεχώς όλα τα ενδεχόμενα και την κατάσταση όπως είχε διαμορφωθεί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του δήμου μετά τις έντονες καιρικές συνθήκες των ημερών. Παράλληλα αναφέρεται πως κανονικά λειτουργούν από σήμερα, Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2019, όλοι οι Παιδικοί και Βρεφικοί Σταθμοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών, επανερχόμενοι στο κανονικό πρόγραμμα λειτουργίας τους μετά τις αργίες των εορτών. Στα συνολικά 23 Βρεφικά και Παιδικά Τμήματα φιλοξενήθηκαν σήμερα 266 παιδιά.

Να σημειωθεί ότι στο δήμο Νεάπολης-Συκεών οι Παιδικοί Σταθμοί λειτούργησαν κανονικά κατά την περίοδο των εορτών πλην των επίσημων αργιών, όπως επίσης και τμήματα ΚΔΑΠ, καλύπτοντας τις ανάγκες των οικογενειών.  

Ο Δήμος Καλαμαριάς

Οι υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς με εντατικές προσπάθειες έχουν εκ χιονίσει τους προαύλειους χώρους και τα πεζοδρόμια των Σχολικών Μονάδων της περιοχής.

Ωστόσο, επειδή η ανησυχία των γονέων για την ασφαλή μετάβαση των μαθητών στα σχολεία τους, λόγω της ολισθηρότητας και του παγετού που επικρατεί, αποφασίστηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους να παραμείνουν αύριο Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019 κλειστά τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα ανοίξουν κανονικά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.

Ο Δήμος Θέρμης 

 Ανοιχτά θα είναι αύριο Τρίτη 8/1 και θα λειτουργούν κανονικά τα περισσότερα σχολεία του δήμου Θέρμης. Συγκεκριμένα τα σχολεία θα είναι ανοιχτά στις Δημοτικές Ενότητες Θέρμης, δηλαδή σε Θέρμη, Τριάδι, Ν. Ραιδεστό, Ταγαράδες και Ν. Ρύσιο, και Βασιλικών δηλαδή σε Βασιλικά, Αγ. Αντώνιο, Αγ. Παρασκευή και Σουρωτή εκτός από το σχολείο της Περιστεράς. Στη δημοτική Ενότητα Μίκρας ανοιχτό θα είναι μόνο το 2ο ΓΕΛ Μίκρας (κτίριο ΙΕΚ Θέρμης)

Με απόφαση του Δημάρχου Θέρμης αναστέλλεται για αύριο Τρίτη 8/1/2019 η λειτουργία των παρακάτω σχολικών μονάδων λόγω των επιπτώσεων των δυσμενών καιρικών συνθηκών: (α) όλες οι σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Μίκρας (Κάτω Σχολάρι, Καρδία, Πλαγιάρι, Τρίλοφος) εκτός του 2ου ΓΕΛ Μίκρας (κτήριο ΙΕΚ Θέρμης) το οποίο θα λειτουργήσει κανονικά. (β) οι σχολικές μονάδες της τοπικής κοινότητας Περιστεράς. Σε όλες τις άλλες τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Βασιλικών καθώς και σε όλες τις τοπικές κοινότητες της Δημοτικής Ενότητας Θέρμης, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

Για τη ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, παρά τα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την κακοκαιρία βρίσκονται από εχθές επί ποδός οι υπηρεσίες του δήμου θέρμης, ώστε να ανοίξουν αύριο όσο το δυνατόν περισσότερα τα σχολεία. Από την Παρασκευή λειτουργούν οι λέβητες σε όλα τα σχολεία σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί στους διευθυντές.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Στέλιο Αποστόλου όλα τα κτίρια, ακόμη και ακόμη και στα σχολεία που δεν θα ανοίξουν είναι λειτουργικά, ενώ οι προσπάθειες επικεντρώνονται στις αυλές όπου ρίχνεται αλάτι και καθαρίζονται προκειμένου να διευκολυνθεί η πρόσβαση στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Κιλκίς, Χαλκιδική, Πέλλα, Ημαθία

Αντίθετα, δεν θα χτυπήσει το κουδούνι αύριο 8 Ιανουαρίου στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την περιφερειακή ενότητα του Κιλκίς, λόγω του παγετού και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Επίσης, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στους δήμους Πολυγύρου και Αριστοτέλη της Χαλκιδικής, Αλεξάνδρειας Ημαθίας, Πέλλας και Έδεσσας.

ΑΠΕ -ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία