ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Νέα μέλη και στα άλλα κόμματα έφερε ο... isyriza

Σε εξέλιξη η διαδικασία εγγραφής των πολιτών στα μητρώα των κομμάτων

 10/11/2019 16:03

Θεσσαλονίκη: Νέα μέλη και στα άλλα κόμματα έφερε ο... isyriza

Βαγγέλης Στολάκης

Την αρχή έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της πλατφόρμας isyriza.gr. Ακολούθησε το ΚΙΝΑΛ με τη δημιουργία ειδικού site για την έκδοση νέας κάρτας μέλους του κόμματος, ενώ και η ΝΔ, παρότι δεν ανακοίνωσε κάποια διαδικασία εγγραφής νέων μελών, επιχειρεί να προσεγγίσει νέους και όχι μόνο ηλικιακά ανθρώπους, για να τους εντάξει στην Πειραιώς. Στη Θεσσαλονίκη η διαδικασία εγγραφής νέων μελών στα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή βρίσκεται σε εξέλιξη με το ενδιαφέρον από πλευράς υποστηρικτών που αποφάσισαν να γίνουν «κομματικοί» να είναι έντονο. Είναι χαρακτηριστικό πως τα υποψήφια νέα μέλη των κομμάτων γεμίζουν σχεδόν καθημερινά τα γραφεία συγκεκριμένων κομμάτων στη Θεσσαλονίκη και είναι διατεθειμένοι να υποστούν... face control ή να περάσουν μία δοκιμαστική περίοδο, προκειμένου να αποδείξουν στην πράξη πως είναι έτοιμοι!

ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότεροι από 600 Θεσσαλονικείς θέλησαν να «πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους», όπως λέει και το σλόγκαν της σχετικής καμπάνιας αλλά και πλατφόρμας για την εγγραφή νέων μελών για τη διεύρυνση του κόμματος. Πανελλαδικά υπολογίζεται πως τα νέα μέλη της Κουμουνδούρου είναι χιλιάδες. Σύμφωνα με το συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστο Δουίτση στην οδό Εγνατίας, εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος στο νομό, τα χαμόγελα περισσεύουν. «Είμαστε ευχαριστημένοι» αναφέρει ο κ. Δουίτσης, που κάνει λόγο για αισιόδοξα μηνύματα που απορρέουν από τη διαδικασία εγγραφής νέων μελών. Βέβαια, εάν κάποιος κατοχυρώσει τα στοιχεία του στην πλατφόρμα isyriza.gr, αυτό δεν σημαίνει πως γίνεται και νέο μέλος του κόμματος. Σύμφωνα με τον κ. Δουίτση, η εγγραφή γίνεται στις δημοτικές ή νομαρχιακές οργανώσεις και αφού υπάρξει το απαραίτητο... face control. «Εμείς παίρνουμε τα στοιχεία εκείνων που εγγράφηκαν στην πλατφόρμα, κάνουμε μια επικοινωνία μαζί τους και στη συνέχεια οι εγγραφές γίνονται στα γραφεία» λέει. Στην πλατφόρμα πάντως πρέπει να εγγραφούν και τα παλαιότερα μέλη του κόμματος, «ώστε να αξιοποιούν τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες» όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο. «Τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εγγράφονται στην πλατφόρμα, αλλά η ένταξή τους στο κόμμα ολοκληρώνεται μόνο με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους. Για το πρώτο μεταβατικό δίμηνο ο υποψήφιος καινούργιος σύντροφος ή συντρόφισσα συμπληρώνει τη φόρμα εγγραφής με μόνο τα βασικά προσωπικά του στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας του στην ΟΜ και γράφεται στο ενιαίο μητρώο μελών» συνεχίζει η εγκύκλιος. Σύμφωνα με τον κ. Δουίτση, τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Σε ό,τι φορά την οικονομική ενίσχυση του κόμματος, τα μέλη είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν ένα, δύο ή πέντε ευρώ το μήνα στον κομματικό κορβανά.

Νέα Δημοκρατία

Στη Μιχαήλ Καλού 6, εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα λέει στη «Θ» ο πρόεδρος της Τάσος Σπηλιόπουλος, δεν γίνονται έγγραφες. Όπως διευκρινίζει ο κ. Σπηλιόπουλος, δίνονται οδηγίες για τον τρόπο που επιθυμεί να εγγραφεί κάποιος ως μέλος του κόμματος ηλεκτρονικά. Όπως σημειώνει ο κ. Σπηλιόπουλος, μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019 το ενδιαφέρον να γίνουν συγκεκριμένα άτομα μέλη της ΝΔ αυξήθηκε. Εάν πάντως κάποιος επιθυμεί να εγγραφεί ως μέλος της ΝΔ μπορεί να το κάνει συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία στη σχετική φόρμα. Βασική προϋπόθεση για να εγγραφεί κάποιος μέλος της ΝΔ είναι να μην αποτελεί μέλος άλλου κόμματος. Μαζί με την εγγραφή, το μέλος έχει τη δυνατότητα να εκδώσει και την κάρτα του με συνδρομή ένα ευρώ το μήνα.

ΚΙΝΑΛ

Σε ό,τι αφορά το ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις εκλογές και μετά έχουν εγγραφεί ως μέλη στις δύο περιφέρειες του νομού συνολικά 109 άτομα, από τα οποία μόλις τα δύο έχουν πληρώσει την ετήσια συνδρομή των 12 ευρώ. Η διαδικασία εγγραφής νέων αλλά και παλιών στελεχών ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες, με τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη στην Αθήνα και τους επιτελείς της Β. Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη να χαμογελούν και να κάνουν λόγο για συγκρατημένη αισιοδοξία. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στη «Θ» στελέχη του ΚΙΝΑΛ, το μητρώο του Κινήματος, με βάση τις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές, αριθμεί 212.000 μέλη και σε αυτά προστίθενται συνεχώς νέα μέλη. Οι ίδιοι παράγοντες συμπλήρωναν πως η εγγραφή στη σχετική πλατφόρμα, με την οποία οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τη νέα κάρτα μέλους του ΚΙΝΑΛ, εξασφαλίζει στα μέλη δικαίωμα ψήφου συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές, δικαίωμα υποψηφιότητας στα κομματικά όργανα, δικαίωμα συμμετοχής σε ειδικές διαδικασίες αλλά και συνδιαμόρφωσης των θέσεων και των απόψεων του ΚΙΝΑΛ. Είναι χαρακτηριστικό πως αμέσως μετά την ανακοίνωση της νέας κάρτας μέλους και της σχετικής πλατφόρμας, με την οποία μπορεί κανείς να την αποκτήσει, το ΚΙΝΑΛ πραγματοποίησε εσωτερικό δημοψήφισμα αναφορικά με τη στάση που πρέπει να κρατήσει το κόμμα στο ζήτημα της παροχής ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. Όπως λέει πάντως ο γραμματέας της προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Κριθαρίδης «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου να γραφτεί ως μέλος στο ΚΙΝΑΛ». Σύμφωνα με τον κ. Κριθαρίδη, οι περισσότεροι εγγράφονται στο κόμμα ηλεκτρονικά, ενώ όσοι μεγαλύτερης ηλικίας υποστηρικτές του Κινήματος επιθυμούν να εγγραφούν, επικοινωνούν με τα γραφεία και τους δίνονται οι απαραίτητες οδηγίες, προκειμένου κάποιος οικείος τους να τους βοηθήσει. «Τις επόμενες ημέρες το γραφείο θα στελεχωθεί από υπάλληλο που θα μπορεί να πραγματοποιεί νέες έγγραφες» σχολιάζει ο κ. Κριθαρίδης. Από την πλευρά του, ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Στέφανος Παραστατίδης υπογραμμίζει πως προσεχώς προβλέπεται η πραγματοποίηση ολομελειών οργανώσεων σε όλους τους δήμους της χώρας, κατά τη διάρκεια των οποίων οι κατά τόπους γραμματείς θα αναλάβουν να ενημερώσουν τα ενδιαφερόμενα νέα μέλη για τον τρόπο με τον οποίο θα εγγραφούν στο κόμμα.

Μέρα25 και Ελληνική Λύση

Δεκάδες είναι τα άτομα εκείνα που καθημερινά, τουλάχιστον όπως ισχυρίζονται οι συνεργάτες του προέδρου, περνούν το κατώφλι των γραφείων της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου στη Θεσσαλονίκη, για να εγγραφούν ως μέλη του κόμματος. Η κίνηση, όπως υποστηρίζουν, είναι αυξανόμενη, με τους επιτελείς της Ελληνικής Λύσης να αναφέρουν πως οι εγγραφές των νέων μελών γίνονται τηλεφωνικά, διά ζώσης με τη συμπλήρωση σχετικής φόρμας εγγραφής αλλά και ηλεκτρονικά. Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες, ο αριθμός εκείνων που εγγράφονται ως μέλη στο κόμμα είναι μεγαλύτερος σε σχέση με την περίοδο πριν από τις εκλογές.

Δεκάδες, είναι οι έγγραφες νέων μελών και στο «ΜΕΡΑ25» του Γιάνη Βαρουφάκη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκονται στα γραφεία του κόμματος στην οδό Λέοντος Σοφού, προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον να γίνουν μέλη του πολιτικού φορέα του πρώην υπουργού. Οι έγγραφες βέβαια για τα νέα μέλη μπορούν να γίνουν και διαδικτυακά με τη διαδικασία, όπως αναγράφεται στο site, να διαρκεί «λιγότερο από ένα λεπτό». Η εγγραφή πάντως των νέων μελών ολοκληρώνεται κατόπιν επικοινωνίας τους με τα στελέχη του κόμματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


ΚΚΕ

«Αυξητική είναι η τάση» και στο ΚΚΕ της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα αναφέρει στη «Θ» το μέλος του γραφείου επιτροπής του κόμματος για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλης Τομπουλίδης. Όπως υποστηρίζει ο κ. Τομπουλίδης, το ΚΚΕ έχει μία συγκεκριμένη διαδικασία για την εγγραφή νέων μελών, όπως αυτή ορίζεται από το καταστατικό του κόμματος, διαδικασία συστηματική, και όχι ευκαιριακή, όπως λέει, «σαν κι αυτή των άλλων κομμάτων». Για να εγγραφεί κάποιος ως νέο μέλος του ΚΚΕ, θα πρέπει πρώτα να οργανωθεί είτε στην ΚΝΕ είτε στο ΠΑΜΕ ή να προταθεί από άλλα μέλη. «Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία. Θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να δεχτεί το πρόγραμμα και το καταστατικό του ΚΚΕ. Εμείς βρισκόμαστε σε σταθερή επαφή με τον κόσμο και τα προβλήματά του, επομένως η εγγραφή των νέων μελών δεν είναι συγκυριακή. Εγγραφές νέων μελών δεν γίνονται επίσης μέσω διαδικτύου ή μόνο ενόψει συνεδρίων» τονίζει ο κ. Τομπουλίδης, κάνοντας λόγο για ύπαρξη μεγάλου ενδιαφέροντος.

* Δημοσιεύτηκε στη "Θεσσαλονίκη" στις 7.11.2019

Την αρχή έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω της πλατφόρμας isyriza.gr. Ακολούθησε το ΚΙΝΑΛ με τη δημιουργία ειδικού site για την έκδοση νέας κάρτας μέλους του κόμματος, ενώ και η ΝΔ, παρότι δεν ανακοίνωσε κάποια διαδικασία εγγραφής νέων μελών, επιχειρεί να προσεγγίσει νέους και όχι μόνο ηλικιακά ανθρώπους, για να τους εντάξει στην Πειραιώς. Στη Θεσσαλονίκη η διαδικασία εγγραφής νέων μελών στα κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή βρίσκεται σε εξέλιξη με το ενδιαφέρον από πλευράς υποστηρικτών που αποφάσισαν να γίνουν «κομματικοί» να είναι έντονο. Είναι χαρακτηριστικό πως τα υποψήφια νέα μέλη των κομμάτων γεμίζουν σχεδόν καθημερινά τα γραφεία συγκεκριμένων κομμάτων στη Θεσσαλονίκη και είναι διατεθειμένοι να υποστούν... face control ή να περάσουν μία δοκιμαστική περίοδο, προκειμένου να αποδείξουν στην πράξη πως είναι έτοιμοι!

ΣΥΡΙΖΑ

Περισσότεροι από 600 Θεσσαλονικείς θέλησαν να «πάρουν τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια τους», όπως λέει και το σλόγκαν της σχετικής καμπάνιας αλλά και πλατφόρμας για την εγγραφή νέων μελών για τη διεύρυνση του κόμματος. Πανελλαδικά υπολογίζεται πως τα νέα μέλη της Κουμουνδούρου είναι χιλιάδες. Σύμφωνα με το συντονιστή του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Χρήστο Δουίτση στην οδό Εγνατίας, εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία του κόμματος στο νομό, τα χαμόγελα περισσεύουν. «Είμαστε ευχαριστημένοι» αναφέρει ο κ. Δουίτσης, που κάνει λόγο για αισιόδοξα μηνύματα που απορρέουν από τη διαδικασία εγγραφής νέων μελών. Βέβαια, εάν κάποιος κατοχυρώσει τα στοιχεία του στην πλατφόρμα isyriza.gr, αυτό δεν σημαίνει πως γίνεται και νέο μέλος του κόμματος. Σύμφωνα με τον κ. Δουίτση, η εγγραφή γίνεται στις δημοτικές ή νομαρχιακές οργανώσεις και αφού υπάρξει το απαραίτητο... face control. «Εμείς παίρνουμε τα στοιχεία εκείνων που εγγράφηκαν στην πλατφόρμα, κάνουμε μια επικοινωνία μαζί τους και στη συνέχεια οι εγγραφές γίνονται στα γραφεία» λέει. Στην πλατφόρμα πάντως πρέπει να εγγραφούν και τα παλαιότερα μέλη του κόμματος, «ώστε να αξιοποιούν τις δυνατότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες» όπως αναφέρεται στη σχετική εγκύκλιο. «Τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ εγγράφονται στην πλατφόρμα, αλλά η ένταξή τους στο κόμμα ολοκληρώνεται μόνο με την αυτοπρόσωπη παρουσία τους. Για το πρώτο μεταβατικό δίμηνο ο υποψήφιος καινούργιος σύντροφος ή συντρόφισσα συμπληρώνει τη φόρμα εγγραφής με μόνο τα βασικά προσωπικά του στοιχεία και τα στοιχεία επικοινωνίας του στην ΟΜ και γράφεται στο ενιαίο μητρώο μελών» συνεχίζει η εγκύκλιος. Σύμφωνα με τον κ. Δουίτση, τα νέα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη είναι μεγαλύτερης ηλικίας. Σε ό,τι φορά την οικονομική ενίσχυση του κόμματος, τα μέλη είναι υποχρεωμένα να διαθέτουν ένα, δύο ή πέντε ευρώ το μήνα στον κομματικό κορβανά.

Νέα Δημοκρατία

Στη Μιχαήλ Καλού 6, εκεί όπου βρίσκονται τα γραφεία της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα λέει στη «Θ» ο πρόεδρος της Τάσος Σπηλιόπουλος, δεν γίνονται έγγραφες. Όπως διευκρινίζει ο κ. Σπηλιόπουλος, δίνονται οδηγίες για τον τρόπο που επιθυμεί να εγγραφεί κάποιος ως μέλος του κόμματος ηλεκτρονικά. Όπως σημειώνει ο κ. Σπηλιόπουλος, μετά τις εκλογές του Ιουλίου 2019 το ενδιαφέρον να γίνουν συγκεκριμένα άτομα μέλη της ΝΔ αυξήθηκε. Εάν πάντως κάποιος επιθυμεί να εγγραφεί ως μέλος της ΝΔ μπορεί να το κάνει συμπληρώνοντας τα απαραίτητα πεδία στη σχετική φόρμα. Βασική προϋπόθεση για να εγγραφεί κάποιος μέλος της ΝΔ είναι να μην αποτελεί μέλος άλλου κόμματος. Μαζί με την εγγραφή, το μέλος έχει τη δυνατότητα να εκδώσει και την κάρτα του με συνδρομή ένα ευρώ το μήνα.

ΚΙΝΑΛ

Σε ό,τι αφορά το ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με πληροφορίες, από τις εκλογές και μετά έχουν εγγραφεί ως μέλη στις δύο περιφέρειες του νομού συνολικά 109 άτομα, από τα οποία μόλις τα δύο έχουν πληρώσει την ετήσια συνδρομή των 12 ευρώ. Η διαδικασία εγγραφής νέων αλλά και παλιών στελεχών ξεκίνησε πριν από λίγες εβδομάδες, με τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη στην Αθήνα και τους επιτελείς της Β. Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη να χαμογελούν και να κάνουν λόγο για συγκρατημένη αισιοδοξία. Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά στη «Θ» στελέχη του ΚΙΝΑΛ, το μητρώο του Κινήματος, με βάση τις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές, αριθμεί 212.000 μέλη και σε αυτά προστίθενται συνεχώς νέα μέλη. Οι ίδιοι παράγοντες συμπλήρωναν πως η εγγραφή στη σχετική πλατφόρμα, με την οποία οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν τη νέα κάρτα μέλους του ΚΙΝΑΛ, εξασφαλίζει στα μέλη δικαίωμα ψήφου συμμετοχής στις εσωκομματικές εκλογές, δικαίωμα υποψηφιότητας στα κομματικά όργανα, δικαίωμα συμμετοχής σε ειδικές διαδικασίες αλλά και συνδιαμόρφωσης των θέσεων και των απόψεων του ΚΙΝΑΛ. Είναι χαρακτηριστικό πως αμέσως μετά την ανακοίνωση της νέας κάρτας μέλους και της σχετικής πλατφόρμας, με την οποία μπορεί κανείς να την αποκτήσει, το ΚΙΝΑΛ πραγματοποίησε εσωτερικό δημοψήφισμα αναφορικά με τη στάση που πρέπει να κρατήσει το κόμμα στο ζήτημα της παροχής ψήφου στους Έλληνες του εξωτερικού. Όπως λέει πάντως ο γραμματέας της προσωρινής Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ Α’ Θεσσαλονίκης Νίκος Κριθαρίδης «υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου να γραφτεί ως μέλος στο ΚΙΝΑΛ». Σύμφωνα με τον κ. Κριθαρίδη, οι περισσότεροι εγγράφονται στο κόμμα ηλεκτρονικά, ενώ όσοι μεγαλύτερης ηλικίας υποστηρικτές του Κινήματος επιθυμούν να εγγραφούν, επικοινωνούν με τα γραφεία και τους δίνονται οι απαραίτητες οδηγίες, προκειμένου κάποιος οικείος τους να τους βοηθήσει. «Τις επόμενες ημέρες το γραφείο θα στελεχωθεί από υπάλληλο που θα μπορεί να πραγματοποιεί νέες έγγραφες» σχολιάζει ο κ. Κριθαρίδης. Από την πλευρά του, ο γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος Στέφανος Παραστατίδης υπογραμμίζει πως προσεχώς προβλέπεται η πραγματοποίηση ολομελειών οργανώσεων σε όλους τους δήμους της χώρας, κατά τη διάρκεια των οποίων οι κατά τόπους γραμματείς θα αναλάβουν να ενημερώσουν τα ενδιαφερόμενα νέα μέλη για τον τρόπο με τον οποίο θα εγγραφούν στο κόμμα.

Μέρα25 και Ελληνική Λύση

Δεκάδες είναι τα άτομα εκείνα που καθημερινά, τουλάχιστον όπως ισχυρίζονται οι συνεργάτες του προέδρου, περνούν το κατώφλι των γραφείων της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου στη Θεσσαλονίκη, για να εγγραφούν ως μέλη του κόμματος. Η κίνηση, όπως υποστηρίζουν, είναι αυξανόμενη, με τους επιτελείς της Ελληνικής Λύσης να αναφέρουν πως οι εγγραφές των νέων μελών γίνονται τηλεφωνικά, διά ζώσης με τη συμπλήρωση σχετικής φόρμας εγγραφής αλλά και ηλεκτρονικά. Σύμφωνα με τις ίδιες πήγες, ο αριθμός εκείνων που εγγράφονται ως μέλη στο κόμμα είναι μεγαλύτερος σε σχέση με την περίοδο πριν από τις εκλογές.

Δεκάδες, είναι οι έγγραφες νέων μελών και στο «ΜΕΡΑ25» του Γιάνη Βαρουφάκη στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκονται στα γραφεία του κόμματος στην οδό Λέοντος Σοφού, προκειμένου να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον να γίνουν μέλη του πολιτικού φορέα του πρώην υπουργού. Οι έγγραφες βέβαια για τα νέα μέλη μπορούν να γίνουν και διαδικτυακά με τη διαδικασία, όπως αναγράφεται στο site, να διαρκεί «λιγότερο από ένα λεπτό». Η εγγραφή πάντως των νέων μελών ολοκληρώνεται κατόπιν επικοινωνίας τους με τα στελέχη του κόμματος σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.


ΚΚΕ

«Αυξητική είναι η τάση» και στο ΚΚΕ της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με όσα αναφέρει στη «Θ» το μέλος του γραφείου επιτροπής του κόμματος για την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας Βασίλης Τομπουλίδης. Όπως υποστηρίζει ο κ. Τομπουλίδης, το ΚΚΕ έχει μία συγκεκριμένη διαδικασία για την εγγραφή νέων μελών, όπως αυτή ορίζεται από το καταστατικό του κόμματος, διαδικασία συστηματική, και όχι ευκαιριακή, όπως λέει, «σαν κι αυτή των άλλων κομμάτων». Για να εγγραφεί κάποιος ως νέο μέλος του ΚΚΕ, θα πρέπει πρώτα να οργανωθεί είτε στην ΚΝΕ είτε στο ΠΑΜΕ ή να προταθεί από άλλα μέλη. «Υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία. Θα πρέπει ο ενδιαφερόμενος να δεχτεί το πρόγραμμα και το καταστατικό του ΚΚΕ. Εμείς βρισκόμαστε σε σταθερή επαφή με τον κόσμο και τα προβλήματά του, επομένως η εγγραφή των νέων μελών δεν είναι συγκυριακή. Εγγραφές νέων μελών δεν γίνονται επίσης μέσω διαδικτύου ή μόνο ενόψει συνεδρίων» τονίζει ο κ. Τομπουλίδης, κάνοντας λόγο για ύπαρξη μεγάλου ενδιαφέροντος.

* Δημοσιεύτηκε στη "Θεσσαλονίκη" στις 7.11.2019

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία