ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Θεσσαλονίκη: Για το φθινόπωρο αναβλήθηκε το Φεστιβάλ μπουγάτσας

Σε ...αναμονή οι εκδηλώσεις και ο διαγωνισμός λόγω κορονοϊού

 02/06/2020 13:15

Θεσσαλονίκη: Για το φθινόπωρο αναβλήθηκε το Φεστιβάλ μπουγάτσας
Φωτ. αρχείου

Σε αναμονή καλούνται να βάλουν... την τέχνη και τη φαντασία τους οι δεξιοτέχνες της μπουγάτσας καθώς το φετινό φεστιβάλ με «πρωταγωνιστή» τις πίτες και άλλες δημιουργίες από φύλλο, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτή την περίοδο, αναβάλλεται ελέω κορονοϊού...

Οι εκδηλώσεις και ο διαγωνισμός με τις πίτες «μετακομίζουν» το φθινόπωρο όπως και οι επιδείξεις με το φύλλο που «προσγειώνεται» με μαεστρία, ύστερα από μια πετυχημένη περιστρεφόμενη πτήση στον αέρα, στο ταψί.«Είχαμε πολλά στο μυαλό μας, όπως πέρυσι τέτοια εποχή που είχε πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός με τις πίτες, με μεγάλη συμμετοχή νοικοκυρών που είχαν φτιάξει από παραδοσιακές πίτες μέχρι... πίτες με εξωτικά φρούτα! Τώρα είμαστε σε αναμονή», εξηγεί ο Φίλιππος Μπαντής, που είναι κάτοχος ρεκόρ γκίνες της μεγαλύτερης στριφτής μπουγάτσας στον κόσμο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Μπαντής, ο οποίος διατηρεί κατάστημα μπουγάτσας από το 1969 και έχει πουλήσει δεκάδες χιλιάδες μπουγάτσες έως σήμερα, αναφέρθηκε τόσο στην περίοδο του κλεισίματος των καταστημάτων, όσο και στην επανεκκίνηση, που βρήκε τους λάτρεις της μπουγάτσας να κάνουν ακόμη και ...κρατήσεις για το αγαπημένο τους πρωινό.

«Προφανώς και έλειψε πολύ στον κόσμο η γεύση αυτή, όπως και το να βρεθούν με φίλους και να απολαύσουν τις μπουγάτσες στο κλασικό χαρτάκι, οπότε τις πρώτες μέρες που ανοίξαμε μας τηλεφωνούσαν για να τους κρατήσουμε μερίδες», δηλώνει ο κ. Μπαντής.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά περισσότερα από 15 είδη μπουγάτσας υπάρχουν στη βιτρίνα του συγκεκριμένου καταστήματος στη Θεσσαλονίκη «απογειώνοντας» και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, σ' ένα ιδιότυπο παιχνίδισμα γεύσης και μυρωδιάς. Πάντως, ακόμη κι αν έχει εξελιχθεί η μπουγάτσα και υπάρχει μέχρι και... γλυκόξινη, νικήτρια παραμένει η κλασική γεύση.

«Ψηλά στις προτιμήσεις είναι η βραβευμένη στο παγκόσμιο συνέδριο αρχιμαγείρων μπουγάτσα με γραβιέρα Αμφιλοχίας, αποξηραμένα σύκα από την Καλαμάτα και κόκκινο κρασί από τον πατέρα Επιφάνιο από το Άγιον Όρος. "Νικήτρια" βέβαια παραμένει η παραδοσιακή μπουγάτσα κρέμα που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, ενώ ο κόσμος έχει αρχίσει... να... ξεμουδιάζει και η μπουγάτσα γεμίζει τα τραπέζια, με τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας», εξηγεί ο κ. Μπαντής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε αναμονή καλούνται να βάλουν... την τέχνη και τη φαντασία τους οι δεξιοτέχνες της μπουγάτσας καθώς το φετινό φεστιβάλ με «πρωταγωνιστή» τις πίτες και άλλες δημιουργίες από φύλλο, που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί αυτή την περίοδο, αναβάλλεται ελέω κορονοϊού...

Οι εκδηλώσεις και ο διαγωνισμός με τις πίτες «μετακομίζουν» το φθινόπωρο όπως και οι επιδείξεις με το φύλλο που «προσγειώνεται» με μαεστρία, ύστερα από μια πετυχημένη περιστρεφόμενη πτήση στον αέρα, στο ταψί.«Είχαμε πολλά στο μυαλό μας, όπως πέρυσι τέτοια εποχή που είχε πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός με τις πίτες, με μεγάλη συμμετοχή νοικοκυρών που είχαν φτιάξει από παραδοσιακές πίτες μέχρι... πίτες με εξωτικά φρούτα! Τώρα είμαστε σε αναμονή», εξηγεί ο Φίλιππος Μπαντής, που είναι κάτοχος ρεκόρ γκίνες της μεγαλύτερης στριφτής μπουγάτσας στον κόσμο.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού- Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Μπαντής, ο οποίος διατηρεί κατάστημα μπουγάτσας από το 1969 και έχει πουλήσει δεκάδες χιλιάδες μπουγάτσες έως σήμερα, αναφέρθηκε τόσο στην περίοδο του κλεισίματος των καταστημάτων, όσο και στην επανεκκίνηση, που βρήκε τους λάτρεις της μπουγάτσας να κάνουν ακόμη και ...κρατήσεις για το αγαπημένο τους πρωινό.

«Προφανώς και έλειψε πολύ στον κόσμο η γεύση αυτή, όπως και το να βρεθούν με φίλους και να απολαύσουν τις μπουγάτσες στο κλασικό χαρτάκι, οπότε τις πρώτες μέρες που ανοίξαμε μας τηλεφωνούσαν για να τους κρατήσουμε μερίδες», δηλώνει ο κ. Μπαντής.

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά περισσότερα από 15 είδη μπουγάτσας υπάρχουν στη βιτρίνα του συγκεκριμένου καταστήματος στη Θεσσαλονίκη «απογειώνοντας» και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, σ' ένα ιδιότυπο παιχνίδισμα γεύσης και μυρωδιάς. Πάντως, ακόμη κι αν έχει εξελιχθεί η μπουγάτσα και υπάρχει μέχρι και... γλυκόξινη, νικήτρια παραμένει η κλασική γεύση.

«Ψηλά στις προτιμήσεις είναι η βραβευμένη στο παγκόσμιο συνέδριο αρχιμαγείρων μπουγάτσα με γραβιέρα Αμφιλοχίας, αποξηραμένα σύκα από την Καλαμάτα και κόκκινο κρασί από τον πατέρα Επιφάνιο από το Άγιον Όρος. "Νικήτρια" βέβαια παραμένει η παραδοσιακή μπουγάτσα κρέμα που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους, ενώ ο κόσμος έχει αρχίσει... να... ξεμουδιάζει και η μπουγάτσα γεμίζει τα τραπέζια, με τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας», εξηγεί ο κ. Μπαντής.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία