ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θεσσαλονίκη: Ανακουφισμένοι οι επαγγελματίες της εστίασης για την…ανάσταση του κλάδου

Ρευστότητα και συσσωρευμένα χρέη τα «αγκάθια» της επόμενης μέρας - Τι λέει στο makthes.gr ο γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων

 21/04/2021 16:41

Θεσσαλονίκη: Ανακουφισμένοι οι επαγγελματίες της εστίασης για την…ανάσταση του κλάδου
Φωτ.αρχείου

Στέφανος Μαχτσίρας

Χαρά, ανακούφιση αλλά και προβληματισμός κυριαρχούν στους επαγγελματίες της εστίασης για την πολυπόθητη…λύτρωση του κλάδου αμέσως μετά το Πάσχα. Ο εξάμηνος γολγοθάς που ανέβαινε η εστίαση φαίνεται να λαμβάνει τέλος με την επόμενη μέρα να είναι γεμάτη προκλήσεις για τις επιχειρήσεις του χώρου οι οποίες ετοιμάζονται να ξαναστρώσουν τραπέζι.

«Είμαστε χαρούμενοι και ανακουφισμένοι για το επικείμενο άνοιγμα της εστίασης, ίσως παρατηρηθούν προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς αλλά θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε αφού το γνωρίζουμε μία εβδομάδα πριν», σημειώνει ο γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

«Πιστεύουμε πως η κυβέρνηση θα κρατήσει την δέσμευσή της για άνοιγμα της πλατφόρμας για την επιδότηση των επιχειρήσεων για να μπορέσουν έστω και με δανεικά τα μαγαζιά αν ανοίξουν, όσοι ήταν να ανοίξουν θα ανοίξουν. Ρευστότητα που δεν υπάρχει και οφειλές μας πνίγουν, εκτιμούμε πως το 40% των επιχειρήσεων εστίασης σε όλη την χώρα δε θα τα καταφέρει μετά την πρώτη Σεπτεμβρίου», επισημαίνει.

«Το σωματείο μας είχε συνάντηση με τον Α.Τζιτζικώστα, καταθέσαμε υπόμνημα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να μπουν και οι επιχειρήσεις που δεν είχαν ενταχτεί στο προηγούμενο. Θεωρώ πως οι επαγγελματίες θα τηρήσουν τα υγειονομικά μέτρα, είναι πολύ καλύτερα ο κόσμος να κάθεται οργανωμένα στα μαγαζιά παρά να συνωστίζεται στις πλατείες», προσθέτει.

«Τους όρους και τις προϋποθέσεις του ανοίγματος θα τα εξετάσουμε και θα τα συζητήσουμε την Μ.Εβδομάδα», καταλήγει.

Χαρά, ανακούφιση αλλά και προβληματισμός κυριαρχούν στους επαγγελματίες της εστίασης για την πολυπόθητη…λύτρωση του κλάδου αμέσως μετά το Πάσχα. Ο εξάμηνος γολγοθάς που ανέβαινε η εστίαση φαίνεται να λαμβάνει τέλος με την επόμενη μέρα να είναι γεμάτη προκλήσεις για τις επιχειρήσεις του χώρου οι οποίες ετοιμάζονται να ξαναστρώσουν τραπέζι.

«Είμαστε χαρούμενοι και ανακουφισμένοι για το επικείμενο άνοιγμα της εστίασης, ίσως παρατηρηθούν προβλήματα στην τροφοδοσία της αγοράς αλλά θεωρώ πως θα τα καταφέρουμε αφού το γνωρίζουμε μία εβδομάδα πριν», σημειώνει ο γραμματέας της Ένωσης Εστιατόρων Ψητοπωλών και Καφέ-Μπαρ του νομού Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Επιτροπίδης.

«Πιστεύουμε πως η κυβέρνηση θα κρατήσει την δέσμευσή της για άνοιγμα της πλατφόρμας για την επιδότηση των επιχειρήσεων για να μπορέσουν έστω και με δανεικά τα μαγαζιά αν ανοίξουν, όσοι ήταν να ανοίξουν θα ανοίξουν. Ρευστότητα που δεν υπάρχει και οφειλές μας πνίγουν, εκτιμούμε πως το 40% των επιχειρήσεων εστίασης σε όλη την χώρα δε θα τα καταφέρει μετά την πρώτη Σεπτεμβρίου», επισημαίνει.

«Το σωματείο μας είχε συνάντηση με τον Α.Τζιτζικώστα, καταθέσαμε υπόμνημα και άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο επιδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για να μπουν και οι επιχειρήσεις που δεν είχαν ενταχτεί στο προηγούμενο. Θεωρώ πως οι επαγγελματίες θα τηρήσουν τα υγειονομικά μέτρα, είναι πολύ καλύτερα ο κόσμος να κάθεται οργανωμένα στα μαγαζιά παρά να συνωστίζεται στις πλατείες», προσθέτει.

«Τους όρους και τις προϋποθέσεις του ανοίγματος θα τα εξετάσουμε και θα τα συζητήσουμε την Μ.Εβδομάδα», καταλήγει.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία