ΑΠΟΨΕΙΣ

Θέλεις να κόψω τις φλέβες μου;

 23/06/2021 15:00

Ένα παρ’ ολίγον μοιραίο γεγονός έγινε πριν από λίγες μέρες στους χώρους του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου της Θεσσαλονίκης.

Ένας νεαρός βρήκε μία μπουλντόζα, την οδήγησε και χτύπησε έναν άλλο νεαρό, τον οποίο και τραυμάτισε.

Αυτό είναι το γεγονός και δείχνει να έχει ορισμένες παραμέτρους ποινικά κολάσιμες. Αλλά αυτά είναι υπόθεση του εισαγγελέα, ο οποίος ασχολείται με το θέμα, με βάση την αστυνομική έρευνα.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, αμέσως μετά έγιναν τρεις συλλήψεις. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν τρεις εκ των φερόμενων ως διοργανωτών του πάρτι, το οποίο είχε παρακολουθήσει το θύμα, πριν συμβεί το ατύχημα και ο εργολάβος, στην ιδιοκτησία του οποίου ήταν η μπουλντόζα που το προκάλεσε.

Καταγγέλλεται επίσης ότι φταίνε αυτοί που δεν είχαν περιφρουρήσει τον χώρο του ΑΠΘ έτσι ώστε να μην μπορέσουν να μπουν αυτοί οι οποίοι οργάνωσαν το πάρτι, η κατανάλωση αλκοόλ κατά τη διάρκεια του οποίου είχε ως αποτέλεσμα να χαλαρώσουν οι αντιστάσεις και κάποιοι νέοι να αποφασίσουν να κάνουν βόλτα με τη μπουλντόζα. Όπως ο Βουτσάς προσκαλούσε βόλτα με το κότερο του Ντούζου.

Αν συνεχίσουμε έτσι, λογικά θα φταίει κι ο Χαρδαλιάς που κλείνει τα μπαρ και λαμβάνει περιοριστικά μέτρα που έχουν ως αποτέλεσμα οι νέοι να μην έχουν πλέον εξοικείωση στο αλκοόλ και να μεθάνε πιο εύκολα.

Ευλόγως φταίει και ο πρύτανης που δεν είχε προβλέψει να ορίσει που σταθμεύουν οι μπουλντόζες μέσα στο ΑΠΘ αλλά και η υπουργός Παιδείας που έχει υπογράψει την διαπιστωτική πράξη της εκλογής του.

Αλλά για κάποιο λόγο και ο Κικίλιας που δεν φρόντισε να έχουμε πολλές ΜΕΘ ενώ βαριές είναι και οι ευθύνες του Χατζηδάκη που με το νομοσχέδιο του έδωσε αέρα στην εργοδοτική αυθαιρεσία.

Βεβαίως στον πυρήνα του προβλήματος, είναι οι επιπτώσεις που δημιουργεί η άδικη κοινωνία, όπως επανειλημμένα έχει τραγουδήσει ο Καζαντζίδης.

Αλλά αυτό αντιμετωπίζεται με τη σταθερή διεκδίκηση για μια πιο δίκαιη κοινωνία που δεν θα αγχώνει τους νέους οδηγώντας τους στην κατανάλωση αλκοόλ με δυσάρεστες συνέπειες και στην υγεία, όπως προκύπτει από το ατυχές συμβάν.

Ο μόνος που δεν έχει ακουστεί να φταίει είναι αυτός ο οποίος μεθυσμένος βρήκε μία μπουλντόζα, κατάφερε να την βάλει μπρος, την οδήγησε ως μη ώφειλε και προκάλεσε ένα τραγικό ατύχημα.

Αλλά δεν είναι ο μόνος. Ούτε Λευτέρης Πανταζής πήγε κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία σε αυτοκτονίες παρά το ότι τραγούδησε «θέλεις να κόψω τις φλέβες μου για σένα»...

Αλλά αυτός θα μπορούσε να πληρώσει αποζημίωση;

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 19-20 Ιουνίου 2021

Δημοφιλείς Απόψεις