Μονόλογοι

Τα τρία... τρυγόνια, το όνομα «έκπληξη» και η δόξα που δεν εμίσησαν…

15/11/2022 11:14

Στις Σέρρες, τον τόπο του... καραμανλισμού αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Τρίτη 15 Νοεμβρίου, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του τέως πρωθυπουργού θα περιοδεύσει στην κεντρική αγορά του νομού, στη συνέχεια θα συναντηθεί με το διοικητικό συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου της περιοχής, ενώ θα ολοκληρώσει την επίσκεψη του στην Ελληνική Βιολογική Σπιρουλίνα Θερμών Νιγρίτας και θα συναντηθεί με εκπροσώπους των αγροτών και των κτηνοτρόφων.


Τρία σε... ένα. Και πρωτογενής τομέας και ακρίβεια ως αποτέλεσμα της ενεργειακής κρίσης και ανεργία και προβλήματα του κόσμου της μισθωτής εργασίας. Με ένα σμπάρο, τρία... τρυγόνια. Πάντως, οι περιοδείες των ΣΥΡΙΖΑίων σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται σε εξέλιξη. 

Το επόμενο διάστημα στη Θεσσαλονίκη αναμένουμε Ρένα Δούρου, Χρήστο Σπίρτζη και Όλγα Γεροβασίλη. Ανηφορίζουν τα... βαριά πυροβολικά της Κουμουνδούρου. Δεν αποκλείεται το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, από όσο πληροφορούμαστε να ανηφορίσει στη Θεσσαλονίκη και ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο Ημερίδας που θα διοργανωθεί.


Τα αυτιά του... «ανθηρόστομου» πάντως ακούνε διάφορα και για το ΣΥΡΙΖΑϊκό «στρατόπεδο». Για παράδειγμα, πως ψάχνουν να βρουν για το ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης όνομα έκπληξη από το χώρο του πολιτισμού και της τέχνης, ενώ δεν αποκλείεται να επιλέξει την Α’ Περιφέρεια και ο αρχηγός του κόμματος για να ενισχύσει τα ποσοστά στην περιοχή.


Πολλά ειπώθηκαν και γράφτηκαν για τον ανασχηματισμό του Ζέρβα. Λογικό, αφού τον περιμέναμε κανά τρίμηνο, αλλά δεν του έβγαιναν οι καραμπόλες και οι προσθήκες. Τελικά ανακοινώθηκε το νέο σχήμα με το οποίο ο δήμαρχος θα επιδιώξει την επανεκλογή του τον Οκτώβριο του 2023. 


Διαβάζω την απόφαση που φέρει την υπογραφή του δημάρχου για να δω τις αρμοδιότητες του καθενός. Ποιοι ενισχύθηκαν και ποιοι... περιορίστηκαν, για να το πω κομψά μην μας κόψει το... Ραδιοτηλεοπτικό. Το μάτι μου λοιπόν πέφτει στους τρεις εκ των έντεκα αντιδημάρχων που είναι άμισθοι. Πρόκειται για τους: Μαρία Καραγιάννη, Στέλιο Λιακόπουλο και Μάκη Κυριζίδη. «Το χρήμα πολλοί εμίσησαν, τη δόξα ουδείς» για να παραφράσουμε το ρητό.


Πάμε τώρα σε μία διάψευση, πριν καλά - καλά ανακοινωθεί. Ως γνωστό ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε τους έντεκα πρώτους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του για τις εκλογές του 2023. Σε αυτά τα ονόματα δεν συμπεριλαμβάνεται εκείνο της Βίκυς Νάκου, προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας. 

Η ίδια ωστόσο, μέσω facebook ξεκαθάρισε πως δεν σκοπεύει να είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος. «Επειδή θέλω να είμαι ξεκάθαρη, ώστε να μη γράφονται ή και λέγονται πράγματα που δεν ισχύουν σας διαβεβαιώ, πως δεν θα είμαι υποψήφια δημοτική σύμβουλος. Μόνο μου μέλημα, είναι το καθήκον που επιτελώ ως Πρόεδρος στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας.Τιμώ την υπαλληλία μου στο δήμο Θεσσαλονίκης και την πόλη της Θεσσαλονίκης, που υπεραγαπώ. Εκεί επιθυμώ, να ολοκληρώσω την καριέρα μου και πρώτα ο Θεός, να συνταξιοδοτηθώ» έγραψε στο facebook.

Ο «ανθηρόστομος»


O… ανθηρόστομος