Λόγια του Βαρδάρη

 • «Τα ρώτησα όλα στον Κ. Μητσοτάκη»...
  22/03/2023 23:21

  «Τα ρώτησα όλα στον Κ. Μητσοτάκη»...

  Μετά το... γλέντι που κυριάρχησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το «βάθος» της συνέντευξης και τη... σκληράδα των ερωτήσεων του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη προς τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, με κύριο θέμα το έγκλημα στα Τέμπη, ο δημοσιογράφος απάντησε σε όσα γράφτηκαν λέγοντας λίγο πολύ, ότι νιώθει να έχει κάνει το καθήκον του.

  Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στη συνέντευξη και εάν υπήρχε κάτι που θα ήθελε να ρωτήσει και δεν ρώτησε τον πρωθυπουργό, ο Στ. Θεοδωράκης εμφανίστηκε... ήσυχος με τη συνείδησή του. «Σημασία έχει μετά από μια συνέντευξη να νιώθεις ότι έχεις ρωτήσει αυτά που πρέπει να ρωτήσεις. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν απουσιάζουν ερωτήματα, όλα αυτά που θεωρώ σημαντικά, το κομματικό κράτος, η διαπλοκή με επιχειρήσεις που ανανεώνουν συμβάσεις και δεν κάνουν τίποτα όλα αυτά εγώ τα ρώτησα. Σε κάποια ο κ. Μητσοτάκης είχε πολύ σαφείς απαντήσεις, σε άλλα δε με κάλυψε», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

  Υποστήριξε επίσης ότι προβλήθηκαν όλες οι ερωτήσεις των επιζήσαντων επιβατών του τρένου των Τεμπών.

  «Η συνέντευξη αυτή που είδατε γυρίστηκε στο Μέγαρο Μάξιμου λίγες ώρες πριν παίξει η εκπομπή. Όμως, επειδή τον Απρίλη θα είχαμε εκλογές, σύμφωνα με το παλιό σκηνικό, είχα κανονίσει να πάρω μια συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη η οποία δόθηκε Καθαρά Δευτέρα, στη χαράδρα του Βίκου. Αυτή η συνέντευξη δόθηκε, μιάμιση μέρα πριν την τραγωδία. Από αυτά που είπε τίποτα δεν έπαιξα. Δεν ήθελα να μπερδευτούμε» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο Στ. Θεοδωράκης.

  Ταυτόχρονα, ο Στ. Θεοδωράκης προανήγγειλε συνέντευξη και με τον Αλέξη Τσίπρα. «Ναι, είχαμε συζητήσει επειδή οι εκλογές θα ήταν 9 Απρίλη, είχε κανονιστεί αντίστοιχη συνέντευξη με τον Αλέξη Τσίπρα που θα έπαιζε στις 2 Απριλίου… Θα έχουμε συνέντευξη Τσίπρα τις επόμενες εβδομάδες. Δεν έχει προσδιοριστεί το πότε. Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν και ένα προγραμματισμό που είναι πιο περίπλοκος. Προφανώς κάποια στιγμή που θα θέλει κι εκείνος να μιλήσει, έχουμε συμφωνήσει να το κάνουμε» είπε μεταξύ άλλων.

  Σχετικά με την παραίτηση του υπουργού Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή εμφανίστηκε με τάση... συμπόνοιας προς τον υπουργό. «Δεν είμαι σίγουρος και ότι ο ίδιος Καραμανλής έχει αποφασίσει και ότι θέλει ή δε θέλει να είναι υποψήφιος. Τον είδα στα Τέμπη, τον είδα και μετά στη Βουλή, υπάρχει κάτι θολό στο βλέμμα του. Πιστεύω ότι δεν προσποιείται ο Καραμανλής. Δεν είναι από τους πιο σκληρούς της πολιτικής. Είναι ένας άνθρωπος σχετικά ήπιας συμπεριφοράς. Οπότε νομίζω ότι ακόμα και ο ίδιος αν τον είχαμε τώρα και τον ρωτάγαμε δεν θα είχε απάντηση», ανέφερε χαρακτηριστικά.