Μονόλογοι

Τα μπάνια των εκπροσώπων του λαού, οι ετοιμασίες ενόψει ΔΕΘ και η αναζήτηση Θεσσαλονικιών υποψηφίων για το ΠΑΣΟΚ

04/08/2022 11:00

Στο φουλ μαθαίνω πως δουλεύουν οι μηχανές των κομμάτων ενόψει... ΔΕΘ.


Από τη μια το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται για grande πρωθυπουργική εμφάνιση, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη από το βήμα της ΔΕΘ να αναφέρεται στην κυβερνητική πολιτική και να αφιερώνει αρκετό χρόνο για τα ζητήματα της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας το έργο που έχει γίνει η θα γίνει σε τοπικό επίπεδο.

Λέτε να τον δούμε να μπαίνει και σε κάποιο από τα βαγόνια του Μετρό που πραγματοποιούν εδώ και καιρό δοκιμαστικά δρομολόγια από το Σιντριβάνι μέχρι το Αμαξοστάσιο;


Και ο ΣΥΡΙΖΑ όμως ετοιμάζεται για δυνατό «παρών». Ένας ένας τα πρωτοκλασάτα στελέχη και πρώην υπουργοί ξεκίνησαν τις κρατήσεις σε ξενοδοχεία της πόλης για να ακούσουν τον Αλέξη Τσίπρα το δεύτερο Σαββατοκύριακο.


Ξεκίνησαν τα μπάνια του λαού και οι... εκπρόσωποι του λαού. Η μια φωτογραφία από παραλίες και κοκτέιλ διαδέχεται την άλλη στα social media.

Άλλοι έφυγαν εδώ και καιρό κι άλλοι κάνουν το λεγόμενο... long weekend εγκαταλείποντας τα δημαρχιακά γραφεία από το πρωί της Παρασκευής.

Για παράδειγμα μου είπαν πως ο Νίκος Ταχιάος, πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε., που βρίσκεται σε κάποιο νησί πρόσφατα συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη που μάλιστα κράτησε ώρες με στελέχη της εταιρίας. Στην οθόνη ο Ταχιάος και από πίσω το γαλάζιο του ελληνικού ουρανού και της θάλασσας.


Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας μαθαίνω θα γεμίσει τις μπαταρίες του κάπου κοντά, πιθανότητα στην Χαλκιδική όπου κάνει τα μπάνια του τα τελευταία χρόνια, ώστε να είναι κοντά στην πόλη σε περίπτωση που συμβεί κάτι.

Από Σεπτέμβρη ετοιμάζεται μετά τη ΔΕΘ να προχωρήσει σε αλλαγές στο σχήμα της διοίκησης του δήμου, με το οποίο θα πάει μέχρι τις κάλπες του Οκτώβρη του 2023. Προφανώς, φαντάζομαι πως η επιλογή των προσώπων στους οποίους θα ανατεθούν συγκεκριμένα χαρτοφυλάκια θα γίνει με βάση την πρόθεσή τους να συνεχίσουν στο πλάι του και ως υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι των επομένων δημοτικών εκλογών.

Στους διαδρόμους του δημαρχείου πάντως το τελευταίο διάστημα ακούγεται πάλι το όνομα του Αλέξανδρου Μπαρμπουνάκη. Θα δούμε...


Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έρθει στην ΔΕΘ μεσοβδόμαδα. Θα παρουσιάσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που είναι έτοιμο και... ογκώδες. Η έκτασή του καταλαμβάνει περισσότερες από 200 σελίδες και οι συνεργάτες του προέδρου ζήτησαν μια... περίληψη.

Πάντως, στο «πράσινο» στρατόπεδο υπάρχει ηρεμία. Ανακοινώσεις υποψηφίων δεν έγιναν και θα γίνουν μάλλον στα τέλη Σεπτέμβρη. Ηρέμησαν μετά τις διαβεβαιώσεις Μητσοτάκη ότι οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους.

Μαθαίνω ότι για την Α’ Θεσσαλονίκης αναζητούν «το όνομα» που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά και να προσελκύσει περισσότερους ψηφοφόρους, μετά την διαφαινόμενη μη κάθοδο του Κυριάκου Κυριάκου στις εκλογές.

Μη νομίζεται βέβαια πως επειδή δεν υπάρχει τόσο έντονη κινητικότητα σταμάτησαν τα «συντροφικά» πισώπλατα μαχαιρώματα. Αυτά καλά κρατούν. Μαθαίνω πως πολλούς έχει εκνευρίσει η δράση συγκεκριμένου φερόμενου υποψηφίου, ενώ ο εκνευρισμός αυτός έχει γίνει γνωστός και στον πρόεδρο Ανδρουλάκη.

Και στη Β’ όμως βγήκαν τα μαχαίρια μη νομίζετε! Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση δυο προβεβλημένων στελεχών από την περιοχή που δεν λένε όχι μόνο «Καλημέρα», αλλά όταν ο ένας συναντά τον άλλο γυρίζει πλάτη.


Μου έστειλαν φωτογραφίες αντιδημάρχου του νομού και μου έλεγαν ότι ξανάνιωσε, αλλά δεν τους πίστευα. Όντως προσπαθεί να πλασάρει ένα πιο... νεανικό στυλ. Όμως τα μπλουζάκια μπορεί να τα παίρνει κανά νούμερο μεγαλύτερα. Καλό θα του κάνει...

Άντε πάω να ρίξω καμιά βουτιά τώρα!


O… ανθηρόστομος