Λόγια του Βαρδάρη

  • Τα μεταχειρισμένα και οι τηλεδιασκέψεις έκαναν... χαμό στο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης
    11/05/2020 13:33

    Τα μεταχειρισμένα και οι τηλεδιασκέψεις έκαναν... χαμό στο Δ.Σ. Θεσσαλονίκης

    Χαμός με το... καλησπέρα σας έγινε στη σημερινή διαδικτυακή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης «επί της διαδικασίας», όπως ανέφεραν ορισμένοι δημοτικοί σύμβουλοι καθώς επίσης και... «επί του ΟΑΣΘ».

    Αρχικά ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Σωτήρης Ζαριανόπουλος ανέφερε προς τον πρόεδρο του Δ.Σ., Δρόσο Τσαβλή, ότι οι 160 θέσεις καθήμενων στην αίθουσα του Δ.Σ. και με χωρίς την παρουσία κοινού, σημαίνει ότι «μπορούμε να τηρήσουμε αποστάσεις ικανές πολύ περισσότερο από αυτές που έχουν οι μαθητές» οι οποίοι ξαναγύρισαν στα θρανία.

    Σε ό,τι αφορά το θέμα της επικείμενης αγοράς 50 μεταχειρισμένων λεωφορείων εκ Γερμανίας, από τον δήμο Θεσσαλονίκης και η παραχώρησή τους με χρησιδάνειο στον ΟΑΣΘ, το οποίο είχαν αποκαλύψει το makthes.gr και η «Μακεδονία της Κυριακής» (διαβάστε ΕΔΩ), ο κ. Ζαριανόπουλος υποστήριξε ότι «δεν πρέπει να συζητηθεί σε μία μεταξύ μας συζήτηση. Πρέπει να πάρει δημοσιότητα. Αν δεν έχει τίποτα να κρύψει η διοίκηση να γίνει συνεδρίαση με μοναδικό θέμα τον ΟΑΣΘ».

    Στο ίδιο πνεύμα και η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Θεσσαλονίκη Μαζί». Όπως είπε η δημοτική σύμβουλος της παράταξης, Έλλη Χρυσίδου, επιθυμούν «ανοιχτή συζήτηση, ζωντανή συζήτηση» για το θέμα του ΟΑΣΘ.

    Σύμφωνος με τον κ. Ζαριανόπουλο εμφανίστηκε ο Σπύρος Βούγιας, επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» επισημαίνοντας όμως ότι η μονοθεματική συνεδρίαση μπορεί να γίνει μόνο όταν οι συνθήκες θα είναι ως επί το πλείστον ασφαλείς για τη δια ζώσης συνεδρίαση.

    Ο επικεφαλής της παράταξης «Οικολογία Αλληλεγγύη», Μιχάλης Τρεμόπουλος, κατέκρινε τη διοίκηση του Κ. Ζέρβα για τη συνέχιση των τηλεδιασκέψεων, αντί των δια ζώσης συνεδριάσεων. Παρόλα αυτά «η τηλεδιάσκεψη μπορεί να μεταδοθεί από την TV100, δεν το κάνατε επικαλούμενοι τεχνικούς λόγους», είπε ο κ. Τρεμόπουλος απευθυνόμενος στον κ. Τσαβλή. Συμπλήρωσε, δε, πως αποτελεί υποχρέωση της διοίκησης η δημοσιότητα των συνεδριάσεων και η συμμετοχή των πολιτών. «Η επόμενη συνεδρίαση να γίνει δια ζώσης», επέμεινε ο κ. Τρεμόπουλος.

    Απαντώντας στο αίτημα για δια ζώσης συνεδρίαση, ο κ. Τσαβλής απάντησε και ως γιατρός, τονίζοντας πως ο μέσος όρος ηλικίας των δημοτικών συμβούλων είναι άνω των 50, εν συγκρίσει με τα σχολεία, ενώ υπενθύμισε πως η επανέναρξη ορισμένων τάξεων στα σχολεία είναι σε πιλοτική φάση. Συνεπώς, κατά τον κ. Τσαβλή, είναι νωρίς ακόμη για την επάνοδο των αιρετών στην αίθουσα του Δ.Σ.