Μονόλογοι

Τα «κιτρινόμαυρα» νούμερα δε φέρνουν την άνοιξη για την ΕΡΤ3

02/10/2022 13:13

Τηλεθέαση ιδιωτικού καναλιού, όπως λέει η «μαμά ΕΡΤ» (και δεν έχουμε λόγο να την αμφισβητούμε), έκανε η ΕΡΤ3 με τη μετάδοση της φιέστας των εγκαινίων του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. 

Η τηλεοπτική κάλυψη της τελετής είχε μέσο όρο 16,3% στο σύνολο και 17,7% στο «δυναμικό κοινό», με 1.680.394 τηλεθεατές να την παρακολουθούν έστω για ένα λεπτό!


Αναμενόμενο φυσικά ήταν και η πρόσφατη κριτική του «ανθηρόστομου» δεν είχε να κάνει φυσικά με την τηλεθέαση που ήταν δεδομένο πως θα πολλαπλασιαστεί, αλλά με το γεγονός πως το τρίτο κρατικό κανάλι δεν είχε καμία δουλειά για πολλοστή φορά να προβάλλει «άσχετα» πράγματα που δεν... κολλάνε με το ρόλο του.


Ας ελπίσουμε, την επόμενη φορά που ο γενικός θα κληθεί για εξηγήσεις για την απαξίωση καναλιού και εργαζομένων και θα πει πως όλα είναι ρόδινα, να μην το στηρίζει στα συγκεκριμένα νούμερα, γιατί φοβάμαι πως μπορεί ακόμα και να το βάλει έτσι γενικώς και αορίστως στην κουβέντα το «μπουστάρισμα» και να χαθεί η μπάλα.


Και μιας και μιλάω για τον γενικό, τις προάλλες άλλαξε και προϊστάμενο ειδήσεων και ενημερωτικών εκπομπών, αντικαθιστώντας τον Kίμωνα Αθανασιάδη με τον Χάρη Αρβανιτίδη. Η θητεία του πρώτου έληγε (όπως λέει ο κανονισμός) μετά από ένα χρόνο και προφανώς δεν τον θεώρησε αρκετά επιτυχημένο για να τον διατηρήσει. Γούστο του και καπέλο του να αλλάζει υπευθύνους και ας ελπίσουμε ο νέος να έχει και ειδήσεις και κυρίως ενημερωτικές εκπομπές να διευθύνει, γιατί ελλείψει αυτών (όπως δηλαδή τώρα) και να θέλει να πετύχει, δε θα έχει αντικείμενο...


Μία, πάντως, απ' αυτές, τις ενημερωτικές δηλαδή εκπομπές που δεν υπάρχουν και είναι επιβεβλημένο να υπάρξουν και για το καλό της ΕΡΤ3 και του γενικού που του έχει τεθεί επιτακτικά από την ΕΣΗΕΜ-Θ (αν δεν το κάνει άμεσα, η Ένωση απειλεί με κινητοποιήσεις), ήταν να βγει στον αέρα αλλά αναβλήθηκε επ' αόριστον. Και μετά του φταίει ο «ανθηρόστομος» και όσοι αποκαλύπτουν τα προβλήματα του μαγαζιού και δεν αφήνουν τους εργαζόμενους να τρέξουν χαρούμενοι στα... λιβάδια και τα πάρκα. 



O… ανθηρόστομος