Λόγια του Βαρδάρη

  • Συνεδριάζει για το Μετρό το "Κογκρέσο" του ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης
    18/10/2019 17:41

    Συνεδριάζει για το Μετρό το "Κογκρέσο" του ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης

    Την πρώτη συνεδρίαση του με θέμα το μετρό της Θεσσαλονίκης, την πορεία του έργου αλλά και τον “σταθμό Βενιζέλου” που εκ νέου δίχασε την πόλη αναμένεται να πραγματοποιήσει το άτυπο όργανο του ΚΙΝΑΛ Θεσσαλονίκης.

    Το όργανο έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και συστάθηκε με πρωτοβουλία του γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής, Νίκου Κριθάριδη, ενώ αποτελείται από νυν και πρώην βουλευτές και εκπροσώπους κοινωνικών, επαγγελματικών και θεσμικών φορέων της Θεσσαλονίκης.

    Το “Κογκρέσο” όπως αποκαλούν οι “πράσινοι” παράγοντες το άτυπο αυτό όργανο θα συνεδριάσει στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής, 20/10, στα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής στην Β. Ηρακλείου. Επιδίωξη των κομματικών στελεχών είναι το εν λόγω άτυπο όργανο να επιφορτιστεί με το έργο της παραγωγής πολιτικών θέσεων «προκειμένου να μην περιμένουμε την Αθήνα να μιλά για τα δικά μας ζητήματα» ανέφερε χαρακτηριστικά «πράσινο» στέλεχος. Στο... μενού του, το άτυπο αυτό όργανο θα έχει θέματα που σχετίζονται με τον ΟΑΣΘ, το ΕΣΠΑ, το ΜΕΤΡΟ, τα αναπτυξιακά ζητήματα της πόλης κ.α.

    Μεταξύ άλλων, έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν οι δυο βουλευτές του κόμματος στον νομό, Γιώργος Αρβανιτίδης και Χάρης Καστανίδης, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, ο Κυριάκος Μερελής, ο πρόεδρος του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, οι δυο γραμματείς του ΚΙΝΑΛ σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης, Νίκος Κριθάριδης και Γιάννης Κυανίδης, ο Γραμματέας Τομέα Επικοινωνίας Κυριάκος Κυριάκος, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης του κόμματος, Χρήστος Παπαστεργίου και ο πρώην υπουργός Γιάννης Μαγκριώτης.

    Έχει προσκληθεί και ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα απουσιάζει.

    Σημειώνεται πως επίσημα το ΚΙΝΑΛ δεν έχει πάρει θέση για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί στο έργο η απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στην οδό Βενιζέλου, απόφαση που έχει δημιουργήσει πλήθος αντιδράσεων, μεταξύ άλλων του ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέξη Τσίπρα αλλά και του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.