Λόγια του Βαρδάρη

  • Συνεχίζεται η γραφειοκρατία σε δωρεές, σε καιρό... πανδημίας!
    11/06/2020 15:06

    Συνεχίζεται η γραφειοκρατία σε δωρεές, σε καιρό... πανδημίας!

    «Υπάρχουν διοικήσεις δημόσιων νοσοκομείων της χώρας που μας βγάζουν τη ψυχή να τους δωρίσουμε χρήματα και μηχανήματα για καλύτερο Εθνικό Σύστημα Υγείας» δήλωσε στο makthes.gr ο αντιπρόεδρος της Ένωσης ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ Ιωάννης Παπαδάτος μετά τη δωρεά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης 48 αντλιών SN-S1 συνεχούς έγχυσης φαρμάκων, 5 εργοστασιακούς πύργου S1-AW100H (15 Aντλίες) και 600 σετ έγχυσης φαρμάκου.

    Όπως επεσήμανε ο κ. Παπαδάτος υπήρχε ανάγκη των συγκεκριμένων ιατρικών μηχανημάτων όπως του είχε πει η διευθύντρια της ΜΕΘ του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Θεσσαλονίκης Ελένη Γκέκα η οποία και παρέλαβε τη δωρεά εκ μέρους του ΑΧΕΠΑ. Η ένωση ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ έχει εξοπλίσει τις ΜΕΘ των δεκατεσσάρων νοσοκομείων της χώρας με 52 monitors παρακολούθησης ζωτικών λειτουργιών και 120 αντλίες συνεχούς έγχυσης φαρμάκων καθώς και αναλώσιμα υλικά με στόχο να συμβάλει στη δημιουργία υποδομών για τη υγεία.

    Ο αντιπρόεδρος της ένωσης τόνισε ότι σαφώς και η προσφορά των δωρητών και ευεργετών σε καιρό πανδημίας έχει αυξηθεί, τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. «Το μόνο που ζητούν οι περισσότεροι είναι να καταγραφούν οι δωρεές τους ανώνυμα». Ο κ. Παπαδάτος είπε ακόμη ότι «υπάρχουν πολλές διοικήσεις νοσοκομείων της χώρας που... μας βγάζουν τη ψυχή για να δεχθούν την προσφορά και τις δωρεές προβάλλοντας γραφειοκρατικά προσκόμματα όπως θα ενημερωθεί το υπουργείο, θα σταλεί η πρόταση, δεν έχουν απαντήσει ακόμη κλπ». Στον αντίποδα υπάρχουν και οι διοικήσεις που άμεσα ανταποκρίνονται και συμβάλλουν στην ενίσχυση του ΕΣΥ όπως είναι «το ΑΧΕΠΑ, το νοσοκομείο Κομοτηνής, το νοσοκομείο Ιωαννίνων…» συμπλήρωσε ο κ Παπαδάτος.

    Να σημειωθεί ότι το ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ τιμήθηκε το 2016 με το αργυρό μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά

    Μελ. Καρ.