Λόγια του Βαρδάρη

 • Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Δημήτρης Κούβελας για τα έργα στη Δυτική Θεσσαλονίκη
  15/10/2021 15:44

  Στο Μέγαρο Μαξίμου ο Δημήτρης Κούβελας για τα έργα στη Δυτική Θεσσαλονίκη

  Με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας. Τα μεγάλα έργα που έχουν ήδη ξεκινήσει, οι νέες επενδύσεις αλλά και οι παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί, με στόχο να καταστεί η Θεσσαλονίκη πιο σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη, απασχόλησαν τη συζήτηση. Κυρίαρχο θέμα, η ανάπτυξη της Δυτικής πλευράς της πόλης, όπου η ταχεία επέκταση του ΜΕΤΡΟ προς σε αυτήν αποτελεί προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

  Ο κ. Κούβελας μίλησε για την ανάγκη επιτάχυνσης της κατασκευής και λειτουργίας του Εμπορευματικού Σταθμού στο πρώην στρατόπεδο Γκόνου, την αύξηση και βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στις δυτικές περιοχές και την ανάγκη άμεσης λύσης στο πρόβλημα του πολεοδομικού σχεδιασμού στην περιοχή Μετεώρων του Παύλου Μελά. Αναφέρθηκε αναλυτικά στο ζήτημα της απόδοσης των ανενεργών στρατοπέδων στους Δήμους και την πλήρη αξιοποίησή τους, προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας, στη βέλτιστη χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης που θα καλύπτει τις ανάγκες όλης της Β. Ελλάδας, καθώς και στην άμεση επέκταση του Δικαστικού Μεγάρου, ένα έργο ζωτικής σημασίας για τη Θεσσαλονίκη.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κούβελας έθεσε και το ζήτημα των σοβαρών δυσλειτουργιών του Κτηματολογικού Γραφείου Θεσσαλονίκης, η άμεση επίλυση των οποίων θα ανακουφίσει επαγγελματίες και συναλλασσόμενους πολίτες, όπως και το ζήτημα των πρώην μετόχων του ΟΑΣΘ και τις συσσωρευμένες οφειλές του Οργανισμού προς τον Συνεταιρισμό ΗΡΑΚΛΗΣ.


Δείτε ακόμα