Λόγια του Βαρδάρη

 • Στο δ.σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου ο Βούγιας με τις... ευλογίες Ζέρβα
  27/09/2019 13:02

  Στο δ.σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου ο Βούγιας με τις... ευλογίες Ζέρβα

  Μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι (εκπροσωπώντας το δήμο Θεσσαλονίκης) ο πρώην υπουργός και πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Σπύρος Βούγιας.

  Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου πως αποφάσισε να ορίσει τον επικεφαλής της παράταξης «ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη» στην θέση του μέλους του δ.σ. του Φεστιβάλ.

  Στα «πηγαδάκια» του δημαρχιακού μεγάρου πάντως μπορεί η είδηση της τοποθέτησης του κ. Βούγια στη συγκεκριμένη θέση να μεταφράστηκε ως... «συμμετοχή στη διοίκηση», ο ίδιος ο πρώην υπουργός έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως εκπροσωπεί όλο το δημοτικό συμβούλιο και όχι τη διοίκηση Ζέρβα.

  Μιλώντας στο makthes.gr, ο κ. Βούγιας ανέφερε ότι τον ζήτησε το ίδιο το Φεστιβάλ και ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ικανοποίησε το αίτημα του θεσμού, που φέτος γιορτάζει εξήντα χρόνια.

  Η θέση του κ. Βούγια είναι άμισθη, όπως έσπευσε και ο ίδιος να ξεκαθαρίσει μέσω facebook.

  Πρόκειται για την... τέταρτη και φαρμακερή για τον πρώην βουλευτή, αφού όπως ο ίδιος είπε στο makthes.gr στο παρελθόν άλλες δύο φορές «φλέρταρε» με τη θέση μέλους του δ.σ. του Φεστιβάλ. Δυο φορές του πρότειναν θέση πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, όταν το ΠΑΣΟΚ ήταν στην κυβέρνηση και μια φορά αυτοπροτάθηκε ο ίδιος το 1998 όταν ζήτησε από τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο να τον ορίσει εκπρόσωπο.

  «Είναι διπλά τιμητική για μένα η χθεσινή απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να εκπροσωπήσω το δήμο Θεσσαλονίκης στην (άμισθη, εννοείται) θέση μέλους του δ.σ. του Φεστιβάλ Κινηματογράφου.
  Πρώτα, γιατί η πρόταση εκπορεύτηκε προς το δήμαρχο από το ίδιο το Φεστιβάλ και, ύστερα, γιατί έγινε αμέσως αποδεκτή, υπερβαίνοντας τον πάγιο κανόνα της εκπροσώπησης αποκλειστικά από μέλος της διοίκησης και όχι της αντιπολίτευσης» έγραψε ο κ. Βούγιας στο facebook.


Δείτε ακόμα