Λόγια του Βαρδάρη

  • Στην τελική ευθεία για την επιλογή νέου CEO της ΕΥΑΘ Α.Ε.
    01/04/2020 11:09

    Στην τελική ευθεία για την επιλογή νέου CEO της ΕΥΑΘ Α.Ε.

    Ζήτημα ημερών, θεωρείται η επιλογή του νέου διευθύνοντος συμβούλου της ΕΥΑΘ Α.Ε. από το Υπερταμείο, καθώς η έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων που θα πραγματοποιηθεί στις 10 Απριλίου αναμένεται να επικυρώσει την πρόταση του βασικού μετόχου της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ (ΕΕΣΥΠ), που έχει ζητήσει την αντικατάσταση του Νάρκισσου Γεωργιάδη.

    Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του makthes.gr τέσσερα είναι τα ονόματα που άκουγoνται για την εν λόγω θέση. Πρόκειται για τους: Άνθιμο Αμανατίδη, αντιπρόεδρο της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Ηλία Περτσίνιδη, πρόεδρο της αντιπροσωπείας του ΤΕΕ/ΤΚΜ, Γιώργο Τσακούμη, προέδρου του ΤΕΕ/ΤΜΚ και Σάκη Τζακόπουλο, πρόεδρο της ΕΥΑΘ Παγίων Α.Ε.

    Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το περασμένο διάστημα πραγματοποιήθηκαν μέσω τηλεδιάσκεψης προσωπικές συνεντεύξεις των υποψηφίων από επιτροπή στην οποία συμμετείχε μεταξύ άλλων η επικεφαλής του «υπερταμείου» Ουρανία Αικατερινάρη, μέλη του διοικητικού συμβουλίου και εκπρόσωπος εταιρίας συμβούλων που έχει αναλάβει να αναζητήσει τον νέο διευθύνοντα σύμβουλο.

    Όπως μαθαίνουμε, οι υπεύθυνοι βρίσκονται στην τελική φάση, και αναμένεται να γνωστοποιηθεί το όνομα εκείνου που θα επιλεγεί στην ΓΣ της ΕΥΑΘ Α.Ε.

    «Οι αρμόδιοι αναζητούν ένα πρόσωπο που θα έχει το προφίλ του τεχνοκράτη, θα προέρχεται από τον χώρο των μηχανικών και θα έχει πολιτική αντίληψη» όπως ανέφερε στο makthes.gr άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Αναζητούν άτομο με ισχυρές ηγετικές, διοικητικές και διαπροσωπικές δεξιότητες, καθώς και ικανότητα χάραξης στρατηγικής και επίτευξης αποτελεσμάτων μέσω σχεδιασμού δράσεων και θα έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει και να προωθήσει μια νέα εταιρική κουλτούρα.

    Μένει να δούμε εάν η τελική επιλογή θα είναι σε θέση να συνάδει με την ιστορία της ΕΥΑΘ και εάν θα μπορέσει να φέρει εις πέρας τους στόχους και την στρατηγική της εταιρίας.