Λόγια του Βαρδάρη

  • Στην Κωνσταντινούπολη «εξορκίζοντας» τον... Μπουτάρη
    13/01/2020 23:31

    Στην Κωνσταντινούπολη «εξορκίζοντας» τον... Μπουτάρη

    Την Κωνσταντινούπολη θα επισκεφθεί επισήμως το τριήμερο 17-20 Ιανουαρίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

    Το επερχόμενο ταξίδι ανακοίνωσε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Ζέρβας στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το 2020 σήμερα, Δευτέρα. 

    Στην Πόλη θα έχει τετ-α-τετ με τον νέο δήμαρχο, Εκρέμ Ιμάμογλου. Μάλιστα όπως είπε ο κ. Ζέρβας, στόχος του είναι η ανάπτυξη μιας εξαιρετικά σημαντικής σχέσης ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και την Κωνσταντινούπολη με έμφαση στον τουρισμό και άλλους τομείς.

    Παράλληλα ο δήμαρχος περιέγραψε και τι... δεν θα κάνει στην Κωνσταντινούπολη και αυτό είναι, όπως είπε, εξωτερική πολιτική, διότι δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητά του. Με αυτή τη φράση άφησε ξανά αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο πολιτευόταν ο προκάτοχός του, Γιάννης Μπουτάρης, όταν συναντιόταν με ξένους ηγέτες, όπως ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ. 

    Πέρα από αυτά, το makthes.gr «αλίευσε» και την απόφαση κάλυψης των εξόδων μετακίνησης και διαμονής του Αθανάσιου Βρίτκα, επιστημονικού συνεργάτη του κ. Ζέρβα, στην Κωνσταντινούπολη. Ο κ. Βρίτκας θα συνοδεύει τον Κ. Ζέρβα και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Δρόσο Τσαβλή, στο ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη, όπως αναφέρει η σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (σ.σ. ΑΔΑ ΨΨΤΡΩΡ5-26Χ). Το κόστος μετακίνησης και διαμονής του Α. Βρίτκα ανέρχεται σε 995 ευρώ.