ΑΠΟΨΕΙΣ

Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες

 27/11/2018 09:00

Το σύστημα εξουσίας που στηρίζει τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βλέποντας πως η απόπειρα σπίλωσης των πολιτικών του αντιπάλων με την υπόθεση Novartis δεν αποδίδει, αποφάσισε να ασχοληθεί με τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη, στοχεύοντας φυσικά τον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό. Ήταν επόμενο αυτή η ενέργεια του ρασπουτινικού παρακράτους να έχει συσπειρώσει όλο το ΚΙΝΑΛ γύρω από τον Κ. Σημίτη.

Γιατί τον στοχοποίησαν; Διότι η δεξιά συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να παραδεχθεί πως ο εκτροχιασμός της οικονομίας μας συνέβη κυρίως τη διετία 2007 - 2009 και αναζητεί γι’ αυτό σε άλλους χώρους εξιλαστήρια θύματα. Πρώτα στον Γεωργίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ., τώρα στον Σημίτη.

Το τραγικό είναι πως αυτό το σύστημα εξουσίας, που αντλεί τη δύναμη του από πολύ υψηλά, θέλησε αυτές τις ευθύνες να τις αποδώσει και με δικαστική βούλα. Δεν αρκέστηκε στην επίκληση των όποιων πολιτικών ευθυνών της διακυβέρνησης Σημίτη, που αναμφίβολα υπάρχουν και είναι πολλές. Προχώρησε ένα βήμα παρακάτω.

Τραγικό λάθος. Έξι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ κατέθεσαν επερώτηση στη Βουλή για το υπ’ αριθμόν 1732/23/10/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, με το οποίο επιρρίπτονται ποινικές ευθύνες στους Πρ. Παυλόπουλο, Β. Πολύδωρα και Χρ. Μαρκογιαννάκη για την τροποποίηση της σύμβασης του C4I, που έγινε τη διετία 2007 - 2009, και προκάλεσε ζημία στο ελληνικό δημόσιο ύψους 147.000.000. 

Όπως επισημαίνουν οι έξι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ, ενώ οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη, ω του θαύματος, ο φάκελος που αφορούσε τους τρείς υπουργούς δεν διαβιβάστηκε ποτέ στη Βουλή, ως όφειλε, και μάλιστα «αμελλητί».

Το κτύπημα για τον Πρ. Παυλόπουλο είναι ισχυρό. Ποτέ μέχρι σήμερα δεν ζητήθηκε να ανοίξουν λογαριασμοί εν ενεργεία προέδρου της Δημοκρατίας. Δεν γνωρίζω τι έκταση θα λάβει αυτή η υπόθεση, αλλά πιθανόν να ανατρέψει τους σχεδιασμούς του Πρ. Παυλόπουλου για το μέλλον του.

Τα φερέφωνα της δεξιάς συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για απόπειρα συμψηφισμού. Δεν αντιλήφθηκαν πως με αυτόν τον ισχυρισμό ουσιαστικά αποδέχονται τις ευθύνες και των τριών πρώην υπουργών. Αλλά δεν πρόκειται για κίνηση συμψηφισμού ευθυνών.

Οι έξι βουλευτές του ΚΙΝΑΛ κτύπησαν το σύστημα εξουσίας που στηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στο ύψιστο σημείο του. Έδωσαν να καταλάβει ο Ρασπούτιν και οι συνεργάτες του πως στην πολιτική κανένα κτύπημα δεν μένει αναπάντητο, αρκεί να υπάρχει η πολιτική βούληση. Ουδείς είναι στο απυρόβλητο, εφόσον ο πολιτικός αγώνας διεξάγεται χωρίς κανόνες.

Έπραξαν σωστά αυτοί οι έξι βουλευτές; Απάντηση: Από την στιγμή που η αντιπαράθεση ξέφυγε από το πολιτικό πεδίο και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μαζί με το γνωστό παρακράτος αποφάσισαν να τη μεταφέρουν στο δικαστικό πεδίο, άριστα έπραξαν. Ας αντιληφθούν οι κάθε λογής Ρασπούτιν και αυτοί που τους καθοδηγούν πως άνοιξαν τον ασκό του Αιόλου. Προχθές ο πρώην πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς ήταν σαφής: «Θα κυνηγήσω τους σκευωρούς μέχρι τέλους», είπε. Και το εννοεί και θα το πράξει.

Όλος αυτός ο εσμός που συνωμοτεί κατά των πολιτικών του αντιπάλων δεν έχει κατανοήσει ακόμα πως «έχει ο καιρός γυρίσματα», τα οποία πλησιάζουν. Και δεν έχει αντιληφθεί πως σε αυτήν τη ζωή όλοι πληρώνονται με το ίδιο νόμισμα. Πήραν μια πρώτη γεύση.


*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 25 Νοεμβρίου 2018

Δημοφιλείς Απόψεις