Restaurants

Soumaki το new entry… «βραδυφαγείο» στους Αμπελόκηπους

Μία νέα πρόταση στο χώρο του slow φαγητού στη Θεσσαλονίκη

 25/07/2022 15:40

Soumaki το new entry… «βραδυφαγείο» στους Αμπελόκηπους

Στο «Soumaki», δεν σερβίρουν σάντουιτς. Κι αυτό, είναι μία βασική πληροφορία, για να μην γίνονται παρεξηγήσεις.

Σερβίρουν, ωστόσο, μία από τις πιο νόστιμες προβατίνες σε μερίδα, έναν εξαιρετικό χειροποίητο καβουρμά με αβγό και χόρτα τσιγαριαστά κι αλοιφές όπως η ρώσικη, που φτιάχνουν εξ’ ολοκλήρου οι ίδιοι, με ολόφρεσκα υλικά, προετοιμασμένα επί τόπου.

soumaki2.jpg

Τι είναι το «Soumaki»; Εκτός από το σκούρο βυσσινί μπαχαρικό που χρησιμοποιείται στην ελληνική μαγειρική από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι η νέα πρόταση στους Αμπελόκηπους, ένας χώρος με μία δική του τελείως φιλοσοφία, που άνοιξε από νέους συνεργάτες και που αντικατοπτρίζει το χαρακτήρα τους, σε κάθε του κομμάτι: από την προσεγμένη επιλογή αποκλειστικά ντόπιων προϊόντων και τις λίγο «πειραματικές» γεύσεις, μέχρι τις μουσικές επιλογές, που σίγουρα, διαφέρουν πολύ από ό,τι άλλο έχεις ακούσει σε αντίστοιχους χώρους εστίασης.

soumaki3.jpg

Το «Soumaki», αυτοχαρακτηρίζεται ως «βραδυφαγείο». Τουτέστιν, είναι το ακριβώς αντίθετο από το ό,τι αντιπροσωπεύει ένα ταχυφαγείο, που σημαίνει όχι φαγητό στο χέρι, όχι βιασύνη κι όχι πρόχειρα γεύματα. Κάθε άλλο.

soumaki4.jpg
soumaki5.jpg

Οι συνεργάτες που το άνοιξαν το Μάιο του 2022, Γιώργος Παπουνίδης - πρώην μάγειρας στο «Σέμπρικο» - και Γιάννης Γαβριηλίδης - λάτρης της μαγειρικής εν γένει – είχαν ένα πράγμα στο μυαλό τους και μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι το καταφέρνουν: να προτείνουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης συνταγές σχεδόν αποκλειστικά από κρέατα ντόπια, ποιοτικά κι επιλεγμένα με προσοχή, εμπνευσμένες από τους ίδιους – κυρίως σε ψητά και λιγότερο σε τηγάνια – συνταγές που εάν δοκιμάσει κανείς είναι σαν να παίρνει μία γεύση από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, από το χωριό του, από την κουζίνα της γιαγιάς του και γενικά από ό,τι αποτελεί ένα πλήρες, ελληνικού χαρακτήρα γεύμα με άφθονα κρεατικά – κι όχι μόνο – στην πιο καλή και χειροποίητη εκδοχή του.

soumaki6.jpg

Τι έχει το μενού

Στο νούμερο 19 της οδού Ακριτών, κεντρικό δρόμο των Αμπελοκήπων, με άφθονο πράσινο, ανοιχτωσιά και δροσερό αεράκι, ιδανικό για καλοκαιρινά γεύματα, το «Soumaki» σε περιμένει με όλες του τις προτάσεις, καθημερινά.

soumaki7.jpg
soumaki8.jpg
soumaki9.jpg

Στο μενού του περιλαμβάνονται, στις αποκλειστικά χειροποίητες αλοιφές, η πραγματικά ελαφριά και νόστιμη ρωσική, το τζατζίκι και η ξεχωριστή κοπανιστή, αλλά και η αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα. Στα υπόλοιπα ορεκτικά θα βρεις καβουρμά με αβγά και τσιγαριαστά χόρτα, αιγοπρόβειο τυρί με καυτερή πιπεριά, χειροποίητες τηγανιτές πατάτες, πλευρώτους και κεφαλοτύρι σχάρας.

soumaki10.jpg
soumaki11.jpg

Χωριάτικη, ντάκος, σαλάτα φακής κι ανάλογα με την ημέρα επιλογές όπως η πράσινη σαλάτα με ψητό μανούρι Γρεβενών, είναι οι σαλάτες του βραδυφαγείου, απαραίτητες για να συνοδέψεις τα κυρίως σου που, ως αυθεντικά φρέσκα κρέατα, χρειάζονται κάτι δροσερό, για να ταιριάξουν.

Προβατίνα κριθαράκι, πρόβειο λουκάνικο και παϊδάκια

Όλα είναι νόστιμα στο «Soumaki», αυτό που ξεχωρίζει, ωστόσο, είναι σίγουρα η προβατίνα και τα λοιπά πρόβεια σκευάσματα, όπως το πρόβειο χωριάτικο λουκάνικο, με γεύση που είναι πραγματικά ιδιαίτερη, ειδικά αν είσαι λάτρης του συγκεκριμένου κρέατος, που καλύπτει πλήρως την αρχική ιδέα των δημιουργών του βραδυφαγείου: να προτείνουν επιλογές σε κρέας, που ξεφεύγουν των συνηθισμένων γεύσεων.

soumaki12.jpg

Όπως και να έχει, τίποτα εδώ δεν θα σου φανεί βαρύ, χάρη στο χειροποίητο χαρακτήρα των γευμάτων, από το μοσχαρίσιο παϊδάκι και το χοιρινό λουκάνικο, τη χοιρινή μπριζολοπανσέτα και το χειροποίητο σουβλάκι με πίτα και γιαούρτι, μέχρι το γιαουρτλού κεμπάπ με σάλτσα πιπεριάς, επάνω σε χειροποίητη λαδόπιτα.

soumaki13.jpg
soumaki14.jpg

Η προβατίνα κριθαράκι με πεκορίνο Αμφιλοχίας θα σου θυμίσει την κουζίνα της γιαγιάς σου και θα σου μυρίσει χωριό, το πρόβειο κι αρνίσιο παϊδάκι, ψημένα εξαιρετικά, είναι γεύσεις που δεν θα ξεχάσεις, εάν πάλι σου αρέσουν οι πιο απλές κι ελαφρές γεύσεις, έχεις πάντα επιλογές σε κοτόπουλο.

Κατόπιν επί τόπου προσωπικής έρευνας και γευσιγνωσίας, τα κρέατα προέρχονται αποκλειστικά από το ορεινό χωριό της Αρναίας Χαλκιδικής, όπου ντόπιος παραγωγός τα παρασκευάζει ανά περίπτωση βάσει συνταγών του μάγειρα του «Soumaki» - βλέπε πρόβεια λουκάνικα - κι εσύ τα δοκιμάζεις ολόφρεσκα, απευθείας στο τραπέζι σου.

Τα συνοδεύεις όλα με επιλογές σε χύμα κρασί ντόπιας παραγωγής και ρετσίνες όπως η «Μύρινα» ή η «Βασιλική», μπύρες ελληνικές, τσίπουρα κι αναψυκτικά.

soumaki15.jpg

Εμπιστεύσου το Λουκά για το σέρβις στο τραπέζι σου κι όλη την ομάδα του «Soumaki», για μια λαχταριστή, ιδιαίτερη εμπειρία γεύσης, που είναι ό,τι πρέπει, για το φετινό καλοκαίρι – κι όχι μόνο!

Στη μουσική, αφέσου στις jazz, funk, rocksteady και rockabilly επιλογές του καταστήματος. Ακόμη κι εδώ, είναι εμφανής ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των ανθρώπων του, που θα φροντίσουν για το κάτι διαφορετικό.


Διεύθυνση: Ακριτών 19, Αμπελόκηποι

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 829606

Instagram



Στο «Soumaki», δεν σερβίρουν σάντουιτς. Κι αυτό, είναι μία βασική πληροφορία, για να μην γίνονται παρεξηγήσεις.

Σερβίρουν, ωστόσο, μία από τις πιο νόστιμες προβατίνες σε μερίδα, έναν εξαιρετικό χειροποίητο καβουρμά με αβγό και χόρτα τσιγαριαστά κι αλοιφές όπως η ρώσικη, που φτιάχνουν εξ’ ολοκλήρου οι ίδιοι, με ολόφρεσκα υλικά, προετοιμασμένα επί τόπου.

soumaki2.jpg

Τι είναι το «Soumaki»; Εκτός από το σκούρο βυσσινί μπαχαρικό που χρησιμοποιείται στην ελληνική μαγειρική από αρχαιοτάτων χρόνων, είναι η νέα πρόταση στους Αμπελόκηπους, ένας χώρος με μία δική του τελείως φιλοσοφία, που άνοιξε από νέους συνεργάτες και που αντικατοπτρίζει το χαρακτήρα τους, σε κάθε του κομμάτι: από την προσεγμένη επιλογή αποκλειστικά ντόπιων προϊόντων και τις λίγο «πειραματικές» γεύσεις, μέχρι τις μουσικές επιλογές, που σίγουρα, διαφέρουν πολύ από ό,τι άλλο έχεις ακούσει σε αντίστοιχους χώρους εστίασης.

soumaki3.jpg

Το «Soumaki», αυτοχαρακτηρίζεται ως «βραδυφαγείο». Τουτέστιν, είναι το ακριβώς αντίθετο από το ό,τι αντιπροσωπεύει ένα ταχυφαγείο, που σημαίνει όχι φαγητό στο χέρι, όχι βιασύνη κι όχι πρόχειρα γεύματα. Κάθε άλλο.

soumaki4.jpg
soumaki5.jpg

Οι συνεργάτες που το άνοιξαν το Μάιο του 2022, Γιώργος Παπουνίδης - πρώην μάγειρας στο «Σέμπρικο» - και Γιάννης Γαβριηλίδης - λάτρης της μαγειρικής εν γένει – είχαν ένα πράγμα στο μυαλό τους και μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι το καταφέρνουν: να προτείνουν στο κοινό της Θεσσαλονίκης συνταγές σχεδόν αποκλειστικά από κρέατα ντόπια, ποιοτικά κι επιλεγμένα με προσοχή, εμπνευσμένες από τους ίδιους – κυρίως σε ψητά και λιγότερο σε τηγάνια – συνταγές που εάν δοκιμάσει κανείς είναι σαν να παίρνει μία γεύση από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, από το χωριό του, από την κουζίνα της γιαγιάς του και γενικά από ό,τι αποτελεί ένα πλήρες, ελληνικού χαρακτήρα γεύμα με άφθονα κρεατικά – κι όχι μόνο – στην πιο καλή και χειροποίητη εκδοχή του.

soumaki6.jpg

Τι έχει το μενού

Στο νούμερο 19 της οδού Ακριτών, κεντρικό δρόμο των Αμπελοκήπων, με άφθονο πράσινο, ανοιχτωσιά και δροσερό αεράκι, ιδανικό για καλοκαιρινά γεύματα, το «Soumaki» σε περιμένει με όλες του τις προτάσεις, καθημερινά.

soumaki7.jpg
soumaki8.jpg
soumaki9.jpg

Στο μενού του περιλαμβάνονται, στις αποκλειστικά χειροποίητες αλοιφές, η πραγματικά ελαφριά και νόστιμη ρωσική, το τζατζίκι και η ξεχωριστή κοπανιστή, αλλά και η αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα. Στα υπόλοιπα ορεκτικά θα βρεις καβουρμά με αβγά και τσιγαριαστά χόρτα, αιγοπρόβειο τυρί με καυτερή πιπεριά, χειροποίητες τηγανιτές πατάτες, πλευρώτους και κεφαλοτύρι σχάρας.

soumaki10.jpg
soumaki11.jpg

Χωριάτικη, ντάκος, σαλάτα φακής κι ανάλογα με την ημέρα επιλογές όπως η πράσινη σαλάτα με ψητό μανούρι Γρεβενών, είναι οι σαλάτες του βραδυφαγείου, απαραίτητες για να συνοδέψεις τα κυρίως σου που, ως αυθεντικά φρέσκα κρέατα, χρειάζονται κάτι δροσερό, για να ταιριάξουν.

Προβατίνα κριθαράκι, πρόβειο λουκάνικο και παϊδάκια

Όλα είναι νόστιμα στο «Soumaki», αυτό που ξεχωρίζει, ωστόσο, είναι σίγουρα η προβατίνα και τα λοιπά πρόβεια σκευάσματα, όπως το πρόβειο χωριάτικο λουκάνικο, με γεύση που είναι πραγματικά ιδιαίτερη, ειδικά αν είσαι λάτρης του συγκεκριμένου κρέατος, που καλύπτει πλήρως την αρχική ιδέα των δημιουργών του βραδυφαγείου: να προτείνουν επιλογές σε κρέας, που ξεφεύγουν των συνηθισμένων γεύσεων.

soumaki12.jpg

Όπως και να έχει, τίποτα εδώ δεν θα σου φανεί βαρύ, χάρη στο χειροποίητο χαρακτήρα των γευμάτων, από το μοσχαρίσιο παϊδάκι και το χοιρινό λουκάνικο, τη χοιρινή μπριζολοπανσέτα και το χειροποίητο σουβλάκι με πίτα και γιαούρτι, μέχρι το γιαουρτλού κεμπάπ με σάλτσα πιπεριάς, επάνω σε χειροποίητη λαδόπιτα.

soumaki13.jpg
soumaki14.jpg

Η προβατίνα κριθαράκι με πεκορίνο Αμφιλοχίας θα σου θυμίσει την κουζίνα της γιαγιάς σου και θα σου μυρίσει χωριό, το πρόβειο κι αρνίσιο παϊδάκι, ψημένα εξαιρετικά, είναι γεύσεις που δεν θα ξεχάσεις, εάν πάλι σου αρέσουν οι πιο απλές κι ελαφρές γεύσεις, έχεις πάντα επιλογές σε κοτόπουλο.

Κατόπιν επί τόπου προσωπικής έρευνας και γευσιγνωσίας, τα κρέατα προέρχονται αποκλειστικά από το ορεινό χωριό της Αρναίας Χαλκιδικής, όπου ντόπιος παραγωγός τα παρασκευάζει ανά περίπτωση βάσει συνταγών του μάγειρα του «Soumaki» - βλέπε πρόβεια λουκάνικα - κι εσύ τα δοκιμάζεις ολόφρεσκα, απευθείας στο τραπέζι σου.

Τα συνοδεύεις όλα με επιλογές σε χύμα κρασί ντόπιας παραγωγής και ρετσίνες όπως η «Μύρινα» ή η «Βασιλική», μπύρες ελληνικές, τσίπουρα κι αναψυκτικά.

soumaki15.jpg

Εμπιστεύσου το Λουκά για το σέρβις στο τραπέζι σου κι όλη την ομάδα του «Soumaki», για μια λαχταριστή, ιδιαίτερη εμπειρία γεύσης, που είναι ό,τι πρέπει, για το φετινό καλοκαίρι – κι όχι μόνο!

Στη μουσική, αφέσου στις jazz, funk, rocksteady και rockabilly επιλογές του καταστήματος. Ακόμη κι εδώ, είναι εμφανής ο ιδιαίτερος χαρακτήρας των ανθρώπων του, που θα φροντίσουν για το κάτι διαφορετικό.


Διεύθυνση: Ακριτών 19, Αμπελόκηποι

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2311 829606

Instagram



ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία