ΑΠΟΨΕΙΣ

Σωσίβιο

 04/04/2022 14:00

Εκείνο το οποίο είναι πραγματικά συναρπαστικό είναι η έννοια «ξεκάθαρος» που τα κόμματα συνηθίζουν να χρησιμοποιούν στις ανακοινώσεις τους για να δείξουν ότι τα άλλα κόμματα δεν κατάλαβαν τις θέσεις τις οποίες εκείνα εξέφρασαν.

Δυστυχώς για τα κόμματα δεν υπάρχει ερμηνευτικό λεξικό, όπως υπάρχει για τις γλώσσες.

Σύμφωνα για παράδειγμα με το ερμηνευτικό λεξικό της ελληνικής «σωσίβιο» είναι ένα αντικείμενο με ικανότητα να επιπλέει όταν το φοράει άνθρωπος και άλλα εξαρτήματα και χαρακτηριστικά με σκοπό τη διάσωσή του.

Δεν θα δώσω «σωσίβιο» στον Μητσοτάκη είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης με αποτέλεσμα να δεχτεί χίλια κιλά κριτικής κυρίως από την κυβέρνηση, μετά τα οποία, το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, μας διαβεβαίωσε ότι οι θέσεις του είναι ξεκάθαρες.

Ευτυχώς, αλλά ποιος το είχε αμφισβητήσει αυτό;

«Σωσίβιο σε κυβέρνηση που βυθίζεται, εγώ δεν πρόκειται να δώσω», είχε πει ο κ. Ανδρουλάκης.

Ξεκάθαρα!

Τόσο ξεκάθαρα που ο καθείς μπορεί να καταλάβει ότι αυτό δεν σημαίνει ότι ο νέος πρόεδρος του τρίτου κόμματος, δεν θα συζητήσει με τον Μητσοτάκη μετά τις κάλπες.

Άλλωστε οι προϋποθέσεις που έθεσε δεν είναι μετεκλογικές αλλά προεκλογικές.

Δηλαδή λέει ότι αν αύριο βυθιστεί η κυβέρνηση, δηλαδή κινδυνεύει να πέσει -διότι αν πέσει δεν είναι πλέον κυβέρνηση- δεν θα της δώσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Όμως η συζήτηση που γίνεται δεν είναι τι θα γίνει αν πέσει η κυβέρνηση πριν τις εκλογές, ερώτημα που ουδείς έχει θέσει, αλλά πως θα κάνουμε κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Αλλά ευλόγως, γι’ αυτό το ενδεχόμενο δεν μιλά. Αλλά η κυβέρνηση τον θέλει πιο «ζωηρό», όπως είχε πει ο Αλέκος Σακελλάριος στον πρώην νομάρχη Ορφέα Ζάχο, στο «καλώς ήλθε το δολάριο».

Διότι ανάμεσα σε μία κυβέρνηση που βυθίζεται και σε μία που πρέπει να δημιουργηθεί, μεσολαβεί ένα συνήθως μη αμελητέο γεγονός: οι εκλογές. Προκύπτει από όλα όσα έχει πει ο κ. Ανδρουλάκης, ότι δεν συζητά το ενδεχόμενο να μιλήσει με τη ΝΔ μετά τις εκλογές;

Όχι!

Τότε γιατί θύμωσε η κυβέρνηση;

Πρώτο διότι με κάποιον πρέπει να μαλώνει και η κυβέρνηση. Και έχει την πεποίθηση ότι ένα αριστερόστροφο ΚΙΝΑΛ, θα χάσει τους δεξιόστροφους ψηφοφόρους του. Είχε συμβεί και πρόσφατα το ίδιο με το «Ποτάμι», ο αρχηγός του οποίου δεν κατάλαβε ποιοι τον ψήφισαν στις κάλπες.

Δεύτερο διότι θέλει να τρομοκρατήσει όλους όσους φοβούνται τόσο την ακυβερνησία και μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ, η οποία στα μάτια ενός συντηρητικού ακροατηρίου, δεν σημαίνει και κάτι πολύ διαφορετικό.

Για αρχή το πέτυχε.

Ξεκάθαρα!

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 03.04.2022

Δημοφιλείς Απόψεις