Λόγια του Βαρδάρη

  • "Sold out" τα ραντεβού για εμβόλιο μέχρι τέλη Αυγούστου σε δήμο της Χαλκιδικής
    16/07/2021 12:24

    "Sold out" τα ραντεβού για εμβόλιο μέχρι τέλη Αυγούστου σε δήμο της Χαλκιδικής

    Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Europe 1 μίλησε η δήμαρχος του δήμου Κασσάνδρας Χαλκιδικής Αναστασία Χαλκιά σχολιάζοντας πως η πορεία του εμβολιασμού στην περιοχή της "προχωράει" με αρκετά ικανοποιητικούς ρυθμούς.

    Συγκεκριμένα, η ίδια τονίζει «Οφείλω να ομολογήσω ότι ο δήμος μου είναι μάλλον από τους δυνατούς δήμους αφού όποιος επιθυμεί να κλείσει ραντεβού για εμβολιασμό δεν υπάρχει διαθέσιμο μέχρι τέλος Αυγούστου». 

    Τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ο δήμος Κασσάνδρας σχετικά με τις δομές υγείας και δυσκόλευε τους πολίτες να εμβολιαστούν έχουν πλέον λυθεί, ενώ όπως γνωστοποίησε η κ. Χαλκιά «Το Κέντρο Υγείας πηγαίνει στα απομακρυσμένα χωριά προκειμένου να εμβολιάσει τους πολίτες. Λειτούργησε για πρώτη φορά την Τετάρτη σε δύο χωριά του δήμου και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ ικανοποιητική».

    Ταυτόχρονα, αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με το ΕΚΑΒ καθώς μέχρι τώρα είχε επωμιστεί ο δήμος την εύρεση στέγης για το πλήρωμα αλλά και την λύση οποιωνδήποτε προβλημάτων. Εξαιτίας όμως των προβλημάτων με την πανδημία είναι αδύνατο να τα διαχειριστεί ο δήμος, όπως αναφέρει η δήμαρχος, και δημιουργούνται προβλήματα με καίριο την απουσία χώρου στέγασης των ΕΚΑΒιτών.

    Τέλος, σημείωσε πως η τουριστική περίοδος φέτος είναι καλύτερη από πέρσι. Δεν είναι ικανοποιητική αλλά ελπίζει πως προς το τέλος καλοκαιριού θα είναι καλύτερα.