ΑΠΟΨΕΙΣ

Σε βλέπω

 22/11/2022 19:00

Ο Μητσοτάκης ζητά όλα να βγούνε στο φως παίρνοντας το δρόμο της δικαιοσύνης.Ο Τσίπρας καταθέτει για το θέμα για άλλη μία φορά επίκαιρη ερώτηση για να διαλευκανθεί η υπόθεση. Ο Ανδρουλάκης προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας να κηρυχτεί αντισυνταγματική η διάταξη, που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώσει όσους έχουν παρακολουθηθεί από την ΕΥΠ.

Ταυτόχρονα η χώρα σέρνεται στη δίνη της ενεργειακής κρίσης, με τα έσοδα ωστόσο του κράτους να ευημερούν, εν μέσω σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης σε μία άνευ προηγουμένου προεκλογική περίοδο, που αν ξεκινήσει έτσι σκεφτειτε πώς θα καταλήξει. Ο διεθνής Τύπος εξυπνεί τις επιδόσεις μας στην οικονομία, τους αναπτυξιακούς μας δείκτες, την ψηφιακή μας μεταρρύθμιση, την φετινή εκτόξευση του τουρισμού, σημειώνοντας ωστόσο πως η εικόνα της χώρας μας αμαυρώνεται και πάλι από το θέμα των παρακολουθήσεων.

Και ενώ ο πρωθυπουργός απολαμβάνει πρωτοφανούς δημοφιλίας παρόλα τα δεινά που έχουν συμβεί (κορονοιός,πυρκαγιές, πλημμύρες, σεισμοί, ενεργειακή κρίση), αποδεικνύοντας στην πράξη την αποτελεσματικότητα του ίδιου και της κυβέρνησης του (άμεσα αντανακλαστικά με την ενέργεια και την αποθήκευση του LNG, άμεση ενεργοποίηση σεισμογραφικών ερευνών για φυσικό αέριο σε Κρήτη και Πελοπόννησο), καθιστώντας τη χώρα μας πρότυπο εμβολιασμού, και κάνοντας μας περήφανους με κάθε παρέμβαση του και κάθε πρωτοβουλία του σε κάθε Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (ευρωπαικό πιστοπποιητικό, πλαφόν γα το Φυσικό Αέριο) καθώς βλέπει τις προτάσεις του να υιοθετούνται από το Σύνολο των ευρωπαίων πολιτών, ενώ λοιπόν συμβαίνουν όλα αυτά, φαίνεται πως στο θέμα των παρακολουθήσεων, δεν μπορεί να σβήσει τη ρετσινιά. 

Ακόμα και αν η λέξη υποκλοπές δεν χρησιμοποιείται πλέον τόσο έντονα, ακόμα και αν η λέξη επισυνδέσεις δεν υιοθετείται ακόμα τόσο έντονα, ο λεκές δεν λέει να σβηστεί.

Και οι πολίτες διαβάζουν για όλα αυτά, ακόμα και αυτές τις γραμμές και αναρωτιούνται. Και θέτουν την πιο απλή ερώτηση. Ένα μεγάλο «γιατί».

Παραθέτω εδώ λοιπόν κάποια απλά ερωτήματα:

- Αφού είναι νόμιμες οι παρακολουθήσεις, γιατί λέμε ότι ηθικά δεν είναι νόμιμες;

- Γίνονταν και παλιότερα παρακολουθήσεις και αν ναι, γιατί τότε δεν το κάναμε θέμα;

- Γιατί τελικά παρακολουθούσαν τον Ανδρουλάκη; Και τον παρακολουθούσαν ως πιθανό πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ;

Πιστεύω πως αν η κυβέρνηση έδινε επαρκείς απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα η σκόνη θα καθόταν και ο πρωθυπουργός θα μπορούσε να συνεχίσει απρόσκοπτος τις καλές του πρωτοβουλίες.

*Δημοσιεύθηκε στη "ΜτΚ" στις 20.11.2022