ΓΕΥΣΕΙΣ

Σαββίκος: Η παράδοση στη γεύση

O Θεολόγος Ηλιού δοκιμάζει τα νέα πιάτα του παραδοσιακού ψητοπωλείου, που πρωτοπορεί σερβίροντας μοναδικές λιχουδιές

 20/01/2020 15:58

 Σαββίκος: Η παράδοση στη γεύση

Όταν λες «σουβλάκι» στη Θεσσαλονίκη σου έρχεται ένα όνομα και μια ιστορία.Ο Σαββίκος είναι ένα από τα πιο ξακουστά ψητοπωλεία της πόλης, με ιστορία που μετρά από το 1947, όταν ο παππούς Σαββίκος τριγύριζε στους δρόμους της πόλης με το καρότσι του και πουλούσε τα πιο νόστιμα σουβλάκια. Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά, όμως η παράδοση και η αφοσίωση στις πρωτότυπες συνταγές παραμένουν τα πιο διαχρονικά χαρακτηριστικά του. Σήμερα ο Σαββίκος μετρά επτά καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, και η υπογραφή του είναι συνυφασμένη με την παραδοσιακή, αυθεντική γεύση.

savvikos04.jpg

Η διακόσμηση στα καταστήματα πλέον είναι μοντέρνα, αλλά παραμένει ζεστή με τις μυρωδιές να σε γυρνούν πίσω στο χρόνο. Όλες οι γεύσεις που λατρεύουμε στον Σαββίκο παραμένουν σταθερές, με τη γαλλική μπαγκέτα που διατίθεται για τα σάντουιτς να μην μπορεί να ξεπεραστεί. Ωστόσο, δεν μπορείς να μην ξεχωρίσεις ταυτόχρονα τις χειροποίητες αραβικές και κλασικές πίτες που ταιριάζουν μοναδικά με όσα ψήνονται στη σχάρα του Σαββίκου επιτόπου. Είτε σε μερίδα είτε σε σάντουιτς το γυρλού κοτόπουλο ή χοιρινό αποτελεί μια από τις αγαπημένες επιλογές όλων, όπως και το ναργκίς και το bon coco. Στο μενού φυσικά μπορείς να βρεις ιδιαίτερες σαλάτες και λαχταριστά μπέργκερ.

savvikos-01-1.jpg
sabbikos03.jpg

Ένα νέο πιάτο

Ρολλέτα. Έτσι ονομάζεται ένα νέο ξεχωριστό πιάτο του Σαββίκου. Πρόκειται για ένα ζουμερό κομμάτι χοιρινού που γεμίζεται με βότανα και μπαχαρικά. Θέλεις να μάθεις τι μπαχαρικά; Πολλά βότανα: δυόσμο, μαϊντανό, ρίγανη, δενδρολίβανο. Και μπαχαρικά: πιπέρι, πάπρικα και κουρκουμά. Και με μαστιχωτό χαλούμι. Και αφού αρωματιστεί, μπαίνει στο φούρνο. Εκεί ψήνεται με αργά αργά, μέχρι να ξεροψηθεί από έξω, αλλά να είναι ζουμερή μέσα. Η ρολλέτα, για να αποκτήσει τη σωστή γεύση, μπορεί να ψήνεται έως και 6 ώρες στο φούρνο. Είναι ένα πιάτο που πλέον σε περιμένει να το δοκιμάσεις…

savvikos-01-4.jpg

Info

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

- Πλατεία Αριστοτέλους 8

- Πολυτεχνείου (προέκταση Τσιμισκή) με Δωδεκανήσου, γωνία

- Γρ. Λαμπράκη 131 (Τούμπα)

- Καραολή και Δημητρίου 92 (Εύοσμος)

- One Salonica Outlet Mall (2ος όροφος) Κώττα Ρούλια 10

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

- Ευριπίδους 25, Έγκωμ

Τηλεφωνικές παραγγελίες: 2310-510910

Όταν λες «σουβλάκι» στη Θεσσαλονίκη σου έρχεται ένα όνομα και μια ιστορία.Ο Σαββίκος είναι ένα από τα πιο ξακουστά ψητοπωλεία της πόλης, με ιστορία που μετρά από το 1947, όταν ο παππούς Σαββίκος τριγύριζε στους δρόμους της πόλης με το καρότσι του και πουλούσε τα πιο νόστιμα σουβλάκια. Από τότε μέχρι σήμερα άλλαξαν πολλά, όμως η παράδοση και η αφοσίωση στις πρωτότυπες συνταγές παραμένουν τα πιο διαχρονικά χαρακτηριστικά του. Σήμερα ο Σαββίκος μετρά επτά καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο, και η υπογραφή του είναι συνυφασμένη με την παραδοσιακή, αυθεντική γεύση.

savvikos04.jpg

Η διακόσμηση στα καταστήματα πλέον είναι μοντέρνα, αλλά παραμένει ζεστή με τις μυρωδιές να σε γυρνούν πίσω στο χρόνο. Όλες οι γεύσεις που λατρεύουμε στον Σαββίκο παραμένουν σταθερές, με τη γαλλική μπαγκέτα που διατίθεται για τα σάντουιτς να μην μπορεί να ξεπεραστεί. Ωστόσο, δεν μπορείς να μην ξεχωρίσεις ταυτόχρονα τις χειροποίητες αραβικές και κλασικές πίτες που ταιριάζουν μοναδικά με όσα ψήνονται στη σχάρα του Σαββίκου επιτόπου. Είτε σε μερίδα είτε σε σάντουιτς το γυρλού κοτόπουλο ή χοιρινό αποτελεί μια από τις αγαπημένες επιλογές όλων, όπως και το ναργκίς και το bon coco. Στο μενού φυσικά μπορείς να βρεις ιδιαίτερες σαλάτες και λαχταριστά μπέργκερ.

savvikos-01-1.jpg
sabbikos03.jpg

Ένα νέο πιάτο

Ρολλέτα. Έτσι ονομάζεται ένα νέο ξεχωριστό πιάτο του Σαββίκου. Πρόκειται για ένα ζουμερό κομμάτι χοιρινού που γεμίζεται με βότανα και μπαχαρικά. Θέλεις να μάθεις τι μπαχαρικά; Πολλά βότανα: δυόσμο, μαϊντανό, ρίγανη, δενδρολίβανο. Και μπαχαρικά: πιπέρι, πάπρικα και κουρκουμά. Και με μαστιχωτό χαλούμι. Και αφού αρωματιστεί, μπαίνει στο φούρνο. Εκεί ψήνεται με αργά αργά, μέχρι να ξεροψηθεί από έξω, αλλά να είναι ζουμερή μέσα. Η ρολλέτα, για να αποκτήσει τη σωστή γεύση, μπορεί να ψήνεται έως και 6 ώρες στο φούρνο. Είναι ένα πιάτο που πλέον σε περιμένει να το δοκιμάσεις…

savvikos-01-4.jpg

Info

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

- Πλατεία Αριστοτέλους 8

- Πολυτεχνείου (προέκταση Τσιμισκή) με Δωδεκανήσου, γωνία

- Γρ. Λαμπράκη 131 (Τούμπα)

- Καραολή και Δημητρίου 92 (Εύοσμος)

- One Salonica Outlet Mall (2ος όροφος) Κώττα Ρούλια 10

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

- Ευριπίδους 25, Έγκωμ

Τηλεφωνικές παραγγελίες: 2310-510910

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία