ΠΙΕΡΙΑ

Προβληματισμένοι οι επαγγελματίες εστίασης στην Κατερίνη για το ενδεχόμενο άνοιγμα του κλάδου πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων

Στις συζητήσεις μαζί τους διακρίνεις την γενικότερη απογοήτευση που επικρατεί πανελλαδικά στον κλάδο

 25/11/2020 23:35

Προβληματισμένοι οι επαγγελματίες εστίασης στην Κατερίνη για το ενδεχόμενο άνοιγμα του κλάδου πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι επαγγελματίες της εστίασης στην Κατερίνη για το ενδεχόμενο άνοιγμα, “για λίγες ημέρες” όπως επίσημα λέγεται.

Στις συζητήσεις μαζί τους διακρίνεις την γενικότερη απογοήτευση που επικρατεί πανελλαδικά στον κλάδο. Δεδομένου πως η Κατερίνη αποτελεί μια επαρχιακή πόλη και δεν μπορεί να συγκριθεί με τα αστικά κέντρα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στο πλήθος των ανθρώπων που θα βγουν έξω στην περίπτωση άρσης του lockdown. Η πληθώρα των επιλογών σε χώρους εστίασης μοιράζει ακόμη περισσότερο την “πίτα” που θα είναι – εκ των πραγμάτων – περιορισμένη.

Βασική απαίτηση των επαγγελματιών της εστίασης είναι ο διαμερισμός των κλάδων. «Δεν μπορεί το ίδιο να ισχύει για εστιατόρια, το ίδιο για τα club και το ίδιο για τα μπουγατσατσίδικα», μας λένε με έμφαση και συνεχίζουν: «Στα όποια μέτρα επιβληθούν στο μέλλον θα πρέπει να υπάρχει εξειδίκευση όχι μόνο ως προς την ποσότητα των πελατών αλλά ως προς τον τύπο του μαγαζιού που ο καθένας καλείται να λειτουργήσει».

Τα παραπάνω ακούγονται απόλυτα φυσιολογικά μιας και σε – προ lockdown – εποχές ουδείς κατάλαβε γιατί ένα εστιατόριο και ένα club έπρεπε να κλείνουν την ίδια ώρα. Γιατί ναι μεν στο εστιατόριο, με το κλείσιμο τα μεσάνυχτα, μπορεί να του κάνεις και καλό, ένα μπαρ όμως το καταστρέφεις.

Αρνητικοί εμφανίζονται οι περισσότεροι εκ των επαγγελματιών σε ένα ενδεχόμενο άνοιγμα, για μικρό χρονικό διάστημα τις γιορτές. «Καλύτερα να μας αφήσουν κλειστά και να περάσει όσο γρηγορότερα γίνεται όλο αυτό που ζούμε», λένε οι καταστηματάρχες των μεγαλύτερων μαγαζιών. Το ίδιο όμως δεν μπορεί να ισχύσει και για τα μικρότερα μαγαζιά, τις οικογενειακές επιχειρήσεις, που μπορούν να βγάλουν μεροκάματο ακόμα και με αυστηρότερα μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ιδιαίτερα προβληματισμένοι εμφανίζονται οι επαγγελματίες της εστίασης στην Κατερίνη για το ενδεχόμενο άνοιγμα, “για λίγες ημέρες” όπως επίσημα λέγεται.

Στις συζητήσεις μαζί τους διακρίνεις την γενικότερη απογοήτευση που επικρατεί πανελλαδικά στον κλάδο. Δεδομένου πως η Κατερίνη αποτελεί μια επαρχιακή πόλη και δεν μπορεί να συγκριθεί με τα αστικά κέντρα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της Ελλάδας στο πλήθος των ανθρώπων που θα βγουν έξω στην περίπτωση άρσης του lockdown. Η πληθώρα των επιλογών σε χώρους εστίασης μοιράζει ακόμη περισσότερο την “πίτα” που θα είναι – εκ των πραγμάτων – περιορισμένη.

Βασική απαίτηση των επαγγελματιών της εστίασης είναι ο διαμερισμός των κλάδων. «Δεν μπορεί το ίδιο να ισχύει για εστιατόρια, το ίδιο για τα club και το ίδιο για τα μπουγατσατσίδικα», μας λένε με έμφαση και συνεχίζουν: «Στα όποια μέτρα επιβληθούν στο μέλλον θα πρέπει να υπάρχει εξειδίκευση όχι μόνο ως προς την ποσότητα των πελατών αλλά ως προς τον τύπο του μαγαζιού που ο καθένας καλείται να λειτουργήσει».

Τα παραπάνω ακούγονται απόλυτα φυσιολογικά μιας και σε – προ lockdown – εποχές ουδείς κατάλαβε γιατί ένα εστιατόριο και ένα club έπρεπε να κλείνουν την ίδια ώρα. Γιατί ναι μεν στο εστιατόριο, με το κλείσιμο τα μεσάνυχτα, μπορεί να του κάνεις και καλό, ένα μπαρ όμως το καταστρέφεις.

Αρνητικοί εμφανίζονται οι περισσότεροι εκ των επαγγελματιών σε ένα ενδεχόμενο άνοιγμα, για μικρό χρονικό διάστημα τις γιορτές. «Καλύτερα να μας αφήσουν κλειστά και να περάσει όσο γρηγορότερα γίνεται όλο αυτό που ζούμε», λένε οι καταστηματάρχες των μεγαλύτερων μαγαζιών. Το ίδιο όμως δεν μπορεί να ισχύσει και για τα μικρότερα μαγαζιά, τις οικογενειακές επιχειρήσεις, που μπορούν να βγάλουν μεροκάματο ακόμα και με αυστηρότερα μέτρα.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία