ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πρωτογενείς παραγωγές και στο φετινό Φεστιβάλ Επταπυργίου – Θα πραγματοποιηθεί στη Μονή Λαζαριστών λόγω κορονοϊού

Συνολικά 6 δράσεις για τις οποίες εργάστηκαν 36 τεχνικοί και 187 καλλιτέχνες περιλαμβάνει η διοργάνωση

 10/07/2020 15:28

Πρωτογενείς παραγωγές και στο φετινό Φεστιβάλ Επταπυργίου – Θα πραγματοποιηθεί στη Μονή Λαζαριστών λόγω κορονοϊού

Κυριακή Τσολάκη

Στο φετινό καλοκαίρι των πολλών ακυρώσεων, αναβολών και… αποστασιοποιήσεων ξεχωριστό τόνο φιλοδοξεί να δώσει το 2ο Φεστιβάλ Επταπυργίου, που λόγω των εξελίξεων, θα πραγματοποιηθεί φέτος αντί για το Φρούριο του Επταπυργίου στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών.

Συνολικά έξι παραγωγές και 9 παραστάσεις, από τις οποίες οι μισές θα έχουν ελεύθερη είσοδο και οι υπόλοιπες εισιτήριο το οποίο θα αντιστοιχεί σε 12 ευρώ θα κρατήσουν συντροφιά στο κοινό που θα βρίσκεται εντός των τειχών από 23 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου. Για τη διοργάνωση δούλεψαν 36 τεχνικοί και 187 καλλιτέχνες, ενώ η εκτίμηση των θεατών είναι 9.000.

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η πρόεδρος του διοργανωτή φορέα, Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Άννα Μυκωνίου, στη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος που έγινε στη Βίλα Αλλατίνη. «Σε αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη τον πολιτισμό και το κοινό και οι καλλιτέχνες. Μέσα από τη διοργάνωση αυτή θέλουμε να στείλουμε ένα θετικό μήνυμα ότι συνεχίζουμε να δουλεύουμε, είμαστε εδώ και, κυρίως, αισιοδοξούμε», τόνισε μεταξύ άλλων. Για την απόφαση το φεστιβάλ να μεταφερθεί φέτος στη Μονή Λαζαριστών υπογράμμισε ότι έπειτα από πολλή σκέψη και αφού διαπιστώθηκε ότι στο Φρούριο Επταπυργίου δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα (περιορισμός του κοινού σε 60 άτομα) αποφασίστηκε η διοργάνωση να φιλοξενηθεί στον γνωστό χώρο της Σταυρούπολης. «Για να δημιουργήσεις θεσμό πρέπει να εξασφαλίσεις τη διάρκειά του και εμείς σε αυτό το σημείο ήμασταν πολύ άτυχοι. Η πανδημία μας έκανε να αλλάξουμε σχέδια. Επί δύο μήνες ακυρώναμε, προσθέταμε, αφαιρούσαμε μέχρι που είδαμε ότι ο χώρος δεν πληρούσε τις προδιαγραφές. Έτσι, διατηρήσαμε το όνομα για να δηλώσουμε ότι παραμένει ζωντανός ο θεσμός που του χρόνου θα επιστρέψει στο σπίτι του, στο φρούριο του Επταπυργίου», είπε η Άννα Μυκωνίου.

Η ίδια έκανε και έναν σύντομο απολογισμό στην 1η διοργάνωση τον περασμένο Ιούλιο που περιέλαβε 6 παραγωγές με τη συμμετοχή 325 καλλιτεχνών, αλλά και 7.000 θεατών.

Πάνω από 310 εκδηλώσεις στους 7 νομούς

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην ανάγκη αυτό το καλοκαίρι να αφήσουμε πίσω μας τη δύσκολη καθημερινότητα. «Να μιλήσουμε για τον πολιτισμό που εμπνέει, ενώνει, δίνει φως και αισιοδοξία στην περιοχή μας και στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά. Εστίασε δε σε δύο παράγοντες που αποτελούν προτεραιότητες της Περιφέρειας, τη δημιουργία ποιοτικού πολιτιστικού προϊόντος και την ασφάλεια του κόσμου, τα οποία πληρούνται όπως είπε μέσα από το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Επίσης, έκανε αναφορά στις ευρύτερες πολιτιστικές δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού όπως τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε μνημεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και το επερχόμενο τετραήμερο (20 – 23 Ιουλίου) στη Βίλα Αλλατίνη, ενώ τόνισε πως η ΠΚΜ τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει πάνω από 310 εκδηλώσεις στους 7 νομούς με περισσότερους από 150.000 θεατές και ελεύθερη είσοδο στο 80% των εκδηλώσεων, αλλά και με συνεργασίες με 1.000 καλλιτέχνες, ντόπιους στην πλειονότητά του.

Η Αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Μονής Λαζαριστών Βούλα Πατουλίδου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσπάθεια που γίνεται να αναμορφωθεί ο χώρος, αφού αποτελεί «στίγμα που πρέπει να αναδείξουμε περαιτέρω», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε και για την ανάδειξη ενός ακόμη χώρου της Θεσσαλονίκης, την Αγία Σοφία, αισιοδοξώντας, όπως είπε, το Κέντρο Πολιτισμού να τον εντάξει στον σχεδιασμό του.

Ένα μωσαϊκό καλλιτεχνών

Το πρόγραμμα για το οποίο μίλησε αναλυτικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Αθανάσιος Κολαλάς, είναι τροποποιημένο λόγω της μεταφοράς της διοργάνωσης. «Φτιάχνουμε ένα μωσαϊκό καλλιτεχνών. Δεν φιλοξενούμε, αλλά δημιουργούμε παραγωγές. Ρόλος μας είναι να παράγουμε πολιτισμό και να χρησιμοποιούμε το καλλιτεχνικό δυναμικό της περιοχής», επεσήμανε.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Επιτροπής για την Unesco, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

«ο ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

ερμηνεύει σύγχρονους Έλληνες συνθέτες»

23-24 Αυγούστου

Μια βραδιά όπου ο ερμηνευτής συναντά γνωστές μελωδίες σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών. Σημαντικά και πολυτραγουδισμένα κομμάτια των Κατσιμίχα, Σαββόπουλου, Οικονόμου, Καραμουρατίδη, Κραουνάκη, Γαλάνη, Καραΐνδρου και άλλων, ερμηνεύονται από τη φωνή του έλληνα λυρικού τραγουδιστή.

«ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΩΝΕΣ»

27-28 Αυγούστου

Ένα μουσικό ταξίδι στα τελευταία 80 χρόνια της ελληνικής μουσικής, μέσα από εμβληματικά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, που άφησαν την σφραγίδα τους στη μουσική ιστορία της χώρας, ερμηνευμένα από ένα σύνολο φωνών που αποδεικνύουν ότι οι Μεγάλες Φωνές στην Ελλάδα έχουν μακριά ιστορία και λαμπερό μέλλον.

Παράλληλα η εκδήλωση είναι ένας φόρος τιμής σε μεγάλες ερμηνεύτριες όπως η Σωτηρία Μπέλου, η Βέμπο, η Βίκυ Μοσχολιού, η Φλέρυ Νταντωνάκη, η Αρλέτα και άλλες.

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση τουρισμού πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την μπαγκέτα της Αρχιμουσικού Λίζας Ξανθοπούλου

και με τις Ελληνίδες ερμηνεύτριες Μαρία Φαραντούρη, η Έλλη Πασπαλά, Εύη Σιαμαντά και Μαρίζα Ρίζου.

«Ο BEETHOVEN …αλλιώς»

30 Αυγούστου

Στο πλαίσιο του έτους Beethoven, νέα σχήματα της πόλης θα παρουσιάσουν μοντέρνες μεταγραφές σημαντικών έργων του Γερμανού μουσουργού. Ήχοι τζαζ, μπλουζ και ροκ θα φωτίσουν την φιλοσοφία των έργων του Μπετόβεν επικοινωνώντας το σε ένα διαφορετικό, πιο νέο κοινό, σε μια βραδιά που οι ανατροπές και οι εκπλήξεις θα είναι συνεχείς.

Καλλιτεχνική επιμέλεια- ενορχηστρώσεις Γρηγόρης Σημαδόπουλος

Συμμετέχει η Μικτή χορωδία Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση Μαίρη Κωνσταντινίδου

Ντραμς Στέλιος Τσομπανίδης

Σαξόφωνο Ευθύμης Τσακίρης

Κοντραμπάσο Αγαμέμνων Μάρδας

Κρουστά Γρηγόρης Οικονόμου

Ηλεκτρική κιθάρα Παύλος Γεωργιάδης

Πιάνο Γρηγόρης Σημαδόπουλος

Άρπα Κατερίνα Κίτσου

Τραγουδιστές Σοφία Γιαννίτσιου Παπαευαγγέλου

Στέφανος Καλτσής

«Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ, μας ταξιδεύει»

2-3 Σεπτεμβρίου

Βραδιά ποίησης και μουσικής αφιερωμένη στον ταξιδευτή-ποιητή Νίκο Καββαδία, μέσα από ποιήματα, κείμενα και εμβληματικές μελοποιήσεις, με σπουδαίους Έλληνες ερμηνευτές.

Σε συνεργασία με τον ΟΜΜΘ

MOYSA Συμφωνική ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση MOYSA Θοδωρής Παπαδημητρίου

Μουσική διεύθυνση -ενορχηστρώσεις Κώστας Ματσίγκος

Κείμενα- λογοτεχνική μελέτη Άννα Μυκωνίου

και τη Μαρίζα Κωχ, τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Ηλία Βαμβακούση και το Κώστα Θωμαΐδη.

Παρουσίαση-αφήγηση Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

«9 ΑΡΠΕΣ

Ταξίδι με 423 χορδές»

7 Σεπτεμβρίου

Δύο αρπίστριες μία Ελληνίδα και μία από τη Σόφια της Βουλγαρίας ερμηνεύουν γνωστά κλασικά έργα και σύγχρονα τραγούδια, ξεκινώντας από γνωστές μελωδίες ρομαντικών πλημμυρισμένες από άρπες και φτάνοντας μέχρι σύγχρονα ροκ κομμάτια των ABBA και Queen.

Οι δυο τους πλαισιώνονται από νέες αρπίστριες της πόλης μας δημιουργώντας έτσι το μεγαλύτερο αρπιστικό σχήμα της χώρας.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Κατερίνα Κίτσου

Σκηνοθετική επιμέλεια Μαριάνα Αλεξανδρή

Συμμετέχουν

Κατερίνα Κίτσου, Angela Madjarova και οι Δανάη Ζαφρανά, Σταυρούλα Κουιτζόγλου, Ζωή Κουντούρη, Άννα Μήλιου, Γιώτα Μυσερλή, Πέλη Πλίκα, Αγάπη Φασούλα

Κρουστά: Νταβίνα Φλωρεντίν

Όμποε: Δημήτρης Κίτσος

«LUDWIG VAN BEETHOVEN

250 χρόνια από τη γέννηση του»

9 Σεπτεμβρίου

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά τη Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε μια βραδιά που θα τιμήσει τα 250 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Γερμανού συνθέτη. Στο πέρασμα από την κλασική στην ρομαντική μουσική, ο φιλόσοφος συνθέτης μας άφησε μερικά από τα εμβληματικότερα έργα στην ιστορία της μουσικής.

Στη συναυλία θα παρουσιαστεί το «Κονσέρτο για Βιολί σε D major, Op61», ένα από τα σημαντικότερα έργα για βιολί, έργο ρεπερτορίου πια για όλες τις μουσικές αίθουσες ανά τον κόσμο.

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου, στην απαιτητική θέση του σολίστα, φιλοξενεί τον διεθνούς φήμης Kirill Troussov, ένα από τους πιο καταξιωμένους νέους βιολονίστες, με σειρά εμφανίσεων σε μεγάλα θέατρα αλλά και πολλές διεθνείς βραβεύσεις.

Στην ίδια βραδιά παρουσιάζονται από ορχήστρα εγχόρδων οι «Πέντε Ελληνικοί Χοροί» του Νίκου Σκαλκώτα.

Στο πόντιουμ θα είναι ο Έλληνας μαέστρος Γεώργιος Βράνος.

Στο φετινό καλοκαίρι των πολλών ακυρώσεων, αναβολών και… αποστασιοποιήσεων ξεχωριστό τόνο φιλοδοξεί να δώσει το 2ο Φεστιβάλ Επταπυργίου, που λόγω των εξελίξεων, θα πραγματοποιηθεί φέτος αντί για το Φρούριο του Επταπυργίου στον αύλειο χώρο της Μονής Λαζαριστών.

Συνολικά έξι παραγωγές και 9 παραστάσεις, από τις οποίες οι μισές θα έχουν ελεύθερη είσοδο και οι υπόλοιπες εισιτήριο το οποίο θα αντιστοιχεί σε 12 ευρώ θα κρατήσουν συντροφιά στο κοινό που θα βρίσκεται εντός των τειχών από 23 Αυγούστου έως 9 Σεπτεμβρίου. Για τη διοργάνωση δούλεψαν 36 τεχνικοί και 187 καλλιτέχνες, ενώ η εκτίμηση των θεατών είναι 9.000.

Τα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η πρόεδρος του διοργανωτή φορέα, Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Άννα Μυκωνίου, στη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος που έγινε στη Βίλα Αλλατίνη. «Σε αυτό το διαφορετικό καλοκαίρι περισσότερο από ποτέ έχουμε ανάγκη τον πολιτισμό και το κοινό και οι καλλιτέχνες. Μέσα από τη διοργάνωση αυτή θέλουμε να στείλουμε ένα θετικό μήνυμα ότι συνεχίζουμε να δουλεύουμε, είμαστε εδώ και, κυρίως, αισιοδοξούμε», τόνισε μεταξύ άλλων. Για την απόφαση το φεστιβάλ να μεταφερθεί φέτος στη Μονή Λαζαριστών υπογράμμισε ότι έπειτα από πολλή σκέψη και αφού διαπιστώθηκε ότι στο Φρούριο Επταπυργίου δεν είναι δυνατόν να τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα (περιορισμός του κοινού σε 60 άτομα) αποφασίστηκε η διοργάνωση να φιλοξενηθεί στον γνωστό χώρο της Σταυρούπολης. «Για να δημιουργήσεις θεσμό πρέπει να εξασφαλίσεις τη διάρκειά του και εμείς σε αυτό το σημείο ήμασταν πολύ άτυχοι. Η πανδημία μας έκανε να αλλάξουμε σχέδια. Επί δύο μήνες ακυρώναμε, προσθέταμε, αφαιρούσαμε μέχρι που είδαμε ότι ο χώρος δεν πληρούσε τις προδιαγραφές. Έτσι, διατηρήσαμε το όνομα για να δηλώσουμε ότι παραμένει ζωντανός ο θεσμός που του χρόνου θα επιστρέψει στο σπίτι του, στο φρούριο του Επταπυργίου», είπε η Άννα Μυκωνίου.

Η ίδια έκανε και έναν σύντομο απολογισμό στην 1η διοργάνωση τον περασμένο Ιούλιο που περιέλαβε 6 παραγωγές με τη συμμετοχή 325 καλλιτεχνών, αλλά και 7.000 θεατών.

Πάνω από 310 εκδηλώσεις στους 7 νομούς

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στην ανάγκη αυτό το καλοκαίρι να αφήσουμε πίσω μας τη δύσκολη καθημερινότητα. «Να μιλήσουμε για τον πολιτισμό που εμπνέει, ενώνει, δίνει φως και αισιοδοξία στην περιοχή μας και στη χώρα μας», είπε χαρακτηριστικά. Εστίασε δε σε δύο παράγοντες που αποτελούν προτεραιότητες της Περιφέρειας, τη δημιουργία ποιοτικού πολιτιστικού προϊόντος και την ασφάλεια του κόσμου, τα οποία πληρούνται όπως είπε μέσα από το συγκεκριμένο φεστιβάλ. Επίσης, έκανε αναφορά στις ευρύτερες πολιτιστικές δράσεις του Κέντρου Πολιτισμού όπως τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε μνημεία της Θεσσαλονίκης, αλλά και το επερχόμενο τετραήμερο (20 – 23 Ιουλίου) στη Βίλα Αλλατίνη, ενώ τόνισε πως η ΠΚΜ τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει πάνω από 310 εκδηλώσεις στους 7 νομούς με περισσότερους από 150.000 θεατές και ελεύθερη είσοδο στο 80% των εκδηλώσεων, αλλά και με συνεργασίες με 1.000 καλλιτέχνες, ντόπιους στην πλειονότητά του.

Η Αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της Μονής Λαζαριστών Βούλα Πατουλίδου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προσπάθεια που γίνεται να αναμορφωθεί ο χώρος, αφού αποτελεί «στίγμα που πρέπει να αναδείξουμε περαιτέρω», όπως είπε χαρακτηριστικά, ενώ μίλησε και για την ανάδειξη ενός ακόμη χώρου της Θεσσαλονίκης, την Αγία Σοφία, αισιοδοξώντας, όπως είπε, το Κέντρο Πολιτισμού να τον εντάξει στον σχεδιασμό του.

Ένα μωσαϊκό καλλιτεχνών

Το πρόγραμμα για το οποίο μίλησε αναλυτικά ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Αθανάσιος Κολαλάς, είναι τροποποιημένο λόγω της μεταφοράς της διοργάνωσης. «Φτιάχνουμε ένα μωσαϊκό καλλιτεχνών. Δεν φιλοξενούμε, αλλά δημιουργούμε παραγωγές. Ρόλος μας είναι να παράγουμε πολιτισμό και να χρησιμοποιούμε το καλλιτεχνικό δυναμικό της περιοχής», επεσήμανε.

Το φεστιβάλ πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Επιτροπής για την Unesco, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και τη Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της διοργάνωσης:

«ο ΜΑΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

ερμηνεύει σύγχρονους Έλληνες συνθέτες»

23-24 Αυγούστου

Μια βραδιά όπου ο ερμηνευτής συναντά γνωστές μελωδίες σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών. Σημαντικά και πολυτραγουδισμένα κομμάτια των Κατσιμίχα, Σαββόπουλου, Οικονόμου, Καραμουρατίδη, Κραουνάκη, Γαλάνη, Καραΐνδρου και άλλων, ερμηνεύονται από τη φωνή του έλληνα λυρικού τραγουδιστή.

«ΜΕΓΑΛΕΣ ΦΩΝΕΣ»

27-28 Αυγούστου

Ένα μουσικό ταξίδι στα τελευταία 80 χρόνια της ελληνικής μουσικής, μέσα από εμβληματικά τραγούδια μεγάλων Ελλήνων συνθετών, που άφησαν την σφραγίδα τους στη μουσική ιστορία της χώρας, ερμηνευμένα από ένα σύνολο φωνών που αποδεικνύουν ότι οι Μεγάλες Φωνές στην Ελλάδα έχουν μακριά ιστορία και λαμπερό μέλλον.

Παράλληλα η εκδήλωση είναι ένας φόρος τιμής σε μεγάλες ερμηνεύτριες όπως η Σωτηρία Μπέλου, η Βέμπο, η Βίκυ Μοσχολιού, η Φλέρυ Νταντωνάκη, η Αρλέτα και άλλες.

Σε συνεργασία με τη Διεύθυνση τουρισμού πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την μπαγκέτα της Αρχιμουσικού Λίζας Ξανθοπούλου

και με τις Ελληνίδες ερμηνεύτριες Μαρία Φαραντούρη, η Έλλη Πασπαλά, Εύη Σιαμαντά και Μαρίζα Ρίζου.

«Ο BEETHOVEN …αλλιώς»

30 Αυγούστου

Στο πλαίσιο του έτους Beethoven, νέα σχήματα της πόλης θα παρουσιάσουν μοντέρνες μεταγραφές σημαντικών έργων του Γερμανού μουσουργού. Ήχοι τζαζ, μπλουζ και ροκ θα φωτίσουν την φιλοσοφία των έργων του Μπετόβεν επικοινωνώντας το σε ένα διαφορετικό, πιο νέο κοινό, σε μια βραδιά που οι ανατροπές και οι εκπλήξεις θα είναι συνεχείς.

Καλλιτεχνική επιμέλεια- ενορχηστρώσεις Γρηγόρης Σημαδόπουλος

Συμμετέχει η Μικτή χορωδία Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση Μαίρη Κωνσταντινίδου

Ντραμς Στέλιος Τσομπανίδης

Σαξόφωνο Ευθύμης Τσακίρης

Κοντραμπάσο Αγαμέμνων Μάρδας

Κρουστά Γρηγόρης Οικονόμου

Ηλεκτρική κιθάρα Παύλος Γεωργιάδης

Πιάνο Γρηγόρης Σημαδόπουλος

Άρπα Κατερίνα Κίτσου

Τραγουδιστές Σοφία Γιαννίτσιου Παπαευαγγέλου

Στέφανος Καλτσής

«Ο ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ, μας ταξιδεύει»

2-3 Σεπτεμβρίου

Βραδιά ποίησης και μουσικής αφιερωμένη στον ταξιδευτή-ποιητή Νίκο Καββαδία, μέσα από ποιήματα, κείμενα και εμβληματικές μελοποιήσεις, με σπουδαίους Έλληνες ερμηνευτές.

Σε συνεργασία με τον ΟΜΜΘ

MOYSA Συμφωνική ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Διεύθυνση MOYSA Θοδωρής Παπαδημητρίου

Μουσική διεύθυνση -ενορχηστρώσεις Κώστας Ματσίγκος

Κείμενα- λογοτεχνική μελέτη Άννα Μυκωνίου

και τη Μαρίζα Κωχ, τη Ρίτα Αντωνοπούλου, τον Ηλία Βαμβακούση και το Κώστα Θωμαΐδη.

Παρουσίαση-αφήγηση Καρυοφυλλιά Καραμπέτη

«9 ΑΡΠΕΣ

Ταξίδι με 423 χορδές»

7 Σεπτεμβρίου

Δύο αρπίστριες μία Ελληνίδα και μία από τη Σόφια της Βουλγαρίας ερμηνεύουν γνωστά κλασικά έργα και σύγχρονα τραγούδια, ξεκινώντας από γνωστές μελωδίες ρομαντικών πλημμυρισμένες από άρπες και φτάνοντας μέχρι σύγχρονα ροκ κομμάτια των ABBA και Queen.

Οι δυο τους πλαισιώνονται από νέες αρπίστριες της πόλης μας δημιουργώντας έτσι το μεγαλύτερο αρπιστικό σχήμα της χώρας.

Καλλιτεχνική επιμέλεια Κατερίνα Κίτσου

Σκηνοθετική επιμέλεια Μαριάνα Αλεξανδρή

Συμμετέχουν

Κατερίνα Κίτσου, Angela Madjarova και οι Δανάη Ζαφρανά, Σταυρούλα Κουιτζόγλου, Ζωή Κουντούρη, Άννα Μήλιου, Γιώτα Μυσερλή, Πέλη Πλίκα, Αγάπη Φασούλα

Κρουστά: Νταβίνα Φλωρεντίν

Όμποε: Δημήτρης Κίτσος

«LUDWIG VAN BEETHOVEN

250 χρόνια από τη γέννηση του»

9 Σεπτεμβρίου

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά τη Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε μια βραδιά που θα τιμήσει τα 250 χρόνια από την γέννηση του μεγάλου Γερμανού συνθέτη. Στο πέρασμα από την κλασική στην ρομαντική μουσική, ο φιλόσοφος συνθέτης μας άφησε μερικά από τα εμβληματικότερα έργα στην ιστορία της μουσικής.

Στη συναυλία θα παρουσιαστεί το «Κονσέρτο για Βιολί σε D major, Op61», ένα από τα σημαντικότερα έργα για βιολί, έργο ρεπερτορίου πια για όλες τις μουσικές αίθουσες ανά τον κόσμο.

Το Φεστιβάλ Επταπυργίου, στην απαιτητική θέση του σολίστα, φιλοξενεί τον διεθνούς φήμης Kirill Troussov, ένα από τους πιο καταξιωμένους νέους βιολονίστες, με σειρά εμφανίσεων σε μεγάλα θέατρα αλλά και πολλές διεθνείς βραβεύσεις.

Στην ίδια βραδιά παρουσιάζονται από ορχήστρα εγχόρδων οι «Πέντε Ελληνικοί Χοροί» του Νίκου Σκαλκώτα.

Στο πόντιουμ θα είναι ο Έλληνας μαέστρος Γεώργιος Βράνος.

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία