ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση δυσπιστίας - Οικονόμου: Μάταιο, υποκριτικό και με ψέματα το έργο που σκηνοθετεί και ανεβάζει ο κ. Τσίπρας

«Ξέρει ότι όταν έρθει το φως της αλήθειας στην επιφάνεια οι ισχυρισμοί, το παρανοϊκό και το παράλογο θα καταρρεύσουν»

 26/01/2023 08:08

Πρόταση δυσπιστίας - Οικονόμου: Μάταιο, υποκριτικό και με ψέματα το έργο που σκηνοθετεί και ανεβάζει ο κ. Τσίπρας

Την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έλαβαν καμία ενημέρωση για τις επισυνδέσεις, επανέλαβε κατά την ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου επέμεινε ότι ρυπαρά δίκτυα εξακολουθούν συστηματικά και προνομιακά να διοχετεύουν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις υλικό, που το εχουν στη διάθεση τους και που κόβοντας και ράβοντας το αναδημοσιεύουν κάθε τρεις και λίγο.

«Εάν θέλετε και ονόματα προτείνω να ξεκινήσετε από τον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας: ρωτήστε αυτούς που τα έχουν, τα κόβουν και τα ράβουν, ποιοι τους τα έδωσαν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η πρόταση δυσπιστίας είναι μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, ανεξαρτήτως των προθέσεων και των κινήτρων, και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε, με αντιπαράθεση ενίοτε και σκληρή- αλλά σίγουρα με επιχειρήματα και τοποθετήσεις που θα δώσουν στους πολίτες να καταλάβουν το που στεκόμαστε απέναντι στην πρόταση δυσπιστίας και σε όσα αυτή εξετάζει. Την πορεία της χώρας, την ποιότητα της διακυβέρνησης, την κατάσταση της κοινωνίας, το κράτος δικαίου και φυσικά τις προτάσεις, τις αντιλήψεις για την επόμενη μέρα της Πατρίδας και των πολιτών. Το πρώτο συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει και από την ομιλία του κ. Τσίπρα, αλλά και από αυτή καθαυτή την πρόταση μομφής είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο μάταιο, πιο ψεύτικο και πιο ματαιόδοξο από το έργο που σκηνοθετεί και ανεβάζει επί μήνες ο κ. Τσίπρας σχετικά με τα παράνομα λογισμικά και τις επισυνδέσεις. Η ματαιότητα, η υποκρισία και το ψέμα αφορούν κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο γιατί γίνονται πολλές αυθαίρετες παρατηρήσεις, συνειρμοί και επιλεκτικές υπομνήσεις των όσων από την πρώτη στιγμή στο θέμα των επισυνδέσεων έχουμε πει. Η υποκρισία και το ψέμα αφορούν κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο, την εμμονή -χωρίς τεκμήρια, χωρίς στοιχεία, με την κατασκευή αυθαίρετων συμπερασμάτων από τον κ. Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αξιωματική Αντιπολίτευση- να αποδώσουν στον Πρωθυπουργό αήθεις χαρακτηρισμούς, ως τον δήθεν εγκέφαλο, τον αρχηγό συμμορίας που παρακολουθούσε τους πάντες και τα πάντα για να τους ελέγχει και να τους εκβιάζει. Συνεργάτες του, φίλους του, γυναίκες φίλων του, υπηρεσιακούς παράγοντες που μαζί τους διαχειρίστηκε κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα. Αυτή είναι η εμμονή σας. Αυτήν καυτηριάζουμε και αναδεικνύουμε από την πρώτη στιγμή. 

Η εμμονή σας να αποδίδετε, χωρίς στοιχεία και τεκμήρια, αήθεις χαρακτηρισμούς στον Πρωθυπουργό. Με όχημα αυτούς τους ατεκμηριώτους ισχυρισμούς ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας προσπαθούν σώνει και καλά να πείσουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ότι δεν ζουν στην Ελλάδα, αλλά ζουν σε μια τριτοκοσμική χώρα, ανελεύθερη, περίπου δικτατορία. Σώνει και καλά! Αυτή η επιλογή από μόνη της είναι η απόλυτη απόδειξη της αλαζονείας και της αμετροέπειας που έχετε. Γιατί κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν υπάρχει πιο αμετροεπής πράξη από το να υποτιμάτε τη νοημοσύνη των πολιτών. Αλήθεια η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική, ανελεύθερη και περίπου δικτατορική χώρα; Αλήθεια πού; Σε ποια γειτονιά, σε ποιο χωριό, σε ποια πόλη της Πατρίδας μας; Πού; Σε ποια δημόσια υπηρεσία, σε ποια δομή της συντεταγμένης Πολιτείας; Πού; Είναι τριτοκοσμικό που 300.000 άνθρωποι έχουν βρει δουλειά τα τελευταία χρόνια, μισθό και απασχόληση;. Είναι δικτατορικά τα ελληνικά Πανεπιστήμια, αλήθεια; Στα Πανεπιστήμιά μας μπαίνει η Αστυνομία και δέρνει; Αυτό είναι; Είναι Πανεπιστήμια δικτατορικής χώρας τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που συνεργάζονται μαζί τους, τα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα του κόσμου; Πόσο τριτοκοσμικό είναι για αυτούς που περίμεναν χρόνια τις συντάξεις, να τις παίρνουν τώρα σε δυο μήνες; Ή μήπως στην Ελλάδα υπάρχει αλήθεια ζήτημα ελευθερίας του Τύπου; Γιατί αν υπάρχει, σίγουρα δεν αφορά τον κ. Τσίπρα, που όποτε το ζητά, και καλώς, βγαίνει στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών, των ίδιων καναλιών που πριν πάει και αφού φύγει, καταγγέλλει για τις προνομιακές τους σχέσεις με την Κυβέρνηση. Σίγουρα δεν αφορά εσάς, που ορθώς κάθε μέρα είστε με άλλους συναδέλφους σας στα τηλεοπτικά κανάλια. Σίγουρα δεν αφορά τα μισά τουλάχιστον από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που εκδίδονται, που ασκούν σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση. Σίγουρα δεν αφορά, δυστυχώς, ούτε καν τον αρχιδολοφόνο Κουφοντίνα, που κι αυτός όποτε θέλει, αρθρογραφεί στον ελληνικό Τύπο. Τα όσα σας είπα κύριες και κύριοι συνάδελφοι δεν είναι τίποτα λιγότερο από την εμπειρία και τα βιώματα που οι Έλληνες πολίτες βλέπουν και ξέρουν. Είναι η πραγματικότητα της κοινωνίας που διαλύει αυτή τη συκοφαντία, την αμετροέπεια και την προπαγάνδα σας. Έρχομαι τώρα στο ζήτημα των επισυνδέσεων όχι για να απαντήσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς, έτσι κι αλλιώς, στον κόσμο σας κατασκευάζετε συμπεράσματα, απαγγέλλετε κατηγορίες και ανακαλύπτετε ενόχους. Μόνοι σας τα λέτε, μόνοι σας τα ακούτε. 

Έρχομαι στο ζήτημα των επισυνδέσεων γιατί οφείλουμε και σε αυτή τη συζήτηση, και από αυτό το βήμα καθαρές απαντήσεις στην ελληνική κοινωνία. 'Αλλωστε όπως ούτε στην οικονομία, ούτε στην ανάπτυξη, ούτε στη διεθνή θέση της χώρας, ούτε στο κράτος δικαίου και τους θεσμούς, ο πήχης, η σύγκριση, το μέτρο δεν είναι ούτε όσα κάνατε, ούτε όσα ήσασταν, ούτε όσα παραμένετε. Για εμάς ο πήχης και το μέτρο είναι οι προσδοκίες της κοινωνίας από τη δική μας Κυβέρνηση. Είναι η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης που έχουμε. Γιατί χάρη σε αυτή τη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης πετύχαμε πολλά.

Ρυπαρά δίκτυα προνομιακά διοχετεύουν «υλικό» σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις

Οι επισυνδέσεις, ρητά και κατηγορηματικά, δεν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης. Το λέμε σταθερά και καθαρά από την πρώτη στιγμή. Από τον Αύγουστο η Κυβέρνηση, πήρε θέση διαυγή, σαφή και καθαρή: απέδωσε άμεσα πολιτικές ευθύνες, πήρε θεσμικές πρωτοβουλίες, θωράκισε θεσμικά κρίσιμους τομείς φορέων του Κράτους, προεξαρχούσης της ΕΥΠ. Παράλληλα, στηρίζει και συνδράμει ενεργά, μέσω των δημοσίων αρχών, το έργο της Δικαιοσύνης στην προσπάθεια πλήρης διαλεύκανση κάθε πτυχής της υπόθεσης αυτής. 

Και είμαστε οι πρώτοι που, λόγω και των πολιτικών μας αρχών, αλλά και της θεσμικής μας ευθύνης, θέλουμε να μην μείνει καμιά σκιά στην υπόθεση αυτή. Καμιά ενημέρωση και κανένα στοιχείο δεν έχει περιέλθει σε γνώση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης. Καμιά και κανένα. 

Αντίθετα, εδώ και πάρα πολύ καιρό, ρυπαρά δίκτυα συστηματικά και προνομιακά διοχετεύουν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Ποιοι αποτελούν αυτά τα ρυπαρά δίκτυα; Τα αποτελούν εκείνοι που κατέχουν το υποτιθέμενο υλικό, που το έχουν στη διάθεσή τους και που κόβοντας και ράβοντας το αναδημοσιεύουν κάθε τρεις και λίγο. Τα αποτελούν εκείνοι που το είχαν στη διάθεσή τους πριν, που το είχαν στην κατοχή τους και φυσικά οι πραματευτάδες που το διακινούν ανάμεσα στον έναν και τον άλλον. Αυτά είναι τα ρυπαρά δίκτυα. Αν θέλετε και ονόματα προτείνω να ξεκινήσετε από τον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας. Ρωτήστε αυτούς που τα έχουν, τα κόβουν και τα ράβουν ποιοι τους τα έδωσαν και εκείνοι που τους τα έδωσαν από ποιους τα πήραν. Αν θέλετε και ονόματα, αυτός είναι ο δρόμος για να καταλάβετε ποια είναι τα ρυπαρά δίκτυα.

Στην υπόθεση αυτή, όμως, παρατηρείται ξανά κάτι πολύ ενδιαφέρον. Και σε αυτό το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει μανιωδώς να προηγηθεί η πολιτική διαχείριση αυτής της υπόθεσης από τη δικαστική διερεύνηση. Μανιωδώς. Για αυτό και όλο αυτό το κακοσκηνοθετημένο έργο, η επίσκεψη στην ΑΔΑΕ, η αιφνίδια επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η μελοδραματική σημερινή τοποθέτηση στη Βουλή και η πρόταση μομφής. Για κάποιο περίεργο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει δημόσια θεσμική συζήτηση δίχως να έχουμε τα πορίσματα της δικαστικής έρευνας, χωρίς να έχει τελειώσει η έρευνα στη Δικαιοσύνη. 

Το σωστό θεσμικά θα ήταν το αντίθετο. Το ερώτημα είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αυτό; Ίσως γιατί βιάζεται να κερδίσει εντυπώσεις όσο ακόμη το σκοτάδι κυριαρχεί, γιατί ξέρει ότι όταν φως της αλήθειας έλθει στην επιφάνεια οι ισχυρισμοί θα καταρρεύσουν και κυρίως το παρανοϊκό, το παράλογο, το εμμονικό της απόδοσης στον Πρωθυπουργό των χαρακτηρισμών που του αποδίδετε. Αυτό, όμως, δεν είναι πρωτοφανές. Το έχουμε δει να συμβαίνει και σε άλλες σκηνοθετημένες περιπτώσεις σκανδάλων: το λεγόμενο σκάνδαλο Novartis, με τους δήθεν αξιόπιστους μάρτυρες, κουκουλοφόρους, τους κοινούς απατεώνες, δηλαδή, σαν και αυτόν που έπιασαν προχθές. 

Το σκάνδαλο που οι κατήγοροι είναι κατηγορούμενοι στα Ειδικά Δικαστήρια. Το βλέπουμε στην υπόθεση με την περιβόητη κάθαρση των τηλεοπτικών σταθμών, όπου ένορκες καταθέσεις, χωρίς κουκούλες, στο φως της ημέρας, στο Ειδικό Δικαστήριο, μιλούν για κάτι σακούλες με εκατομμύρια από κυπριακές offshore στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Και μιλούν και για κωδικούς. 

Παρεμπιπτόντως, μιας και στους κωδικούς είστε ειδικοί, θα μας πει κάποιος από εσάς, ποιος είναι ο Α2; Ποιος είναι ο Α2; Θέλω να πω δύο λόγια για την ΑΔΑΕ και το ρόλο της στην υπόθεση αυτή. Θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα για τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται την ανεξαρτησία των Aρχών και αυτά που έλεγε στο παρελθόν, αλλά είπαμε ο πήχης για μας δεν αυτά που λέγατε και κάνατε. Ανεξαρτήτως των προθέσεων και των σκέψεων του κ. Ράμμου, ο ρόλος της Αρχής εργαλειοποιήθηκε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και όχι μόνο. 

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ερμηνείες και πρακτικές που εφαρμόζονταν για 3,5 χρόνια ξαφνικά άλλαξαν, νόμοι αγνοήθηκαν, ο ρόλος της ολομέλειας της Αρχής δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος, θεσμικοί δίαυλοι επικοινωνίας που θα μπορούσαν είχαν επιδιωχθεί και να λύσουν ζητήματα, να λύσουν στρεβλώσεις, να αποσαφηνίσουν πράγματα -παρεμπιπτόντως το Σύνταγμα καθορίζει ποιος πάει και με ποιον τρόπο στις Επιτροπές της Βουλής, στις θεσμικές συναντήσεις δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο, αν κάποιος θέλει να δει τον Πρωθυπουργό δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο- δεν επιδιώχθηκαν. Όλα αυτά γεννούν ερωτηματικά, επαναλαμβάνω, ανεξαρτήτως των προθέσεων και των σκέψεων του κ. Ράμμου Επειδή δεν είναι ευχάριστο να εμπλέκουμε τις Ανεξάρτητες Αρχές στην πολιτική αντιπαράθεση και το ζήτημα είναι θεσμικά ευαίσθητο, σταματώ εδώ.

Η ακατάσχετη υποσχεσιολογία, η ατεκμηρίωτη σκανδαλολογία και η παρανοϊκή συνωμοσιολογία θα είναι το παζλ του πολιτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις κάλπες. Επειδή δεν έχει πολιτική πρώτη ύλη να αντιπαρατεθεί στην Κυβέρνηση στα ζητήματα της πραγματικής ζωής, προσπαθεί να φτιάξει αυτήν την πλαστή εικόνα της Ελλάδας που θέλει να μας αναδείξει. Το διακύβευμα όμως για την Πατρίδα, τους ανθρώπους, είναι πολύ διαφορετικό, είναι εντελώς διαφορετικό από το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι μια ισχυρή, ασφαλής και ευημερούσα Ελλάδα. Είναι μια Δημοκρατία ισχυρή, και ισχυρή Δημοκρατία είναι αυτή που όλοι σεβόμαστε το Σύνταγμα και τους νόμους. Και αυτό το διακύβευμα είναι συλλογικό και εθνικό. Η Ελλάδα είναι φιλελεύθερο δημοκρατικό κράτος δικαίου και τέτοιο θα παραμείνει. Με αυτές τις σκέψεις, θέλω να καλέσω τους συναδέλφους να καταψηφίσουμε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι κι αλλιώς σε λίγους μήνες από τώρα, η ελληνική κοινωνία θα δώσει τη δική της ανανεωμένη εντολή αυτοδυναμίας για την Ελλάδα της επόμενης μέρας στη Νέα Δημοκρατία.»


Σχετικά Άρθρα

Την πάγια θέση της κυβέρνησης ότι ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έλαβαν καμία ενημέρωση για τις επισυνδέσεις, επανέλαβε κατά την ομιλία του το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή, στο πλαίσιο της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μάλιστα, ο κ. Οικονόμου επέμεινε ότι ρυπαρά δίκτυα εξακολουθούν συστηματικά και προνομιακά να διοχετεύουν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις υλικό, που το εχουν στη διάθεση τους και που κόβοντας και ράβοντας το αναδημοσιεύουν κάθε τρεις και λίγο.

«Εάν θέλετε και ονόματα προτείνω να ξεκινήσετε από τον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας: ρωτήστε αυτούς που τα έχουν, τα κόβουν και τα ράβουν, ποιοι τους τα έδωσαν» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου.

Ακολουθεί ολόκληρη η ομιλία του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου:

«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Η πρόταση δυσπιστίας είναι μια κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία, ανεξαρτήτως των προθέσεων και των κινήτρων, και ως τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίζουμε, με αντιπαράθεση ενίοτε και σκληρή- αλλά σίγουρα με επιχειρήματα και τοποθετήσεις που θα δώσουν στους πολίτες να καταλάβουν το που στεκόμαστε απέναντι στην πρόταση δυσπιστίας και σε όσα αυτή εξετάζει. Την πορεία της χώρας, την ποιότητα της διακυβέρνησης, την κατάσταση της κοινωνίας, το κράτος δικαίου και φυσικά τις προτάσεις, τις αντιλήψεις για την επόμενη μέρα της Πατρίδας και των πολιτών. Το πρώτο συμπέρασμα που αβίαστα προκύπτει και από την ομιλία του κ. Τσίπρα, αλλά και από αυτή καθαυτή την πρόταση μομφής είναι ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο μάταιο, πιο ψεύτικο και πιο ματαιόδοξο από το έργο που σκηνοθετεί και ανεβάζει επί μήνες ο κ. Τσίπρας σχετικά με τα παράνομα λογισμικά και τις επισυνδέσεις. Η ματαιότητα, η υποκρισία και το ψέμα αφορούν κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο γιατί γίνονται πολλές αυθαίρετες παρατηρήσεις, συνειρμοί και επιλεκτικές υπομνήσεις των όσων από την πρώτη στιγμή στο θέμα των επισυνδέσεων έχουμε πει. Η υποκρισία και το ψέμα αφορούν κάτι πάρα πολύ συγκεκριμένο, την εμμονή -χωρίς τεκμήρια, χωρίς στοιχεία, με την κατασκευή αυθαίρετων συμπερασμάτων από τον κ. Τσίπρα, τον ΣΥΡΙΖΑ, την Αξιωματική Αντιπολίτευση- να αποδώσουν στον Πρωθυπουργό αήθεις χαρακτηρισμούς, ως τον δήθεν εγκέφαλο, τον αρχηγό συμμορίας που παρακολουθούσε τους πάντες και τα πάντα για να τους ελέγχει και να τους εκβιάζει. Συνεργάτες του, φίλους του, γυναίκες φίλων του, υπηρεσιακούς παράγοντες που μαζί τους διαχειρίστηκε κρίσιμα ζητήματα για τη χώρα. Αυτή είναι η εμμονή σας. Αυτήν καυτηριάζουμε και αναδεικνύουμε από την πρώτη στιγμή. 

Η εμμονή σας να αποδίδετε, χωρίς στοιχεία και τεκμήρια, αήθεις χαρακτηρισμούς στον Πρωθυπουργό. Με όχημα αυτούς τους ατεκμηριώτους ισχυρισμούς ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο κ. Τσίπρας προσπαθούν σώνει και καλά να πείσουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες, ότι δεν ζουν στην Ελλάδα, αλλά ζουν σε μια τριτοκοσμική χώρα, ανελεύθερη, περίπου δικτατορία. Σώνει και καλά! Αυτή η επιλογή από μόνη της είναι η απόλυτη απόδειξη της αλαζονείας και της αμετροέπειας που έχετε. Γιατί κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν υπάρχει πιο αμετροεπής πράξη από το να υποτιμάτε τη νοημοσύνη των πολιτών. Αλήθεια η Ελλάδα είναι τριτοκοσμική, ανελεύθερη και περίπου δικτατορική χώρα; Αλήθεια πού; Σε ποια γειτονιά, σε ποιο χωριό, σε ποια πόλη της Πατρίδας μας; Πού; Σε ποια δημόσια υπηρεσία, σε ποια δομή της συντεταγμένης Πολιτείας; Πού; Είναι τριτοκοσμικό που 300.000 άνθρωποι έχουν βρει δουλειά τα τελευταία χρόνια, μισθό και απασχόληση;. Είναι δικτατορικά τα ελληνικά Πανεπιστήμια, αλήθεια; Στα Πανεπιστήμιά μας μπαίνει η Αστυνομία και δέρνει; Αυτό είναι; Είναι Πανεπιστήμια δικτατορικής χώρας τα εκπαιδευτικά ιδρύματα που συνεργάζονται μαζί τους, τα μεγαλύτερα ακαδημαϊκά ιδρύματα του κόσμου; Πόσο τριτοκοσμικό είναι για αυτούς που περίμεναν χρόνια τις συντάξεις, να τις παίρνουν τώρα σε δυο μήνες; Ή μήπως στην Ελλάδα υπάρχει αλήθεια ζήτημα ελευθερίας του Τύπου; Γιατί αν υπάρχει, σίγουρα δεν αφορά τον κ. Τσίπρα, που όποτε το ζητά, και καλώς, βγαίνει στα κεντρικά δελτία ειδήσεων των καναλιών, των ίδιων καναλιών που πριν πάει και αφού φύγει, καταγγέλλει για τις προνομιακές τους σχέσεις με την Κυβέρνηση. Σίγουρα δεν αφορά εσάς, που ορθώς κάθε μέρα είστε με άλλους συναδέλφους σας στα τηλεοπτικά κανάλια. Σίγουρα δεν αφορά τα μισά τουλάχιστον από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που εκδίδονται, που ασκούν σκληρή κριτική στην Κυβέρνηση. Σίγουρα δεν αφορά, δυστυχώς, ούτε καν τον αρχιδολοφόνο Κουφοντίνα, που κι αυτός όποτε θέλει, αρθρογραφεί στον ελληνικό Τύπο. Τα όσα σας είπα κύριες και κύριοι συνάδελφοι δεν είναι τίποτα λιγότερο από την εμπειρία και τα βιώματα που οι Έλληνες πολίτες βλέπουν και ξέρουν. Είναι η πραγματικότητα της κοινωνίας που διαλύει αυτή τη συκοφαντία, την αμετροέπεια και την προπαγάνδα σας. Έρχομαι τώρα στο ζήτημα των επισυνδέσεων όχι για να απαντήσουμε στον ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς, έτσι κι αλλιώς, στον κόσμο σας κατασκευάζετε συμπεράσματα, απαγγέλλετε κατηγορίες και ανακαλύπτετε ενόχους. Μόνοι σας τα λέτε, μόνοι σας τα ακούτε. 

Έρχομαι στο ζήτημα των επισυνδέσεων γιατί οφείλουμε και σε αυτή τη συζήτηση, και από αυτό το βήμα καθαρές απαντήσεις στην ελληνική κοινωνία. 'Αλλωστε όπως ούτε στην οικονομία, ούτε στην ανάπτυξη, ούτε στη διεθνή θέση της χώρας, ούτε στο κράτος δικαίου και τους θεσμούς, ο πήχης, η σύγκριση, το μέτρο δεν είναι ούτε όσα κάνατε, ούτε όσα ήσασταν, ούτε όσα παραμένετε. Για εμάς ο πήχης και το μέτρο είναι οι προσδοκίες της κοινωνίας από τη δική μας Κυβέρνηση. Είναι η σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης που έχουμε. Γιατί χάρη σε αυτή τη σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης πετύχαμε πολλά.

Ρυπαρά δίκτυα προνομιακά διοχετεύουν «υλικό» σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις

Οι επισυνδέσεις, ρητά και κατηγορηματικά, δεν ήταν σε γνώση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης. Το λέμε σταθερά και καθαρά από την πρώτη στιγμή. Από τον Αύγουστο η Κυβέρνηση, πήρε θέση διαυγή, σαφή και καθαρή: απέδωσε άμεσα πολιτικές ευθύνες, πήρε θεσμικές πρωτοβουλίες, θωράκισε θεσμικά κρίσιμους τομείς φορέων του Κράτους, προεξαρχούσης της ΕΥΠ. Παράλληλα, στηρίζει και συνδράμει ενεργά, μέσω των δημοσίων αρχών, το έργο της Δικαιοσύνης στην προσπάθεια πλήρης διαλεύκανση κάθε πτυχής της υπόθεσης αυτής. 

Και είμαστε οι πρώτοι που, λόγω και των πολιτικών μας αρχών, αλλά και της θεσμικής μας ευθύνης, θέλουμε να μην μείνει καμιά σκιά στην υπόθεση αυτή. Καμιά ενημέρωση και κανένα στοιχείο δεν έχει περιέλθει σε γνώση του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης. Καμιά και κανένα. 

Αντίθετα, εδώ και πάρα πολύ καιρό, ρυπαρά δίκτυα συστηματικά και προνομιακά διοχετεύουν σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Ποιοι αποτελούν αυτά τα ρυπαρά δίκτυα; Τα αποτελούν εκείνοι που κατέχουν το υποτιθέμενο υλικό, που το έχουν στη διάθεσή τους και που κόβοντας και ράβοντας το αναδημοσιεύουν κάθε τρεις και λίγο. Τα αποτελούν εκείνοι που το είχαν στη διάθεσή τους πριν, που το είχαν στην κατοχή τους και φυσικά οι πραματευτάδες που το διακινούν ανάμεσα στον έναν και τον άλλον. Αυτά είναι τα ρυπαρά δίκτυα. Αν θέλετε και ονόματα προτείνω να ξεκινήσετε από τον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας. Ρωτήστε αυτούς που τα έχουν, τα κόβουν και τα ράβουν ποιοι τους τα έδωσαν και εκείνοι που τους τα έδωσαν από ποιους τα πήραν. Αν θέλετε και ονόματα, αυτός είναι ο δρόμος για να καταλάβετε ποια είναι τα ρυπαρά δίκτυα.

Στην υπόθεση αυτή, όμως, παρατηρείται ξανά κάτι πολύ ενδιαφέρον. Και σε αυτό το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει μανιωδώς να προηγηθεί η πολιτική διαχείριση αυτής της υπόθεσης από τη δικαστική διερεύνηση. Μανιωδώς. Για αυτό και όλο αυτό το κακοσκηνοθετημένο έργο, η επίσκεψη στην ΑΔΑΕ, η αιφνίδια επίσκεψη στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η μελοδραματική σημερινή τοποθέτηση στη Βουλή και η πρόταση μομφής. Για κάποιο περίεργο λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να γίνει δημόσια θεσμική συζήτηση δίχως να έχουμε τα πορίσματα της δικαστικής έρευνας, χωρίς να έχει τελειώσει η έρευνα στη Δικαιοσύνη. 

Το σωστό θεσμικά θα ήταν το αντίθετο. Το ερώτημα είναι γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει αυτό; Ίσως γιατί βιάζεται να κερδίσει εντυπώσεις όσο ακόμη το σκοτάδι κυριαρχεί, γιατί ξέρει ότι όταν φως της αλήθειας έλθει στην επιφάνεια οι ισχυρισμοί θα καταρρεύσουν και κυρίως το παρανοϊκό, το παράλογο, το εμμονικό της απόδοσης στον Πρωθυπουργό των χαρακτηρισμών που του αποδίδετε. Αυτό, όμως, δεν είναι πρωτοφανές. Το έχουμε δει να συμβαίνει και σε άλλες σκηνοθετημένες περιπτώσεις σκανδάλων: το λεγόμενο σκάνδαλο Novartis, με τους δήθεν αξιόπιστους μάρτυρες, κουκουλοφόρους, τους κοινούς απατεώνες, δηλαδή, σαν και αυτόν που έπιασαν προχθές. 

Το σκάνδαλο που οι κατήγοροι είναι κατηγορούμενοι στα Ειδικά Δικαστήρια. Το βλέπουμε στην υπόθεση με την περιβόητη κάθαρση των τηλεοπτικών σταθμών, όπου ένορκες καταθέσεις, χωρίς κουκούλες, στο φως της ημέρας, στο Ειδικό Δικαστήριο, μιλούν για κάτι σακούλες με εκατομμύρια από κυπριακές offshore στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Και μιλούν και για κωδικούς. 

Παρεμπιπτόντως, μιας και στους κωδικούς είστε ειδικοί, θα μας πει κάποιος από εσάς, ποιος είναι ο Α2; Ποιος είναι ο Α2; Θέλω να πω δύο λόγια για την ΑΔΑΕ και το ρόλο της στην υπόθεση αυτή. Θα μπορούσα να πω πολλά περισσότερα για τον τρόπο που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιλαμβάνεται την ανεξαρτησία των Aρχών και αυτά που έλεγε στο παρελθόν, αλλά είπαμε ο πήχης για μας δεν αυτά που λέγατε και κάνατε. Ανεξαρτήτως των προθέσεων και των σκέψεων του κ. Ράμμου, ο ρόλος της Αρχής εργαλειοποιήθηκε από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και όχι μόνο. 

Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ερμηνείες και πρακτικές που εφαρμόζονταν για 3,5 χρόνια ξαφνικά άλλαξαν, νόμοι αγνοήθηκαν, ο ρόλος της ολομέλειας της Αρχής δεν είναι ακόμη ξεκάθαρος, θεσμικοί δίαυλοι επικοινωνίας που θα μπορούσαν είχαν επιδιωχθεί και να λύσουν ζητήματα, να λύσουν στρεβλώσεις, να αποσαφηνίσουν πράγματα -παρεμπιπτόντως το Σύνταγμα καθορίζει ποιος πάει και με ποιον τρόπο στις Επιτροπές της Βουλής, στις θεσμικές συναντήσεις δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο, αν κάποιος θέλει να δει τον Πρωθυπουργό δεν υπάρχει κάποιο εγχειρίδιο- δεν επιδιώχθηκαν. Όλα αυτά γεννούν ερωτηματικά, επαναλαμβάνω, ανεξαρτήτως των προθέσεων και των σκέψεων του κ. Ράμμου Επειδή δεν είναι ευχάριστο να εμπλέκουμε τις Ανεξάρτητες Αρχές στην πολιτική αντιπαράθεση και το ζήτημα είναι θεσμικά ευαίσθητο, σταματώ εδώ.

Η ακατάσχετη υποσχεσιολογία, η ατεκμηρίωτη σκανδαλολογία και η παρανοϊκή συνωμοσιολογία θα είναι το παζλ του πολιτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς τις κάλπες. Επειδή δεν έχει πολιτική πρώτη ύλη να αντιπαρατεθεί στην Κυβέρνηση στα ζητήματα της πραγματικής ζωής, προσπαθεί να φτιάξει αυτήν την πλαστή εικόνα της Ελλάδας που θέλει να μας αναδείξει. Το διακύβευμα όμως για την Πατρίδα, τους ανθρώπους, είναι πολύ διαφορετικό, είναι εντελώς διαφορετικό από το αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ. 

Είναι μια ισχυρή, ασφαλής και ευημερούσα Ελλάδα. Είναι μια Δημοκρατία ισχυρή, και ισχυρή Δημοκρατία είναι αυτή που όλοι σεβόμαστε το Σύνταγμα και τους νόμους. Και αυτό το διακύβευμα είναι συλλογικό και εθνικό. Η Ελλάδα είναι φιλελεύθερο δημοκρατικό κράτος δικαίου και τέτοιο θα παραμείνει. Με αυτές τις σκέψεις, θέλω να καλέσω τους συναδέλφους να καταψηφίσουμε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι κι αλλιώς σε λίγους μήνες από τώρα, η ελληνική κοινωνία θα δώσει τη δική της ανανεωμένη εντολή αυτοδυναμίας για την Ελλάδα της επόμενης μέρας στη Νέα Δημοκρατία.»


ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία