ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Προτάσεις εξόδου και ψυχαγωγίας για το εορταστικό τριήμερο

Θέατρο, κινηματογράφος, μουσική για τις ημέρες της αργίας

 25/10/2018 14:14

Προτάσεις εξόδου και ψυχαγωγίας για το εορταστικό τριήμερο

Του Κωνσταντίνου Καντόγλου 

Καθώς βρισκόμαστε ενώπιον του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου και η Θεσσαλονίκη γιορτάζει, πολλές είναι οι επιλογές που μπορεί να έχει κάποιος για έξοδο και ψυχαγωγία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και τις μουσικές σκηνές της πόλης. Μερικές από αυτές παραθέτουμε παρακάτω:    

Θέατρο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» στο Θέατρο Αυλαία

Ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος μπαίνοντας στον 5ο χρόνο της πορείας της παράστασης, έρχεται ξανά στην Θεσσαλονίκη για 5 παραστάσεις στο θέατρο Αυλαία ( Πλατεία ΧΑΝΘ τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 230013), με την παράσταση « Το όνειρο ενός γελοίου» που  μεταφέρει στη σκηνή  τη σκέψη του «ανατόμου της ψυχής» Φ. Ντοστογιέφσκι. Η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Χρυσικάκου.  Παρασκευή 26 έως και Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 21.00.

verikios.jpg
 Υπέρ Ελλάδος (Η υπόθεση Πολκ στο προσκήνιο)

1948-49: Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος δολοφονείται στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση αναστατώνεται και οι ξένοι επεμβαίνουν. Ένας αθώος μπαίνει στη φυλακή. Η υπόθεση κλείνει. Εβδομήντα χρόνια μετά την δολοφονία του Τζορζ Πολκ, ένα θεατρικό έργο δίνει φωνή στα πρόσωπα του δράματος που συγκλόνισε τη χώρα. Στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη Τηλέφωνο επικοινωνίας 2315200200)

Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 21:15

Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 20:00

Γλασκώβη στο Θέατρο Σοφούλη

Μετά την επιτυχία της παράστασης «Σωσίβιος», η ομάδα Aloof επανέρχεται με το νέο, πρωτότυπο έργο του Στέλιου Ναλμπάντη «γλασκώβη», το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Θέατρο Σοφούλη σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσαγκαράκη. Ένα έργο για τη σχέση μητέρας – γιού, την ευτυχία, τη λήθη, τις προσδοκίες, τη συνήθεια και τις κοινωνικές συμβάσεις.  Στο Θεάτρο Σοφούλη,  (Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 423925)

Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 21:15

«Ήρωες»  του Gerald Sibleyras στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Ο Γιάννης Φέρτης, ο Δημήτρης Πιατάς και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης συναντώνται ξανά για να επαναλάβουν για 2η χρονιά το έργο «Ήρωες». Η παράσταση παρουσιάζεται στο Θέατρο Αριστοτέλειον( Εθνικής Αμύνης 2, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310262051). Τρείς γκρινιάρηδες βετεράνοι στρατιωτικοί ζουν έγκλειστοι σε ένα νοσοκομείο αναπολώντας τις παλιές τους δόξες. Ζουν με το όνειρο πως μια μέρα θα καταφέρουν να δραπετεύσουν και να ξαναβρεθούν στον έξω κόσμο. Καταστρώνουν φιλόδοξα και ανέφικτα σχέδια για την αποχώρησή τους, διασκεδάζοντας έτσι με την φαντασία τους την ανημποριά τους να κουνήσουν έστω και ένα μέτρο. Μια κωμωδία που μετουσιώνει αυτούς τους απλούς ανθρώπους σε ήρωες καθώς με τη σκέψη τους ταξιδεύουν εκεί που οι ίδιοι δεν μπορούν να φτάσουν. Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 21.00, Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 20.00.

hroes.jpg

Καληνύχτα Μαργαρίτα στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

Το έργο του Γεράσιμου Σταύρου «Καληνύχτα Μαργαρίτα» είναι μια θεατρική μεταφορά του διηγήματος του Δημήτρη Χατζή, «Μαργαρίτα Περδικάρη», από τη συλλογή διηγημάτων του συγγραφέα «Το τέλος της μικρής μας πόλης» και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1967 από το Ελληνικό Λαϊκό θέατρο του Μάνου Κατράκη. Η ιστορία του έργου είναι τοποθετημένη στα χρόνια της κατοχής, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη.   Στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών  (Κολοκοτρώνη 25, Σταυρούπολη, Τηλέφωνο επικοινωνίας 231 058 9185)

Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 21:00

Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 19:00


             Γυάλινος Κόσμος στο Θέατρο Τ

Ο «Γυάλινος κόσμος» το αυτοβιογραφικό έργο του Tennessee Williams  σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τη Γιώτα Φέστα στον ρόλο της Αμάντα, ανεβαίνει της φετινή σεζόν στη σκηνή του Θεάτρου Τ.  Με φόντο τα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης (δεκαετία του 1930).  Σε μια επαρχία του αμερικάνικου Νότου, εκτυλίσσεται η ιστορία μιας οικογένειας που την έχει εγκαταλείψει ο πατέρας. Το κείμενο είναι μια εξομολογητική δήλωση ενοχής του αφηγητή – γιου Τομ, που κι εκείνος με τη σειρά του εγκατέλειψε – μετά από ορισμένες ατυχείς συμπτώσεις και πολλά σπαταλημένα όνειρα – τη μητέρα του Αμάντα και την αγαπημένη του αδελφή Λώρα. Στόχος η αναζήτηση της ελευθερίας, η πάντα μακρινή, σχεδόν άπιαστη ευτυχία. Στο θέατρο Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310854333)

Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 21:30

Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 19:00

                           Ο Μάρκος Σεφερλής στο Ράδιο Σίτυ

Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με τη νέα του επιθεώρηση «Greece The Musicult» από τις 24 Οκτωβρίου στο θέατρο Ράδιο Σίτυ (Παρασκευοπούλου 9, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 819153).

Παρασκευή 26 έως και Κυριακή 28 Οκτωβρίου, με δύο παραστάσεις καθημερινά στις 17:00 και στις 21:30

«Τα Ορφανά» του Ντέννις Κέλλυ στο ΚΘΒΕ – 2ος Χρόνος

«Τα Ορφανά» του Ντέννις Κέλλυ σε μετάφραση της Κοραλίας Σωτηριάδου και σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά ανεβαίνουν για δεύτερη χρονιά από το ΚΘΒΕ.  Ένα σπίτι. Μια οικογένεια. Ένα ζευγάρι: ένας άνδρας και μία γυναίκα. Ο αδερφός της. Τρεις άνθρωποι που μέχρι το τέλος του έργου θα ανακαλύψουν τι σημαίνει όριο και πώς ξεπερνιέται. Στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ( Εθνικής Αμύνης 2, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2315 200200). Παρασκευή 26 έως και Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 21.15.

kthve.jpg


«Ο Άνθρωπος Σκύλος» με τον Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο στο Θέατρο Σοφουλη

Ο Κερ, ένας εκκεντρικός καλλιτέχνης, κινδυνεύει να χάσει την επιχορήγηση του, από ένα πολύ καλά σχεδιασμένο πολιτικό τέχνασμα του συντηρητικού γερουσιαστή Θερμ Πούλεϊ. Ο Κερ για να εκδικηθεί τον γερουσιαστή, αποφασίζει να απαγάγει τον σκύλο του, Λάκι. Όμως το σύμπαν έχει άλλα σχέδια για τον Κερ, ο οποίος παίρνει τη μορφή του απολαυστικού Λάκι.  Μία από τις πιο πετυχημένες off Broadway κωμωδίες της Αμερικής, ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Σοφούλη (Tραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 423925)

Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 20:00

 Περιμένοντας τον Γκοντό στο Βασιλικό Θέατρο – 2ος Χρόνος

Το εμπνευσμένο έργο του Νομπελίστα Ιρλανδού συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» στην μετάφραση του Μίνου Βολανάκη και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Αναστασάκη επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου ( Πλατεία Λευκού Πύργου, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2315 200 200)

Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 20:00

Παιδικές παραστάσεις 

Ο «μεγάλος περίπατος του Πέτρου» στο Βασιλικό Θέατρο

Το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, της πλέον μεταφρασμένης (σε περισσότερες από 20 γλώσσες) συγγραφέα λογοτεχνικών και θεατρικών έργων για παιδιά και νέους μας μεταδίδει μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας ότι οι άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Στο Βασιλικό Θέατρο ( Βασιλέως Γεωργίου 1, Τηλέφωνο επικοινωνίας 231 520 0200) Παρασκευή 26 έως Κυριακή 28 Οκτωβρίου, στις 11.00.

o-megalos-peripatos-toy-petroy.jpg

                                   Ροσσινιάδα στο Φαργκάνη Art

Η Ροσσινιάδα είναι ένα παραμύθι που εισάγει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο του Τζοακίνο Ροσσίνι, ενός από τους μεγαλύτερους συνθέτες της όπερας. Οι πιο ωραίες άριες και μουσικές από τα έργα: «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Η Σταχτοπούτα», «Γουλιέλμος Τελλος», «Η Ιταλίδα στο Αλγέρι», καθώς και αγαπημένα τραγούδια των παιδιών, όπως: «Το κωμικό ντουέτο για δύο γάτες» κ.ά, ερμηνεύονται ζωντανά από ταλαντούχους λυρικούς τραγουδιστές με συνοδεία πιάνου επί σκηνής.

Με κοστούμια εποχής, βίντεο, εικαστικές παρεμβάσεις, ευφάνταστες χορογραφίες και πολλούς αστεϊσμούς που αποδίδονται με θεατρικό λόγο και όχι οπερετικό, το έργο έχει ως στόχο να νιώσουν οι μαθητές ότι η όπερα είναι ευχάριστη και διασκεδαστική. Στο θέατρο Φαργκάνη Art,  (Αγίου Παντελεήμονος 10, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310208007)

Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 17:15

Το Μήλο της Έριδας … και άλλες Jazz Ιστορίες στο Θέατρο Σοφούλη

Η παιδική σκηνή της εταιρεία Θεάτρου TheatrAction, κατά τη διάρκεια της θεατρικής περιόδου 2018-2019 παρουσιάζει στο Θέατρο Σοφούλη «Το Μήλο της Έριδας … και άλλες Jazz Ιστορίες». Πρόκειται για μια επανάληψη της περσινής της παραγωγής «Για μιαν Ελένη..», που παρουσιάστηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα της επαρχίας, εμπλουτισμένη όμως με κείμενα που εξιστορούν όλα τα γεγονότα του Τρωικού Πολέμου από την αρχή ως το τέλος του, βασισμένα στα έπη του Τρωικού Κύκλου (Κύπρια Έπη, Ιλιάδα, Αιθιοπίδα, Μικρά Ιλιάδα, Ιλίου Πέρσις, Νόστοι, Οδύσσεια).  Στο θέατρο Σοφούλη (Tραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 423925)

Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 18:30

 Δον Κιχώτης στο Θέατρο Κολοσσαίον

Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο Δον Κιχώτης του Μιγκέλ Θερβάντες, ανεαβιώνει σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να δικαιώσει τη φήμη του θρυλικού αυτού κειμένου και να μεταφέρει όλη την ποίηση από το παραμυθένιο κυνήγι της χίμαιρας που χαρακτηρίζει τον ξακουστό ήρωα για όλες τις εποχές. Στο θέατρο Κολοσσαίον (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 150, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310834996)

Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 17:30

 Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 11:30

Η Πεντάμορφη και το Τέρας στο Θέατρο Σοφούλη

Το αλληγορικό παραμύθι, βασισμένο σε παραδοσιακές ιστορίες που ταξίδεψαν ανά τους αιώνες σε όλη την Ευρώπη, μιλά για την ανάγκη να δει ο άνθρωπος πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, να αγνοήσει τα υλικά αγαθά και να προσεγγίσει με ευγένεια και ειλικρίνεια τον διπλανό του προκειμένου να γνωρίσει την αλήθεια πέρα από την εικόνα. H ιστορία αυτή αναβιώνει από την Dream Workerks Και την Καλλιτεχνική Εταιρία.  Στο θέατρο Σοφούλη (Tραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 423925)

Κυριακή 28 Οκτωβρίου, στις 11:30

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στο Θέατρο Αυλαία

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ, παρουσιάζει την το έργο του Σαίξπηρ « Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη. Η παράσταση είναι ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά, με μια ολοκαίνουρια διασκευή, με επταμελή θίασο και συστήνει τον σπουδαίο συγγραφέα στο παιδικό κοινό. Στο Θέατρο Αυλαία ( Πλατεία ΧΑΝΘ, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 230013)

Κυριακή 28 Οκτωβρίου με δύο παραστάσεις στις 11:30 και στις 15:30

Κινηματογράφος

                        Η Νύχτα με τις Μάσκες (Halloween)

H τεράστια εισπρακτική επιτυχία του 1978, αναγεννιέται  φέτος για να καλύψει την ανάγκη του κοινού για επιστροφή σε διαχρονικά πρότυπα τρόμου. Η ιστορία του Μάικλ Μάγιερς, ενός ανθρώπου χωρίς ταυτότητα και χωρίς πρόσωπο, ο οποίος επιστρέφει για να συνεχίσει το έργο της σφαγής, είναι μια απολύτως διαχρονική ιστορία τρόμου, που αναβιώνει φέτος σε μια ταινία που έρχεται στην Ελλάδα συνοδευόμενη από θετικότατες κριτικές.

maska.jpg

Πού παίζεται:

- Cineplexx One Salonica Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351

Αίθουσα 2 (Dolby Digital - DTS)  18:50 - 21:00 - 23:10 - Παρ-Κυρ: και 14:00 - 16:40

Αίθουσα 3 (Dolby Digital - DTS) 19:50 - 22:00

- Odeon Μακεδονία Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560

Αίθουσα 10 (Dolby Digital - DTS)  18:50 - 21:10 - Πεμ-Σαβ. και Δευ-Τετ και 23:30

Αίθουσα 11 (Dolby Digital - DTS) 20:00 - 22:20

- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ Tσιμισκή 43 & Αριστοτέλους - Tηλ. 2310-290290, 14560

Αίθουσα 3 (Dolby Digital) 18:40 - 21:00 - 23:20

Αίθουσα 5 (Dolby Digital) 19:40 - 22:00 - Πεμ.-Σαβ. και Δευ.-Τετ και 00:15 - Παρ-Κυρ. και 17:20

- Village Mediterranean Cosmos Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810

Αίθουσα 1 (Dolby Digital)  22:50

Αίθουσα 10 (Comfort) (Dolby Digital) 23:20

Αίθουσα 6 (Dolby Digital) 19:00 - 21:40 - 00:00

                                       Ο Πρώτος Άνθρωπος – First Man

Το φιλμ ακολουθεί την πορεία του Άρμστρονγκ από το 1961 έως το 1969, την περίοδο δηλαδή που η NASA προετοίμαζε πυρετωδώς το θρυλικό διαστημικό της πρόγραμμα, ώστε να στείλει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Ο αγώνας αυτός οδήγησε σε μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και σπουδαίες αποστολές στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Που παίζεται:

- Cineplexx One Salonica Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351

Αίθουσα 4 (Dolby Digital - DTS)  22:20

- Village Mediterranean Cosmos Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810

Αίθουσα 2 (Dolby Digital)  17:40 - 20:30

Αίθουσα 5 (Dolby Digital) 19:30 - 22:30

- Κολοσσαίον

Βασ. Ολγας 150 - Tηλ. 2310 834996

22:10

                                          Ψυχρός Πόλεμος – Cold War

Ένας άντρας και μια γυναίκα γνωρίζονται στα συντρίμμια της μεταπολεμικής Πολωνίας. Παγιδεύονται σε έναν μοιραίο έρωτα που τους καταδικάζει να βρίσκονται δεμένοι ο ένας με τον άλλον. Οι πολιτικές συνθήκες, τα ελαττώματα τους, αλλά και μια σειρά από ατυχείς συγκυρίες τους χωρίζουν και τους ενώνουν σε έναν έρωτα διαχρονικά αδύνατο.

Που παίζεται:

- Κολοσσαίον

Βασ. Ολγας 150 - Tηλ. 2310 834996

19:00 - 20:30 - Σαβ. 20:30

- Ολύμπιον  (Dolby Digital - DTS)

Πλατεία Αριστοτέλους 10 - Tηλ. 2310 378404

Αίθουσα 1 18:00 - 20:00 - 22:15 εκτος Τετ.


Μουσική

 Ρεμπέτικα με τους Ανφάν Γκατέ Στο Ξέφωτο

Η νεανική ρεμπέτικη κομπανία έρχεται στο πάλκο για γλέντι με ρεμπέτικα. Αποτελείται από τους: Θωμά και Δημήτρη Γκόγκο, Πάρη Χρηστίδη και Λίνα Αλατζίδου. Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, από τις 23:00, στο Ξέφωτο ( Λυκούργου 5, Λαδάδικα, Τηλέφωνο επικοινωνίας 6931091534)

anfangate.jpg

Γλέντι με Banda Entopica στο Βιδάνιο

Οι Banda Entopica ξεκίνησαν ως μια μπάντα δρόμου, έχοντας ως αφετηρία τ' ακούσματα κυρίως της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης, της Ηπείρου και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.  Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, από τις 21:00, θα βρεθούν στο Βιδάνιο (Ιουστινιανού 6, Τηλέφωνο επικοινωνίας 231 023 2370)

vidanio.jpg

Wahid στο Duende Jazz Bar

Η μουσική ένωση του Chris Wabich(παραδοσιακά αυτοσχέδια κρουστά) και του Dimitris Jimmy Mahlis(ούτι) ονομάζεται Wahid που σημαίνει "Ο ένας" στα αραβικά και είναι ένας διάλογος μεταξύ των δύο που προσεγγίζει τη διαδικασία της σύνθεσης και την έκφραση του αυτοσχεδιασμού. Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, από τις 21:30, Στο Jazz Bar Duende ( Καλαποθάκη 16, Τηλέφωνο επικοινωνίας 698 855 4828)

wahid.jpg

Stand Up comedy

                              Openkwmic S05e02 Director's Cut

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, στις 21:00, στο Μαιευτήριο Comedy Club, ( Βασιλέως Ηρακλείου 4, Τηλέφωνο επικοινωνίας 231 055 3366), o παρουσιαστής του 2ου Openkwmic,  θα δώσει χώρο στο πάλκο της κωμωδίας, για 14 νέους και παλιούς κωμικούς που θα δοκιμάσουν τα νέα τους κείμενα, ακόμα και άτομα που θα ανέβουν πρώτη φορά στη σκηνή.  Το κοινό, όπως πάντα, θα ψηφίσει το καλύτερο 5λεπτο της βραδιάς

openkomic.jpg

Του Κωνσταντίνου Καντόγλου 

Καθώς βρισκόμαστε ενώπιον του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου και η Θεσσαλονίκη γιορτάζει, πολλές είναι οι επιλογές που μπορεί να έχει κάποιος για έξοδο και ψυχαγωγία στο θέατρο, τον κινηματογράφο και τις μουσικές σκηνές της πόλης. Μερικές από αυτές παραθέτουμε παρακάτω:    

Θέατρο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» στο Θέατρο Αυλαία

Ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος μπαίνοντας στον 5ο χρόνο της πορείας της παράστασης, έρχεται ξανά στην Θεσσαλονίκη για 5 παραστάσεις στο θέατρο Αυλαία ( Πλατεία ΧΑΝΘ τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 230013), με την παράσταση « Το όνειρο ενός γελοίου» που  μεταφέρει στη σκηνή  τη σκέψη του «ανατόμου της ψυχής» Φ. Ντοστογιέφσκι. Η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Χρυσικάκου.  Παρασκευή 26 έως και Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 21.00.

verikios.jpg
 Υπέρ Ελλάδος (Η υπόθεση Πολκ στο προσκήνιο)

1948-49: Ένας Αμερικανός δημοσιογράφος δολοφονείται στη Θεσσαλονίκη. Η κυβέρνηση αναστατώνεται και οι ξένοι επεμβαίνουν. Ένας αθώος μπαίνει στη φυλακή. Η υπόθεση κλείνει. Εβδομήντα χρόνια μετά την δολοφονία του Τζορζ Πολκ, ένα θεατρικό έργο δίνει φωνή στα πρόσωπα του δράματος που συγκλόνισε τη χώρα. Στο Μικρό Θέατρο της Μονής Λαζαριστών, (Κολοκοτρώνη 25-27, Σταυρούπολη Τηλέφωνο επικοινωνίας 2315200200)

Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 21:15

Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 20:00

Γλασκώβη στο Θέατρο Σοφούλη

Μετά την επιτυχία της παράστασης «Σωσίβιος», η ομάδα Aloof επανέρχεται με το νέο, πρωτότυπο έργο του Στέλιου Ναλμπάντη «γλασκώβη», το οποίο παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Θέατρο Σοφούλη σε σκηνοθεσία Γιώργου Τσαγκαράκη. Ένα έργο για τη σχέση μητέρας – γιού, την ευτυχία, τη λήθη, τις προσδοκίες, τη συνήθεια και τις κοινωνικές συμβάσεις.  Στο Θεάτρο Σοφούλη,  (Τραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 423925)

Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 21:15

«Ήρωες»  του Gerald Sibleyras στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Ο Γιάννης Φέρτης, ο Δημήτρης Πιατάς και ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης συναντώνται ξανά για να επαναλάβουν για 2η χρονιά το έργο «Ήρωες». Η παράσταση παρουσιάζεται στο Θέατρο Αριστοτέλειον( Εθνικής Αμύνης 2, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310262051). Τρείς γκρινιάρηδες βετεράνοι στρατιωτικοί ζουν έγκλειστοι σε ένα νοσοκομείο αναπολώντας τις παλιές τους δόξες. Ζουν με το όνειρο πως μια μέρα θα καταφέρουν να δραπετεύσουν και να ξαναβρεθούν στον έξω κόσμο. Καταστρώνουν φιλόδοξα και ανέφικτα σχέδια για την αποχώρησή τους, διασκεδάζοντας έτσι με την φαντασία τους την ανημποριά τους να κουνήσουν έστω και ένα μέτρο. Μια κωμωδία που μετουσιώνει αυτούς τους απλούς ανθρώπους σε ήρωες καθώς με τη σκέψη τους ταξιδεύουν εκεί που οι ίδιοι δεν μπορούν να φτάσουν. Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 21.00, Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 20.00.

hroes.jpg

Καληνύχτα Μαργαρίτα στο Θέατρο της Μονής Λαζαριστών

Το έργο του Γεράσιμου Σταύρου «Καληνύχτα Μαργαρίτα» είναι μια θεατρική μεταφορά του διηγήματος του Δημήτρη Χατζή, «Μαργαρίτα Περδικάρη», από τη συλλογή διηγημάτων του συγγραφέα «Το τέλος της μικρής μας πόλης» και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1967 από το Ελληνικό Λαϊκό θέατρο του Μάνου Κατράκη. Η ιστορία του έργου είναι τοποθετημένη στα χρόνια της κατοχής, σε μια μικρή επαρχιακή πόλη.   Στο θέατρο της Μονής Λαζαριστών  (Κολοκοτρώνη 25, Σταυρούπολη, Τηλέφωνο επικοινωνίας 231 058 9185)

Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 21:00

Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 19:00


             Γυάλινος Κόσμος στο Θέατρο Τ

Ο «Γυάλινος κόσμος» το αυτοβιογραφικό έργο του Tennessee Williams  σε σκηνοθεσία Γλυκερίας Καλαϊτζή, με τη Γιώτα Φέστα στον ρόλο της Αμάντα, ανεβαίνει της φετινή σεζόν στη σκηνή του Θεάτρου Τ.  Με φόντο τα χρόνια της Μεγάλης Ύφεσης (δεκαετία του 1930).  Σε μια επαρχία του αμερικάνικου Νότου, εκτυλίσσεται η ιστορία μιας οικογένειας που την έχει εγκαταλείψει ο πατέρας. Το κείμενο είναι μια εξομολογητική δήλωση ενοχής του αφηγητή – γιου Τομ, που κι εκείνος με τη σειρά του εγκατέλειψε – μετά από ορισμένες ατυχείς συμπτώσεις και πολλά σπαταλημένα όνειρα – τη μητέρα του Αμάντα και την αγαπημένη του αδελφή Λώρα. Στόχος η αναζήτηση της ελευθερίας, η πάντα μακρινή, σχεδόν άπιαστη ευτυχία. Στο θέατρο Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310854333)

Παρασκευή 26 και Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 21:30

Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 19:00

                           Ο Μάρκος Σεφερλής στο Ράδιο Σίτυ

Ο Μάρκος Σεφερλής επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη με τη νέα του επιθεώρηση «Greece The Musicult» από τις 24 Οκτωβρίου στο θέατρο Ράδιο Σίτυ (Παρασκευοπούλου 9, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 819153).

Παρασκευή 26 έως και Κυριακή 28 Οκτωβρίου, με δύο παραστάσεις καθημερινά στις 17:00 και στις 21:30

«Τα Ορφανά» του Ντέννις Κέλλυ στο ΚΘΒΕ – 2ος Χρόνος

«Τα Ορφανά» του Ντέννις Κέλλυ σε μετάφραση της Κοραλίας Σωτηριάδου και σε σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά ανεβαίνουν για δεύτερη χρονιά από το ΚΘΒΕ.  Ένα σπίτι. Μια οικογένεια. Ένα ζευγάρι: ένας άνδρας και μία γυναίκα. Ο αδερφός της. Τρεις άνθρωποι που μέχρι το τέλος του έργου θα ανακαλύψουν τι σημαίνει όριο και πώς ξεπερνιέται. Στο Φουαγιέ της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών ( Εθνικής Αμύνης 2, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2315 200200). Παρασκευή 26 έως και Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 21.15.

kthve.jpg


«Ο Άνθρωπος Σκύλος» με τον Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο στο Θέατρο Σοφουλη

Ο Κερ, ένας εκκεντρικός καλλιτέχνης, κινδυνεύει να χάσει την επιχορήγηση του, από ένα πολύ καλά σχεδιασμένο πολιτικό τέχνασμα του συντηρητικού γερουσιαστή Θερμ Πούλεϊ. Ο Κερ για να εκδικηθεί τον γερουσιαστή, αποφασίζει να απαγάγει τον σκύλο του, Λάκι. Όμως το σύμπαν έχει άλλα σχέδια για τον Κερ, ο οποίος παίρνει τη μορφή του απολαυστικού Λάκι.  Μία από τις πιο πετυχημένες off Broadway κωμωδίες της Αμερικής, ανεβαίνει στη σκηνή του θεάτρου Σοφούλη (Tραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 423925)

Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 20:00

 Περιμένοντας τον Γκοντό στο Βασιλικό Θέατρο – 2ος Χρόνος

Το εμπνευσμένο έργο του Νομπελίστα Ιρλανδού συγγραφέα Σάμουελ Μπέκετ «Περιμένοντας τον Γκοντό» στην μετάφραση του Μίνου Βολανάκη και σε σκηνοθεσία του Γιάννη Αναστασάκη επιστρέφει για λίγες παραστάσεις στη σκηνή του Βασιλικού Θεάτρου ( Πλατεία Λευκού Πύργου, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2315 200 200)

Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 20:00

Παιδικές παραστάσεις 

Ο «μεγάλος περίπατος του Πέτρου» στο Βασιλικό Θέατρο

Το κλασικό, βραβευμένο μυθιστόρημα της Άλκης Ζέη, της πλέον μεταφρασμένης (σε περισσότερες από 20 γλώσσες) συγγραφέα λογοτεχνικών και θεατρικών έργων για παιδιά και νέους μας μεταδίδει μηνύματα ελπίδας κι αισιοδοξίας ότι οι άνθρωποι μπορούν να τα καταφέρουν ακόμη και στις πιο αντίξοες συνθήκες. Στο Βασιλικό Θέατρο ( Βασιλέως Γεωργίου 1, Τηλέφωνο επικοινωνίας 231 520 0200) Παρασκευή 26 έως Κυριακή 28 Οκτωβρίου, στις 11.00.

o-megalos-peripatos-toy-petroy.jpg

                                   Ροσσινιάδα στο Φαργκάνη Art

Η Ροσσινιάδα είναι ένα παραμύθι που εισάγει τα παιδιά στο μαγικό κόσμο του Τζοακίνο Ροσσίνι, ενός από τους μεγαλύτερους συνθέτες της όπερας. Οι πιο ωραίες άριες και μουσικές από τα έργα: «Ο κουρέας της Σεβίλλης», «Η Σταχτοπούτα», «Γουλιέλμος Τελλος», «Η Ιταλίδα στο Αλγέρι», καθώς και αγαπημένα τραγούδια των παιδιών, όπως: «Το κωμικό ντουέτο για δύο γάτες» κ.ά, ερμηνεύονται ζωντανά από ταλαντούχους λυρικούς τραγουδιστές με συνοδεία πιάνου επί σκηνής.

Με κοστούμια εποχής, βίντεο, εικαστικές παρεμβάσεις, ευφάνταστες χορογραφίες και πολλούς αστεϊσμούς που αποδίδονται με θεατρικό λόγο και όχι οπερετικό, το έργο έχει ως στόχο να νιώσουν οι μαθητές ότι η όπερα είναι ευχάριστη και διασκεδαστική. Στο θέατρο Φαργκάνη Art,  (Αγίου Παντελεήμονος 10, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310208007)

Σάββατο 27 και Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 17:15

Το Μήλο της Έριδας … και άλλες Jazz Ιστορίες στο Θέατρο Σοφούλη

Η παιδική σκηνή της εταιρεία Θεάτρου TheatrAction, κατά τη διάρκεια της θεατρικής περιόδου 2018-2019 παρουσιάζει στο Θέατρο Σοφούλη «Το Μήλο της Έριδας … και άλλες Jazz Ιστορίες». Πρόκειται για μια επανάληψη της περσινής της παραγωγής «Για μιαν Ελένη..», που παρουσιάστηκε στην εκπαιδευτική κοινότητα της επαρχίας, εμπλουτισμένη όμως με κείμενα που εξιστορούν όλα τα γεγονότα του Τρωικού Πολέμου από την αρχή ως το τέλος του, βασισμένα στα έπη του Τρωικού Κύκλου (Κύπρια Έπη, Ιλιάδα, Αιθιοπίδα, Μικρά Ιλιάδα, Ιλίου Πέρσις, Νόστοι, Οδύσσεια).  Στο θέατρο Σοφούλη (Tραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 423925)

Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 18:30

 Δον Κιχώτης στο Θέατρο Κολοσσαίον

Ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ο Δον Κιχώτης του Μιγκέλ Θερβάντες, ανεαβιώνει σε μια παράσταση που φιλοδοξεί να δικαιώσει τη φήμη του θρυλικού αυτού κειμένου και να μεταφέρει όλη την ποίηση από το παραμυθένιο κυνήγι της χίμαιρας που χαρακτηρίζει τον ξακουστό ήρωα για όλες τις εποχές. Στο θέατρο Κολοσσαίον (Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας 150, Τηλέφωνο επικοινωνίας 2310834996)

Σάββατο 27 Οκτωβρίου στις 17:30

 Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 11:30

Η Πεντάμορφη και το Τέρας στο Θέατρο Σοφούλη

Το αλληγορικό παραμύθι, βασισμένο σε παραδοσιακές ιστορίες που ταξίδεψαν ανά τους αιώνες σε όλη την Ευρώπη, μιλά για την ανάγκη να δει ο άνθρωπος πέρα από την εξωτερική εμφάνιση, να αγνοήσει τα υλικά αγαθά και να προσεγγίσει με ευγένεια και ειλικρίνεια τον διπλανό του προκειμένου να γνωρίσει την αλήθεια πέρα από την εικόνα. H ιστορία αυτή αναβιώνει από την Dream Workerks Και την Καλλιτεχνική Εταιρία.  Στο θέατρο Σοφούλη (Tραπεζούντος 5 & Σοφούλη, Καλαμαριά, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 423925)

Κυριακή 28 Οκτωβρίου, στις 11:30

«Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» στο Θέατρο Αυλαία

Η Παιδική Σκηνή του Θεάτρου ΑΥΛΑΙΑ, παρουσιάζει την το έργο του Σαίξπηρ « Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη. Η παράσταση είναι ειδικά φτιαγμένη για τα παιδιά, με μια ολοκαίνουρια διασκευή, με επταμελή θίασο και συστήνει τον σπουδαίο συγγραφέα στο παιδικό κοινό. Στο Θέατρο Αυλαία ( Πλατεία ΧΑΝΘ, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 230013)

Κυριακή 28 Οκτωβρίου με δύο παραστάσεις στις 11:30 και στις 15:30

Κινηματογράφος

                        Η Νύχτα με τις Μάσκες (Halloween)

H τεράστια εισπρακτική επιτυχία του 1978, αναγεννιέται  φέτος για να καλύψει την ανάγκη του κοινού για επιστροφή σε διαχρονικά πρότυπα τρόμου. Η ιστορία του Μάικλ Μάγιερς, ενός ανθρώπου χωρίς ταυτότητα και χωρίς πρόσωπο, ο οποίος επιστρέφει για να συνεχίσει το έργο της σφαγής, είναι μια απολύτως διαχρονική ιστορία τρόμου, που αναβιώνει φέτος σε μια ταινία που έρχεται στην Ελλάδα συνοδευόμενη από θετικότατες κριτικές.

maska.jpg

Πού παίζεται:

- Cineplexx One Salonica Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351

Αίθουσα 2 (Dolby Digital - DTS)  18:50 - 21:00 - 23:10 - Παρ-Κυρ: και 14:00 - 16:40

Αίθουσα 3 (Dolby Digital - DTS) 19:50 - 22:00

- Odeon Μακεδονία Εμπορικό Κέντρο Μακεδονία - Πυλαία - Tηλ. 14560

Αίθουσα 10 (Dolby Digital - DTS)  18:50 - 21:10 - Πεμ-Σαβ. και Δευ-Τετ και 23:30

Αίθουσα 11 (Dolby Digital - DTS) 20:00 - 22:20

- Odeon ΠΛΑΤΕΙΑ Tσιμισκή 43 & Αριστοτέλους - Tηλ. 2310-290290, 14560

Αίθουσα 3 (Dolby Digital) 18:40 - 21:00 - 23:20

Αίθουσα 5 (Dolby Digital) 19:40 - 22:00 - Πεμ.-Σαβ. και Δευ.-Τετ και 00:15 - Παρ-Κυρ. και 17:20

- Village Mediterranean Cosmos Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810

Αίθουσα 1 (Dolby Digital)  22:50

Αίθουσα 10 (Comfort) (Dolby Digital) 23:20

Αίθουσα 6 (Dolby Digital) 19:00 - 21:40 - 00:00

                                       Ο Πρώτος Άνθρωπος – First Man

Το φιλμ ακολουθεί την πορεία του Άρμστρονγκ από το 1961 έως το 1969, την περίοδο δηλαδή που η NASA προετοίμαζε πυρετωδώς το θρυλικό διαστημικό της πρόγραμμα, ώστε να στείλει την πρώτη επανδρωμένη αποστολή στο φεγγάρι. Ο αγώνας αυτός οδήγησε σε μια από τις πιο ριψοκίνδυνες και σπουδαίες αποστολές στην ιστορία της ανθρωπότητας.

Που παίζεται:

- Cineplexx One Salonica Γιαννιτσών 61 & Κωλέττη 34 - Tηλ. 2310515351

Αίθουσα 4 (Dolby Digital - DTS)  22:20

- Village Mediterranean Cosmos Εμπορικό Κέντρο Mediterranean Cosmos - Tηλ. 2310 487810

Αίθουσα 2 (Dolby Digital)  17:40 - 20:30

Αίθουσα 5 (Dolby Digital) 19:30 - 22:30

- Κολοσσαίον

Βασ. Ολγας 150 - Tηλ. 2310 834996

22:10

                                          Ψυχρός Πόλεμος – Cold War

Ένας άντρας και μια γυναίκα γνωρίζονται στα συντρίμμια της μεταπολεμικής Πολωνίας. Παγιδεύονται σε έναν μοιραίο έρωτα που τους καταδικάζει να βρίσκονται δεμένοι ο ένας με τον άλλον. Οι πολιτικές συνθήκες, τα ελαττώματα τους, αλλά και μια σειρά από ατυχείς συγκυρίες τους χωρίζουν και τους ενώνουν σε έναν έρωτα διαχρονικά αδύνατο.

Που παίζεται:

- Κολοσσαίον

Βασ. Ολγας 150 - Tηλ. 2310 834996

19:00 - 20:30 - Σαβ. 20:30

- Ολύμπιον  (Dolby Digital - DTS)

Πλατεία Αριστοτέλους 10 - Tηλ. 2310 378404

Αίθουσα 1 18:00 - 20:00 - 22:15 εκτος Τετ.


Μουσική

 Ρεμπέτικα με τους Ανφάν Γκατέ Στο Ξέφωτο

Η νεανική ρεμπέτικη κομπανία έρχεται στο πάλκο για γλέντι με ρεμπέτικα. Αποτελείται από τους: Θωμά και Δημήτρη Γκόγκο, Πάρη Χρηστίδη και Λίνα Αλατζίδου. Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, από τις 23:00, στο Ξέφωτο ( Λυκούργου 5, Λαδάδικα, Τηλέφωνο επικοινωνίας 6931091534)

anfangate.jpg

Γλέντι με Banda Entopica στο Βιδάνιο

Οι Banda Entopica ξεκίνησαν ως μια μπάντα δρόμου, έχοντας ως αφετηρία τ' ακούσματα κυρίως της Μακεδονίας αλλά και της Θράκης, της Ηπείρου και της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων.  Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, από τις 21:00, θα βρεθούν στο Βιδάνιο (Ιουστινιανού 6, Τηλέφωνο επικοινωνίας 231 023 2370)

vidanio.jpg

Wahid στο Duende Jazz Bar

Η μουσική ένωση του Chris Wabich(παραδοσιακά αυτοσχέδια κρουστά) και του Dimitris Jimmy Mahlis(ούτι) ονομάζεται Wahid που σημαίνει "Ο ένας" στα αραβικά και είναι ένας διάλογος μεταξύ των δύο που προσεγγίζει τη διαδικασία της σύνθεσης και την έκφραση του αυτοσχεδιασμού. Την Κυριακή 28 Οκτωβρίου, από τις 21:30, Στο Jazz Bar Duende ( Καλαποθάκη 16, Τηλέφωνο επικοινωνίας 698 855 4828)

wahid.jpg

Stand Up comedy

                              Openkwmic S05e02 Director's Cut

Το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, στις 21:00, στο Μαιευτήριο Comedy Club, ( Βασιλέως Ηρακλείου 4, Τηλέφωνο επικοινωνίας 231 055 3366), o παρουσιαστής του 2ου Openkwmic,  θα δώσει χώρο στο πάλκο της κωμωδίας, για 14 νέους και παλιούς κωμικούς που θα δοκιμάσουν τα νέα τους κείμενα, ακόμα και άτομα που θα ανέβουν πρώτη φορά στη σκηνή.  Το κοινό, όπως πάντα, θα ψηφίσει το καλύτερο 5λεπτο της βραδιάς

openkomic.jpg

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία