Λόγια του Βαρδάρη

  • Πόσο κοστίζει πια μια... Κυριακή στο χωριό;
    24/10/2020 14:19

    Πόσο κοστίζει πια μια... Κυριακή στο χωριό;

    Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώθηκαν αυτόν τον μήνα από την πρώτη "Κυριακή στο χωριό", μια εκπομπή που ανέδειξε την ελληνική περιφέρεια όσο λίγες και το ιδιαίτερο κόνσεπτ της την έκανε ιδιαίτερη δημοφιλή στο τηλεοπτικό κοινό, καταφέρνοντας να γίνει συνώνυμη της ΕΡΤ3. 

    Η νέα της, πάντως, εκδοχή κοστίζει πολλά παραπάνω απ' ό,τι το προηγούμενο, το ορίτζιναλ δηλαδή μοντέλο γυρίσματος και παρουσίασης, το οποίο από το 2005 έως το "μαύρο" του 2013 ήταν αυτό της εσωτερικής παραγωγής, ενώ από το 2017 ήταν εξωτερική. Όμως, φέτος η νέα διοίκηση αποφάσισε να συνεχίσει να τη δίνει "έξω" αλλά σε άλλη εταιρεία παραγωγής με το διπλάσιο κόστος. Συγκεκριμένα, η προηγούμενη εταιρεία έπαιρνε 7.700 ευρώ το επεισόδιο, ενώ δόθηκε με 13.800 ευρώ στη νέα εταιρεία και μάλιστα μέσα σε συνθήκες οικονομικής πίεσης αν όχι ασφυξίας λόγω της πανδημίας.

    Προς το παρόν, πολλά ψιθυρίζονται για το αν η ανάθεση με εκτίναξη του μπάτζετ έγινε όντως για λόγους "ανανέωσης και βελτίωσης", αν έγινε με ευθύνη της Θεσσαλονίκης ή το ζήτησαν οι Αθηναίοι που ούτως ή άλλως έχουν μεγαλύτερο πλέον λόγο στο τι συμβαίνει στο Τρίτο Κανάλι κι αν εξυπηρετούνται συμφέροντα "φίλων" και ημετέρων... Σε κάθε περίπτωση όσο κι αν η εκπομπή είναι δημοφιλής αλλά και σημαντική για την ίδια την περιφέρεια και τα χωριά μας, το χρήμα της ΕΡΤ είναι των πολιτών που πρέπει να ξέρουν πως ξοδεύεται και γιατί πρέπει να κοστίζει τόσο πολύ μια Κυριακή στο χωριό...