Λόγια του Βαρδάρη

  • Πόσο καιρό έχει να… περπατήσει στις Συκιές και στη Νεάπολη η Ελευθερία Χατζηγεωργίου;
    18/02/2019 09:27

    Πόσο καιρό έχει να… περπατήσει στις Συκιές και στη Νεάπολη η Ελευθερία Χατζηγεωργίου;

    «Σε πόσες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νεάπολης -Συκεών συμμετείχε η κυρία Ελευθερία Χατζηγεωργίου από τότε που έγινε μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου το 2016;», αναρωτήθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Νεάπολης -Συκεών, Ηλίας Ζάχαρης για να σημειώσει ότι «η κυρία Χατζηγεωργίου μας ενημέρωσε στο βιογραφικό της ότι περπάτησε στη Γένοβα και στην Πράγα. Καλό θα είναι να μας ενημερώσει πόσο καιρό έχει να περπατήσει στη Νεάπολη και στις Συκιές».

    Αυτά ειπώθηκαν μεταξύ άλλων στην εκδήλωση για την παρουσίαση της νέας ομάδας υποψηφίων συμβούλων της παράταξης Κοινωνική Συνεργασία, που έγινε χθες στα Πεύκα.

    Μάλιστα, ο Ηλίας Ζάχαρης επιτέθηκε στον Σίμο Δανιηλίδη λέγοντας ότι «βλέπω τον τελευταίο καιρό τους συνυποψήφιους που διόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ ως υποψήφιους στον δήμο μας να εκλιπαρούν την κυβέρνηση να εξαγγείλει έργα, για να έχουν κάτι να πουν στην προεκλογική εκστρατεία. Δυστυχώς δε θα το βρουν έτσι. Γιατί δε μίλησαν όταν επίλεκτα και διαχρονικά αφοσιωμένα στελέχη της παράταξής τους υποχρεώνονταν σε παραιτήσεις, για να εξυπηρετήσουν την κομματική ηγεσία, που ήθελε να γίνει δημοτική σύμβουλος στον δήμο μας μία υπάλληλος του Μεγάρου Μαξίμου, που προχθές έγινε Υφυπουργός Μακεδονίας -Θράκης. Όταν μας πει ο δήμαρχος πόσες παρουσίες στο Δημοτικό Συμβούλιο είχε η κυρία Χατζηγεωργίου, από τότε που έγινε Δημοτική Σύμβουλος, θα καταλάβουμε όλοι μας ότι δεν ήταν οι μόνοι που έγλειφαν την εξουσία για ένα ξεροκόμματο εύνοιας, για μία πρόσβαση στο Μέγαρο Μαξίμου. Φτάνει πια το γλείψιμο στην εξουσία”.

    Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην κοινότητα των Πεύκων, επισήμανε ότι «μια δημόσια αρχή, δημοτική, κρατική, υπηρεσιακή βλέπει. Βλέπει να βγαίνουν οικοδομικές άδειες, μελετά τα στοιχεία, προσπαθεί να προετοιμαστεί γι’ αυτό που έρχεται. Αν, για παράδειγμα, κτίζονται οικογενειακές κατοικίες, πολύ σύντομα θα υπάρξει ανάγκη για περισσότερα σχολεία. Δυστυχώς στο Ρετζίκι αυτό δεν έγινε. Με αποτέλεσμα η οικιστική ανάπτυξη να γίνει πάνω στις υποδομές του χωριού των 1.000 κατοίκων, που ήταν το 1970, ενώ το 2001 είχε ξεπεράσει τις 6.000 και το 2011 είχε υπερδιπλασιαστεί, ξεπερνώντας τις 13.000.

    Όσο για τους καινούριους συμβούλους που παρουσίασε, πρόκειται για τους Μάκη Αντύπα (επιχειρηματίας), Βιβή Ζουρτουμίδου (στέλεχος αναπτυξιακής εταιρείας), Γιώργο Καραμανλή (ιδιωτικός υπάλληλος), Γιάννη Παπαγεωργίου (εκπαιδευτικός), Μιχάλη Παπαμιχαήλ (γιατρός) και Γιώργο Φωτόπουλο (ελεύθερος επαγγελματίας).


    20190217-ypopsifioi-peyka1.jpg