Λόγια του Βαρδάρη

 • Πώς χάνεις το δίκιο σου
  02/04/2019 21:03

  Πώς χάνεις το δίκιο σου

  Η φράση "χάνεις το δίκιο σου" βρήκε εφαρμογή στη στάση που κράτησαν χθες, 1/4, οι 192 συμβασιούχοι του δήμου Θεσσαλονίκης μετά τη συνεδρίαση του δήμου Θεσσαλονίκης.
  Σε αυτή τη συνεδρίαση διακυβευόταν το εργασιακό τους μέλλον, καθώς ο δήμος επρόκειτο να αποφασίσει εάν θα ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης η οποία δικαίωσε τους 192 και καλούσε τον δήμο να τους διατηρήσει στο δυναμικό του με συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  Τα πίσω-μπρος στις τοποθετήσεις των τοπικών "αρχόντων" ήταν, όντως, αιτία να εκνευριστούν οι συμβασιούχοι καθώς παρέμεναν σε αγωνιώδη κατάσταση επί οκτώ ώρες, όσο περίπου κράτησε η συνεδρίαση.
  Μάλιστα και η απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο, τους φάνηκε ως μεσοβέζικη λύση, καθώς αναφέρει ότι ο δήμος δεν θα ασκήσει έφεση, αρκεί στην επόμενη συνεδρίαση η αρμόδια υπηρεσία να καταθέσει εισήγηση στη διοίκηση για το πόσο απαραίτητοι είναι οι συμβασιούχοι.
  Παρόλα αυτά, τίποτα από τα παραπάνω δεν δικαιολογεί το γεγονός ότι οι 192 φεύγοντας από την αίθουσα άφησαν κάθε λογής σκουπίδι στις θέσεις του δημοτικού συμβουλίου, από ό,τι κατανάλωσαν στη διάρκεια της επίσκεψής τους.
  Το γεγονός γίνεται ακόμη πιο απογοητευτικό, αν κάποιος αναλογιστεί ότι η συντριπτική πλειονότητα των συμβασιούχων εργάζονται... στην καθαριότητα.
  Ιδού και τα απομεινάρια, τα οποία προφανώς κάποιος συνάδελφός τους κλήθηκε να τα περισυλλέξει σήμερα το πρωί.

  parapol2-dimos.jpg


Δείτε ακόμα