ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική Ατζέντα Τριημέρου

Θέατρο, μουσική, σινεμά,εικαστικά περιλαμβάνουν οι προτάσεις του makthes.gr

 22/11/2019 10:00

Πολιτιστική Ατζέντα Τριημέρου

Επιμέλεια: Βιολέτα Φωτιάδη

ΘΕΑΤΡΟ

Οιδίποδας και Αντίποδας: Τι θα συνέβαινε αν ο Αριστοφάνης βίωνε την απόρριψη από το χώρο του θεάματος και αποφάσιζε να γίνει «ποιοτικός» ανεβάζοντας μία τραγωδία, με ατάλαντους ηθοποιούς και μία «προσωπική, μοντέρνα σκηνοθετική άποψη», με «πρωτοποριακά», «πειραματικά στοιχεία», ασελγώντας πάνω στον μύθο; Αυτό το ερώτημα έθεσε στον εαυτό του ο Γρηγόρης Διδασκάλου και έτσι γεννήθηκε το πρώτο του θεατρικό έργο με τίτλο «Οιδίποδας και αντίποδας». Μία σοβαρή κωμωδία που με γλαφυρό και αστείο τρόπο σχολιάζει το εξής παράδοξο: Πώς μία σύγχρονη κοινωνία αντιμετωπίζει διαχρονικά θέματα; Η απάντηση θα δοθεί από τον ίδιο, τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Αθυρίδη και τους ηθοποιούς Χρήστο Κιτσίρογλου, Αναστασία Ευσταθοπούλου, Ελευθέριο Τριανταφυλλίδη, Δημήτρη Ελιά και Ιωάννη Κωνσταντινίδη στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» από την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στις 21:00.

oidipodas.jpg

5ο «COMEDY FESTIVAL»: Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Αλέξανδρος», διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά το Comedy Festival και φιλοξενεί 5 κωμωδίες από τις καλύτερες θεατρικές ομάδες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πληροφορίες για τις προγραμματισμένες παραστάσεις θα βρείτε εδώ.

comedy-festival-2bnIn.jpg

Στην Υγειά του Μακαρίτη: Συνολικά 4 ιστορίες, ένας επιχειρηματίας, μία πολύ όμορφη χήρα, ένας τσιγκούνης και οι εταιρίες που «ανακυκλώνουν» τα γαρύφαλλα του νεκροταφείου σε μπουζουκομάγαζα έρχονται στη σκηνή του Θεάτρου Αυλαία, από τις 20 έως τις 24 Νοεμβρίου, για να μας αποκαλύψουν τι συμβαίνει μετά το πάρε-δώσε με τον βαρκάρη! Αστείρευτο χιούμορ (ναι μαύρο, πένθιμο αλλά χιούμορ) και πολλά ευτράπελα για να δούμε τι ακολουθεί του ταξιδιού του εκλιπόντος, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Σταμάτη Τζελέπη και τους ηθοποιούς: Σταμάτη Τζελέπη – Έλενα Τσεφαλά.

stin-ygeia-toy-makariti.jpg

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Η Κατερίνα Διδασκάλου, μεταφέρει στη σκηνή του θεάτρου τη βαθειά εξομολόγηση του Γιάννη Ρίτσου «Η σονάτα του σεληνόφωτος». Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή κείμενα του ποιητή, μία ικεσία για ελπίδα και ζωή με τη χρήση ρόλων και συμβόλων. Η παράσταση, την οποία η ηθοποιός υπογράφει και σκηνοθετικά, θα βρίσκεται στην πόλη μας για δύο μόνο βράδια στις 21 και 22 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Αμαλία.

Λιωμένο Βούτυρο: Το κωμικό – τραγικό έργο του Σάκη Σερέφα ανεβαίνει ξανά στο Θέατρο Άνετον για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από την Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου! Η Λούλα, ο Τάσος, 9 μάρτυρες και ένας δημοσιογράφος θα ξετυλίξουν για ακόμη μία φορά επί σκηνής το κουβάρι της αληθινής ιστορίας αγάπης του 60’ που γέννησε ένα έγκλημα, με τη σκηνοθετική υπογραφή της Μαριλένας Κατρανίδου. Ένας έρωτας, ένας φόνος και αμέτρητοι προβληματισμοί. Τελικά θα μάθουμε ποτέ αν τα πρόβατα κάνουν «βι-βι» ή «μπε-μπε»; Και τι μπορείς να κάνεις αν στο δωμάτιο του ξενοδοχείο που διαμένεις έχει σκοτωθεί κάποιος, και μάλιστα στο κρεβάτι σου; Παίζουν: Εβίτα Αγαΐτση, Αργύρης Ζαφείρης και Στέλλα Παπαδοπούλου.

liomeno-voytyro.jpg

Οι Δούλες: Για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τις «Δούλες» του Ζαν Ζενέ, στο Θέατρο Αμαλία. Για τρεις μόνο παραστάσεις, στις 22, 23, 24 Νοεμβρίου, οι θεατρόφιλοι Θεσσαλονικείς θα μπορέσουν να απολαύσουν το έργο που γράφτηκε το 1947 και παίζεται μέχρι σήμερα με τεράστια επιτυχία. Οι αντι-ηρωίδες υπηρέτριες που αποφασίζουν να εξοντώσουν την κυρία τους, καθρεφτίζουν τον καθένα από εμάς, που ονειρεύεται, ζηλεύει όσα έχει και ξέρει πως ποτέ δεν θα αποκτήσει, ψεύδεται στον εαυτό του και στους γύρω του και τελικά προσπαθεί να δραπετεύσει από μία πραγματικότητα που αγαπάει να μισεί. Μια αλληγορία για την εξουσία που απεχθανόμαστε αλλά τελικά λατρεύουμε. 

doules.jpg

ΒΙΑ ΖΩ: Δεκατρείς μονόλογοι και χορογραφίες, αληθινές ιστορίες βίας αφανών ηρώων που κρύβονται στο φόβο τους και στη σιωπή όλων μας! Μία παράσταση από την εθελοντική θεατρική ομάδα του «Κύκλου Ζωής» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στο θέατρο Αθήναιον, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου. Ένα βήμα για όσες αναζητούν βοήθεια, βίωσαν κάθε μορφής κακοποίηση και τώρα είναι υπό τον ζυγό του ενοχικού αισθήματος. «Το μήνυμα είναι σαφές και αφορά τους πάντες: ΜΙΛΑ!»

iazo.jpg

MOΥΣΙΚΗ

Ρεσιτάλ Πιάνου της Νεφέλης Μούσουρα: Για το 8ο Φεστιβάλ Πιάνου, η σολίστ Νεφέλη Μούσουρα επιλέγει να παρουσιάσει την Κυριακή 24 Νοεμβρίου τις πιο γνωστές ρομαντικές ιστορίες των Σούμαν, Σοπέν και Λιστ, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (Φράγκων 15, τηλ.: 2310 510 551). Ο Λιστ μας μεταφέρει στη δική του Ιταλία με το έργο «Venezia e Napoli» (Gondoliera, Canzone, Tarantella)! Βλέπουμε με τα μάτια της ψυχής του και προβάλλοντας μηδενική αντίσταση τον αφήνουμε να μας καθοδηγήσει στον μαγευτικό κόσμο του πιάνου. Ο Σούμαν με τη σειρά του, μας προσκαλεί σε ένα καρναβάλι όπου βρίσκονται οι φίλοι και η αγαπημένη του με το έργο «Καρναβάλι, έργο 9» ενώ ο Σοπέν με το «Fantaisie Impromptu» μας συστήνει τον φαντασιακό πιανιστικό ήχο μέσα από τις απόκοσμες μελωδίες του.

PAVLOV’S DOG: H PROG-ROCK μπάντα από τις ΗΠΑ που ανασυστάθηκε μετά από γενική απαίτηση του κοινού, έρχεται στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από εννέα χρόνια απουσίας για ένα μοναδικό live το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στη μουσική σκηνή του 8ball. Supporting κάνουν οι «Βefore Sunday». Ένα συγκρότημα με ανεπιτήδευτο ύφος που ακροβατεί ανάμεσα στο rock, pop, funk και alternative ήχο. Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr

pavlovs-dogs.jpg

Stringless στην Βεντέτα: Oι Stringless (ή Σειρήνες, ή Ανάποδες, ή Πλανεύτρες και πολλά ακόμα!) are back in da hood! Επειδή ο δολοφόνος γυρνά πάντα στον τόπο του εγκλήματος, έτσι και το δημοφιλές γυναικείο συγκρότημα, αφού γύρισε την Ελλάδα και τον κόσμο, επιστρέφει στην έδρα του για δύο μόνο Κυριακάτικες a cappella παραστάσεις στις 24 Νοεμβρίου και την 1 Δεκεμβρίου, στη μουσική σκηνή ΒΕΝΤΕΤΑ, στις 21:00! Όσοι τις ξέρετε τις ζητήσατε και όσοι δεν τις ξέρετε… κακώς! Να πάτε να τις μάθετε!

stringless-1.jpg

Ρεμπετιέν: Το σμυρναίικο τραγούδι συναντά το ρεμπέτικο και την ελληνική παραδοσιακή μουσική σε ένα μοναδικό live από τους Rebetien, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, στη μουσική σκηνή ξέΦωτο. Το μουσικό σχήμα, που μετρά 8 χρόνια ζωής, εστιάζει στον φυσικό και ακουστικό ήχο των οργάνων. Με το νέο τους δίσκο στα σκαριά και με την ανάγκη τους για συνεχή πειραματισμό και εξέλιξη, προσκαλούν το μουσικό κοινό της πόλης σε μία βραδιά ανανεωμένου ρεπερτορίου που θα ευχαριστήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς του είδους.

1-UxkHx.jpg

ΣΙΝΕΜΑ

Υπάρχει Θεός, το όνομά της είναι Πετρούνια: Το κοινωνικό δράμα της Τεόνα Στρούγκαρ Μιτέφσκα, που διεκδικεί το βραβείο LUX για το 2019, έρχεται στην αίθουσα του Ολύμπιον «Παύλος Ζάννας» από την Πέμπτη 21 έως και την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου. Η αληθινή ιστορία της «Πετρούνια» ζωντανεύει για ακόμα μία φορά για όσους δεν πρόλαβαν να τη μάθουν στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου αλλά και για όσους δεν αρκέστηκαν στη μία φορά. Κόντρα στη συντηρητική ορθόδοξη κοινωνία της Βόρειας Μακεδονίας, η «Πετρούνια» βουτά μαζί με τους άνδρες την ημέρα των Θεοφανείων και πιάνει τον Σταυρό. Εκείνον που θα κουβαλήσει για το επόμενο διάστημα προσπαθώντας να επιβιώσει σε μία κοινωνία που θα την κατασπαράξει για αυτή την πράξη! Μία ταινία ύμνος στην ισότητα ενάντια στον συντηρητισμό και τις παρωχημένες απόψεις. Εδώ θα βρείτε τις ώρες προβολών της ταινίας αλλά και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Φ.Κ.Θ.

yparxei-theos.jpg

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Art-Thessaloniki Contemporary Art Fair: Η «4η Art-Thessaloniki Contemporary Art Fair», πραγματοποιείται για ακόμα μία χρονιά στην πόλη μας, στα περίπτερα 10, 9 και 8 της ΔΕΘ-HELEXPO, από την Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου. Οι επισκέπτες θα περιηγηθούν σε μουσεία και αίθουσες τέχνης απολαμβάνοντας πρωτότυπες και σπάνιες εκθέσεις ορόσημα όπως την "Unexpected Dialogue" των Picasso & Jankulovski. Επίτιμος καλεσμένος στη φετινή διοργάνωση είναι μεταξύ άλλων ο Έλληνο - Αμερικανός εικαστικός και ηθοποιός Βilly Zane που θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για αυτές τις μέρες! Μάθετε περισσότερα για τη διοργάνωση εδώ.

ssaloniki-art-1.jpg

Ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα από την 7η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης: Για όσους δεν τόλμησαν ακόμα να κάνουν στάση στους χώρους τέχνης της 7ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, η διοργάνωση προσφέρει ξεναγήσεις ανοιχτές για το κοινό αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα προκειμένου να κάνετε κι εσείς μία «ΣΤΑΣΗ» και να μπορέσετε να απαντήσετε ερωτήματα όπως «Μπορεί μια κουρτίνα να μεταμορφωθεί σε χορευτή που κινείται ανάμεσα σε έργα τέχνης και θεατές; Μπορούν τα παιδιά του δρόμου να μετατραπούν σε καλλιτέχνες φωτογράφους; Και μπορούμε να δούμε τι βλέπουν πίσω από τα κάγκελα οι κρατούμενοι σε 18 σωφρονιστικά ιδρύματα στην Ελλάδα;» κ.α. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προγραμματισμένες ξεναγήσεις και επισκέψεις θα βρείτε εδώ.

18η Έκθεση Comic 'N' Play "Ένας Καινούργιος Κόσμος": H έκθεση ύμνος στους Έλληνες δημιουργούς comic επανέρχεται δυναμικά για 18η χρονιά! Από την Παρασκευή 22 μέχρι και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, η Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι, περιμένει τον κάθε comic lover για να γνωρίσει Έλληνες δημιουργούς, να συμμετέχει σε παιχνίδια ρόλων και φαντασίας, να τσεκάρει τα bazaars και να παρακολουθήσει εργαστήρια, ομιλίες και προβολές ταινιών!

comin-n-play.jpg

Επιμέλεια: Βιολέτα Φωτιάδη

ΘΕΑΤΡΟ

Οιδίποδας και Αντίποδας: Τι θα συνέβαινε αν ο Αριστοφάνης βίωνε την απόρριψη από το χώρο του θεάματος και αποφάσιζε να γίνει «ποιοτικός» ανεβάζοντας μία τραγωδία, με ατάλαντους ηθοποιούς και μία «προσωπική, μοντέρνα σκηνοθετική άποψη», με «πρωτοποριακά», «πειραματικά στοιχεία», ασελγώντας πάνω στον μύθο; Αυτό το ερώτημα έθεσε στον εαυτό του ο Γρηγόρης Διδασκάλου και έτσι γεννήθηκε το πρώτο του θεατρικό έργο με τίτλο «Οιδίποδας και αντίποδας». Μία σοβαρή κωμωδία που με γλαφυρό και αστείο τρόπο σχολιάζει το εξής παράδοξο: Πώς μία σύγχρονη κοινωνία αντιμετωπίζει διαχρονικά θέματα; Η απάντηση θα δοθεί από τον ίδιο, τον σκηνοθέτη Κωνσταντίνο Αθυρίδη και τους ηθοποιούς Χρήστο Κιτσίρογλου, Αναστασία Ευσταθοπούλου, Ελευθέριο Τριανταφυλλίδη, Δημήτρη Ελιά και Ιωάννη Κωνσταντινίδη στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη» από την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου μέχρι την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, στις 21:00.

oidipodas.jpg

5ο «COMEDY FESTIVAL»: Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Αλέξανδρος», διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά το Comedy Festival και φιλοξενεί 5 κωμωδίες από τις καλύτερες θεατρικές ομάδες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πληροφορίες για τις προγραμματισμένες παραστάσεις θα βρείτε εδώ.

comedy-festival-2bnIn.jpg

Στην Υγειά του Μακαρίτη: Συνολικά 4 ιστορίες, ένας επιχειρηματίας, μία πολύ όμορφη χήρα, ένας τσιγκούνης και οι εταιρίες που «ανακυκλώνουν» τα γαρύφαλλα του νεκροταφείου σε μπουζουκομάγαζα έρχονται στη σκηνή του Θεάτρου Αυλαία, από τις 20 έως τις 24 Νοεμβρίου, για να μας αποκαλύψουν τι συμβαίνει μετά το πάρε-δώσε με τον βαρκάρη! Αστείρευτο χιούμορ (ναι μαύρο, πένθιμο αλλά χιούμορ) και πολλά ευτράπελα για να δούμε τι ακολουθεί του ταξιδιού του εκλιπόντος, με τη σκηνοθετική υπογραφή του Σταμάτη Τζελέπη και τους ηθοποιούς: Σταμάτη Τζελέπη – Έλενα Τσεφαλά.

stin-ygeia-toy-makariti.jpg

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος: Η Κατερίνα Διδασκάλου, μεταφέρει στη σκηνή του θεάτρου τη βαθειά εξομολόγηση του Γιάννη Ρίτσου «Η σονάτα του σεληνόφωτος». Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή κείμενα του ποιητή, μία ικεσία για ελπίδα και ζωή με τη χρήση ρόλων και συμβόλων. Η παράσταση, την οποία η ηθοποιός υπογράφει και σκηνοθετικά, θα βρίσκεται στην πόλη μας για δύο μόνο βράδια στις 21 και 22 Νοεμβρίου, στο Θέατρο Αμαλία.

Λιωμένο Βούτυρο: Το κωμικό – τραγικό έργο του Σάκη Σερέφα ανεβαίνει ξανά στο Θέατρο Άνετον για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων από την Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου! Η Λούλα, ο Τάσος, 9 μάρτυρες και ένας δημοσιογράφος θα ξετυλίξουν για ακόμη μία φορά επί σκηνής το κουβάρι της αληθινής ιστορίας αγάπης του 60’ που γέννησε ένα έγκλημα, με τη σκηνοθετική υπογραφή της Μαριλένας Κατρανίδου. Ένας έρωτας, ένας φόνος και αμέτρητοι προβληματισμοί. Τελικά θα μάθουμε ποτέ αν τα πρόβατα κάνουν «βι-βι» ή «μπε-μπε»; Και τι μπορείς να κάνεις αν στο δωμάτιο του ξενοδοχείο που διαμένεις έχει σκοτωθεί κάποιος, και μάλιστα στο κρεβάτι σου; Παίζουν: Εβίτα Αγαΐτση, Αργύρης Ζαφείρης και Στέλλα Παπαδοπούλου.

liomeno-voytyro.jpg

Οι Δούλες: Για πρώτη φορά το ελληνικό κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τις «Δούλες» του Ζαν Ζενέ, στο Θέατρο Αμαλία. Για τρεις μόνο παραστάσεις, στις 22, 23, 24 Νοεμβρίου, οι θεατρόφιλοι Θεσσαλονικείς θα μπορέσουν να απολαύσουν το έργο που γράφτηκε το 1947 και παίζεται μέχρι σήμερα με τεράστια επιτυχία. Οι αντι-ηρωίδες υπηρέτριες που αποφασίζουν να εξοντώσουν την κυρία τους, καθρεφτίζουν τον καθένα από εμάς, που ονειρεύεται, ζηλεύει όσα έχει και ξέρει πως ποτέ δεν θα αποκτήσει, ψεύδεται στον εαυτό του και στους γύρω του και τελικά προσπαθεί να δραπετεύσει από μία πραγματικότητα που αγαπάει να μισεί. Μια αλληγορία για την εξουσία που απεχθανόμαστε αλλά τελικά λατρεύουμε. 

doules.jpg

ΒΙΑ ΖΩ: Δεκατρείς μονόλογοι και χορογραφίες, αληθινές ιστορίες βίας αφανών ηρώων που κρύβονται στο φόβο τους και στη σιωπή όλων μας! Μία παράσταση από την εθελοντική θεατρική ομάδα του «Κύκλου Ζωής» στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στο θέατρο Αθήναιον, το Σάββατο 23 και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου. Ένα βήμα για όσες αναζητούν βοήθεια, βίωσαν κάθε μορφής κακοποίηση και τώρα είναι υπό τον ζυγό του ενοχικού αισθήματος. «Το μήνυμα είναι σαφές και αφορά τους πάντες: ΜΙΛΑ!»

iazo.jpg

MOΥΣΙΚΗ

Ρεσιτάλ Πιάνου της Νεφέλης Μούσουρα: Για το 8ο Φεστιβάλ Πιάνου, η σολίστ Νεφέλη Μούσουρα επιλέγει να παρουσιάσει την Κυριακή 24 Νοεμβρίου τις πιο γνωστές ρομαντικές ιστορίες των Σούμαν, Σοπέν και Λιστ, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (Φράγκων 15, τηλ.: 2310 510 551). Ο Λιστ μας μεταφέρει στη δική του Ιταλία με το έργο «Venezia e Napoli» (Gondoliera, Canzone, Tarantella)! Βλέπουμε με τα μάτια της ψυχής του και προβάλλοντας μηδενική αντίσταση τον αφήνουμε να μας καθοδηγήσει στον μαγευτικό κόσμο του πιάνου. Ο Σούμαν με τη σειρά του, μας προσκαλεί σε ένα καρναβάλι όπου βρίσκονται οι φίλοι και η αγαπημένη του με το έργο «Καρναβάλι, έργο 9» ενώ ο Σοπέν με το «Fantaisie Impromptu» μας συστήνει τον φαντασιακό πιανιστικό ήχο μέσα από τις απόκοσμες μελωδίες του.

PAVLOV’S DOG: H PROG-ROCK μπάντα από τις ΗΠΑ που ανασυστάθηκε μετά από γενική απαίτηση του κοινού, έρχεται στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από εννέα χρόνια απουσίας για ένα μοναδικό live το Σάββατο 23 Νοεμβρίου, στη μουσική σκηνή του 8ball. Supporting κάνουν οι «Βefore Sunday». Ένα συγκρότημα με ανεπιτήδευτο ύφος που ακροβατεί ανάμεσα στο rock, pop, funk και alternative ήχο. Προπώληση εισιτηρίων στο viva.gr

pavlovs-dogs.jpg

Stringless στην Βεντέτα: Oι Stringless (ή Σειρήνες, ή Ανάποδες, ή Πλανεύτρες και πολλά ακόμα!) are back in da hood! Επειδή ο δολοφόνος γυρνά πάντα στον τόπο του εγκλήματος, έτσι και το δημοφιλές γυναικείο συγκρότημα, αφού γύρισε την Ελλάδα και τον κόσμο, επιστρέφει στην έδρα του για δύο μόνο Κυριακάτικες a cappella παραστάσεις στις 24 Νοεμβρίου και την 1 Δεκεμβρίου, στη μουσική σκηνή ΒΕΝΤΕΤΑ, στις 21:00! Όσοι τις ξέρετε τις ζητήσατε και όσοι δεν τις ξέρετε… κακώς! Να πάτε να τις μάθετε!

stringless-1.jpg

Ρεμπετιέν: Το σμυρναίικο τραγούδι συναντά το ρεμπέτικο και την ελληνική παραδοσιακή μουσική σε ένα μοναδικό live από τους Rebetien, την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, στη μουσική σκηνή ξέΦωτο. Το μουσικό σχήμα, που μετρά 8 χρόνια ζωής, εστιάζει στον φυσικό και ακουστικό ήχο των οργάνων. Με το νέο τους δίσκο στα σκαριά και με την ανάγκη τους για συνεχή πειραματισμό και εξέλιξη, προσκαλούν το μουσικό κοινό της πόλης σε μία βραδιά ανανεωμένου ρεπερτορίου που θα ευχαριστήσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς του είδους.

1-UxkHx.jpg

ΣΙΝΕΜΑ

Υπάρχει Θεός, το όνομά της είναι Πετρούνια: Το κοινωνικό δράμα της Τεόνα Στρούγκαρ Μιτέφσκα, που διεκδικεί το βραβείο LUX για το 2019, έρχεται στην αίθουσα του Ολύμπιον «Παύλος Ζάννας» από την Πέμπτη 21 έως και την Τετάρτη 27 Νοεμβρίου. Η αληθινή ιστορία της «Πετρούνια» ζωντανεύει για ακόμα μία φορά για όσους δεν πρόλαβαν να τη μάθουν στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου αλλά και για όσους δεν αρκέστηκαν στη μία φορά. Κόντρα στη συντηρητική ορθόδοξη κοινωνία της Βόρειας Μακεδονίας, η «Πετρούνια» βουτά μαζί με τους άνδρες την ημέρα των Θεοφανείων και πιάνει τον Σταυρό. Εκείνον που θα κουβαλήσει για το επόμενο διάστημα προσπαθώντας να επιβιώσει σε μία κοινωνία που θα την κατασπαράξει για αυτή την πράξη! Μία ταινία ύμνος στην ισότητα ενάντια στον συντηρητισμό και τις παρωχημένες απόψεις. Εδώ θα βρείτε τις ώρες προβολών της ταινίας αλλά και το εβδομαδιαίο πρόγραμμα του Φ.Κ.Θ.

yparxei-theos.jpg

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Art-Thessaloniki Contemporary Art Fair: Η «4η Art-Thessaloniki Contemporary Art Fair», πραγματοποιείται για ακόμα μία χρονιά στην πόλη μας, στα περίπτερα 10, 9 και 8 της ΔΕΘ-HELEXPO, από την Πέμπτη 21 έως και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου. Οι επισκέπτες θα περιηγηθούν σε μουσεία και αίθουσες τέχνης απολαμβάνοντας πρωτότυπες και σπάνιες εκθέσεις ορόσημα όπως την "Unexpected Dialogue" των Picasso & Jankulovski. Επίτιμος καλεσμένος στη φετινή διοργάνωση είναι μεταξύ άλλων ο Έλληνο - Αμερικανός εικαστικός και ηθοποιός Βilly Zane που θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για αυτές τις μέρες! Μάθετε περισσότερα για τη διοργάνωση εδώ.

ssaloniki-art-1.jpg

Ξεναγήσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα από την 7η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης: Για όσους δεν τόλμησαν ακόμα να κάνουν στάση στους χώρους τέχνης της 7ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, η διοργάνωση προσφέρει ξεναγήσεις ανοιχτές για το κοινό αλλά και εκπαιδευτικά προγράμματα προκειμένου να κάνετε κι εσείς μία «ΣΤΑΣΗ» και να μπορέσετε να απαντήσετε ερωτήματα όπως «Μπορεί μια κουρτίνα να μεταμορφωθεί σε χορευτή που κινείται ανάμεσα σε έργα τέχνης και θεατές; Μπορούν τα παιδιά του δρόμου να μετατραπούν σε καλλιτέχνες φωτογράφους; Και μπορούμε να δούμε τι βλέπουν πίσω από τα κάγκελα οι κρατούμενοι σε 18 σωφρονιστικά ιδρύματα στην Ελλάδα;» κ.α. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προγραμματισμένες ξεναγήσεις και επισκέψεις θα βρείτε εδώ.

18η Έκθεση Comic 'N' Play "Ένας Καινούργιος Κόσμος": H έκθεση ύμνος στους Έλληνες δημιουργούς comic επανέρχεται δυναμικά για 18η χρονιά! Από την Παρασκευή 22 μέχρι και την Κυριακή 24 Νοεμβρίου, η Αποθήκη Γ’ στο Λιμάνι, περιμένει τον κάθε comic lover για να γνωρίσει Έλληνες δημιουργούς, να συμμετέχει σε παιχνίδια ρόλων και φαντασίας, να τσεκάρει τα bazaars και να παρακολουθήσει εργαστήρια, ομιλίες και προβολές ταινιών!

comin-n-play.jpg

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία