ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική Ατζέντα Τριημέρου

Θέατρο, σινεμά, μουσική περιλαμβάνουν οι προτάσεις του makthes.gr

 23/08/2019 11:00

Πολιτιστική Ατζέντα Τριημέρου

Θέατρο

«Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη στα Μερκούρεια 2019

«Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση σε μια παρτίδα δεξιοτεχνίας . «Το Τάβλι» είναι μια κωμωδία χαρακτήρων, που αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή».

Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) δυο φίλοι και κουνιάδοι, κάθονται ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα μετά από ένα μεσημεριανό ύπνο, την ώρα του ιερού απογευματινού καφέ στη βεράντα τους και συζητούν πως θα πιάσουν την καλή και θα γλυτώσουν από τη φτώχεια τους. Το σχέδιο «όπως πάντα» καλά οργανωμένο και σίγουρο, μας δείχνει όλο το νεοελληνικό όνειρο που πλάθεται από ευτελή υλικά. Οι δυο ήρωες μας, ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας και ο Κόλιας πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ονειρεύονται να στήσουν μαζί μια κομπίνα, με στόχο τα μεγάλα κέρδη και την είσοδο στην υψηλή κοινωνία. Δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα, συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας. Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Κάρολου Κούν 13, Συκιές, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310631305) Σάββατο 24 Αυγούστου στις 21:00

Ο «Μιστέρο Μπούφο» του Ντάριο Φο στα Μερκούρεια 2019

Το θεατρικό έργο «Μιστέρο Μπούφο» του Ντάριο Φο επέλεξε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας να ανεβάσει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή του θεάτρου Μερκούρεια 2019 την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019. Τα ιερά μυστήρια του Μεσαίωνα και οι πιο κωμικές σκηνές τους στάθηκαν η έμπνευσή του βραβευμένου συγγραφέα για να δημιουργήσει με τη σατιρική του πένα ένα αριστούργημα κοινωνικοπολιτικού σχολιασμού και ξεκαρδιστικών στιγμών. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ξεχωριστή κωμωδία, μια καυστική σάτιρα. Ο Ντάριο Φο μεταγράφει τις εμβόλιμες κωμικές σκηνές των μεσαιωνικών λειτουργικών δραμάτων στα κείμενα που του χάρισαν το βραβείο Νόμπελ, όπου το θείο και το ανθρώπινο δράμα ξαναδιαβάζονται με τραγικό και συνάμα κωμικό τρόπο και με έντονο κοινωνικοπολιτικό σχόλιο και καυστική σάτιρα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το συγκεκριμένο έργο έχει μεταφραστεί σε 30 διαφορετικές γλώσσες και έχει παρουσιαστεί σε όλον τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία. Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Κάρολου Κούν 13, Συκιές, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310631305) Κυριακή 25 Αυγούστου στις 21:00

mistero-boufo.jpg

«Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία!» του Ροζέ Βιτράκ στο ΚΘΒΕ

Το σουρεαλιστικό πρωτότυπο έργο του Ροζέ Βιτράκ «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία!» σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη, και σε μετάφραση Παύλου Μάτεσις, κάνει πρεμιέρα στις 12 Ιουλίου 2019 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, και θα μας κρατήσει συντροφιά σε όσους μείνουν το καλοκαίρι στην πόλη, αλλά και στους ξένους επισκέπτες, καθώς οι παραστάσεις στην ΕΜΣ θα είναι όλες υπερτιτλισμένες στα αγγλικά. Ο Βασίλης Ντάρμας, που το χειμώνα κέρδισε κοινό και κριτικούς με την ερμηνεία του στην παράσταση της Νεανικής σκηνής «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα», θα ενσαρκώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Βικτόρ, ενός εννιάχρονου αγοριού με πληθωρική ευαισθησία και ασυμβίβαστη προσωπικότητα. Στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2, τηλέφωνο επικοινωνίας 2315 200200) Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 21:00

Παιδικό Θέατρo

Το Βαλς με τα Παραμύθια από την Κάρμεν Ρουγγέρη στο Θέατρο Κήπου

Η Κάρμεν Ρουγγέρη με τους συνεργάτες της κατάφεραν να «ντύσουν» έξι παραμύθια με την μουσική του Γιόχαν Στράους – τον πατέρα του Βαλς- και μας τα παρουσιάζουν την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 στο Θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη, στην παράσταση «Το Βαλς με τα Παραμύθια». Πώς θα γίνει αυτό, αφού ο συνθέτης αυτός δεν συνέθεσε ποτέ μουσική για όπερα ή οπερέτα με θέμα κάποιο παραμύθι; Πολύ εύκολα! απαντάει η Κάρμεν Ρουγγέρη. Με πολύχρωμα κοστούμια, σε παραμυθένια σκηνικά. Θέατρο Κήπου (Νικολάου Γερμανού, Πλατεία ΧΑΝΘ, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310256775) Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 21:00

Κινηματογράφος

Σχέδιο Απόδρασης: Προσωπική Υπόθεση (Escape Plan: The Extractors)

Θέλοντας να εκδικηθούν τον δημιουργό της φυλακής υψηλής τεχνολογίας από την οποία μόλις απέδρασαν, ο Ρέι Μπρέσλιν και η ομάδα του διασταυρώνονται με τον Σεν, έναν ακόμα περιβόητο δραπέτη και σύμμαχο που αναζητά την απαχθείσα κόρη ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου. Η δίψα τους για εκδίκηση και η νέα τους αποστολή θα συγκρουστούν όταν διαρρήξουν το Devil’s Station, μια αδιαπέραστη γοτθική φυλακή, όπου το κορίτσι κρατείται όμηρος. Μια σκοτεινή φυλακή που δημιουργήθηκε από τον ορκισμένο εχθρό του

Θεέ μου τι σου Κάναμε; 2 (Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu?)

Μετά τους τέσσερις γάμους που κλυδώνισαν την οικογένειά τους, ο Κλοντ και η Μαρί Βερνέιγ έχουν να αντιμετωπίσουν ένα καινούργιο πρόβλημα. Οι τέσσερις γαμπροί τους έχουν αποφασίσει να φύγουν από τη Γαλλία με τις συζύγους και τα παιδιά τους και να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Ανίκανοι να φανταστούν ότι η οικογένειά τους δεν θα είναι κοντά, ο Κλοντ και η Μαρί προσπαθούν απεγνωσμένα να τους κρατήσουν δίπλα τους.

Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του (Spider-Man: Far from Home)

O φιλικός και παιδί-της-διπλανής-πόρτας υπέρ-ήρωας αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Νεντ, MJ και την υπόλοιπη «τάξη» σε διακοπές στην Ευρώπη. Αν και τα σχέδια του Πίτερ είναι να αφήσει για λίγο πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις, ξαφνικά θα χαλάσουν όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.

Κάποτε στο Χόλιγουντ (Once Upon a Time in Hollywood)

To Κάποτε… στο Χόλιγουντ, του Quentin Tarantino επισκέπτεται το Λος Άντζελες του 1969, όπου όλα αλλάζουν, όταν ο διάσημος τηλεοπτικός αστέρας Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) και ο επί χρόνια κινηματογραφικός του «παρτενέρ», που εκτελεί χρέη κασκαντέρ, Cliff Booth (Brad Pitt) βρίσκονται σε μια βιομηχανία που δεν μπορούν πλέον να αναγνωρίσουν.

Μεσοκαλόκαιρο (Midsommar)

Η Ντάνι (Φλόρενς Πιού) και ο Κρίστιαν (Τζάκ Ρέινορ) είναι ένα νεαρό ζευγάρι από την Αμερική, του οποίου η σχέση είναι υπό διάλυση. Όμως, μετά από μία οικογενειακή τραγωδία που ταράζει την Ντάνι, το πένθος τους φέρνει πάλι κοντά και η Ντάνι αυτοπροσκαλείται σε ένα ταξίδι του Ντάνι με τους φίλους του σε ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα το μεσοκαλόκαιρο σε ένα απομονωμένο σουηδικό χωριό. Αυτό που ξεκινάει σαν μία ανέμελη καλοκαιρινή περιπέτεια σε ένα ηλιόλουστο καταφύγιο, παίρνει νοσηρή τροπή, όταν οι κάτοικοι του χωριού προσκαλούν τους καλεσμένους να συμμετέχουν σε εορτασμούς που μεταμορφώνουν αυτόν τον παράδεισο σε ένα όλο και πιο ανησυχητικό και ενοχλητικό μέρος.

midsommar.jpg

Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη (A Rainy Day in New York)

Ο Γκάτσμπι (Τιμοτέ Σαλαμέ) και η Άσλεϊ (Ελ Φάνινγκ) ετοιμάζονται να περάσουν ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη, όμως τα σχέδιά τους θα ανατραπούν όταν η Άσλεϊ αναλαμβάνει να πάρει συνέντευξη από τον σκηνοθέτη Ρόλαντ Πόλαρντ (Λιβ Σράιμπερ). Οι δυο τους αναγκάζονται να πάρουν διαφορετικούς δρόμους και ο καθένας γνωρίζει καινούργια πρόσωπα και ζει απίστευτες περιπέτειες. Κι όλα αυτά ενώ η ηλιοφάνεια δίνει τη θέση της στις ψιχάλες της βροχής! Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν είναι μια υπέροχη ρομαντική κωμωδία με ένα καστ πολλών αστέρων.

a-rainy-day-in-new-york.jpg

Ο Χορός της Ζωής Μου (Yuli)

Σε σενάριο του Πολ Λάβερτι, η μυθιστορηματική ζωή του Κουβανού χορευτή Κάρλος Ακόστα γίνεται ταινία, πιο δυνατή στα κομμάτια του χορού παρά της αφήγησης.

Πρόσκληση σε Γεύμα Από Έναν Υποψήφιο Δολοφόνο (Murder by Death)

Ο Ρόμπερτ Μουρ σκηνοθετεί ένα all-star cast ηθοποιών στην αξεπέραστη παρωδία των παραδοσιακών φιλμ μυστηρίου. Το σενάριο υπογράφει ο κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας Νιλ Σάιμον, που έφυγε πέρσι από τη ζωή. Οι πιο διάσημοι ντετέκτιβ του κόσμου προσκαλούνται σε μια μυστηριώδη έπαυλη για δείπνο. Ο οικοδεσπότης τους ανακοινώνει ότι θα γίνει ένας φόνος μέσα στο σπίτι μέχρι τα μεσάνυχτα- εκείνοι καλούνται να λύσουν το μυστήριο. Η αμοιβή του νικητή θα είναι 1 εκατομμύριο δολάρια.

Μουσική

Κώστας Μυλώσης Rock Band Live στο Ανατολικό

Κώστας Μυλώσης rock band live στο The Garden Bar, στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης. Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 22:30. Με τραγούδια από την πορεία με τις "Δυτικές Συνοικίες", προσωπικά τραγούδια και πολλές επιλογές από την ελληνική και ξένη rock μουσική σκηνή. Ηλ.κιθάρα: Κώστας Βρετός Μπάσο: Κώστας Δομενικιώτης Τύμπανα, φωνή: Χρήστος Κιάτας.

myloshs.jpg

Εύη Σιαμαντά Live στο Liquido

- Η Εύη Σιαμαντά, μετά την μεγάλη επιτυχία του προγράμματος της, επιστρέφει για δύο τελευταίες Αυγουστιάτικες εμφανίσεις, όπως πάντα στην πισίνα του Liquido Pool Lounge Restaurant ( Περιοχή Αεροδρομίου, έναντι στροφή Καζίνο, τηλέφωνο επικοινωνίας 231 047 4474) Πέμπτη 22 και 29 Αυγούστου, στις 22:30, η Εύη Σιαμαντά αναλαμβάνει να δώσει ξεχωριστή γοητεία στις καλοκαιρινές μας βραδιές.

siamata.jpg

Party-Dj Sets

The Robbed - Early Sundays

Οι Κυριακές στη πόλη αποκτούν άλλο ρυθμό. ‘’Early Sundays’’ στο RoofTop (Ταράτσα) του WonderWall Cafe Bar ( Αιγύπτου 18, τηλέφωνο επικοινωνίας 694 228 8346) κάθε Κυριακή. Αυτή τη Κυριακή 25/08 στις 19:00, ο The Robbed ανεβαίνει στη ταράτσα με τους καλοκαιρινούς afro ήχους του.

K-POP Party στο Wonderwall

To Wonderwall café-Bar ( Αιγύπτου 18, τηλέφωνο επικοινωνίας 694 228 8346) πραγματοποιεί το πρώτο του K-POP party, την Παρασκευή 23 Αυγούστου, από τις 19:00 και μετά. Το μουσικό είδος της K-POP, έχει όλο και περισσότερους οπαδούς στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, με τους δυναμικούς και «πολύχρωμους» ήχους του, αλλά και την μαξιμαλιστική αισθητική και παραγωγή του, να ασκούν ιδιαίτερη γοητεία στο κοινό. Είσοδος 4€ με αναψυκτικό/Μπυρα

Ypsilon 2nd B-day Party

To Ypsilon κλείνει τα 2 του χρόνια και σας προσκαλεί σε ένα γενέθλιο πάρτυ για να γιορτάσουμε μαζί με 4 dj sets, ένα live, γλειφιτζούρια και αιθυλική αλκοόλη.

LINE UP:

Phred Noir (DJ SET)

Ο Phred Noir είναι γνωστός ως το 1/2 των Slow Porn μαζί με τον Remain, αλλά και μέσα από την εταιρεία του La Dame Νoir με την ιδιότητα του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Scot Dech (DJ SET)

Για πάνω από 10 χρόνια δραστηριοποιείται και διανύει μία εξελικτική πορεία ως dj αλλά και ως παραγωγός συμμετέχοντας σε ενδιαφέρον μουσικά θέματα τα οποία δημιουργεί είτε μόνος του είτε προσκαλώντας guests με το It’s Raw και το Outer Walls.

Unickue (DJ SET)

O Unickue (Nico Evaggelou) συλλέγει και παίζει μουσική από το 2006 και αποτελεί το 1/2 της δραστήριας It's Raw και του Outer Walls στα οποία έχει αναλάβει δράση ως resident αλλά και διοργανωτικό μέλος. Η αισθητική του έχει σκόπιμα μία τυχαία προσέγγιση αποτελούμενη από mutant disco, voodoo και drone house ενώ συχνά μεταβαίνει σε πιο δυναμικά dj-set συγχωνεύοντας αντανακλαστικές μελωδίες με επίμονα

μπάσα.

Phon (DJ SET)

Ο Phon είναι από τη Θεσσαλονίκη και τακτικά θα τον συναντάτε να παίζει αλλά και να ψαχουλεύει δίσκους γύρω από ένα μεγάλο μουσικό εύρος από κάθε γωνιά της

γης.

Onepointwo (LIVE)

Ο εκ Θεσσαλονίκης προερχόμενος και κατά κόσμον Κωνσταντίνος Γιαζλας, με κύριο μέλημά του την συνέχη ενημέρωσή του σε sci-fi ταινιες, 50ς και 60ς πειραματική πρωτοπορία, μοτορικά drum μοτίβα και αιθέριες μελώδιες, επιδιώκει την επίτευξη ενός μουσικού κόσμου με τα παραπάνω στοιχεία.

Ypsilon ( Εδέσσης 6, τηλέφωνο επικοινωνίας 231 053 0480)

Σάββατο 24 Αυγούστου από τις 18:00 και μετά

ypsilon-party-b-day.jpg

Θέατρο

«Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη στα Μερκούρεια 2019

«Το Τάβλι» του Δημήτρη Κεχαΐδη σε σκηνοθεσία Λευτέρη Γιοβανίδη με τους Ιεροκλή Μιχαηλίδη και Γεράσιμο Σκιαδαρέση σε μια παρτίδα δεξιοτεχνίας . «Το Τάβλι» είναι μια κωμωδία χαρακτήρων, που αποδίδεται γλαφυρά η νεοελληνική πραγματικότητα και το ενδόμυχο όνειρο του νεοέλληνα «να πιάσει την καλή».

Ο Φώντας (Γεράσιμος Σκιαδαρέσης) και ο Κόλιας (Ιεροκλής Μιχαηλίδης) δυο φίλοι και κουνιάδοι, κάθονται ένα ζεστό αυγουστιάτικο απόγευμα μετά από ένα μεσημεριανό ύπνο, την ώρα του ιερού απογευματινού καφέ στη βεράντα τους και συζητούν πως θα πιάσουν την καλή και θα γλυτώσουν από τη φτώχεια τους. Το σχέδιο «όπως πάντα» καλά οργανωμένο και σίγουρο, μας δείχνει όλο το νεοελληνικό όνειρο που πλάθεται από ευτελή υλικά. Οι δυο ήρωες μας, ο Φώντας, άνθρωπος της πιάτσας και ο Κόλιας πρώην αντιστασιακός και νυν λαχειοπώλης, ονειρεύονται να στήσουν μαζί μια κομπίνα, με στόχο τα μεγάλα κέρδη και την είσοδο στην υψηλή κοινωνία. Δύο χαρακτήρες αυθεντικοί, λαϊκοί, οικείοι, αναγνωρίσιμοι, τραγικοί και κωμικοί συνάμα, συνοψίζουν την ουσία της νεοελληνικής φιλοσοφίας. Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Κάρολου Κούν 13, Συκιές, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310631305) Σάββατο 24 Αυγούστου στις 21:00

Ο «Μιστέρο Μπούφο» του Ντάριο Φο στα Μερκούρεια 2019

Το θεατρικό έργο «Μιστέρο Μπούφο» του Ντάριο Φο επέλεξε το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας να ανεβάσει στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης», συμμετέχοντας στη μεγάλη γιορτή του θεάτρου Μερκούρεια 2019 την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019. Τα ιερά μυστήρια του Μεσαίωνα και οι πιο κωμικές σκηνές τους στάθηκαν η έμπνευσή του βραβευμένου συγγραφέα για να δημιουργήσει με τη σατιρική του πένα ένα αριστούργημα κοινωνικοπολιτικού σχολιασμού και ξεκαρδιστικών στιγμών. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ξεχωριστή κωμωδία, μια καυστική σάτιρα. Ο Ντάριο Φο μεταγράφει τις εμβόλιμες κωμικές σκηνές των μεσαιωνικών λειτουργικών δραμάτων στα κείμενα που του χάρισαν το βραβείο Νόμπελ, όπου το θείο και το ανθρώπινο δράμα ξαναδιαβάζονται με τραγικό και συνάμα κωμικό τρόπο και με έντονο κοινωνικοπολιτικό σχόλιο και καυστική σάτιρα. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι το συγκεκριμένο έργο έχει μεταφραστεί σε 30 διαφορετικές γλώσσες και έχει παρουσιαστεί σε όλον τον κόσμο με μεγάλη επιτυχία. Ανοικτό Θέατρο Συκεών «Μάνος Κατράκης» (Κάρολου Κούν 13, Συκιές, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310631305) Κυριακή 25 Αυγούστου στις 21:00

mistero-boufo.jpg

«Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία!» του Ροζέ Βιτράκ στο ΚΘΒΕ

Το σουρεαλιστικό πρωτότυπο έργο του Ροζέ Βιτράκ «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία!» σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη, και σε μετάφραση Παύλου Μάτεσις, κάνει πρεμιέρα στις 12 Ιουλίου 2019 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, και θα μας κρατήσει συντροφιά σε όσους μείνουν το καλοκαίρι στην πόλη, αλλά και στους ξένους επισκέπτες, καθώς οι παραστάσεις στην ΕΜΣ θα είναι όλες υπερτιτλισμένες στα αγγλικά. Ο Βασίλης Ντάρμας, που το χειμώνα κέρδισε κοινό και κριτικούς με την ερμηνεία του στην παράσταση της Νεανικής σκηνής «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα», θα ενσαρκώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Βικτόρ, ενός εννιάχρονου αγοριού με πληθωρική ευαισθησία και ασυμβίβαστη προσωπικότητα. Στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2, τηλέφωνο επικοινωνίας 2315 200200) Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 21:00

Παιδικό Θέατρo

Το Βαλς με τα Παραμύθια από την Κάρμεν Ρουγγέρη στο Θέατρο Κήπου

Η Κάρμεν Ρουγγέρη με τους συνεργάτες της κατάφεραν να «ντύσουν» έξι παραμύθια με την μουσική του Γιόχαν Στράους – τον πατέρα του Βαλς- και μας τα παρουσιάζουν την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 στο Θέατρο Κήπου στη Θεσσαλονίκη, στην παράσταση «Το Βαλς με τα Παραμύθια». Πώς θα γίνει αυτό, αφού ο συνθέτης αυτός δεν συνέθεσε ποτέ μουσική για όπερα ή οπερέτα με θέμα κάποιο παραμύθι; Πολύ εύκολα! απαντάει η Κάρμεν Ρουγγέρη. Με πολύχρωμα κοστούμια, σε παραμυθένια σκηνικά. Θέατρο Κήπου (Νικολάου Γερμανού, Πλατεία ΧΑΝΘ, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310256775) Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 21:00

Κινηματογράφος

Σχέδιο Απόδρασης: Προσωπική Υπόθεση (Escape Plan: The Extractors)

Θέλοντας να εκδικηθούν τον δημιουργό της φυλακής υψηλής τεχνολογίας από την οποία μόλις απέδρασαν, ο Ρέι Μπρέσλιν και η ομάδα του διασταυρώνονται με τον Σεν, έναν ακόμα περιβόητο δραπέτη και σύμμαχο που αναζητά την απαχθείσα κόρη ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου. Η δίψα τους για εκδίκηση και η νέα τους αποστολή θα συγκρουστούν όταν διαρρήξουν το Devil’s Station, μια αδιαπέραστη γοτθική φυλακή, όπου το κορίτσι κρατείται όμηρος. Μια σκοτεινή φυλακή που δημιουργήθηκε από τον ορκισμένο εχθρό του

Θεέ μου τι σου Κάναμε; 2 (Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu?)

Μετά τους τέσσερις γάμους που κλυδώνισαν την οικογένειά τους, ο Κλοντ και η Μαρί Βερνέιγ έχουν να αντιμετωπίσουν ένα καινούργιο πρόβλημα. Οι τέσσερις γαμπροί τους έχουν αποφασίσει να φύγουν από τη Γαλλία με τις συζύγους και τα παιδιά τους και να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Ανίκανοι να φανταστούν ότι η οικογένειά τους δεν θα είναι κοντά, ο Κλοντ και η Μαρί προσπαθούν απεγνωσμένα να τους κρατήσουν δίπλα τους.

Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του (Spider-Man: Far from Home)

O φιλικός και παιδί-της-διπλανής-πόρτας υπέρ-ήρωας αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Νεντ, MJ και την υπόλοιπη «τάξη» σε διακοπές στην Ευρώπη. Αν και τα σχέδια του Πίτερ είναι να αφήσει για λίγο πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις, ξαφνικά θα χαλάσουν όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.

Κάποτε στο Χόλιγουντ (Once Upon a Time in Hollywood)

To Κάποτε… στο Χόλιγουντ, του Quentin Tarantino επισκέπτεται το Λος Άντζελες του 1969, όπου όλα αλλάζουν, όταν ο διάσημος τηλεοπτικός αστέρας Rick Dalton (Leonardo DiCaprio) και ο επί χρόνια κινηματογραφικός του «παρτενέρ», που εκτελεί χρέη κασκαντέρ, Cliff Booth (Brad Pitt) βρίσκονται σε μια βιομηχανία που δεν μπορούν πλέον να αναγνωρίσουν.

Μεσοκαλόκαιρο (Midsommar)

Η Ντάνι (Φλόρενς Πιού) και ο Κρίστιαν (Τζάκ Ρέινορ) είναι ένα νεαρό ζευγάρι από την Αμερική, του οποίου η σχέση είναι υπό διάλυση. Όμως, μετά από μία οικογενειακή τραγωδία που ταράζει την Ντάνι, το πένθος τους φέρνει πάλι κοντά και η Ντάνι αυτοπροσκαλείται σε ένα ταξίδι του Ντάνι με τους φίλους του σε ένα μοναδικό στο είδος του φεστιβάλ που λαμβάνει χώρα το μεσοκαλόκαιρο σε ένα απομονωμένο σουηδικό χωριό. Αυτό που ξεκινάει σαν μία ανέμελη καλοκαιρινή περιπέτεια σε ένα ηλιόλουστο καταφύγιο, παίρνει νοσηρή τροπή, όταν οι κάτοικοι του χωριού προσκαλούν τους καλεσμένους να συμμετέχουν σε εορτασμούς που μεταμορφώνουν αυτόν τον παράδεισο σε ένα όλο και πιο ανησυχητικό και ενοχλητικό μέρος.

midsommar.jpg

Μια Βροχερή Μέρα στη Νέα Υόρκη (A Rainy Day in New York)

Ο Γκάτσμπι (Τιμοτέ Σαλαμέ) και η Άσλεϊ (Ελ Φάνινγκ) ετοιμάζονται να περάσουν ένα ρομαντικό σαββατοκύριακο στη Νέα Υόρκη, όμως τα σχέδιά τους θα ανατραπούν όταν η Άσλεϊ αναλαμβάνει να πάρει συνέντευξη από τον σκηνοθέτη Ρόλαντ Πόλαρντ (Λιβ Σράιμπερ). Οι δυο τους αναγκάζονται να πάρουν διαφορετικούς δρόμους και ο καθένας γνωρίζει καινούργια πρόσωπα και ζει απίστευτες περιπέτειες. Κι όλα αυτά ενώ η ηλιοφάνεια δίνει τη θέση της στις ψιχάλες της βροχής! Η νέα ταινία του Γούντι Άλεν είναι μια υπέροχη ρομαντική κωμωδία με ένα καστ πολλών αστέρων.

a-rainy-day-in-new-york.jpg

Ο Χορός της Ζωής Μου (Yuli)

Σε σενάριο του Πολ Λάβερτι, η μυθιστορηματική ζωή του Κουβανού χορευτή Κάρλος Ακόστα γίνεται ταινία, πιο δυνατή στα κομμάτια του χορού παρά της αφήγησης.

Πρόσκληση σε Γεύμα Από Έναν Υποψήφιο Δολοφόνο (Murder by Death)

Ο Ρόμπερτ Μουρ σκηνοθετεί ένα all-star cast ηθοποιών στην αξεπέραστη παρωδία των παραδοσιακών φιλμ μυστηρίου. Το σενάριο υπογράφει ο κορυφαίος θεατρικός συγγραφέας Νιλ Σάιμον, που έφυγε πέρσι από τη ζωή. Οι πιο διάσημοι ντετέκτιβ του κόσμου προσκαλούνται σε μια μυστηριώδη έπαυλη για δείπνο. Ο οικοδεσπότης τους ανακοινώνει ότι θα γίνει ένας φόνος μέσα στο σπίτι μέχρι τα μεσάνυχτα- εκείνοι καλούνται να λύσουν το μυστήριο. Η αμοιβή του νικητή θα είναι 1 εκατομμύριο δολάρια.

Μουσική

Κώστας Μυλώσης Rock Band Live στο Ανατολικό

Κώστας Μυλώσης rock band live στο The Garden Bar, στο Ανατολικό Θεσσαλονίκης. Παρασκευή 23 Αυγούστου στις 22:30. Με τραγούδια από την πορεία με τις "Δυτικές Συνοικίες", προσωπικά τραγούδια και πολλές επιλογές από την ελληνική και ξένη rock μουσική σκηνή. Ηλ.κιθάρα: Κώστας Βρετός Μπάσο: Κώστας Δομενικιώτης Τύμπανα, φωνή: Χρήστος Κιάτας.

myloshs.jpg

Εύη Σιαμαντά Live στο Liquido

- Η Εύη Σιαμαντά, μετά την μεγάλη επιτυχία του προγράμματος της, επιστρέφει για δύο τελευταίες Αυγουστιάτικες εμφανίσεις, όπως πάντα στην πισίνα του Liquido Pool Lounge Restaurant ( Περιοχή Αεροδρομίου, έναντι στροφή Καζίνο, τηλέφωνο επικοινωνίας 231 047 4474) Πέμπτη 22 και 29 Αυγούστου, στις 22:30, η Εύη Σιαμαντά αναλαμβάνει να δώσει ξεχωριστή γοητεία στις καλοκαιρινές μας βραδιές.

siamata.jpg

Party-Dj Sets

The Robbed - Early Sundays

Οι Κυριακές στη πόλη αποκτούν άλλο ρυθμό. ‘’Early Sundays’’ στο RoofTop (Ταράτσα) του WonderWall Cafe Bar ( Αιγύπτου 18, τηλέφωνο επικοινωνίας 694 228 8346) κάθε Κυριακή. Αυτή τη Κυριακή 25/08 στις 19:00, ο The Robbed ανεβαίνει στη ταράτσα με τους καλοκαιρινούς afro ήχους του.

K-POP Party στο Wonderwall

To Wonderwall café-Bar ( Αιγύπτου 18, τηλέφωνο επικοινωνίας 694 228 8346) πραγματοποιεί το πρώτο του K-POP party, την Παρασκευή 23 Αυγούστου, από τις 19:00 και μετά. Το μουσικό είδος της K-POP, έχει όλο και περισσότερους οπαδούς στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, με τους δυναμικούς και «πολύχρωμους» ήχους του, αλλά και την μαξιμαλιστική αισθητική και παραγωγή του, να ασκούν ιδιαίτερη γοητεία στο κοινό. Είσοδος 4€ με αναψυκτικό/Μπυρα

Ypsilon 2nd B-day Party

To Ypsilon κλείνει τα 2 του χρόνια και σας προσκαλεί σε ένα γενέθλιο πάρτυ για να γιορτάσουμε μαζί με 4 dj sets, ένα live, γλειφιτζούρια και αιθυλική αλκοόλη.

LINE UP:

Phred Noir (DJ SET)

Ο Phred Noir είναι γνωστός ως το 1/2 των Slow Porn μαζί με τον Remain, αλλά και μέσα από την εταιρεία του La Dame Νoir με την ιδιότητα του καλλιτεχνικού διευθυντή.

Scot Dech (DJ SET)

Για πάνω από 10 χρόνια δραστηριοποιείται και διανύει μία εξελικτική πορεία ως dj αλλά και ως παραγωγός συμμετέχοντας σε ενδιαφέρον μουσικά θέματα τα οποία δημιουργεί είτε μόνος του είτε προσκαλώντας guests με το It’s Raw και το Outer Walls.

Unickue (DJ SET)

O Unickue (Nico Evaggelou) συλλέγει και παίζει μουσική από το 2006 και αποτελεί το 1/2 της δραστήριας It's Raw και του Outer Walls στα οποία έχει αναλάβει δράση ως resident αλλά και διοργανωτικό μέλος. Η αισθητική του έχει σκόπιμα μία τυχαία προσέγγιση αποτελούμενη από mutant disco, voodoo και drone house ενώ συχνά μεταβαίνει σε πιο δυναμικά dj-set συγχωνεύοντας αντανακλαστικές μελωδίες με επίμονα

μπάσα.

Phon (DJ SET)

Ο Phon είναι από τη Θεσσαλονίκη και τακτικά θα τον συναντάτε να παίζει αλλά και να ψαχουλεύει δίσκους γύρω από ένα μεγάλο μουσικό εύρος από κάθε γωνιά της

γης.

Onepointwo (LIVE)

Ο εκ Θεσσαλονίκης προερχόμενος και κατά κόσμον Κωνσταντίνος Γιαζλας, με κύριο μέλημά του την συνέχη ενημέρωσή του σε sci-fi ταινιες, 50ς και 60ς πειραματική πρωτοπορία, μοτορικά drum μοτίβα και αιθέριες μελώδιες, επιδιώκει την επίτευξη ενός μουσικού κόσμου με τα παραπάνω στοιχεία.

Ypsilon ( Εδέσσης 6, τηλέφωνο επικοινωνίας 231 053 0480)

Σάββατο 24 Αυγούστου από τις 18:00 και μετά

ypsilon-party-b-day.jpg

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία