ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική Ατζέντα Τριημέρου

Θέατρο, σινεμά, μουσική περιλαμβάνουν οι προτάσεις του makthes.gr

 12/07/2019 10:00

Πολιτιστική Ατζέντα Τριημέρου

Κωνσταντίνος Καντόγλου 

Θέατρο

«Οι Γαμπροί της Ευτυχίας» με Γ. Μπέζο & Δ. Λαμπρόγιαννη στη Θεσσαλονίκη

Οι «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας» είναι μια κλασική ελληνική κωμωδία που επικεντρώνεται στις προσπάθειες του Βαγγέλη Ταρνιάτη (Γιάννης Μπέζος) να παντρέψει την αδελφή του Ευτυχία (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) και υπόσχεται να μας χαρίσει άφθονο γέλιο την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Δάσους.

Οι δύο πρωταγωνιστές ακολουθούν τα βήματα των δύο μεγάλων ηθοποιών Γεωργίας Βασιλειάδου και Βασίλη Αυλωνίτη που είχαν ερμηνεύσει τους ομώνυμους ρόλους στην κινηματογραφική εκδοχή του έργου το 1962 με συμπρωταγωνιστή τους ως υποψήφιο γαμπρό τον Νίκο Ρίζο στον ρόλο του Κλεομένη. Στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης (Δάσος Σέιχ Σου, τηλέφωνο επικοινωνίας 2135 200200) Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21:30

«Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία!» του Ροζέ Βιτράκ στο ΚΘΒΕ

Το σουρεαλιστικό πρωτότυπο έργο του Ροζέ Βιτράκ «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία!» σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη, και σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι, κάνει πρεμιέρα στις 12 Ιουλίου 2019 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, και θα κρατήσει συντροφιά σε όσους μείνουν το καλοκαίρι στην πόλη, αλλά και στους ξένους επισκέπτες, καθώς οι παραστάσεις στην ΕΜΣ θα είναι όλες υπερτιτλισμένες στα αγγλικά. Ο Βασίλης Ντάρμας, που το χειμώνα κέρδισε κοινό και κριτικούς με την ερμηνεία του στην παράσταση της Νεανικής σκηνής «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα», θα ενσαρκώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Βικτόρ, ενός εννιάχρονου αγοριού με πληθωρική ευαισθησία και ασυμβίβαστη προσωπικότητα. Στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2, τηλέφωνο επικοινωνίας 2315 200200) Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21:00

victor-h-ta-paidia-sthn-exoysia.jpg

Κινηματογράφος

Η Κούκλα του Σατανά (Child’s Play)

Η κλασική ταινία τρόμου του 1988 «Η Κούκλα του Σατανά» επιστρέφει πιο εφιαλτική από ποτέ. Όλα ξεκινούν όταν μια νεαρή μητέρα, η Κάρεν (Όμπρεϊ Πλάζα), δωρίζει στον γιο της Άντι (Γκάμπριελ Μπέιτμαν) μια κούκλα Buddi, μη γνωρίζοντας την απειλητική και δολοφονική φύση που κρύβεται μέσα της. H αιμοδιψής κούκλα, που πλέον διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη, επιστρέφει για να σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο, στοιχειώνοντας σκέψεις, ψυχές και παιχνίδια.

Θεέ μου τι σου Κάναμε; 2 (Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu?)

Μετά τους τέσσερις γάμους που κλυδώνισαν την οικογένειά τους, ο Κλοντ και η Μαρί Βερνέιγ έχουν να αντιμετωπίσουν ένα καινούργιο πρόβλημα. Οι τέσσερις γαμπροί τους έχουν αποφασίσει να φύγουν από τη Γαλλία με τις συζύγους και τα παιδιά τους και να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Ανίκανοι να φανταστούν ότι η οικογένειά τους δεν θα είναι κοντά, ο Κλοντ και η Μαρί προσπαθούν απεγνωσμένα να τους κρατήσουν δίπλα τους.

70 Πεντακοσάρικα (70 Big Ones)

Η Ρακέλ πρέπει, πάση θυσία, να βρει 35.000 ευρώ μέσα σε 24 ώρες, για ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, που αφορά το παιδί της. Μετά από πολλές αρνήσεις δανειοδότησης από διάφορες τράπεζες, έχει επιτέλους κατορθώσει να πείσει μια τράπεζα να της δώσει το δάνειο. Για κακή της τύχη, στο συγκεκριμένο υποκατάστημα πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία. Τώρα η Ρακέλ θα πρέπει να φανεί πολύ πιο έξυπνη από τους ληστές προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει τα χρήματα. Και βέβαια, όταν μια μάνα έχει να σώσει το παιδί της, ακόμα και οι πλέον τρομακτικές απειλές δεν πρόκειται να την πτοήσουν.

Ο Έρωτας της Βιρτζίνια Γουλφ (Vita & Virginia)

Δύο ασυμβίβαστες γυναίκες, μία αντισυμβατική σχέση. Στο Λονδίνο του 1920, η ποιήτρια και μέλος της υψηλής κοινωνίας Βίτα Σάκβιλ-Γουεστ και η θρυλική συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ, θα ξεκινήσουν μια ταραχώδη, παθιασμένη σχέση, που θα ξεπεράσει όλα τα κοινωνικά ταμπού, θα αλλάξει για πάντα τις ζωές και το έργο τους και θα μείνει στην ιστορία. Αυτή η σχέση ενέπνευσε τη Βιρτζίνια Γουλφ να γράψει ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της: το «Ορλάντο». Βασισμένο εν μέρει στην αλληλογραφία των δύο γυναικών το Vita and Virginia είναι τολμηρό, καυστικό, αισθησιακό. Είναι κάτι για το οποίο, αν ζούσαν, θα ήταν και οι δύο περήφανες.

o-erotas-ths-birtzinia-woolf.jpg

Τεντ Μπάντι, Ένας Γοητευτικός Δολοφόνος (Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile)

Ο Τεντ: ωραίος, έξυπνος, χαρισματικός, τρυφερός. Η Λιζ: ανύπαντρη μητέρα, επιφυλακτική αλλά ερωτευμένη. Οι τρεις τους, μαζί με την κόρη της Λιζ, είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια. Μέχρι την στιγμή που ο Τεντ συλλαμβάνεται και κατηγορείται για μια σειρά από ειδεχθείς φόνους. Όταν η ανησυχία μετατρέπεται σιγά- σιγά σε παράνοια η Λιζ αναγκάζεται να αναρωτηθεί πόσο καλά γνωρίζει τον άνδρα με τον οποίο μοιράζεται τη ζωή της καθώς όλο και περισσότερες αποδείξεις έρχονται στο φως και να αποφασίσει αν ο Τεντ είναι αλήθεια αθώος ή ένοχος.

tend-body.jpg

Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του (Spider-Man: Far from Home)

O φιλικός και παιδί-της-διπλανής-πόρτας υπέρ-ήρωας αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Νεντ, MJ και την υπόλοιπη «τάξη» σε διακοπές στην Ευρώπη. Αν και τα σχέδια του Πίτερ είναι να αφήσει για λίγο πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις, ξαφνικά θα χαλάσουν όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.

Διακοπές στην Ίμπιζα (Ibiza)

Ο Φιλίπ και η Καρόλ, διαζευγμένοι και οι δύο, γνωρίζονται και ερωτεύονται τρελά. Προσπαθώντας να κερδίσει τα δύο νεαρά παιδιά της συντρόφου του, o Φιλίπ είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα. Έτσι, θα κάνει μια συμφωνία με τον μεγαλύτερο γιο της: εάν γράψει καλά στις εξετάσεις του και πάρει το απολυτήριο, θα επιλέξει εκείνος τον προορισμό των φετινών διακοπών. Κι αυτός, δεν θα είναι άλλος από την … Ίμπιζα. Για τον Φιλίπ, που είναι συνηθισμένος σε ήρεμες διακοπές, αυτό θα είναι μόνο η αρχή πολλών εκπλήξεων και ακόμα περισσότερων ξεκαρδιστικών καταστάσεων στο νησί των χιλιάδων τουριστών και των ατέλειωτων πάρτι.

Γκλόρια (Gloria Bell)

Η Γκλόρια (Julianne Moore) είναι μια απελευθερωμένη, χωρισμένη γυναίκα, που περνάει τον χρόνο της ανάμεσα στη ρουτίνα της πρωινής της δουλειάς και στις νύχτες της, που είναι γεμάτες χορό και διασκέδαση σε clubs του Λος Άντζελες. Μετά την συνάντησή της με τον Άρνολντ (John Turturro) σε μια έξοδο, βρίσκει τον εαυτό της συμμέτοχο ενός νέου ρομάντζου, αλλά στριμωγμένη ανάμεσα στη χαρά του έρωτα και στις επιπλοκές που της δημιουργεί η οικογένεια, το φλερτ και οι υποχρεώσεις της.

Από τον βραβευμένο με Όσκαρ, Sebastian Lelio (Μια Φανταστική Γυναίκα, Ανυπακοή) έρχεται μια σικάτη ρομαντική κομεντί, που έχει ένα και μοναδικό σκοπό: να καταδείξει πως ο έρωτας χτυπάει πάντα σε ανύποπτο χρόνο και πως οι σχέσεις δεν είναι ποτέ μια εύκολη υπόθεση. Αλλά κυρίως πως τίποτα δεν μπορεί να σε ρίξει, όσο κρατάει ο χορός.

Διακοπές στη Βενετία (Venice Calling)

Ο 14χρονος Εμίλ παλεύει να μεγαλώσει φυσιολογικά, αλλά βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα παλιό τροχόσπιτο, όπου ζει με τον αλλοπρόσαλλο, μεγαλύτερο αδελφό του και τους ανορθόδοξους γονείς του, ένα εκκεντρικό ζευγάρι που βρίσκει πάντα τρόπο να τον φέρνει σε δύσκολη θέση. Όταν η Πολίν, ο μεγάλος του έρωτας από το σχολείο, τον προσκαλεί στο κονσέρτο της στη Βενετία, ο πατέρας ανακοινώνει ότι πρόκειται για την τέλεια ευκαιρία να κάνουν ένα οικογενειακό ταξίδι. Με προορισμό τη Βενετία, αυτή η δυσλειτουργική ομάδα ξεκινάει ένα ταξίδι με το τροχόσπιτο, που θα εξελιχθεί σε μία απίστευτη, ξεκαρδιστική και καταλυτική περιπέτεια.

Toy Story 4

Ο Woody ήταν πάντα σίγουρος για τη θέση του στον κόσμο και το ότι προτεραιότητα του είναι η φροντίδα του παιδιού του, είτε είναι ο Andy είτε η Bonnie. Οπότε όταν το καινούριο παιχνίδι της Bonnie, που είναι καρπός χειροτεχνίας και ακούει στο όνομα Forky, αυτοαποκαλείται «σκουπίδι», ο Woody αναλαμβάνει να του δείξει ότι πρέπει να αγκαλιάσει το γεγονός ότι είναι ένα παιχνίδι. Όταν η Bonnie παίρνει την παρέα σε οικογενειακή εκδρομή, ο Woody καταλήγει σε μία απρόσμενη παράκαμψη που του επιφυλάσσει τη συνάντηση με τη χαμένη του φίλη Βο Peep. Μετά από χρόνια μοναχικής περιπλάνησης, το περιπετειώδες πνεύμα της Bonnie και οι εμπειρίες της στον δρόμο έρχονται σε αντίθεση με την ντελικάτη, πορσελάνινη επίστρωση της. Πάνω που ο Woody και η Βο συνειδητοποιούν ότι οι κόσμοι τους είναι μακριά σε ό,τι αφορά τη ζωή τους ως παιχνίδια, την ίδια στιγμή καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η πιο ασήμαντη έγνοια τους.

Μικρά Αθώα Ψέματα 2 (Nous Finirons Ensemble)

O Μαξ βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάθλιψη γι’ αυτό και ξεκινά για ένα μοναχικό Σαββατοκύριακο στο εξοχικό του. Την ίδια στιγμή, οι φίλοι του που έχει να δει τρία χρόνια καταστρώνουν ένα πάρτι έκπληξη για τα γενέθλιά του σαν μια ευκαιρία για να ξανασμίξουν. Τώρα που τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, τα ζευγάρια έχουν απομακρυνθεί, οι ζωές έχουν αλλάξει και όλοι λένε μικρά αθώα ψέματα, τι έχει απομείνει από τη φιλία; Η συνέχεια της επιτυχημένης γαλλικής κωμωδίας «Μικρά Αθώα Ψέματα» που αγαπήθηκε από το κοινό παγκοσμίως.

Αλαντίν (Aladdin)

Η καινούργια εντυπωσιακή live-action μεταφορά από ένα κλασσικό παραμύθι της Disney, είναι αυτή τη φορά ο «Αλαντίν», που ακολουθεί την ιστορία του γοητευτικού αλητάκου του δρόμου Αλαντίν (Μένα Μασούντ), της θαρραλέας και αποφασιστικής Τζάσμιν (Ναόμι Σκοτ) και του Τζίνι (Γουίλ Σμιθ) που μπορεί να είναι και εκείνο που θα ξεκλειδώσει το μέλλον τους.

Annabelle Comes Home

Αποφασισμένοι να εμποδίσουν την Annabelle από το να προκαλέσει τον όλεθρο, οι δαιμονολόγοι Εντ (Πάτρικ Γουίλσον) και Λορέν Γουόρεν (Βέρα Φαρμίγκα) κλειδώνουν τη δαιμονική κούκλα στο δωμάτιο με τα καταραμένα αντικείμενα, την τοποθετούν «με ασφάλεια» σε μία προθήκη και ζητούν την ευλογία ενός ιερέα. Όμως, έναν χρόνο αργότερα, μία δαιμονική νύχτα τρόμου παραμονεύει όταν η 10χρονη κόρη τους, Τζούντι, και οι φίλες της επισκέπτονται το δωμάτιο, ξυπνάνε την Annabelle και όλα τα κακά πνεύματα που κατοικούν εκεί.

Μουσική

Δυτικά του Μισσισιπή

Καλοκαίρι ,ζέστη ,αεράκι στο στενό και μουσικές που ταξιδεύουν την φαντασία μας στις όχθες του πιο πολυτραγουδισμένου ποταμού της Δύσης. Με χαρά και μεγάλο ενθουσιασμό, καλωσορίζουμε στην παρέα μας νέους φίλους, που θα μας ταξιδέψουν στις όχθες της Δυτικής "μαύρης" μουσικής.. Ήχοι από το παρελθόν, ακουστικά μπλούζ με επιρροές Μισισιπή, Σικάγο, Τέξας. Στο «Μαγαζάκι που σου’ λεγα» (Πατριάρχη Ιωακείμ 26, τηλέφωνο επικοινωνίας 231 402 5813 ) Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21:30

Cavalleria Rusticana

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επταπυργίου, που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσιάζεται η αριστουργηματική 'Cavalleria Rusticana'. Το έργο είναι μία μονόπρακτη όπερα του Πιέτρο Μασκάνι σε λιμπρέτο των Τζιοβάνι Ταρτσιόνι-Τοτζέττι και Γκουίντο Μενάσκι, βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Τζιοβάνι Βέργκα. Πρόκειται για ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα του βερισμού, το οποίο εντυπωσίασε το κοινό από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στη σκηνή, στις 17 Μαΐου 1890, στο Teatro Costanzi της Ρώμης, και αποτελεί μέχρι σήμερα μία από τις πλέον πολυπαιγμένες όπερες παγκοσμίως. Στο Επταπύργιο ( τηλέφωνο επικοινωνίας 231 3310400 ) Παρασκευή 12 και Κυριακή 14 Ιουλίου στις 21:30

Party-Live Events-DJ Sets

Cayetano at RoofTop WonderWall

Ο αγαπημένος CAYETANO επιστρέφει στo #RoofTop του WonderWall Cafe Bar για ακόμη ένα μοναδικό, καλοκαιρινό set. Ο CAYETANO, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, "Melanie", επανέρχεται ανανεωμένος στη Θεσσαλονίκη!

O Γιώργος Μπρατάνης μπήκε στη δισκογραφία το 1996 με το -τότε- συγκρότημά του, 'Στρογγυλό Κίτρινο'. Από το 2000 και μετά, συστήνεται ξανά στο κοινό ως 'Cayetano'. Κυκλοφορεί 2 δίσκους μόνο σε βινύλια, τα οποία σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να τα βρει κάποιος αλλά η αναγνώριση ήρθε όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Focused» το 2006, μετά από τις εξαιρετικές κριτικές και το εκτενές airplay στο βρετανικό BBC. Έκτοτε, ακολούθησαν οι προσωπικοί δίσκοι 'The Big Fall' (2009), 'Back Home'(2010), 'Once Sometime'(2012), 'The Right Time' (2015), πολλές συνεργασίες, βραβεία, υποψηφιότητες και αμέτρητα remix σε Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες! Τέλος στα μέσα Μαρτίου του 2019 αναμένεται η κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ 'Melanie'. Στο Wonderwall Café Bar ( Αιγύπτου 1, τηλέφωνο επικοινωνίας 694 228 8346) Σάββατο 13 Ιουλίου στις 22:00

cayetano.jpg

Made By Rules - Live Radio Special with Dry_Feel

Το Made by Rules αποτελεί ένα θεματικό session σε όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής. Το project αυτό ξεκίνησε το 2017 από τον Dry_Feel με την μορφή ενός πολύωρου party, βασισμένο στην αρχή της δημιουργίας της χορευτικής μουσικής και πώς αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι και σήμερα. Ένα μουσικό ταξίδι σε διαφορετικές ηπείρους, πολιτισμούς και μέρη ανά τον κόσμο και στον τρόπο που ο κάθε τόπος, συνέβαλε στη διαμόρφωση της μουσικής του μέλλοντος. Στο Πικάπ ( Ολύμπου 57, τηλέφωνο επικοινωνίας 231 027 1499) Παρασκευή 12 Ιουλίου από τις 15:00

made-by-rules.jpg

Κωνσταντίνος Καντόγλου 

Θέατρο

«Οι Γαμπροί της Ευτυχίας» με Γ. Μπέζο & Δ. Λαμπρόγιαννη στη Θεσσαλονίκη

Οι «Οι Γαμπροί της Ευτυχίας» είναι μια κλασική ελληνική κωμωδία που επικεντρώνεται στις προσπάθειες του Βαγγέλη Ταρνιάτη (Γιάννης Μπέζος) να παντρέψει την αδελφή του Ευτυχία (Δάφνη Λαμπρόγιαννη) και υπόσχεται να μας χαρίσει άφθονο γέλιο την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Δάσους.

Οι δύο πρωταγωνιστές ακολουθούν τα βήματα των δύο μεγάλων ηθοποιών Γεωργίας Βασιλειάδου και Βασίλη Αυλωνίτη που είχαν ερμηνεύσει τους ομώνυμους ρόλους στην κινηματογραφική εκδοχή του έργου το 1962 με συμπρωταγωνιστή τους ως υποψήφιο γαμπρό τον Νίκο Ρίζο στον ρόλο του Κλεομένη. Στο Θέατρο Δάσους Θεσσαλονίκης (Δάσος Σέιχ Σου, τηλέφωνο επικοινωνίας 2135 200200) Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21:30

«Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία!» του Ροζέ Βιτράκ στο ΚΘΒΕ

Το σουρεαλιστικό πρωτότυπο έργο του Ροζέ Βιτράκ «Βικτόρ ή Τα παιδιά στην εξουσία!» σε σκηνοθεσία του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΚΘΒΕ, Γιάννη Αναστασάκη, και σε μετάφραση Παύλου Μάτεσι, κάνει πρεμιέρα στις 12 Ιουλίου 2019 στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, και θα κρατήσει συντροφιά σε όσους μείνουν το καλοκαίρι στην πόλη, αλλά και στους ξένους επισκέπτες, καθώς οι παραστάσεις στην ΕΜΣ θα είναι όλες υπερτιτλισμένες στα αγγλικά. Ο Βασίλης Ντάρμας, που το χειμώνα κέρδισε κοινό και κριτικούς με την ερμηνεία του στην παράσταση της Νεανικής σκηνής «Ποιος σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα», θα ενσαρκώσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Βικτόρ, ενός εννιάχρονου αγοριού με πληθωρική ευαισθησία και ασυμβίβαστη προσωπικότητα. Στο Θέατρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (Εθνικής Αμύνης 2, τηλέφωνο επικοινωνίας 2315 200200) Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21:00

victor-h-ta-paidia-sthn-exoysia.jpg

Κινηματογράφος

Η Κούκλα του Σατανά (Child’s Play)

Η κλασική ταινία τρόμου του 1988 «Η Κούκλα του Σατανά» επιστρέφει πιο εφιαλτική από ποτέ. Όλα ξεκινούν όταν μια νεαρή μητέρα, η Κάρεν (Όμπρεϊ Πλάζα), δωρίζει στον γιο της Άντι (Γκάμπριελ Μπέιτμαν) μια κούκλα Buddi, μη γνωρίζοντας την απειλητική και δολοφονική φύση που κρύβεται μέσα της. H αιμοδιψής κούκλα, που πλέον διαθέτει τεχνητή νοημοσύνη, επιστρέφει για να σκορπίσει τον τρόμο και τον θάνατο, στοιχειώνοντας σκέψεις, ψυχές και παιχνίδια.

Θεέ μου τι σου Κάναμε; 2 (Qu’est-ce qu’on a encore fait au bon Dieu?)

Μετά τους τέσσερις γάμους που κλυδώνισαν την οικογένειά τους, ο Κλοντ και η Μαρί Βερνέιγ έχουν να αντιμετωπίσουν ένα καινούργιο πρόβλημα. Οι τέσσερις γαμπροί τους έχουν αποφασίσει να φύγουν από τη Γαλλία με τις συζύγους και τα παιδιά τους και να δοκιμάσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Ανίκανοι να φανταστούν ότι η οικογένειά τους δεν θα είναι κοντά, ο Κλοντ και η Μαρί προσπαθούν απεγνωσμένα να τους κρατήσουν δίπλα τους.

70 Πεντακοσάρικα (70 Big Ones)

Η Ρακέλ πρέπει, πάση θυσία, να βρει 35.000 ευρώ μέσα σε 24 ώρες, για ένα ζήτημα ζωής και θανάτου, που αφορά το παιδί της. Μετά από πολλές αρνήσεις δανειοδότησης από διάφορες τράπεζες, έχει επιτέλους κατορθώσει να πείσει μια τράπεζα να της δώσει το δάνειο. Για κακή της τύχη, στο συγκεκριμένο υποκατάστημα πραγματοποιείται ένοπλη ληστεία. Τώρα η Ρακέλ θα πρέπει να φανεί πολύ πιο έξυπνη από τους ληστές προκειμένου να μπορέσει να εξασφαλίσει τα χρήματα. Και βέβαια, όταν μια μάνα έχει να σώσει το παιδί της, ακόμα και οι πλέον τρομακτικές απειλές δεν πρόκειται να την πτοήσουν.

Ο Έρωτας της Βιρτζίνια Γουλφ (Vita & Virginia)

Δύο ασυμβίβαστες γυναίκες, μία αντισυμβατική σχέση. Στο Λονδίνο του 1920, η ποιήτρια και μέλος της υψηλής κοινωνίας Βίτα Σάκβιλ-Γουεστ και η θρυλική συγγραφέας Βιρτζίνια Γουλφ, θα ξεκινήσουν μια ταραχώδη, παθιασμένη σχέση, που θα ξεπεράσει όλα τα κοινωνικά ταμπού, θα αλλάξει για πάντα τις ζωές και το έργο τους και θα μείνει στην ιστορία. Αυτή η σχέση ενέπνευσε τη Βιρτζίνια Γουλφ να γράψει ένα από τα πιο εμβληματικά έργα της: το «Ορλάντο». Βασισμένο εν μέρει στην αλληλογραφία των δύο γυναικών το Vita and Virginia είναι τολμηρό, καυστικό, αισθησιακό. Είναι κάτι για το οποίο, αν ζούσαν, θα ήταν και οι δύο περήφανες.

o-erotas-ths-birtzinia-woolf.jpg

Τεντ Μπάντι, Ένας Γοητευτικός Δολοφόνος (Extremely Wicked, Shockingly Evil and Vile)

Ο Τεντ: ωραίος, έξυπνος, χαρισματικός, τρυφερός. Η Λιζ: ανύπαντρη μητέρα, επιφυλακτική αλλά ερωτευμένη. Οι τρεις τους, μαζί με την κόρη της Λιζ, είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια. Μέχρι την στιγμή που ο Τεντ συλλαμβάνεται και κατηγορείται για μια σειρά από ειδεχθείς φόνους. Όταν η ανησυχία μετατρέπεται σιγά- σιγά σε παράνοια η Λιζ αναγκάζεται να αναρωτηθεί πόσο καλά γνωρίζει τον άνδρα με τον οποίο μοιράζεται τη ζωή της καθώς όλο και περισσότερες αποδείξεις έρχονται στο φως και να αποφασίσει αν ο Τεντ είναι αλήθεια αθώος ή ένοχος.

tend-body.jpg

Spider-Man: Μακριά από τον Τόπο του (Spider-Man: Far from Home)

O φιλικός και παιδί-της-διπλανής-πόρτας υπέρ-ήρωας αποφασίζει να ακολουθήσει τους φίλους του Νεντ, MJ και την υπόλοιπη «τάξη» σε διακοπές στην Ευρώπη. Αν και τα σχέδια του Πίτερ είναι να αφήσει για λίγο πίσω του τις υπέρ-ηρωικές του ενασχολήσεις, ξαφνικά θα χαλάσουν όταν θα χρειαστεί να βοηθήσει τον Νικ Φιούρι και μαζί να ξεσκεπάσουν το μυστήριο επιθέσεων περίεργων πλασμάτων, που προκαλούν το χάος στην ήσυχη ήπειρο.

Διακοπές στην Ίμπιζα (Ibiza)

Ο Φιλίπ και η Καρόλ, διαζευγμένοι και οι δύο, γνωρίζονται και ερωτεύονται τρελά. Προσπαθώντας να κερδίσει τα δύο νεαρά παιδιά της συντρόφου του, o Φιλίπ είναι έτοιμος να κάνει τα πάντα. Έτσι, θα κάνει μια συμφωνία με τον μεγαλύτερο γιο της: εάν γράψει καλά στις εξετάσεις του και πάρει το απολυτήριο, θα επιλέξει εκείνος τον προορισμό των φετινών διακοπών. Κι αυτός, δεν θα είναι άλλος από την … Ίμπιζα. Για τον Φιλίπ, που είναι συνηθισμένος σε ήρεμες διακοπές, αυτό θα είναι μόνο η αρχή πολλών εκπλήξεων και ακόμα περισσότερων ξεκαρδιστικών καταστάσεων στο νησί των χιλιάδων τουριστών και των ατέλειωτων πάρτι.

Γκλόρια (Gloria Bell)

Η Γκλόρια (Julianne Moore) είναι μια απελευθερωμένη, χωρισμένη γυναίκα, που περνάει τον χρόνο της ανάμεσα στη ρουτίνα της πρωινής της δουλειάς και στις νύχτες της, που είναι γεμάτες χορό και διασκέδαση σε clubs του Λος Άντζελες. Μετά την συνάντησή της με τον Άρνολντ (John Turturro) σε μια έξοδο, βρίσκει τον εαυτό της συμμέτοχο ενός νέου ρομάντζου, αλλά στριμωγμένη ανάμεσα στη χαρά του έρωτα και στις επιπλοκές που της δημιουργεί η οικογένεια, το φλερτ και οι υποχρεώσεις της.

Από τον βραβευμένο με Όσκαρ, Sebastian Lelio (Μια Φανταστική Γυναίκα, Ανυπακοή) έρχεται μια σικάτη ρομαντική κομεντί, που έχει ένα και μοναδικό σκοπό: να καταδείξει πως ο έρωτας χτυπάει πάντα σε ανύποπτο χρόνο και πως οι σχέσεις δεν είναι ποτέ μια εύκολη υπόθεση. Αλλά κυρίως πως τίποτα δεν μπορεί να σε ρίξει, όσο κρατάει ο χορός.

Διακοπές στη Βενετία (Venice Calling)

Ο 14χρονος Εμίλ παλεύει να μεγαλώσει φυσιολογικά, αλλά βρίσκεται εγκλωβισμένος σε ένα παλιό τροχόσπιτο, όπου ζει με τον αλλοπρόσαλλο, μεγαλύτερο αδελφό του και τους ανορθόδοξους γονείς του, ένα εκκεντρικό ζευγάρι που βρίσκει πάντα τρόπο να τον φέρνει σε δύσκολη θέση. Όταν η Πολίν, ο μεγάλος του έρωτας από το σχολείο, τον προσκαλεί στο κονσέρτο της στη Βενετία, ο πατέρας ανακοινώνει ότι πρόκειται για την τέλεια ευκαιρία να κάνουν ένα οικογενειακό ταξίδι. Με προορισμό τη Βενετία, αυτή η δυσλειτουργική ομάδα ξεκινάει ένα ταξίδι με το τροχόσπιτο, που θα εξελιχθεί σε μία απίστευτη, ξεκαρδιστική και καταλυτική περιπέτεια.

Toy Story 4

Ο Woody ήταν πάντα σίγουρος για τη θέση του στον κόσμο και το ότι προτεραιότητα του είναι η φροντίδα του παιδιού του, είτε είναι ο Andy είτε η Bonnie. Οπότε όταν το καινούριο παιχνίδι της Bonnie, που είναι καρπός χειροτεχνίας και ακούει στο όνομα Forky, αυτοαποκαλείται «σκουπίδι», ο Woody αναλαμβάνει να του δείξει ότι πρέπει να αγκαλιάσει το γεγονός ότι είναι ένα παιχνίδι. Όταν η Bonnie παίρνει την παρέα σε οικογενειακή εκδρομή, ο Woody καταλήγει σε μία απρόσμενη παράκαμψη που του επιφυλάσσει τη συνάντηση με τη χαμένη του φίλη Βο Peep. Μετά από χρόνια μοναχικής περιπλάνησης, το περιπετειώδες πνεύμα της Bonnie και οι εμπειρίες της στον δρόμο έρχονται σε αντίθεση με την ντελικάτη, πορσελάνινη επίστρωση της. Πάνω που ο Woody και η Βο συνειδητοποιούν ότι οι κόσμοι τους είναι μακριά σε ό,τι αφορά τη ζωή τους ως παιχνίδια, την ίδια στιγμή καταλαβαίνουν ότι αυτή είναι η πιο ασήμαντη έγνοια τους.

Μικρά Αθώα Ψέματα 2 (Nous Finirons Ensemble)

O Μαξ βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάθλιψη γι’ αυτό και ξεκινά για ένα μοναχικό Σαββατοκύριακο στο εξοχικό του. Την ίδια στιγμή, οι φίλοι του που έχει να δει τρία χρόνια καταστρώνουν ένα πάρτι έκπληξη για τα γενέθλιά του σαν μια ευκαιρία για να ξανασμίξουν. Τώρα που τα παιδιά έχουν μεγαλώσει, τα ζευγάρια έχουν απομακρυνθεί, οι ζωές έχουν αλλάξει και όλοι λένε μικρά αθώα ψέματα, τι έχει απομείνει από τη φιλία; Η συνέχεια της επιτυχημένης γαλλικής κωμωδίας «Μικρά Αθώα Ψέματα» που αγαπήθηκε από το κοινό παγκοσμίως.

Αλαντίν (Aladdin)

Η καινούργια εντυπωσιακή live-action μεταφορά από ένα κλασσικό παραμύθι της Disney, είναι αυτή τη φορά ο «Αλαντίν», που ακολουθεί την ιστορία του γοητευτικού αλητάκου του δρόμου Αλαντίν (Μένα Μασούντ), της θαρραλέας και αποφασιστικής Τζάσμιν (Ναόμι Σκοτ) και του Τζίνι (Γουίλ Σμιθ) που μπορεί να είναι και εκείνο που θα ξεκλειδώσει το μέλλον τους.

Annabelle Comes Home

Αποφασισμένοι να εμποδίσουν την Annabelle από το να προκαλέσει τον όλεθρο, οι δαιμονολόγοι Εντ (Πάτρικ Γουίλσον) και Λορέν Γουόρεν (Βέρα Φαρμίγκα) κλειδώνουν τη δαιμονική κούκλα στο δωμάτιο με τα καταραμένα αντικείμενα, την τοποθετούν «με ασφάλεια» σε μία προθήκη και ζητούν την ευλογία ενός ιερέα. Όμως, έναν χρόνο αργότερα, μία δαιμονική νύχτα τρόμου παραμονεύει όταν η 10χρονη κόρη τους, Τζούντι, και οι φίλες της επισκέπτονται το δωμάτιο, ξυπνάνε την Annabelle και όλα τα κακά πνεύματα που κατοικούν εκεί.

Μουσική

Δυτικά του Μισσισιπή

Καλοκαίρι ,ζέστη ,αεράκι στο στενό και μουσικές που ταξιδεύουν την φαντασία μας στις όχθες του πιο πολυτραγουδισμένου ποταμού της Δύσης. Με χαρά και μεγάλο ενθουσιασμό, καλωσορίζουμε στην παρέα μας νέους φίλους, που θα μας ταξιδέψουν στις όχθες της Δυτικής "μαύρης" μουσικής.. Ήχοι από το παρελθόν, ακουστικά μπλούζ με επιρροές Μισισιπή, Σικάγο, Τέξας. Στο «Μαγαζάκι που σου’ λεγα» (Πατριάρχη Ιωακείμ 26, τηλέφωνο επικοινωνίας 231 402 5813 ) Παρασκευή 12 Ιουλίου στις 21:30

Cavalleria Rusticana

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επταπυργίου, που διοργανώνει το Κέντρο Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσιάζεται η αριστουργηματική 'Cavalleria Rusticana'. Το έργο είναι μία μονόπρακτη όπερα του Πιέτρο Μασκάνι σε λιμπρέτο των Τζιοβάνι Ταρτσιόνι-Τοτζέττι και Γκουίντο Μενάσκι, βασισμένο στο ομώνυμο διήγημα του Τζιοβάνι Βέργκα. Πρόκειται για ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα του βερισμού, το οποίο εντυπωσίασε το κοινό από την πρώτη στιγμή που ανέβηκε στη σκηνή, στις 17 Μαΐου 1890, στο Teatro Costanzi της Ρώμης, και αποτελεί μέχρι σήμερα μία από τις πλέον πολυπαιγμένες όπερες παγκοσμίως. Στο Επταπύργιο ( τηλέφωνο επικοινωνίας 231 3310400 ) Παρασκευή 12 και Κυριακή 14 Ιουλίου στις 21:30

Party-Live Events-DJ Sets

Cayetano at RoofTop WonderWall

Ο αγαπημένος CAYETANO επιστρέφει στo #RoofTop του WonderWall Cafe Bar για ακόμη ένα μοναδικό, καλοκαιρινό set. Ο CAYETANO, μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του άλμπουμ, "Melanie", επανέρχεται ανανεωμένος στη Θεσσαλονίκη!

O Γιώργος Μπρατάνης μπήκε στη δισκογραφία το 1996 με το -τότε- συγκρότημά του, 'Στρογγυλό Κίτρινο'. Από το 2000 και μετά, συστήνεται ξανά στο κοινό ως 'Cayetano'. Κυκλοφορεί 2 δίσκους μόνο σε βινύλια, τα οποία σήμερα είναι σχεδόν αδύνατο να τα βρει κάποιος αλλά η αναγνώριση ήρθε όταν κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Focused» το 2006, μετά από τις εξαιρετικές κριτικές και το εκτενές airplay στο βρετανικό BBC. Έκτοτε, ακολούθησαν οι προσωπικοί δίσκοι 'The Big Fall' (2009), 'Back Home'(2010), 'Once Sometime'(2012), 'The Right Time' (2015), πολλές συνεργασίες, βραβεία, υποψηφιότητες και αμέτρητα remix σε Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες! Τέλος στα μέσα Μαρτίου του 2019 αναμένεται η κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ 'Melanie'. Στο Wonderwall Café Bar ( Αιγύπτου 1, τηλέφωνο επικοινωνίας 694 228 8346) Σάββατο 13 Ιουλίου στις 22:00

cayetano.jpg

Made By Rules - Live Radio Special with Dry_Feel

Το Made by Rules αποτελεί ένα θεματικό session σε όλο το φάσμα της ηλεκτρονικής μουσικής. Το project αυτό ξεκίνησε το 2017 από τον Dry_Feel με την μορφή ενός πολύωρου party, βασισμένο στην αρχή της δημιουργίας της χορευτικής μουσικής και πώς αυτή έχει διαμορφωθεί μέχρι και σήμερα. Ένα μουσικό ταξίδι σε διαφορετικές ηπείρους, πολιτισμούς και μέρη ανά τον κόσμο και στον τρόπο που ο κάθε τόπος, συνέβαλε στη διαμόρφωση της μουσικής του μέλλοντος. Στο Πικάπ ( Ολύμπου 57, τηλέφωνο επικοινωνίας 231 027 1499) Παρασκευή 12 Ιουλίου από τις 15:00

made-by-rules.jpg

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία