ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Πολιτιστική Ατζέντα Τριημέρου

Θέατρο, μουσική, κινηματογράφο περιλαμβάνει το πλούσιο μενού

 11/01/2019 14:57

Πολιτιστική Ατζέντα Τριημέρου

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καντόγλου

Θέατρο

«Romeo + Ιουλιέτα» ο έρωτας του Κροάτη Romeo με την Ελληνίδα Ιουλιέτα

Το ΔΗΠΕΘΕΑΤΡΟ Κοζάνης και το Istrian Εθνικό Θέατρο της Κροατίας, συνεργάζονται και παρουσιάζουν ένα από τα κλασικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Romeo + Ιουλιέτα»  σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη. Ο έρωτας του Κροάτη Romeo με την Ελληνίδα Ιουλιέτα.  Στην παράστασή μας ο Κροάτης Romeo συναντά και ερωτεύεται την Ελληνίδα Ιουλιέτα. Ζουν σε μια πόλη κάπου στα Βαλκάνια, όπου υπάρχουν άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, κουλτούρας και θρησκείας. Οι δυο οικογένειες, η μία ελληνική και η άλλη κροατική είναι αναγκασμένες να ζουν μαζί. Τους χωρίζουν πολλά. Οι ήρωες είναι όλοι στα όριά τους, βουτηγμένοι στην παρακμή τους. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα του φόβου και της παρακμής γεννιέται ο έρωτας του Κροάτη Romeo με την Ελληνίδα Ιουλιέτα.  Στο Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 230013) Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00

Stand-Up Special Παράσταση «A! Τόσο Καλά.?!», με τον Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο

O Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, ένας από τους παλαιότερους εκπροσώπους της stand up comedy σκηνής, , παρουσιάζει στο φουαγιέ του Θεάτρου Αριστοτέλειον τo καινούργιο του stand up comedy special με τίτλο: «Α ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ. ? !» που αποτελεί μια καυστική, σατιρική και χιουμοριστική ματιά  στην καθημερινότητα. Στο Θέατρο Αριστοτέλειον (  Εθνικής Αμύνης 2, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310262051 ) Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στις 21:30

«Πηνελόπη Δέλτα – Ίωνας Δραγούμης : Τελευταία Συνάντηση» στο θέατρο Αθήναιον

Στο θέατρο «Αθήναιον» στη Θεσσαλονίκη, η Δήμητρα Παπαδήμα υποδύεται την Πηνελόπη Δέλτα στο θεατρικό έργο της Μαρίας Παπαδήμα «Πηνελόπη Δέλτα – Ίωνας Δραγούμης : Τελευταία Συνάντηση». Στο ρόλο του Ίωνα Δραγούμη, ο Μάνος Κωστής. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Ειρήνη Ευαγγελάτου και την επιμέλεια της παράστασης ο Γιάννης Μποσταντζόγλου. Στο Θέατρο Αθήναιον, (Βασ. Ολγας 35,Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2310 832060 – 6932177826)  Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00

Η Μικρή Μας Πόλη στο Μπενσουσάν Χαν

Ο θίασος του Α.Σ. ΤΥΦΛΩΝ “ΗΦΑΙΣΤΟΣ” με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελούμενος από ηθοποιούς τυφλούς και βλέποντες, παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Thornton Wilder “Η Μικρή Μας Πόλη” σε διασκεύη και σκηνοθεσία Αστέριου Παλιούγκα. Αξιοποιώντας τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τού Bensousan Han η πειραματική σκηνοθετική προσέγγιση βουτάει “την Μικρή μας Πόλη” στο σκότος και εξαιτίας του ιδιόμορφου φωτισμού καταρρίπτει τις διακρίσεις ανάμεσα σε τυφλούς και βλέποντες, διεγείροντας μοναδικά την αίσθηση της ακοής. Η δράση του έργου διευρύνεται σε όλα τα δωμάτια του κτιρίου. Με τον τρόπο αυτό οι θεατές, βλέποντες και μη, περιβάλλονται οπτικοακουστικά από τα δρώμενα των ηθοποιών. Στο Bensusan Han, ( Εδέσσης 6, τηλέφωνο επικοινωνίας 698 424 4577) Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στις 21:30

h-mikrh-mas-polh.jpg

Παιδικό Θέατρο

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε διασκευή & σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310262051) . «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης είναι μια ιστορία γνωστή και αγαπημένη, γραμμένη από τον διασημότερο παραμυθά του κόσμου και διασκευασμένη από τη Μαριάννα Τόλη.  Κάθε Κυριακή στις 11:30

"Η πεντάμορφη και το τέρας" στο Θέατρο Σοφούλη

Το παραμύθι της πεντάμορφης που ανακαλύπτει την ομορφιά στο πρόσωπο ενός τέρατος διδάσκει την ευγένεια, την ανεκτικότητα και τη γενναιοδωρία. Σε έναν κόσμο καθηλωμένο από πλαστές εικόνες, επιφανειακό, που αρέσκεται στη βία και τις δυνατές φωνές, ο ψίθυρος ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, ο ειλικρινής διάλογος μπορεί να είναι η λύση;  Στο θέατρο Σοφούλη, (Τραπεζούντος 5  και Σοφούλη, Καλαμαριά, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 423925) Κυριακή στις 11.30.

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» στο Θέατρο Αυλαία

Η παιδική σκηνή του Θεάτρου «Αυλαία», παρουσιάζει τη θεατρική περίοδο 2018-2019 το έργο του Σαίξπηρ « Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη. Ο σκηνοθέτης εμπνέεται και παίρνει αφορμή αυτή την σχολική χρονιά, από τη πιο διάσημη φράση του Σαίξπηρ: «Είμαστε φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων…» και ζωντανεύει το γνωστό έργο. Στο θέατρο Αυλαία (πλατεία ΧΑΝΘ, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 230013) Κάθε Κυριακή δύο παραστάσεις 11.30 & 15.00.

"Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή" στο Θέατρο Τ

Μετά από την παράσταση «Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων», που παρουσιάστηκε για δύο συνεχόμενα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, η καλλιτεχνική ομάδα Κοπέρνικος επιστρέφει στη σκηνή του Τ με τη θεατρική παράσταση «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή».  Ο μικρός Ερμής, ένα παιδί κεφάτο και δραστήριο, περνάει ώρες διαβάζοντας παραμύθια και ιστορίες για δράκους. Έχει όμως ένα τρομερό ελάττωμα: είναι ένας μοναδικός, ανεπανάληπτος και παθιασμένος ψεύτης! Με τα εξωφρενικά του ψέματα αναστατώνει καθημερινά όλους τους κατοίκους του χωριού του. Στο θέατρο Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310854333). Κάθε Κυριακή στις 12.00.

Κινηματογράφος

Το Βαποράκι (The Mule)

Ο Ίστγουντ πρωταγωνιστεί και ενσαρκώνει τον Ερλ Στόουν, έναν άντρα της δεκαετίας του ’80, ο οποίος ζει μόνος και έρχεται αντιμέτωπος με την χρεοκοπία της επιχείρησής του όταν του προσφέρεται μία δουλειά, στην οποία – φαινομενικά- πρέπει απλά να οδηγεί.  Χωρίς να το γνωρίζει, υπογράφει για να γίνει μεταφορέας σ’ ένα μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών. Και τα καταφέρνει καλά, τόσο καλά που οι «παραγγελίες» ολοένα και αυξάνονται και ο ίδιος σύντομα ανεβαίνει στην ιεραρχία της «επιχείρησης». Δεν αργεί ωστόσο να τον εντοπίσει το ραντάρ του σκληρού πράκτορα της υπηρεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών (DEA) Κόλιν Μπέιτς (Μπράντλεϊ Κούπερ). Έτσι, ακόμα και όταν τα οικονομικά του προβλήματα γίνονται παρελθόν, τα προηγούμενα λάθη του αρχίζουν να τον βαραίνουν σε τέτοιο βαθμό που είναι αβέβαιο αν θα έχει το χρόνο να τα διορθώσει πριν βρεθεί ενώπιον της επιβολής του νόμου ή των αρχηγών του καρτέλ.

Escape Room

Το Escape Room είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, όπου βρίσκει έξι άγνωστους μεταξύ τους παίκτες σε ένα παιχνίδι, που θα τους βγάλει εκτός ελέγχου και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν την αντίληψή τους για να βρουν την έξοδο ή να πεθάνουν.

Destroyer

Πριν από 16 χρόνια, η ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες Έριν Μπελ πήγε σε μυστική αποστολή στην Καλιφόρνια με σκοπό να εισχωρήσει σε μια συμμορία με αρχηγό τον τρομακτικό Σίλας. Όταν μια από τις βίαιες ληστείες τους αποτυγχάνει, η κάλυψη της Έριν χάνεται και ο Σίλας διαφεύγει. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Σίλας επιστρέφει πιο δυνατός και πιο επικίνδυνος από ποτέ, έχοντας καταστρώσει το σχέδιο της μεγαλύτερης τραπεζικής ληστείας στην ιστορία των ληστειών. Αυτή τη φορά όμως η Έριν θα τον σταματήσει.

Μια Δεύτερη Ευκαιρία (Second Act)

Η 40χρονη Μάγια (Τζένιφερ Λόπεζ) είναι μια ιδιοκτήτρια καταστήματος λιανικής πώλησης που παλεύει με τα απωθημένα και τα ανεκπλήρωτα όνειρά της. Μέχρι που αποκτά την ευκαιρία να αλλάξει τρόπο ζωής και να αποδείξει στους γιάπηδες της Madison Avenue ότι το «σχολείο της ζωής» έχει την ίδια αξία με τα ακριβά κολλέγια και πως ποτέ δεν είναι αργά για μια δεύτερη ευκαιρία.

Aquaman

Η ιστορία αποκαλύπτει την προέλευση του μισού-ανθρώπου, μισού- Ατλάντειου Άρθουρ Κάρι και εξερευνά το ταξίδι της ζωής του- ένα ταξίδι που δεν θα τον αναγκάσει απλώς να αντικρίσει τον πραγματικό του εαυτό, αλλά να ανακαλύψει αν είναι άξιος να γίνει αυτός που γεννήθηκε… Να γίνει ένας βασιλιάς!

O Ασπροδόντης (White Fang)

Βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Τζάκ Λόντον «Ο Ασπροδόντης», αυτή η απίθανη ταινία κινουμένων σχεδίων, είναι ένα συγκινητικό και τρυφερό παραμύθι για τη ζωή ενός μικρού λυκόσκυλου που σιγά-σιγά εγκαταλείπει την άγρια φύση και γνωρίζει τον κόσμο των ανθρώπων.

Ρόμα (Roma)

Η πιο προσωπική δουλειά του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη και σεναριογράφου Αλφόνσο Κουαρόν ακολουθεί τα ίχνη μιας νεαρής οικιακής βοηθού που δουλεύει για μια μεσοαστική οικογένεια στη γειτονιά Ρόμα της πόλης του Μεξικού. Σ’ αυτόν τον ύμνο αγάπης για τις γυναίκες που τον μεγάλωσαν, ο Κουαρόν αντλεί από τις μνήμες της παιδικής του ηλικίας για να φτιάξει ένα ζωντανό, συναισθηματικό πορτρέτο της κοινωνική πυραμίδας στο Μεξικό, με φόντο την ταραχώδη δεκαετία του ’70.

"Bohemian Rhapsody"

To Bohemian Rhapsody είναι μια ωδή στους Queen, τη μουσική τους και τον ξεχωριστότραγουδιστή τους Φρέντι Μέρκιουρι. O Φρέντι αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη. Η ταινία ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο της μπάντας μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Γνωρίζουν απαράμιλλη επιτυχία, αλλά σε μια απροσδόκητη τροπή ο Φρέντι, περιτριγυρισμένος από κακές επιρροές, παρατάει τους Queen για να κάνει σόλο καριέρα. Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Φρέντι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Οι Queen αφήνουν μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει τους ασυμβίβαστους, τους ονειροπόλους και τους λάτρεις της μουσικής μέχρι και σήμερα.

Το Ξέρουν Όλοι (Todos lo Saben)

Η Λόρα ταξιδεύει με την κόρη και το γιο της στο χωριό που μεγάλωσε για το γάμο της αδερφής της. Οι εντάσεις όμως δε λείπουν από την οικογένεια της και τα συναισθήματα που τρέφει για τον παλιό της φίλο Πάκο περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Η γιορτή συνεχίζεται όταν το ρεύμα πέφτει ξαφνικά και η κόρη της Λόρα εξαφανίζεται.

Κλέφτες Καταστημάτων (Shoplifters)

Μετά από μια εξόρμηση για άλλη μια μικροκλοπή, ο Οσάμου και ο γιος του συναντούν ένα μικρό κορίτσι μέσα στο κρύο. Στην αρχή διστακτική να αφήσουν το κορίτσι να μείνει μαζί τους, η σύζυγος του Οσάμου συμφωνεί να αναλάβουν τη φροντίδα της αφού καταλαβαίνει ότι έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες. Αν και η οικογένεια είναι φτωχή, ίσα-ίσα τα βγάζουν πέρα με τις δουλειές τους και τις μικροκλοπές, μοιάζουν να ζουν ευτυχισμένοι μαζί, μέχρι που ένα απρόβλεπτο γεγονός αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και βάζει σε κίνδυνο τους δεσμούς που τους ενώνουν.

"Das Schweigende Klassenzimmer - Σιωπηλή επανάσταση"

Das Schweigende Klassenzimmer. Βρισκόμαστε στο 1956. Ο Τέο και ο Κουρτ, δύο μαθητές λυκείου και φίλοι, παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα εικόνες από τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν μετά την ουγγρική εξέγερση στη Βουδαπέστη. Επιστρέφοντας στην πόλη τους η ενέργειά τους να κρατήσουν ένα λεπτό σιγή στη διάρκεια του μαθήματος προς τιμήν των θυμάτων, προκαλεί μεγάλη αναταραχή.

Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία

Η κινηματογραφική βιογραφία του αμφιλεγόμενου Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ και ο καθοριστικός ρόλος του στην εμπόλεμη εξωτερική πολιτική της Αμερικής επί προεδρίας Τζορτζ Μπους. Η ταινία σκιαγραφεί κωμικά και γλαφυρά πώς ένας γραφειοκράτης από την Ουάσιγκτον ανελίχθηκε αθόρυβα σε έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο, σε μια περίοδο που στιγματίστηκε από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν.Ο Τσένεϊ αναδιαμόρφωσε την Αμερική και τον κόσμο με τρόπους που εξακολουθούν να επηρεάζουν τις εξελίξεις μέχρι και σήμερα. Από τον βραβευμένο με Όσκαρ συν-σεναριογράφο και σκηνοθέτη της ταινίας «Το Μεγάλο Σορτάρισμα».

The Happytime Murders

Happytime-MurdersΣε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι συνυπάρχουν με τα muppets, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Φιλ ψάχνει να βρει τον κατά συρροή δολοφόνο που σκότωσε τον αδερφό του και τώρα έχει βάλει στο μάτι τους πρωταγωνιστές μιας διάσημης τηλεοπτικής σειράς για παιδιά.

Ο Ένοχος – Den Skyldige

Ο Άσγκερ Χολμ, είναι ένας αστυνομικός, ο οποίος απαντάει στα τηλέφωνα για τα επείγοντα περιστατικά, Πρόκειται για μια δουλειά ρουτίνας, μέχρι τη μέρα που μια γυναίκα τηλεφωνεί έντρομη και δηλώνει ότι την απήγαγαν. Το έγκλημα που κρύβεται πίσω από αυτό το τηλεφώνημα είναι πιο τρομαχτικό από ότι φανταζόταν κανείς.

Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει (Mary Poppins Returns)

Στη νέα Mary Poppins της Disney, η Emily Blunt (The Girl on the Train, Into the Woods) είναι η τέλεια νταντά με τις μοναδικές μαγικές ικανότητες, η οποία μπορεί να μεταμορφώσει μια βαρετή δουλειά σε μια αξέχαστη, φανταστική περιπέτεια. Σε αυτό το ολοκαίνουριο σίκουελ, γεμάτο φρεσκάδα αλλά και πιστό στο πνεύμα της πρώτης ταινίας, η Mary Poppins επιστρέφει για να βοηθήσει τη νέα γενιά της οικογένειας Banks να ξαναβρεί τη χαρά και την αδιαμφισβήτητη μαγεία της ζωής μετά από μια απώλεια. Η αινιγματική νταντά καταφτάνει παρέα με το φίλο της τον Jack (ο Lin-Manuel Miranda της Vaiana), έναν αισιόδοξο φανοκόρο που φέρνει φως -και ζωή- στους δρόμους του Λονδίνου.

Το Πράσινο Βιβλίο (Green Book)

1960. O Tony Lip, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Bronx, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Dr. Don Shirley, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Manhattan στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κτλ που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς.

greenbook.jpg

Η Στολή του Λοχαγού (The Captain)

Λίγο πριν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με την ήττα της Γερμανίας να θεωρείται πλέον δεδομένη, πολλοί στρατιώτες των Ναζί λιποτακτούν. Ένας απ’ αυτούς, ο νεαρός Ουίλι Χέρολντ, τρέχοντας να διαφύγει, βρίσκει σε ένα αυτοκίνητο μια βαλίτσα με το παλτό, τη στολή και ένα ζευγάρι παπούτσια ενός λοχαγού. Σε μια ύστατη προσπάθειά να ζεσταθεί, φοράει τη στολή και, ως δια μαγείας, μεταμορφώνεται στον απόλυτο σωσία του λοχαγού, όχι μόνο εμφανισιακά, αλλά και ως προς την τερατώδη προσωπικότητά του.

Το Βράδυ που Έφαγε τον Κόσμο (The Night Eats the World)

Ξυπνώντας σε κάποιο διαμέρισμα μετά από ένα ξέφρενο πάρτυ, ο Σαμ έρχεται αντιμέτωπος με μια φριχτή πραγματικότητα: Ένας στρατός από ζόμπι έχει εισβάλλει στους δρόμους του Παρισιού και εκείνος είναι ο μοναδικός επιζών. Τρομοκρατημένος, κλείνεται μέσα στο κτήριο και οργανώνει την επιβίωσή του. Αναρωτιέται πόσο καιρό μπορεί να αντέξει στη σιωπή και στη μοναξιά και η απάντηση έρχεται όταν ανακαλύπτει ότι τελικά δεν είναι μόνος.

Η Επιστροφή του Μπεν (Ben is Back)

O 19χρονος Ben Burns (Lucas Hedges) γυρίζει απροσδόκητα στο πατρικό του το πρωί της Παραμονής των Χριστουγέννων. Η μητέρα του, Holly (Julia Roberts), ανακουφίζεται με την επιστροφή του και τον υποδέχεται εγκάρδια, αλλά ανησυχεί για το εάν είναι όντως αποφασισμένος, όπως υποστηρίζει, να ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Ένα κρίσιμο 24ωρο ξεκινάει, με νέες συνταρακτικές αλήθειες να έρχονται στο φως, και την αγάπη της μητέρας για τον γιο της να δοκιμάζεται μέσα από σοβαρές προκλήσεις τις οποίες πασχίζει να πολεμήσει κάνοντας τα αδύνατα δυνατά.

ben-is-back-2UgEK.jpg

Ραλφ εναντίον Ίντερνετ" (Ralph breaks the Internet)

Ο καταστροφέας Ralph και η πάντα ανήσυχη φίλη του Vanellope von Schweetz θα ρισκάρουν ένα απίθανο ταξίδι στον αχανή κόσμο του διαδικτύου, αναζητώντας ένα ανταλλακτικό για να σώσουν το Sugar Ruch, το βιντεοπαιχνίδι της Vanellope.

Ο Γκριντς (Grinch)

Ο Γκρίντς, ζει μοναχικά μέσα σε μια σπηλιά με μόνη συντροφιά τον πιστό του σκύλο Μαξ και βλέπει τους γείτονές του μόνο όταν του τελειώσουν τα τρόφιμα. Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, οι κάτοικοι της πόλης τού χαλάνε την ηρεμία του, με τους εορτασμούς τους. Όταν δηλώνουν πως θα κάνουν τα φετινά Χριστούγεννα 3 φορές πιο μεγάλα, ο Γκριντς συνειδητοποιεί ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ξανακερδίσει την ηρεμία του: Αποφασίζει να ντυθεί Άγιος Βασίλης και να κλέψει τα Χριστούγεννα.

Μουσική

Κρητική Βραδιά με τον Μάνο Λιανουδάκη στο Mylos Club

O Μάνος Λιανουδάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και μεγάλωσε στο Μακρύ Γυαλό Σητείας. Εκεί από πολύ μικρή ηλικία έμαθε να χορεύει και να αγαπάει την Παράδοση.Είχε σχέση με πολλούς Μουσικούς και Λυράρηδες της Κρήτης και ταξίδεψε σε πολλά σημεία της Γης με αυτούς. Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο που τιμά την Κρήτη και την Παράδοσή της όχι μόνο μέσα από το παίξιμό του αλλά με πολλούς τρόπους εξ ίσου σημαντικούς. Θα βρεθεί για μία παράσταση στη σκηνή του Μύλος Club (  Αν. Γεωργίου 56, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310504014) την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στις 21:30

manos-lianoydakhs.jpg

Αφιέρωμα στον Gershwin (Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης)

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον G.Gershwin, του οποίου καταλυτική υπήρξε η συμβολή στη διαμόρφωση της τζαζ κουλτούρας στις Η.Π.Α. κατά τη δεκαετία του 1920, ολοκληρώνεται ο φετινός κύκλος συναυλιών του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης. Αφετηρία του αφιερώματος είναι δημοφιλείς συνθέσεις, όπως η «Γαλάζια Ραψωδία» και το «Summertime». Στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ ( Εγνατία, έναντι ΔΕΘ, τηλέφωνο επικοινωνίας 231 099 1158) Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 21:00

Corey Harris & Hook Herrera στο Duende Jazz Bar

Ο πρώτος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή μουσικούς του ακουστικού μπλουζ, μαζί με τους Alvin Youngblood Hart και Keb’ Mo. Ο δεύτερος, μέσα από μια πορεία ζωής που θα μπορούσε να είναι και σενάριο ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε, έχει κερδίσει μια θέση πλάι στους Allman Brothers και τους Gov’t Mule, δισκογραφικά και συναυλιακά,Αυτές οι δύο μορφές του ακουστικού μπλουζ θα γεμίσουν με αφροαμερικάνικα vibes τη σκηνή του Duende Jazz Bar για δύο βραδιές στην καρδιά του χειμώνα, στο ξεκίνημα του νέου χρόνου, στην πρώτη τους επίσκεψη στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στο Duende Jazz Bar (Καλαποθάκη 16, τηλέφωνο επικοινωνίας 231 025 2704) Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30

corey-haris-duende.jpg

Ρωμαίος και Ιουλιέτα στη Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ

Ο επί σειρά ετών (1983-1992) καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Άλκης Μπαλτάς, διευθύνει την ορχήστρα σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που ξεκινά με ένα δικό του έργο, γεμάτο παραδοσιακές Κυπριακές μελωδίες. Η ΄Κυπριακή Σουίτα’ γράφτηκε αρχικά για βιολί και πιάνο, παίρνοντας την τελική της μορφή μετά από προτροπή του ιδρυτή της Κ.Ο.Θ., Σόλωνα Μιχαηλίδη, ο οποίος και το διηύθυνε στην πρεμιέρα του. Ο Τιμόθεος Πέτριν ερμηνεύει στη συνέχεια το ‘Κοντσέρτο για βιολοντσέλο’ του Έλγκαρ, το τελευταίο μεγάλο έργο αυτού του σπουδαίου Άγγλου δημιουργού. Το πρόγραμμα κλείνει με επιλεγμένα αποσπάσματα από τις δύο πρώτες σουίτες του διάσημου μπαλέτου ‘Ρωμαίος και Ιουλιέτα’. Το κείμενο και οι χαρακτήρες του αριστουργήματος του Σαίξπηρ ζωντανεύουν μέσα από την υπέροχη μουσική του Προκόφιεφ.  Στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ ( Εγνατία, έναντι ΔΕΘ, τηλέφωνο επικοινωνίας 231 099 1158) Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στις 20:30

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Καντόγλου

Θέατρο

«Romeo + Ιουλιέτα» ο έρωτας του Κροάτη Romeo με την Ελληνίδα Ιουλιέτα

Το ΔΗΠΕΘΕΑΤΡΟ Κοζάνης και το Istrian Εθνικό Θέατρο της Κροατίας, συνεργάζονται και παρουσιάζουν ένα από τα κλασικότερα έργα της παγκόσμιας δραματουργίας. Ουίλιαμ Σαίξπηρ «Romeo + Ιουλιέτα»  σε σκηνοθεσία του Λευτέρη Γιοβανίδη. Ο έρωτας του Κροάτη Romeo με την Ελληνίδα Ιουλιέτα.  Στην παράστασή μας ο Κροάτης Romeo συναντά και ερωτεύεται την Ελληνίδα Ιουλιέτα. Ζουν σε μια πόλη κάπου στα Βαλκάνια, όπου υπάρχουν άνθρωποι διαφορετικών εθνικοτήτων, κουλτούρας και θρησκείας. Οι δυο οικογένειες, η μία ελληνική και η άλλη κροατική είναι αναγκασμένες να ζουν μαζί. Τους χωρίζουν πολλά. Οι ήρωες είναι όλοι στα όριά τους, βουτηγμένοι στην παρακμή τους. Μέσα σε όλο αυτό το κλίμα του φόβου και της παρακμής γεννιέται ο έρωτας του Κροάτη Romeo με την Ελληνίδα Ιουλιέτα.  Στο Θέατρο Αυλαία (Πλατεία ΧΑΝΘ, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 230013) Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00

Stand-Up Special Παράσταση «A! Τόσο Καλά.?!», με τον Κωνσταντίνο Ραβνιωτόπουλο

O Κωνσταντίνος Ραβνιωτόπουλος, ένας από τους παλαιότερους εκπροσώπους της stand up comedy σκηνής, , παρουσιάζει στο φουαγιέ του Θεάτρου Αριστοτέλειον τo καινούργιο του stand up comedy special με τίτλο: «Α ΤΟΣΟ ΚΑΛΑ. ? !» που αποτελεί μια καυστική, σατιρική και χιουμοριστική ματιά  στην καθημερινότητα. Στο Θέατρο Αριστοτέλειον (  Εθνικής Αμύνης 2, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310262051 ) Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στις 21:30

«Πηνελόπη Δέλτα – Ίωνας Δραγούμης : Τελευταία Συνάντηση» στο θέατρο Αθήναιον

Στο θέατρο «Αθήναιον» στη Θεσσαλονίκη, η Δήμητρα Παπαδήμα υποδύεται την Πηνελόπη Δέλτα στο θεατρικό έργο της Μαρίας Παπαδήμα «Πηνελόπη Δέλτα – Ίωνας Δραγούμης : Τελευταία Συνάντηση». Στο ρόλο του Ίωνα Δραγούμη, ο Μάνος Κωστής. Την σκηνοθεσία υπογράφει η Ειρήνη Ευαγγελάτου και την επιμέλεια της παράστασης ο Γιάννης Μποσταντζόγλου. Στο Θέατρο Αθήναιον, (Βασ. Ολγας 35,Τηλέφωνο επικοινωνίας : 2310 832060 – 6932177826)  Παρασκευή και Σάββατο στις 21:00, Κυριακή στις 20:00

Η Μικρή Μας Πόλη στο Μπενσουσάν Χαν

Ο θίασος του Α.Σ. ΤΥΦΛΩΝ “ΗΦΑΙΣΤΟΣ” με έδρα τη Θεσσαλονίκη, αποτελούμενος από ηθοποιούς τυφλούς και βλέποντες, παρουσιάζει το θεατρικό έργο του Thornton Wilder “Η Μικρή Μας Πόλη” σε διασκεύη και σκηνοθεσία Αστέριου Παλιούγκα. Αξιοποιώντας τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τού Bensousan Han η πειραματική σκηνοθετική προσέγγιση βουτάει “την Μικρή μας Πόλη” στο σκότος και εξαιτίας του ιδιόμορφου φωτισμού καταρρίπτει τις διακρίσεις ανάμεσα σε τυφλούς και βλέποντες, διεγείροντας μοναδικά την αίσθηση της ακοής. Η δράση του έργου διευρύνεται σε όλα τα δωμάτια του κτιρίου. Με τον τρόπο αυτό οι θεατές, βλέποντες και μη, περιβάλλονται οπτικοακουστικά από τα δρώμενα των ηθοποιών. Στο Bensusan Han, ( Εδέσσης 6, τηλέφωνο επικοινωνίας 698 424 4577) Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στις 21:30

h-mikrh-mas-polh.jpg

Παιδικό Θέατρο

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης στο Θέατρο Αριστοτέλειον

Ο Μολυβένιος Στρατιώτης του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν σε διασκευή & σκηνοθεσία Μαριάννας Τόλη Θέατρο Αριστοτέλειον (Εθνικής Αμύνης 2, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310262051) . «Ο Μολυβένιος Στρατιώτης είναι μια ιστορία γνωστή και αγαπημένη, γραμμένη από τον διασημότερο παραμυθά του κόσμου και διασκευασμένη από τη Μαριάννα Τόλη.  Κάθε Κυριακή στις 11:30

"Η πεντάμορφη και το τέρας" στο Θέατρο Σοφούλη

Το παραμύθι της πεντάμορφης που ανακαλύπτει την ομορφιά στο πρόσωπο ενός τέρατος διδάσκει την ευγένεια, την ανεκτικότητα και τη γενναιοδωρία. Σε έναν κόσμο καθηλωμένο από πλαστές εικόνες, επιφανειακό, που αρέσκεται στη βία και τις δυνατές φωνές, ο ψίθυρος ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, ο ειλικρινής διάλογος μπορεί να είναι η λύση;  Στο θέατρο Σοφούλη, (Τραπεζούντος 5  και Σοφούλη, Καλαμαριά, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 423925) Κυριακή στις 11.30.

«Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» στο Θέατρο Αυλαία

Η παιδική σκηνή του Θεάτρου «Αυλαία», παρουσιάζει τη θεατρική περίοδο 2018-2019 το έργο του Σαίξπηρ « Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», σε διασκευή και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη. Ο σκηνοθέτης εμπνέεται και παίρνει αφορμή αυτή την σχολική χρονιά, από τη πιο διάσημη φράση του Σαίξπηρ: «Είμαστε φτιαγμένοι από το υλικό των ονείρων…» και ζωντανεύει το γνωστό έργο. Στο θέατρο Αυλαία (πλατεία ΧΑΝΘ, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310 230013) Κάθε Κυριακή δύο παραστάσεις 11.30 & 15.00.

"Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή" στο Θέατρο Τ

Μετά από την παράσταση «Ο κύριος Κιχ και το μυστικό κουτί των ήχων», που παρουσιάστηκε για δύο συνεχόμενα χρόνια στη Θεσσαλονίκη, η καλλιτεχνική ομάδα Κοπέρνικος επιστρέφει στη σκηνή του Τ με τη θεατρική παράσταση «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή».  Ο μικρός Ερμής, ένα παιδί κεφάτο και δραστήριο, περνάει ώρες διαβάζοντας παραμύθια και ιστορίες για δράκους. Έχει όμως ένα τρομερό ελάττωμα: είναι ένας μοναδικός, ανεπανάληπτος και παθιασμένος ψεύτης! Με τα εξωφρενικά του ψέματα αναστατώνει καθημερινά όλους τους κατοίκους του χωριού του. Στο θέατρο Τ (Αλεξάνδρου Φλέμινγκ 16, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310854333). Κάθε Κυριακή στις 12.00.

Κινηματογράφος

Το Βαποράκι (The Mule)

Ο Ίστγουντ πρωταγωνιστεί και ενσαρκώνει τον Ερλ Στόουν, έναν άντρα της δεκαετίας του ’80, ο οποίος ζει μόνος και έρχεται αντιμέτωπος με την χρεοκοπία της επιχείρησής του όταν του προσφέρεται μία δουλειά, στην οποία – φαινομενικά- πρέπει απλά να οδηγεί.  Χωρίς να το γνωρίζει, υπογράφει για να γίνει μεταφορέας σ’ ένα μεξικάνικο καρτέλ ναρκωτικών. Και τα καταφέρνει καλά, τόσο καλά που οι «παραγγελίες» ολοένα και αυξάνονται και ο ίδιος σύντομα ανεβαίνει στην ιεραρχία της «επιχείρησης». Δεν αργεί ωστόσο να τον εντοπίσει το ραντάρ του σκληρού πράκτορα της υπηρεσίας για την καταπολέμηση των ναρκωτικών (DEA) Κόλιν Μπέιτς (Μπράντλεϊ Κούπερ). Έτσι, ακόμα και όταν τα οικονομικά του προβλήματα γίνονται παρελθόν, τα προηγούμενα λάθη του αρχίζουν να τον βαραίνουν σε τέτοιο βαθμό που είναι αβέβαιο αν θα έχει το χρόνο να τα διορθώσει πριν βρεθεί ενώπιον της επιβολής του νόμου ή των αρχηγών του καρτέλ.

Escape Room

Το Escape Room είναι ένα ψυχολογικό θρίλερ, όπου βρίσκει έξι άγνωστους μεταξύ τους παίκτες σε ένα παιχνίδι, που θα τους βγάλει εκτός ελέγχου και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν την αντίληψή τους για να βρουν την έξοδο ή να πεθάνουν.

Destroyer

Πριν από 16 χρόνια, η ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος του Λος Άντζελες Έριν Μπελ πήγε σε μυστική αποστολή στην Καλιφόρνια με σκοπό να εισχωρήσει σε μια συμμορία με αρχηγό τον τρομακτικό Σίλας. Όταν μια από τις βίαιες ληστείες τους αποτυγχάνει, η κάλυψη της Έριν χάνεται και ο Σίλας διαφεύγει. Αρκετά χρόνια αργότερα, ο Σίλας επιστρέφει πιο δυνατός και πιο επικίνδυνος από ποτέ, έχοντας καταστρώσει το σχέδιο της μεγαλύτερης τραπεζικής ληστείας στην ιστορία των ληστειών. Αυτή τη φορά όμως η Έριν θα τον σταματήσει.

Μια Δεύτερη Ευκαιρία (Second Act)

Η 40χρονη Μάγια (Τζένιφερ Λόπεζ) είναι μια ιδιοκτήτρια καταστήματος λιανικής πώλησης που παλεύει με τα απωθημένα και τα ανεκπλήρωτα όνειρά της. Μέχρι που αποκτά την ευκαιρία να αλλάξει τρόπο ζωής και να αποδείξει στους γιάπηδες της Madison Avenue ότι το «σχολείο της ζωής» έχει την ίδια αξία με τα ακριβά κολλέγια και πως ποτέ δεν είναι αργά για μια δεύτερη ευκαιρία.

Aquaman

Η ιστορία αποκαλύπτει την προέλευση του μισού-ανθρώπου, μισού- Ατλάντειου Άρθουρ Κάρι και εξερευνά το ταξίδι της ζωής του- ένα ταξίδι που δεν θα τον αναγκάσει απλώς να αντικρίσει τον πραγματικό του εαυτό, αλλά να ανακαλύψει αν είναι άξιος να γίνει αυτός που γεννήθηκε… Να γίνει ένας βασιλιάς!

O Ασπροδόντης (White Fang)

Βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Τζάκ Λόντον «Ο Ασπροδόντης», αυτή η απίθανη ταινία κινουμένων σχεδίων, είναι ένα συγκινητικό και τρυφερό παραμύθι για τη ζωή ενός μικρού λυκόσκυλου που σιγά-σιγά εγκαταλείπει την άγρια φύση και γνωρίζει τον κόσμο των ανθρώπων.

Ρόμα (Roma)

Η πιο προσωπική δουλειά του βραβευμένου με Όσκαρ σκηνοθέτη και σεναριογράφου Αλφόνσο Κουαρόν ακολουθεί τα ίχνη μιας νεαρής οικιακής βοηθού που δουλεύει για μια μεσοαστική οικογένεια στη γειτονιά Ρόμα της πόλης του Μεξικού. Σ’ αυτόν τον ύμνο αγάπης για τις γυναίκες που τον μεγάλωσαν, ο Κουαρόν αντλεί από τις μνήμες της παιδικής του ηλικίας για να φτιάξει ένα ζωντανό, συναισθηματικό πορτρέτο της κοινωνική πυραμίδας στο Μεξικό, με φόντο την ταραχώδη δεκαετία του ’70.

"Bohemian Rhapsody"

To Bohemian Rhapsody είναι μια ωδή στους Queen, τη μουσική τους και τον ξεχωριστότραγουδιστή τους Φρέντι Μέρκιουρι. O Φρέντι αψήφησε τα στερεότυπα και τους συμβιβασμούς για να γίνει ένας από τους πιο αγαπητούς καλλιτέχνες του πλανήτη. Η ταινία ακολουθεί τη ραγδαία άνοδο της μπάντας μέσα από τα εμβληματικά τραγούδια και τον επαναστατικό τους ήχο. Γνωρίζουν απαράμιλλη επιτυχία, αλλά σε μια απροσδόκητη τροπή ο Φρέντι, περιτριγυρισμένος από κακές επιρροές, παρατάει τους Queen για να κάνει σόλο καριέρα. Έχοντας υποφέρει πολύ χωρίς τους Queen, καταφέρνει να επανενωθεί μαζί τους λίγο πριν τη συναυλία «Live Aid». Ενώ έχει μόλις διαγνωσθεί ως φορέας του AIDS, ο Φρέντι οδηγεί με γενναιότητα την μπάντα σε μία από τις καλύτερες συναυλίες στην ιστορία της ροκ μουσικής. Οι Queen αφήνουν μια κληρονομιά που συνεχίζει να εμπνέει τους ασυμβίβαστους, τους ονειροπόλους και τους λάτρεις της μουσικής μέχρι και σήμερα.

Το Ξέρουν Όλοι (Todos lo Saben)

Η Λόρα ταξιδεύει με την κόρη και το γιο της στο χωριό που μεγάλωσε για το γάμο της αδερφής της. Οι εντάσεις όμως δε λείπουν από την οικογένεια της και τα συναισθήματα που τρέφει για τον παλιό της φίλο Πάκο περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Η γιορτή συνεχίζεται όταν το ρεύμα πέφτει ξαφνικά και η κόρη της Λόρα εξαφανίζεται.

Κλέφτες Καταστημάτων (Shoplifters)

Μετά από μια εξόρμηση για άλλη μια μικροκλοπή, ο Οσάμου και ο γιος του συναντούν ένα μικρό κορίτσι μέσα στο κρύο. Στην αρχή διστακτική να αφήσουν το κορίτσι να μείνει μαζί τους, η σύζυγος του Οσάμου συμφωνεί να αναλάβουν τη φροντίδα της αφού καταλαβαίνει ότι έχει περάσει μεγάλες δυσκολίες. Αν και η οικογένεια είναι φτωχή, ίσα-ίσα τα βγάζουν πέρα με τις δουλειές τους και τις μικροκλοπές, μοιάζουν να ζουν ευτυχισμένοι μαζί, μέχρι που ένα απρόβλεπτο γεγονός αποκαλύπτει κρυμμένα μυστικά και βάζει σε κίνδυνο τους δεσμούς που τους ενώνουν.

"Das Schweigende Klassenzimmer - Σιωπηλή επανάσταση"

Das Schweigende Klassenzimmer. Βρισκόμαστε στο 1956. Ο Τέο και ο Κουρτ, δύο μαθητές λυκείου και φίλοι, παρακολουθούν με κομμένη την ανάσα εικόνες από τα τραγικά γεγονότα που ακολούθησαν μετά την ουγγρική εξέγερση στη Βουδαπέστη. Επιστρέφοντας στην πόλη τους η ενέργειά τους να κρατήσουν ένα λεπτό σιγή στη διάρκεια του μαθήματος προς τιμήν των θυμάτων, προκαλεί μεγάλη αναταραχή.

Vice: Ο Δεύτερος στην Ιεραρχία

Η κινηματογραφική βιογραφία του αμφιλεγόμενου Αντιπροέδρου των ΗΠΑ Ντικ Τσένεϊ και ο καθοριστικός ρόλος του στην εμπόλεμη εξωτερική πολιτική της Αμερικής επί προεδρίας Τζορτζ Μπους. Η ταινία σκιαγραφεί κωμικά και γλαφυρά πώς ένας γραφειοκράτης από την Ουάσιγκτον ανελίχθηκε αθόρυβα σε έναν από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους στον κόσμο, σε μια περίοδο που στιγματίστηκε από την επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου και τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ σε Ιράκ και Αφγανιστάν.Ο Τσένεϊ αναδιαμόρφωσε την Αμερική και τον κόσμο με τρόπους που εξακολουθούν να επηρεάζουν τις εξελίξεις μέχρι και σήμερα. Από τον βραβευμένο με Όσκαρ συν-σεναριογράφο και σκηνοθέτη της ταινίας «Το Μεγάλο Σορτάρισμα».

The Happytime Murders

Happytime-MurdersΣε έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι συνυπάρχουν με τα muppets, ο ιδιωτικός ντετέκτιβ Φιλ ψάχνει να βρει τον κατά συρροή δολοφόνο που σκότωσε τον αδερφό του και τώρα έχει βάλει στο μάτι τους πρωταγωνιστές μιας διάσημης τηλεοπτικής σειράς για παιδιά.

Ο Ένοχος – Den Skyldige

Ο Άσγκερ Χολμ, είναι ένας αστυνομικός, ο οποίος απαντάει στα τηλέφωνα για τα επείγοντα περιστατικά, Πρόκειται για μια δουλειά ρουτίνας, μέχρι τη μέρα που μια γυναίκα τηλεφωνεί έντρομη και δηλώνει ότι την απήγαγαν. Το έγκλημα που κρύβεται πίσω από αυτό το τηλεφώνημα είναι πιο τρομαχτικό από ότι φανταζόταν κανείς.

Η Μαίρη Πόπινς Επιστρέφει (Mary Poppins Returns)

Στη νέα Mary Poppins της Disney, η Emily Blunt (The Girl on the Train, Into the Woods) είναι η τέλεια νταντά με τις μοναδικές μαγικές ικανότητες, η οποία μπορεί να μεταμορφώσει μια βαρετή δουλειά σε μια αξέχαστη, φανταστική περιπέτεια. Σε αυτό το ολοκαίνουριο σίκουελ, γεμάτο φρεσκάδα αλλά και πιστό στο πνεύμα της πρώτης ταινίας, η Mary Poppins επιστρέφει για να βοηθήσει τη νέα γενιά της οικογένειας Banks να ξαναβρεί τη χαρά και την αδιαμφισβήτητη μαγεία της ζωής μετά από μια απώλεια. Η αινιγματική νταντά καταφτάνει παρέα με το φίλο της τον Jack (ο Lin-Manuel Miranda της Vaiana), έναν αισιόδοξο φανοκόρο που φέρνει φως -και ζωή- στους δρόμους του Λονδίνου.

Το Πράσινο Βιβλίο (Green Book)

1960. O Tony Lip, πορτιέρης από μία Ιταλο-αμερικανική γειτονιά του Bronx, προσλαμβάνεται ως οδηγός του Dr. Don Shirley, ενός παγκοσμίου φήμης αφροαμερικάνου πιανίστα, για να τον συνοδεύσει σε μία περιοδεία από το Manhattan στον βαθύ Αμερικάνικο Νότο. Θα πρέπει να κινηθούν στηριζόμενοι στο «Πράσινο Βιβλίο», που θα τους υποδείξει τα ελάχιστα καταλύματα, εστιατόρια κτλ που ήταν τότε ασφαλή για τους Αφροαμερικανούς.

greenbook.jpg

Η Στολή του Λοχαγού (The Captain)

Λίγο πριν το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με την ήττα της Γερμανίας να θεωρείται πλέον δεδομένη, πολλοί στρατιώτες των Ναζί λιποτακτούν. Ένας απ’ αυτούς, ο νεαρός Ουίλι Χέρολντ, τρέχοντας να διαφύγει, βρίσκει σε ένα αυτοκίνητο μια βαλίτσα με το παλτό, τη στολή και ένα ζευγάρι παπούτσια ενός λοχαγού. Σε μια ύστατη προσπάθειά να ζεσταθεί, φοράει τη στολή και, ως δια μαγείας, μεταμορφώνεται στον απόλυτο σωσία του λοχαγού, όχι μόνο εμφανισιακά, αλλά και ως προς την τερατώδη προσωπικότητά του.

Το Βράδυ που Έφαγε τον Κόσμο (The Night Eats the World)

Ξυπνώντας σε κάποιο διαμέρισμα μετά από ένα ξέφρενο πάρτυ, ο Σαμ έρχεται αντιμέτωπος με μια φριχτή πραγματικότητα: Ένας στρατός από ζόμπι έχει εισβάλλει στους δρόμους του Παρισιού και εκείνος είναι ο μοναδικός επιζών. Τρομοκρατημένος, κλείνεται μέσα στο κτήριο και οργανώνει την επιβίωσή του. Αναρωτιέται πόσο καιρό μπορεί να αντέξει στη σιωπή και στη μοναξιά και η απάντηση έρχεται όταν ανακαλύπτει ότι τελικά δεν είναι μόνος.

Η Επιστροφή του Μπεν (Ben is Back)

O 19χρονος Ben Burns (Lucas Hedges) γυρίζει απροσδόκητα στο πατρικό του το πρωί της Παραμονής των Χριστουγέννων. Η μητέρα του, Holly (Julia Roberts), ανακουφίζεται με την επιστροφή του και τον υποδέχεται εγκάρδια, αλλά ανησυχεί για το εάν είναι όντως αποφασισμένος, όπως υποστηρίζει, να ξεπεράσει τον εθισμό του στα ναρκωτικά. Ένα κρίσιμο 24ωρο ξεκινάει, με νέες συνταρακτικές αλήθειες να έρχονται στο φως, και την αγάπη της μητέρας για τον γιο της να δοκιμάζεται μέσα από σοβαρές προκλήσεις τις οποίες πασχίζει να πολεμήσει κάνοντας τα αδύνατα δυνατά.

ben-is-back-2UgEK.jpg

Ραλφ εναντίον Ίντερνετ" (Ralph breaks the Internet)

Ο καταστροφέας Ralph και η πάντα ανήσυχη φίλη του Vanellope von Schweetz θα ρισκάρουν ένα απίθανο ταξίδι στον αχανή κόσμο του διαδικτύου, αναζητώντας ένα ανταλλακτικό για να σώσουν το Sugar Ruch, το βιντεοπαιχνίδι της Vanellope.

Ο Γκριντς (Grinch)

Ο Γκρίντς, ζει μοναχικά μέσα σε μια σπηλιά με μόνη συντροφιά τον πιστό του σκύλο Μαξ και βλέπει τους γείτονές του μόνο όταν του τελειώσουν τα τρόφιμα. Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, οι κάτοικοι της πόλης τού χαλάνε την ηρεμία του, με τους εορτασμούς τους. Όταν δηλώνουν πως θα κάνουν τα φετινά Χριστούγεννα 3 φορές πιο μεγάλα, ο Γκριντς συνειδητοποιεί ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ξανακερδίσει την ηρεμία του: Αποφασίζει να ντυθεί Άγιος Βασίλης και να κλέψει τα Χριστούγεννα.

Μουσική

Κρητική Βραδιά με τον Μάνο Λιανουδάκη στο Mylos Club

O Μάνος Λιανουδάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης και μεγάλωσε στο Μακρύ Γυαλό Σητείας. Εκεί από πολύ μικρή ηλικία έμαθε να χορεύει και να αγαπάει την Παράδοση.Είχε σχέση με πολλούς Μουσικούς και Λυράρηδες της Κρήτης και ταξίδεψε σε πολλά σημεία της Γης με αυτούς. Πρόκειται για έναν νέο άνθρωπο που τιμά την Κρήτη και την Παράδοσή της όχι μόνο μέσα από το παίξιμό του αλλά με πολλούς τρόπους εξ ίσου σημαντικούς. Θα βρεθεί για μία παράσταση στη σκηνή του Μύλος Club (  Αν. Γεωργίου 56, τηλέφωνο επικοινωνίας 2310504014) την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στις 21:30

manos-lianoydakhs.jpg

Αφιέρωμα στον Gershwin (Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης)

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στον G.Gershwin, του οποίου καταλυτική υπήρξε η συμβολή στη διαμόρφωση της τζαζ κουλτούρας στις Η.Π.Α. κατά τη δεκαετία του 1920, ολοκληρώνεται ο φετινός κύκλος συναυλιών του Φεστιβάλ Πιάνου Θεσσαλονίκης. Αφετηρία του αφιερώματος είναι δημοφιλείς συνθέσεις, όπως η «Γαλάζια Ραψωδία» και το «Summertime». Στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ ( Εγνατία, έναντι ΔΕΘ, τηλέφωνο επικοινωνίας 231 099 1158) Σάββατο 12 Ιανουαρίου στις 21:00

Corey Harris & Hook Herrera στο Duende Jazz Bar

Ο πρώτος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εν ζωή μουσικούς του ακουστικού μπλουζ, μαζί με τους Alvin Youngblood Hart και Keb’ Mo. Ο δεύτερος, μέσα από μια πορεία ζωής που θα μπορούσε να είναι και σενάριο ταινίας του Μάρτιν Σκορσέζε, έχει κερδίσει μια θέση πλάι στους Allman Brothers και τους Gov’t Mule, δισκογραφικά και συναυλιακά,Αυτές οι δύο μορφές του ακουστικού μπλουζ θα γεμίσουν με αφροαμερικάνικα vibes τη σκηνή του Duende Jazz Bar για δύο βραδιές στην καρδιά του χειμώνα, στο ξεκίνημα του νέου χρόνου, στην πρώτη τους επίσκεψη στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στο Duende Jazz Bar (Καλαποθάκη 16, τηλέφωνο επικοινωνίας 231 025 2704) Παρασκευή και Σάββατο στις 21:30

corey-haris-duende.jpg

Ρωμαίος και Ιουλιέτα στη Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ

Ο επί σειρά ετών (1983-1992) καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Άλκης Μπαλτάς, διευθύνει την ορχήστρα σε ένα πλούσιο πρόγραμμα που ξεκινά με ένα δικό του έργο, γεμάτο παραδοσιακές Κυπριακές μελωδίες. Η ΄Κυπριακή Σουίτα’ γράφτηκε αρχικά για βιολί και πιάνο, παίρνοντας την τελική της μορφή μετά από προτροπή του ιδρυτή της Κ.Ο.Θ., Σόλωνα Μιχαηλίδη, ο οποίος και το διηύθυνε στην πρεμιέρα του. Ο Τιμόθεος Πέτριν ερμηνεύει στη συνέχεια το ‘Κοντσέρτο για βιολοντσέλο’ του Έλγκαρ, το τελευταίο μεγάλο έργο αυτού του σπουδαίου Άγγλου δημιουργού. Το πρόγραμμα κλείνει με επιλεγμένα αποσπάσματα από τις δύο πρώτες σουίτες του διάσημου μπαλέτου ‘Ρωμαίος και Ιουλιέτα’. Το κείμενο και οι χαρακτήρες του αριστουργήματος του Σαίξπηρ ζωντανεύουν μέσα από την υπέροχη μουσική του Προκόφιεφ.  Στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ ( Εγνατία, έναντι ΔΕΘ, τηλέφωνο επικοινωνίας 231 099 1158) Παρασκευή 11 Ιανουαρίου στις 20:30

ΣΧΟΛΙΑ

Επιλέξτε Κατηγορία