ΑΠΟΨΕΙΣ

Ποιος ζήτησε ν' ανοίξει η αγορά της Θεσσαλονίκης;

 03/04/2021 20:24

Χθες η κυβέρνηση αποφάσισε να ακυρώσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε τρεις περιοχές της χώρας ανάμεσα στις οποίες και η Θεσσαλονίκη.

Μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι ότι κακώς το έκανε.


Το ζήτημα είναι αν έπρεπε να μην το κάνει.

Όμως δεν υπάρχει κανένα κόμμα που να είπε ότι κακώς ελήφθη η απόφαση.

«Δεν περίμενε κανείς αυτό για να καταλάβει το μπάχαλο της κυβέρνησης», αναφέρει σε ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ζητά «άμεσα μέτρα για την ανακούφιση της αγοράς και τη σωτηρία των επαγγελματιών, των εργαζομένων και των οικογενειών τους».

Να ανοίξει η αγορά δεν ζητά.

To ΚΙΝΑΛ δεν έβγαλε καν ανακοίνωση αλλά "κύκλοι" του λόγο για ανοργάνωτη στάση εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία κατά την γνώμη τους προκαλεί την δικαιολογημένη έκρηξη των εμπόρων και των επιχειρηματιών".

Το ΚΚΕ δεν δεν έβγαλε καν ανακοίνωση.

Η Ελληνική Λύση είπε ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί το καθολικό κλείσιμο «προκαλώντας πλέον την οργή της κοινωνίας», και η ΜΕΡΑ25 κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «οι παλινωδίες, η εγκληματική διαχείριση και το μπάχαλο μιας επικίνδυνης τόσο για τη δημόσια υγεία όσο και για την οικονομία κυβέρνησης, είναι πια το “νέο νορμάλ”».

Από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης, ο μόνος ο οποίος ζήτησε "να αναθεωρηθεί η απόφαση" ήταν ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ ο Δήμαρχος και οι δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Παύλου Μελά κάλεσαν «τους κυβερνητικούς βουλευτές να πάρουν ξεκάθαρη θέση κατά της σημερινής απόφασης και να πιέσουν ώστε να αναθεωρηθεί η εξαίρεση της Θεσσαλονίκης από το άνοιγμα της αγοράς».

Δηλαδή κάλεσαν άλλους να πιέσουν. Από τους 6 βουλευτές της ΝΔ στην Α' Θεσσαλονίκης ανταποκρίθηκαν δύο, ο ένας από τους οποίους, ο Στράτος Σιμόπουλος προτείνει οικονομικές ενισχύσεις κι ο άλλος, ο Κώστας Γκιουλέκας απαίτησε σοβαρότητα από αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις.

ΥΓ: Οι αντιδράσεις των ιδιοκτητών καταστημάτων δεν αποτελούν μέρος αυτού του άρθρου. Προφανώς κι ευλόγως οι άνθρωποι θέλουν να ανοίξουν τα μαγαζιά τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε και να τους κοροϊδεύουμε....

Δημοφιλείς Απόψεις